Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Napelem alkalmazása a lakás energia ellátásában
Lapozás: OK   259 / 259
(#) antikzsolt válasza kendre256 hozzászólására (») Sze, 22:32 /

Igen az nagyon fontos. Amúgy első feltöltés előtt érdemes egyesével lemeríteni majd feltölteni majd úgy összerakni őket. 1-2 A kiegyenlítés mellett hát kb az örökkévalóságig tart mire egy szintre hozza őket.

Én is most fogok bőviteni. Nem is kicsit a meglévő mellé. Jelenleg 48V 240Ah van. Emellé kerül 2x 48V 310Ah és egy 11kw inverter.

A bms-t használni fogom de csak megfigyelésre és hogy vész esetén lekapcsolja az aksit ha lemerült mivelhogy a rendszerben 3x48v aksi lesz ebből az egyik kisebb jóval mint a többi.
Nagy terhelés lesz minden aksin mikor meríteni fogom. 8-9Kw lesz kivéve az inverter által. E autó lesz töltve vele és bizony ki lesz használva az utolsó cseppig minden is amit a rendszer tud nyújtani.

A terv az hogy a 11kw inverter csak az autó aksit fogja tölteni és 3x48v 310Ah aksikba tárolja el a napenergiát.
A 48v 240Ah aksi csomag meg továbbra is a lakás áramát oldja meg.
(#) antikzsolt válasza dara hozzászólására (») Sze, 22:40 /

Kicsit furán fogalmaztam. A bms többi funkcióját tovább használom csak a balanszolást inkább másra bízom. Egy e autó töltése lesz megoldva róla, amely naponta 20-25-kwh fog kivenni az aksikból átlagosan. Valóságban 2 naponta 40-45kwh lesz kivéve egyszerre. Igyekszem úgy időzíteni majd a töltést hogy napelem is besegítsen de ez nem mindig lesz megoldható mert a fránya időjárás.
Következő: »»   259 / 259
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem