Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Köszönöm a válaszokat. Ha eláll az eső befejezem...
Az mindegy, hogy először berakom kémiai ónozóba és arra rakom a lötstopot vagy lötstoppal együtt ónozom? Jól látom hogy 150°-os sütőt írnak? Mennyi időre tegyem be?
A vasalás pillanatában tükröződik a kép. Mikor fejjel lefelé rárakod a NYÁKra a lapot.
Igen már azóta rájöttem de köszönöm ,hogy figyelmeztettél. Már kb 15 éve építek ezt azt de sajna még mindig a lakkfilces technikánál tartok. Nem akartam félre vezetni senkit ,az általam használt módszerből indultam ki. Ezúton is elnézést kérek mindenkitől. Máskor többször átgondolom mielőtt okoskodni kezdek. Roland 0327 -től és MaTe193 -tól külön külön elnézést kérek. Bocs. Jó munkát. Skero.
Semmi gond részemről! Legalább most már ezt is tudod.
![]()
Képzeljétek, lemerült és kilukadt a kémiai ónozóm teteje (elrepedt a műanyag) és teljesen használhatatlan lett.
Eszembe jutott, hogy az elektrokémiai ónozáshoz annó domini vettem egy kiló ón2 kloridot (ez volt a minimum mennyiség cirka 10.000Ft) amihez persze nem volt időm nekifogni. Gondoltam ártani nem árt pár grammot beleraktam a kimerült ónozóba, és láss csodát tökéletesen elkezdett ónozni. Most elraktam az így felturbózott ónozót, holnapra is van egy nyák, ha azon is jó lesz még ez a felturbózott ónozó, akkor megoldottam a lemerült ónozók problémáját. Más 11dollárért szereztem, ezeket a fúrókat. Szerintetek megérte? ![]()
A fúrókészlet nagyon megéri az árát !De nagyon vigyázz rá mert nagyon könyen törik! Én már vagy tizet törtem el ,és egyiket sem fúrás közben .
Most néztem utánna, 50-100-250g-os kiszerelésben is kapható Ón(II) Klorid!
A fúrót rendelted NET-en, meg adhtnád a forrást, a befogó szár 3,2mm, mert akkor biztos komolyabb célra gyártják marógép stb. de megéri a kb.210.-Ft/db. árat bármibe is gyártották.
Amikor én vettem (szerintem több mint egy éve) akkor még csak kilós volt.
van ilyen is cirka 60dollár:
3.17-es a befogó szár. 50 darab cirka 1.2 dollár darabja. Szerintem teljesen megéri, csak nekem ennyi nem kell ![]() Viszont ezt már ingyen szállítják. A 10-es kitt a 0.99cent volt +10dollár szállítás ![]() MICRO DRILLS SET .0275" / 0.7mm -- .0472" / 1.2mm NEW ! Great for: Metal, wood, glass, fiber, pcb,cnc, Jewelry and more... SIZES: .0275"- 0.7mm -10 pcs .0314" - 0.8mm -10pcs .0393" - 1.0mm -10pcs .0433" - 1.10mm-5pcs .0452" - 1.15mm -5pcs .0472" - 1.2mm -10pcs Shaft- 1/8 (3.17mm)
Most írták,hogy hidrogén- peroxid+sósav elegyben fel kell oldani ón-t.Amikor lecsengett a vehemens reakció simán lehet vele ónozni.
Itt a link, a gyártónál annyi fajta van, hogy csorog a nyálam
http://cgi.ebay.com/50-CARBIDE-MICRO-DRILL-SET-0-8-1-6mm-CNC-PCB-DR...main_0 Minden méret. Csak ki a rossebbnek kell 10db 1.3-as ? Mondjuk ha összeállnánk vehetnénk egy teljes sorozatot 0.4-től 2.5-ig, csak kéne 10 fanatikus, mert az fejenként lenne van 3000forint, ami persze még így is töredéke az itthoni árnak.
Kb 5000Ft-ért vettem még 4-5db társaságában, csak azok egy másik dobozban vannak. 4db kukorica-maró is van közte (egy már eltört).
Na ez megérte! ![]()
Szerintem lennénk rá páran, ha valakit még érdekel jelezzen, fúrjuk azokat a panelokat minőségben.
Nekem van 100db-nál is több 0,4mm-től gagyi fúró szárak, egy panel 1db. a következő panelt már sorjázza roncsolja ![]()
Én beszállnék egy készletbe! Mindenből egydarab a 0.8-asból és az 1-esből kellene kb. 3 tartalékba. Ha szerveztek egy ilyet szóljatok
![]() Üdv.
Én is beszállnék szívesen, nekem az ebay nem játszik.
Először ónoztam le de a mosószóda leszedte róla így a végén újra beraktam az ónozóba.
A lötstop csak rontott rajta, van még hova fejlődni de próbának jó lett.
Mintha nem lenne rendesen előhíva, vagy ott is kapott uv-t ahol a forrszem volt. Milyen maszkkal csináltad?
Sziasztok. Én is beszállnék a készletbe. Ha jó árba kijön lehet hogy kettő is kell. Majd figyelem a fejleményeket.
Írásvetítő fóliára nyomtattam ki tintasugaras nyomtatóval és 3 réteget összeragasztottam. Lehet nem volt elégé rászorítva levilágítás közben...
Engem az érdekelne, hogy ebben hogyan lett lelakkozva a nyák házilag. Volt egy sablon, ami eltakarta a forrszemeket? Én a wolfos kémiai ónozót használom, mostanában elég ronda felületet hoz létre, ilyen vöröses, meg nem is annyira jó ez a lötty.
Nem tudom, ismered-e a fényérzékeny fóliát. Találsz róla egy cikket itt a HE-n. Miután kifúrtam és letisztítottam a panelt rálamináltam még egy réteg fényérzékeny fóliát. Majd készítettem egy forr. szemeket tartalmazó maszkot. Úgy használtam mint a lötstop fóliát. Azonban ez a megoldás nem pótolja és nem tudja helyettesíteni az előbb említett speciális fóliát. Esztétikus illetve korrózió védelem miatt lamináltam rá.
Aha, most már értem. Azt hittem egy újabb fényérzékeny lakk réteg került rá, forrszem nélküli maszkkal. A cikket kíváncsiság képpen elolvasom, de maradok inkább a tn 160-nál.
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy a kész nyáktervet lementem pdf-be, és elviszem kinyomtattatni,viszont a kinyomtatott nyák kissebb 2 mm-el mint a valós mérete. Tudna valaki segíteni mit csináljak?
Szia!
Hosszúkás a panel? Ha igen, akkor nyomtasd úgy hogy az A4-es lapon keresztben van. Vagy küldd át párszor üresen a lapot a nyomtatón és utána nyomtass rá. Legvégső esetben a nyomtatás előtt ki lehet kompenzálni a hibát egy kis szándékos, szoftveres nyújtással.
Igen hosszúkás. Egyébként pont a te forrasztóállomás II csinálom csak egy kicsit átterveztem, legalább addig is ismerkedem az eagle-val. Csak az a baj hogy nincs itthol nyomtatóm igy el kell vinnem nyomtatni valahova, és ott nemnagyon engedik hogy belepiszkáljak.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |