Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Itt egy vasalásos művem: Egyik sarkában van hiba. Szerintem nem lett olyan rossz. Mi a véleményetek?
Attól függ hanyadik műved. Ha az első úgy elmegy , de ezt nem maratnám ki, sok a hiba benne összefolytak néhol a vezető sávok is , illetve itt ott hiányos , és nem tudni , hogy a papír maradványok alatt milyen .Szed le a papírt még jobban , és ha a fedés jó akkor marasd , persze ha neked így is jó , akkor csináld. Egyébként miért nyomorítottad ennyire szét ?
Tulajdonképen az első az újabb teknikáva. Én nem láttom hol van össze folyva a vezető sáv. Le só savaztam. Nem tűnik rossznak a fedés. jobb felső sarka az nem tökéletes de azt majd filccel javítom.. Az utolsó kérdésed nem egészen értem..
Az előző képen volt látható , amit meg is jelöltem ,akkor vagy kikapartad , vagy csak a papír fedett. Arra értettem a nyomorítást , hogy a vonalak szélei nem szép egyenesek , és vagy nagyon nyomtad , vagy sok volt a hő , és nagyon nem látszik , de talán élesebb kép jobb lett volna.De ahogy leszedted a többi papírt jobb lett.Én mindig úgy szoktam , ha az eredeti rajz amit feltettél ugyebár minőségben 5 % nál nagyobb az eltérés az nálam nem megfelelő , és én ilyenkor újra csinálom addig amíg az nem olyan amilyennek kell hogy legyen.De mint írtam ha neked így megfelel , akkor hajrá.
Na ezt majd megérdeklődöm hétfőn. Tényleg ez lenne a legegyszerűbb. Már csak arra kéne rájöjjek hogy lehet a sprint layouttal képként elmenteni, úgy hogy a mérete ne változzon
PrintScreen a méretet meg utána úgy változtatod ahogy akarod .De a minőség sokkal rosszabb lesz képként mint mondjuk PDF be .Olvastam az előző írásod miért is nem jó a nyomtatód , vagy csak beállítás gond lehet ?
Elég pontatlan a nyomtató. Meg nem is egy mai darabb már. 0,15mm távolságra van a két vezető és az már összemosódik a papíon. Lefuttatok pár próbanyomtatást hátha télleg csak el van állítva, de nem hiszem hogy ennél sokkal pontosabb lesz.
Szerencsére nem kell print scrennel szenvedni mert a program eltudja menteni képként is csak akkor meg a mérete változik meg.... Mondjuk arányosan változik azon meg könnyű kicsinyíteni
Ki maradtam. Nem néz ki olyan rossznak lesz majd jobb is. Kisebb hővel kell majd ez után csinálnom?
Ezt ki kell neked kísérletezned mindenkinél más ez , és persze a hőfok is a nyomtató is , és a papír is .Amilyen hozzávalókkal rendelkezel ezek közül azokat kell összhangba hoznod , és ha valamelyik nem jó azon javítani kísérletezni stb , hogy a végeredmény közel ugyan olyan legyen mint az eredeti .Ha ezt erős lámpa előtt átvilágítanád megdöbbennél, hogy itt ott milyen szita lenne .Van mit még javítani rajta.
06smici milyen is az a nyomtató ?Hátha ki tudunk belőle hozni valamit.
A fej , és a patron , illetve a tinta befolyásoló tényező a minőségre , de inkább a helyedbe beruháznék egy lézerbe.
Szia! Bármiből működik: Pdf creator, nyomtatóként települ, tud menteni a következő formákban: pdf, jpg, gif, png, bmp, és még sokan mások A méret marad.
Össze heggesztettem ma egy pár nyákot.
Az egyiket gyorsban csináltam. az csak lakkorva van. A másik kettő meg 2 oldalas smd. 0805 és 1206 alkatrészekkel. A lötstoppon az "emmzolee" felirat betűinek a magassága 0.65mm. Szerintem ennyi a max amit ki tudok hozni a nyomtatómból. Csak azért írtam be, hogy luluzulu is lássa, hogy itt még nem szabad megállni a minőséget tekintve.
Igen a 2 komponenses. A képek azért olyanok amilyenek, mert rgb led megvilágítás mellett készítettem.
Az egyik nyákot le ejtettem. Mint a vajas kenyér. A Q.. Kicsit szemetes lett.
Egész kafán egyenletes. Mivel vitted fel? Ez a higított?
Ja kezdek rá érezni a trutyira. Hígítottam azzal a löttyel, amit adtál annó.
Ja, a szokásos szivacshengerrel vittem föl. Holnap szerintem csinálok képet napfény mellett is, mert jobb a nyák mint a képeken látszik. (Pénteken nem tudtam hozzád menni)
Nem tudom ezt nézd már majd meg , vagy csak úgy látszik mintha összeérne, amúgy egész jó .Még annyit tennék hozzá nem tudom a te nyák terved e , de miért van az hogy minden vezető sáv szinte egy forma ? Igy kellett lennie , vagy nem foglalkoztál vele , vagy így jutott hozzád a nyák terv.
Ezt itt találtam a hobbielektronikán. Ez egy lakásriasztó. Viszont az eredeti tervet nem tudtam megszerezni, mert a kitalálója nem jelentkezett. Ezért gyorsan össze gányoltam a kép alapján ami rendelkezésre állt.
Bővebben: Link Igen észrevettem én is azt a pontot amit mutatsz a képen. Az ott 0.16mm. Nem ér össze, de tényleg közelre sikerült. A vezetősávok azért ilyenek, mert ezzel kezdtem és ennyi.
Sziasztok, érdeklődnék, hogy ki tudna nekem legyártani (230x90 mm) egyoldalas nyákot Újpesten/Budapesten
Kösz!
Ez nem olyan nagy nyák miért gyártatnád ?
Vagy neked ez a méret már nagy ?
Szia! Szerintem otthon is meg tudod csinálni magadnak. Nem kell hozzá sokminden, tényleg könnyű és egyszerű...
De ha meg a minőség a fontos, akkor valamilyen erre szakosodott céggel csináltasd meg, mert ők fotokémiai úton csinálják! :yes: Itt van egy rakás nyákkészítő cég: https://www.google.co.uk/#q=Nyák+gyártás Sok szerencsét!
Ha 1 darabra lenne szüksége, akkor nem éri meg nyák gyárban csináltatni. A mesterfilmet rétegenként meg kell, hogy csinálják.
1 nyák rajzolat 2 lötstop (forrasztásálló réteg) 3 pozíciófelirat 4 fúrófile Na ettől 1db nyák drága lenne, de 100db-nál már megoszlik. Szerintem keresd meg gulasoft -ot priviben ő szokott csinálni nagyon szépeket.
Na ezt most jól megkérdezted mi innen honnan tudjuk , hogy ott mik a lehetőségek , és mihez tudsz hozzá jutni , vagy mihez nem.
Szia!
A maratásos Nyákkészítéses módszerekhez mindhez kell maratószer, ami sósav+hidrogénperoxid vagy vasklorid lehet. A te esetedben a sósav és a hidrogénperoxid ki van zárva, ezért vagy használhatod a vaskloridot vagy nem maratással kell NYÁKlemezt készíteni. Csinálhatod CNCvel, vagy dremel géppel ki is gravírozhatod. Egyébként svéd fórumokon nézelődj, hogy arrafelé hogy is csinálják!
tme.eu
A keresőjükbe beírod, hogy b327. Nátriumperoxid, sokkal jobb, mint akár a vasklorid, akár a sósav+hidrogénperoxid. Mivel svéd nyelvet lehet választani, gyanítom, hogy szállítanak oda is. De kérdezz rájuk.
Kissé kicsi a vezetősávok közti rész , és magában a vezetősávok, de én csak vasalni tudok, és ez már lehet hogy nagy lenne vasalónak
Sziasztok!
Ma a 80 lábú Gulasoft féle panelt megcsináltam vasalóval, zárlat mentesen. Viszonylag jó lett, kicsit azért a szélén meglapult, de néhol a számok nem változtak az eredetihez képest semmit. Képet nem tudok adni, ne haragudjatok. Aki elhiszi, az el, aki nem az nem. Azért írtam csak, hogy tudjátok kezdek ráérezni a jó hőfokra is, papírra is. Ja, és most először 800-assal oxidmentesítettem víz alatt, aztán ugyanúgy políroztam 2000-ressel.
Mennyire kicsi az a kicsi , vagy próbáltad is ?
Őszintén még nem próbáltam, de akkor majd megpróbálom egyszer .
|
Bejelentkezés
Hirdetés |