Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Vasalás utánról sajnos nincs képem, de ha legközelebb vasalok, akkor csinálok képet. Most amúgy a vasaló átalakításán gondolkozok, hogy pontosan lehessen szabályozni 1 potival a hőmérsékletet, viszont már most elakadtam, mert nem találtam olyan hőérzékelőt, ami 200-250 fokos tratományban is működne, és jó árba lenne.
Szia!
Szerintem használj pt100-as érzékelőt, az magas hőmérsékletre való, és nem is túl drága. Üdv, Máté
Ezt én is megtaláltam, de én valami olcsóbbra gondoltam
![]()
Szerintem olcsóbb nem nagyon lesz
![]() Vagy hőelem, veszel két különböző anyagú drótot, és összetekered őket ![]()
Pont a 2 összetekert drótot szeretném helyettesíteni
![]() ![]()
De azért végleges eredményről tudsz ugye adni?
![]()
Ha mosószeres vízbe áztatom a nyákot az nem oldja meg a festéket?
Jani.
Mutatsz nyákot amit fotózással csináltál? Mennyibe jön ki egy 160x100 nyák ezzel a módszerrel?
Persze, hogy tudok! Bővebben: Link Még a fényképezést tanulnom kell, de a lényeg látszik. Hát ha bakelites panelt veszek akkor 500ft + a vegyszerek, de ha a képen látható FR2-eset az 640 ft. Ingyen kaptam NaOH-t , FeCl2-vel marok.
Eddig 2db 18W-os csővel dolgoztam, amit 600 ft-ért vettem darabját, de rossz volt, mert 40 percig fotóztam. Most 1 db 8W-ossal dolgozom, 12 percig, a cső pedig 1100 ft volt szegeden. ![]() ![]()
Méretre vágás után mosom le trisóval, hogy ne legyen zsíros, aztán sósavval eltűntetem az oxidréteget. Vasalni csak ezek után vasalok, miután tiszta a NYÁK. Hogy oldja-e azt nemtudom, de lényegtelen
Szeretnék csinálni egy videót hamarosan, abba minden benne elsz
![]()
Se sósavam se trisóm
![]() Marad a vizes csiszolás és hígító. Most ázik egy újabb nyák. Lég buborék kerül alá félek az eredménytől.
Ugorj el valamelyik boltba, mindenhol kapható sósav, kb 250ft.
![]()
Nem kell vegyszerezni feleslegesen. Súroló porral /VIM/ fém tisztára lehet pucolni.
A súroló porral nekem az a bajom, hogy karcolások maradnak a NYÁK-on, még a sósavas megoldással nem, és ráadásul fél perc alatt meg van tisztítva az egész lemez mindenhol.
A sósav nem kezdi ki a rezet?
Vettem kínomban sósavat és valóban szépen kivette a papírt, de helyenként oldotta a festéket is ![]()
Nem oldja hidrogén-peroxid nélkül. Először én is azt hittem de nem. Azért oldotta a festéket, mert nem volt rendesen vasalva. Jó kísérletezést!
![]()
Kísérletezik a navaja
![]() Jani: Fényérzékeny nyákot veszel vagy vesződsz a lakkozással?
Gyárit veszek, Szegeden a Szatellitban.
![]() ![]()
Ha fotóznék én is kész nyákot vennék. A fene sem kinlódna még a lakkozással is.
Nos elkészült. Már csak a beültetés kell. Nem lett olyan a végeredmény mit szerettem volna, de remélem jó lesz.
Ne haragudj, de ez rossz? Ez szinte profi! Jó a kémiai ónozó ? Hasznos?
![]() Simpi: Hol lehet kapni, hogyan kell alkalmazni? Mennyi? Laminálni ugye nem kell? ![]()
Ónozó mindenképpen hasznos. Nekem megteszi a kémiai csak az a bajom velem sok minden oldja. Pl. a forrasztó olaj is leszedte.
Látszik több vonalnál is a hiba, teljesen recés a széle, majdnem összeér a telefölddel is.
Üdv. 1 kérdés: nyák vasaláshoz használható papírnak egy matrica papirja(amire alapbol fel van ragasztva a matrica), annak a sima felülete.
Próbáld meg, hogy először vasalóval melegíted. Ha nincs semmi rendellenesség, akkor lehet azzal is.
Na van már dry fóliám. Elsőre egy A4-es nyákot készítek vele. A levilágítóm led paneljét. Napfénnyel vagy kis UV csővel fogom levilágítani.
Azért arra kíváncsi vagyok hogy rakod fel az a4-et úgy hogy életedben nem volt még a kezedben ilyen fólia.
Kicsit nagy falat. Azt a felét húzd le amerre pöndörödik. |
Bejelentkezés
Hirdetés |