Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   607 / 1387
(#) storm válasza janikukac hozzászólására (») Jún 18, 2011 /

Vasalás utánról sajnos nincs képem, de ha legközelebb vasalok, akkor csinálok képet. Most amúgy a vasaló átalakításán gondolkozok, hogy pontosan lehessen szabályozni 1 potival a hőmérsékletet, viszont már most elakadtam, mert nem találtam olyan hőérzékelőt, ami 200-250 fokos tratományban is működne, és jó árba lenne.
(#) mate_x válasza storm hozzászólására (») Jún 18, 2011 /

Szia!

Szerintem használj pt100-as érzékelőt, az magas hőmérsékletre való, és nem is túl drága.

Üdv, Máté
(#) storm válasza mate_x hozzászólására (») Jún 18, 2011 /

Ezt én is megtaláltam, de én valami olcsóbbra gondoltam
(#) mate_x válasza storm hozzászólására (») Jún 18, 2011 /

Szerintem olcsóbb nem nagyon lesz .
Vagy hőelem, veszel két különböző anyagú drótot, és összetekered őket
(#) storm válasza mate_x hozzászólására (») Jún 18, 2011 /

Pont a 2 összetekert drótot szeretném helyettesíteni Mivel a vasaló felfűti magát 220 fokra aztán visszahül 190-re és megint fűt. Ezt a 30 fokot szeretném én csökkenteni
(#) janikukac válasza storm hozzászólására (») Jún 18, 2011 /

De azért végleges eredményről tudsz ugye adni?
(#) blackdog válasza storm hozzászólására (») Jún 18, 2011 /

Ha mosószeres vízbe áztatom a nyákot az nem oldja meg a festéket?
(#) blackdog válasza janikukac hozzászólására (») Jún 18, 2011 /

Jani.
Mutatsz nyákot amit fotózással csináltál?
Mennyibe jön ki egy 160x100 nyák ezzel a módszerrel?
(#) janikukac válasza blackdog hozzászólására (») Jún 18, 2011 /

Persze, hogy tudok! Bővebben: Link Még a fényképezést tanulnom kell, de a lényeg látszik. Hát ha bakelites panelt veszek akkor 500ft + a vegyszerek, de ha a képen látható FR2-eset az 640 ft. Ingyen kaptam NaOH-t , FeCl2-vel marok.

Eddig 2db 18W-os csővel dolgoztam, amit 600 ft-ért vettem darabját, de rossz volt, mert 40 percig fotóztam.
Most 1 db 8W-ossal dolgozom, 12 percig, a cső pedig 1100 ft volt szegeden.
(#) storm válasza blackdog hozzászólására (») Jún 18, 2011 /

Méretre vágás után mosom le trisóval, hogy ne legyen zsíros, aztán sósavval eltűntetem az oxidréteget. Vasalni csak ezek után vasalok, miután tiszta a NYÁK. Hogy oldja-e azt nemtudom, de lényegtelen
(#) storm válasza janikukac hozzászólására (») Jún 18, 2011 /

Szeretnék csinálni egy videót hamarosan, abba minden benne elsz
(#) janikukac válasza storm hozzászólására (») Jún 18, 2011 /

Okés.
(#) blackdog válasza storm hozzászólására (») Jún 18, 2011 /

Se sósavam se trisóm
Marad a vizes csiszolás és hígító. Most ázik egy újabb nyák. Lég buborék kerül alá félek az eredménytől.

Ugorj el valamelyik boltba, mindenhol kapható sósav, kb 250ft.
(#) ujfalusi válasza blackdog hozzászólására (») Jún 18, 2011 /

Nem kell vegyszerezni feleslegesen. Súroló porral /VIM/ fém tisztára lehet pucolni.
(#) blackdog válasza ujfalusi hozzászólására (») Jún 18, 2011 /

Az már ua. mint a vizes csiszolás.
(#) storm válasza ujfalusi hozzászólására (») Jún 18, 2011 /

A súroló porral nekem az a bajom, hogy karcolások maradnak a NYÁK-on, még a sósavas megoldással nem, és ráadásul fél perc alatt meg van tisztítva az egész lemez mindenhol.

A sósav nem kezdi ki a rezet?
Vettem kínomban sósavat és valóban szépen kivette a papírt, de helyenként oldotta a festéket is

Nem oldja hidrogén-peroxid nélkül. Először én is azt hittem de nem. Azért oldotta a festéket, mert nem volt rendesen vasalva. Jó kísérletezést!

Kísérletezik a navaja Ráment az egész napom. Nem értem. Máskor olyan jól szokott sikerülni. Szerintem a nyák minőségével van gond. Bár ugyan ott vettem ahol eddig.

Jani:
Fényérzékeny nyákot veszel vagy vesződsz a lakkozással?

Gyárit veszek, Szegeden a Szatellitban. Nem tudom melyik az olcsóbb megoldás, így egyelőre ezt használom.

Ha fotóznék én is kész nyákot vennék. A fene sem kinlódna még a lakkozással is.

Nos elkészült. Már csak a beültetés kell. Nem lett olyan a végeredmény mit szerettem volna, de remélem jó lesz.

Ne haragudj, de ez rossz? Ez szinte profi! Jó a kémiai ónozó ? Hasznos? Szép lett !
Simpi: Hol lehet kapni, hogyan kell alkalmazni? Mennyi? Laminálni ugye nem kell?

Ónozó mindenképpen hasznos. Nekem megteszi a kémiai csak az a bajom velem sok minden oldja. Pl. a forrasztó olaj is leszedte.
(#) Ricsi89 válasza janikukac hozzászólására (») Jún 18, 2011 /

Látszik több vonalnál is a hiba, teljesen recés a széle, majdnem összeér a telefölddel is.
(#) janikukac válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jún 18, 2011 /

Jó, de vasalóval..
(#) tib12 hozzászólása Jún 18, 2011 /

Üdv. 1 kérdés: nyák vasaláshoz használható papírnak egy matrica papirja(amire alapbol fel van ragasztva a matrica), annak a sima felülete.
(#) storm válasza tib12 hozzászólására (») Jún 18, 2011 /

Próbáld meg, hogy először vasalóval melegíted. Ha nincs semmi rendellenesség, akkor lehet azzal is.
(#) pcroland hozzászólása Jún 19, 2011 /

Na van már dry fóliám. Elsőre egy A4-es nyákot készítek vele. A levilágítóm led paneljét. Napfénnyel vagy kis UV csővel fogom levilágítani.
(#) gulasoft válasza pcroland hozzászólására (») Jún 19, 2011 /

Azért arra kíváncsi vagyok hogy rakod fel az a4-et úgy hogy életedben nem volt még a kezedben ilyen fólia.
Kicsit nagy falat. Azt a felét húzd le amerre pöndörödik.
Következő: »»   607 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem