Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   280 / 581
(#) silent15 hozzászólása Márc 24, 2013 /

Sziasztok, elkezdtem restaurálni egy régi Rafilm 100 -as erősítőt, és a kérdésem az lenne, hogy nem e tud valaki hozzá egy képet küldeni, ami szerint csinálhatnék hozzá egy kimenőt, (mármint a leválasztő kimenő) a 2 db 50V kimenet lenne sorbakötve, és úgy rá a kimenőre.

Üdv!
(#) _BiG_ hozzászólása Márc 24, 2013 /

Akkor következzenek az ED55 képei.

Az első szemből, ilyen, nem rossz annyira.

A másodikon láthatók a keret nagyobb hibái, természetesen körben itt-ott van még nyoma az idő vasfoga röpködésének.

A harmadikon a nedvesség miatt felpúposodás látható, gondolom ez javítható valami ragasztással és lepántolással (spanifer?). Csak azon agyalok, hogy ez a felválás azt is jelenti, hogy a falemez "megnyúlt" a szélén? A fölösleg hogy tüntethető el?

A negyediken látható, hogy felfedeztem a tömítés maradványait a készülék alján. Töredezik, meg van keményedve. A színe barnás. Úgy tűnik, a tömítés megvan, csak valahol beesve. Lehet, ennyire még nem szedtem szét, hogy végigkövessem, de az is lehet, hogy csak ennyi van belőle, ami itt látható és a következő képen.
De ha valakinek van ilyen, vagy ami még menne hozzá, fekete színben, akkor ha megválna tőle, privátban értesítsen. Köszönöm.

Utolsó képen a komolyabb alsó sérülések, ezek gondolom csak leválasztással és újraragasztással reparálhatók. Bár igaz, alul nem annyira feltűnő. A tömítés másik vége felfedezhető, egy szögecske rögzíti.
(#) _BiG_ hozzászólása Márc 24, 2013 /

Kedves fórumozók!

Lenne egy kérdésem.
A bolgár Melódia Typ M-14-O az kapcsolásilag ugyanaz-e, ami a Kádár III. könyvben van Melódia 10 néven, illetve a '64-'66-os könyvben? Mert külsőleg nem ugyanaz, a Melódia 10 "homorú" előlappal rendelkezik, az M-14 "egyenes".
Vagy ez csak a dobozolás?

A válaszokat előre is köszönöm!
(#) granpa válasza _BiG_ hozzászólására (») Márc 24, 2013 /

A furnér nyúlását próbáld valamerre 'csúcsra terelni', ott finoman alulról bemetszegetni. A ragasztótól dagadni fog (rövidül), leszorítás után finoman megcsiszolva nem fog látszani a javítás. A tömítést ('kéder') táskások, bőrdíszművesek használják, őket kell megkérdezni, vigyél mintát. A felvált részeket finoman nedvesítsd be, mert szétpattog, töredezik különben.
(#) _BiG_ válasza granpa hozzászólására (») Márc 24, 2013 /

Köszönöm az infót
(#) golem hozzászólása Márc 26, 2013 /

Sziasztok!

Skála húrozási rajz kéne sába lindau w4 rádióhoz vagy egy skála húr hossz.
(#) petehorv hozzászólása Márc 26, 2013 /

Sziasztok!
Sikerült nemrég hozzájutnom egy WZFO Start típusú készülékhez, sajnos a képeken látható állapotban. Szeretném most felújítani, és szükségem lenne információra, hogy hol lehetne ugyan olyan anyagot beszerezni, mint amilyen eredetileg volt a készülék borítása? A fekete bőr anyagra gondolok.
Előre is köszönöm a segítséget!
(#) oregtamas0202 válasza petehorv hozzászólására (») Márc 26, 2013 /

Üdv!
Mekkora darabok kellenének?
Méretei pontosan?
Majd én ráhagyok.
Műbőr, vagy valódi?
Vastagsága a bőrnek?
Valódi bőr vastagabb.
Öreg Tom
(#) petehorv válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Márc 26, 2013 /

Az alábbi helyekre kellene anyag:
Teteje: 4 x 4 cm
Eleje: 10 x 6 cm
Hátsó borítás: 17 x 7 cm
1. tekerő átmérő: 2 cm
2. tekerő átmérő: 2,1 cm
3. tekerő átmérő: 1 cm
1. oldalsó borítás: 6,6 x 11 cm (ezt nem biztos, hogy újra kell készíteni)
2. oldalsó borítás: 6,6 x 11 cm (ezt nem biztos, hogy újra kell készíteni)

Szerintem az anyaga műbőr lesz, mert a másik oldala olyan mintha szövet lenne. Nagyjából 0,25-0,5 mm lehet a vastagsága.

DSCN3818m.jpg

(#) oregtamas0202 válasza petehorv hozzászólására (») Márc 26, 2013 / 1

Üdv!
Keresem és küldöm , ha kapok privát címet.
A valódi bőr , marhabőr az 11/2-2mm .
Hasított bőr.
A műbőr könnyebben nyújtható.
Ha felújítás , akkor az egészet érdemes.
Ajánlatos ragasztó Spray-t használni.
Öreg Tom
A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2013
(#) oregtamas0202 válasza petehorv hozzászólására (») Márc 27, 2013 / 1

Üdv !
Feladtam.
Remélem megfelel.
Gyanítom hogy ez is vastag .
Ha igen , akkor is van még megoldás.
Műbőr tapéta.
Az megközelítően a fele v, vagy 1/3 része.
Még az is megoldható, biztos találok megfelelőt.
Öreg Tom
(#) petehorv válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Márc 27, 2013 /

Nagyon köszönöm még egyszer a segítséget. A postaköltséget pedig intézzük mindenképp!
Üdv, Peti
(#) golem hozzászólása Márc 27, 2013 /

Sziasztok!
A rádió muzeum oldalra hogy lehetne be regisztrálni.
ott lenne a skála rajz csak nem tudom nagyba megnézni.
(#) kadarist válasza golem hozzászólására (») Márc 27, 2013 /

Fizetni kell egy kis "admission fee"-t és utána már tag is vagy. Bővebben: Link
(#) golem válasza kadarist hozzászólására (») Márc 27, 2013 /

Fizesen akinek sok pénze van már vinnék a rádiót csak nem viszi el evéget
(#) zolika60 válasza golem hozzászólására (») Márc 27, 2013 /

Itt a regisztrációs oldal. Igaz gugli fordítós, de tán elboldogulsz vele. Hopp azt valamiért nem teszi be, de a bal felső sarokban a regisztráljon új tag feliratra kell kattintani.
A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2013
(#) Tomi94 hozzászólása Márc 27, 2013 /

Sziasztok!
Valakinek van itt ZK140-es magnója, vagy ennek valamelyik azonos mechanikával szerelt változata? Most javítok egyet, felvétel kapcsolót meg pár kondit kellett cserélni, már szól. Nagyon tompán szólt, pedig a fej csavarjaihoz látszik, hogy sose nyúltak még. Az előző tulaj elállította a merőlegestől a főtengelyt, ezt helyretéve megjött a magas, de látszik, hogy miért nyúlt hozzá: most a szalag felső széle lelóg a görgőről. Nekem maga a görgő gyanús, hogy túl vékony, nem gyári, ezeket mértem: átmérő 20 mm, szélesség kb. 7 mm. Valaki tudná ellenőrizni egy jól működő darabon, hogy ez megfelelő méret-e? Előre is köszönöm a választ!
(#) wadember válasza Tomi94 hozzászólására (») Márc 28, 2013 /

Ha nem túl sürgős talán holnap megyek Anyámékhoz haza és megmérem neked.
(#) Tomi94 válasza wadember hozzászólására (») Márc 28, 2013 /

Rendben, tudok vele várni, úgysem tudnék most rögtön előkapni egy gyárit, ha nem lenne jó. Egyébként (nekem) meglepő, de ezzel együtt tökéletesen tisztán szól és nem is nyávog, csak gondolom a szalagoknak nem nagyon tesz jót ezzel.
A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2013
(#) Tomi94 hozzászólása Márc 28, 2013 /

Ha még nem szedted szét, akkor mégsem kell, állítottam a görgő merőlegességén, és most már nem lóg le a szalagról! Néztem a neten képeket, azokon is van némi hézag.
(#) golem válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 28, 2013 /

Az oldal fizetős nekem nem jó
(#) wadember válasza Tomi94 hozzászólására (») Márc 28, 2013 /

Rendben.
(#) gkari válasza golem hozzászólására (») Márc 28, 2013 /

A skálahúrozást némi kisérletezéssel ki lehet találni, én még 1m.-nél hosszabbal nem találkoztam.
(#) ronin75 válasza golem hozzászólására (») Márc 29, 2013 / 1

(#) _BiG_ válasza ronin75 hozzászólására (») Márc 29, 2013 /

404 - can not find the file or directory
(#) zolika60 válasza _BiG_ hozzászólására (») Márc 29, 2013 /

Nekem működik.
(#) kadarist válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 29, 2013 /

Működik, csak a letöltési linket vagy gombot nem látom.
(#) kadarist válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 29, 2013 /

Köszönöm a segítséget, meg van!
(#) _BiG_ válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 29, 2013 /

Bocs, de én semmiféle exe-t nem akarok se letölteni, se installálni... A download meg az említett hibaüzenetet adja.
(#) gbiro72 hozzászólása Márc 29, 2013 /

Tisztelt Fórumozók!

Van egy Siemens 543V rádiókészülékem. A hálózati trafó már nemigen a gyári, mert nagyobb mint az eredeti. 6 cső helyett csak öt van benne, AZ1-es cső helyét nem találom. A kimenő trafóról egy kivételéven minden vezeték le van szakadva. Ha valakinek lenne e készülék belsejéről jó minőségű fényképe(k) amelyről azonosítható lenne a helyes bekötés és alkatrészek helye, nagyon megköszönném.
A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2013
Következő: »»   280 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem