Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Sziasztok, elkezdtem restaurálni egy régi Rafilm 100 -as erősítőt, és a kérdésem az lenne, hogy nem e tud valaki hozzá egy képet küldeni, ami szerint csinálhatnék hozzá egy kimenőt, (mármint a leválasztő kimenő) a 2 db 50V kimenet lenne sorbakötve, és úgy rá a kimenőre.
Üdv!
Akkor következzenek az ED55 képei.
Az első szemből, ilyen, nem rossz annyira. A másodikon láthatók a keret nagyobb hibái, természetesen körben itt-ott van még nyoma az idő vasfoga röpködésének. A harmadikon a nedvesség miatt felpúposodás látható, gondolom ez javítható valami ragasztással és lepántolással (spanifer?). Csak azon agyalok, hogy ez a felválás azt is jelenti, hogy a falemez "megnyúlt" a szélén? A fölösleg hogy tüntethető el? A negyediken látható, hogy felfedeztem a tömítés maradványait a készülék alján. Töredezik, meg van keményedve. A színe barnás. Úgy tűnik, a tömítés megvan, csak valahol beesve. Lehet, ennyire még nem szedtem szét, hogy végigkövessem, de az is lehet, hogy csak ennyi van belőle, ami itt látható és a következő képen. De ha valakinek van ilyen, vagy ami még menne hozzá, fekete színben, akkor ha megválna tőle, privátban értesítsen. Köszönöm. Utolsó képen a komolyabb alsó sérülések, ezek gondolom csak leválasztással és újraragasztással reparálhatók. Bár igaz, alul nem annyira feltűnő. A tömítés másik vége felfedezhető, egy szögecske rögzíti.
Kedves fórumozók!
Lenne egy kérdésem. A bolgár Melódia Typ M-14-O az kapcsolásilag ugyanaz-e, ami a Kádár III. könyvben van Melódia 10 néven, illetve a '64-'66-os könyvben? Mert külsőleg nem ugyanaz, a Melódia 10 "homorú" előlappal rendelkezik, az M-14 "egyenes". Vagy ez csak a dobozolás? A válaszokat előre is köszönöm!
A furnér nyúlását próbáld valamerre 'csúcsra terelni', ott finoman alulról bemetszegetni. A ragasztótól dagadni fog (rövidül), leszorítás után finoman megcsiszolva nem fog látszani a javítás. A tömítést ('kéder') táskások, bőrdíszművesek használják, őket kell megkérdezni, vigyél mintát. A felvált részeket finoman nedvesítsd be, mert szétpattog, töredezik különben.
Sziasztok!
Skála húrozási rajz kéne sába lindau w4 rádióhoz vagy egy skála húr hossz.
Sziasztok!
Sikerült nemrég hozzájutnom egy WZFO Start típusú készülékhez, sajnos a képeken látható állapotban. Szeretném most felújítani, és szükségem lenne információra, hogy hol lehetne ugyan olyan anyagot beszerezni, mint amilyen eredetileg volt a készülék borítása? A fekete bőr anyagra gondolok. Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv!
Mekkora darabok kellenének? Méretei pontosan? Majd én ráhagyok. Műbőr, vagy valódi? Vastagsága a bőrnek? Valódi bőr vastagabb. Öreg Tom
Az alábbi helyekre kellene anyag:
Teteje: 4 x 4 cm Eleje: 10 x 6 cm Hátsó borítás: 17 x 7 cm 1. tekerő átmérő: 2 cm 2. tekerő átmérő: 2,1 cm 3. tekerő átmérő: 1 cm 1. oldalsó borítás: 6,6 x 11 cm (ezt nem biztos, hogy újra kell készíteni) 2. oldalsó borítás: 6,6 x 11 cm (ezt nem biztos, hogy újra kell készíteni) Szerintem az anyaga műbőr lesz, mert a másik oldala olyan mintha szövet lenne. Nagyjából 0,25-0,5 mm lehet a vastagsága.
Üdv!
Keresem és küldöm , ha kapok privát címet. A valódi bőr , marhabőr az 11/2-2mm . Hasított bőr. A műbőr könnyebben nyújtható. Ha felújítás , akkor az egészet érdemes. Ajánlatos ragasztó Spray-t használni. Öreg Tom A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2013
Üdv !
Feladtam. Remélem megfelel. Gyanítom hogy ez is vastag . Ha igen , akkor is van még megoldás. Műbőr tapéta. Az megközelítően a fele v, vagy 1/3 része. Még az is megoldható, biztos találok megfelelőt. Öreg Tom
Nagyon köszönöm még egyszer a segítséget. A postaköltséget pedig intézzük mindenképp!
Üdv, Peti
Sziasztok!
A rádió muzeum oldalra hogy lehetne be regisztrálni. ott lenne a skála rajz csak nem tudom nagyba megnézni.
Fizetni kell egy kis "admission fee"-t és utána már tag is vagy. Bővebben: Link
Fizesen akinek sok pénze van már vinnék a rádiót csak nem viszi el evéget
Itt a regisztrációs oldal. Igaz gugli fordítós, de tán elboldogulsz vele. Hopp azt valamiért nem teszi be, de a bal felső sarokban a regisztráljon új tag feliratra kell kattintani.
A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2013
Sziasztok!
Valakinek van itt ZK140-es magnója, vagy ennek valamelyik azonos mechanikával szerelt változata? Most javítok egyet, felvétel kapcsolót meg pár kondit kellett cserélni, már szól. Nagyon tompán szólt, pedig a fej csavarjaihoz látszik, hogy sose nyúltak még. Az előző tulaj elállította a merőlegestől a főtengelyt, ezt helyretéve megjött a magas, de látszik, hogy miért nyúlt hozzá: most a szalag felső széle lelóg a görgőről. Nekem maga a görgő gyanús, hogy túl vékony, nem gyári, ezeket mértem: átmérő 20 mm, szélesség kb. 7 mm. Valaki tudná ellenőrizni egy jól működő darabon, hogy ez megfelelő méret-e? Előre is köszönöm a választ!
Ha nem túl sürgős talán holnap megyek Anyámékhoz haza és megmérem neked.
Rendben, tudok vele várni, úgysem tudnék most rögtön előkapni egy gyárit, ha nem lenne jó. Egyébként (nekem) meglepő, de ezzel együtt tökéletesen tisztán szól és nem is nyávog, csak gondolom a szalagoknak nem nagyon tesz jót ezzel.
A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2013
Ha még nem szedted szét, akkor mégsem kell, állítottam a görgő merőlegességén, és most már nem lóg le a szalagról! Néztem a neten képeket, azokon is van némi hézag.
A skálahúrozást némi kisérletezéssel ki lehet találni, én még 1m.-nél hosszabbal nem találkoztam.
404 - can not find the file or directory
Működik, csak a letöltési linket vagy gombot nem látom.
Köszönöm a segítséget, meg van!
Bocs, de én semmiféle exe-t nem akarok se letölteni, se installálni... A download meg az említett hibaüzenetet adja.
Tisztelt Fórumozók!
Van egy Siemens 543V rádiókészülékem. A hálózati trafó már nemigen a gyári, mert nagyobb mint az eredeti. 6 cső helyett csak öt van benne, AZ1-es cső helyét nem találom. A kimenő trafóról egy kivételéven minden vezeték le van szakadva. Ha valakinek lenne e készülék belsejéről jó minőségű fényképe(k) amelyről azonosítható lenne a helyes bekötés és alkatrészek helye, nagyon megköszönném. A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |