Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   1736 / 3960
(#) kokozo válasza kinkat hozzászólására (») Júl 22, 2012 /
 
Szia Volt rajta kondi? Ha nem akkor azért!
(#) kokozo válasza minicooper hozzászólására (») Júl 22, 2012 /
 
Szerintem a fej/fülhallgatóknak a teljesítmény mérése felesleges mivel nem 1kh-es jelet akarsz rajta 24 órában hallgatni hanem zenét jobb esetben, aminél a teljesítményét megmérni igen nehéz lenne a váltakozó amplitudó és a frekvencia menetek miatt.
(#) kinkat válasza kokozo hozzászólására (») Júl 22, 2012 /
 
Nem csak az egyenirányító volt rákapcsolva a szekunder tekercsre, megnyugodtam Köszönöm
(#) gkari válasza kinkat hozzászólására (») Júl 22, 2012 /
 
Csak akkor tudsz csúcsfeszt. mérni, ha az egyenirányítás után szűrés is van(a szűretlent a műszer is csak effektív értékként méri)-feltéve, hogy minden alkatrész hibátlan, és jó a kapcsolás.
(#) vladcepes hozzászólása Júl 22, 2012 /
 
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne hogy itt Bővebben: Link a Bypass kondinak milyen értékűnek kell lennie? Köszönöm a választ. Üdv.
(#) silent15 hozzászólása Júl 22, 2012 /
 
Sziasztok, valaki nem tud esetleg egy olyan kis tranzisztoros erősítőt (20W vagy 6W os hangszóróra) ami képes egy detektoros rádió jelét erősíteni , és elmegy 1 9V -os elemről?
(#) peter1995 hozzászólása Júl 22, 2012 /
 
Sziasztok. Van egy trafóm amiről nem tudok semmit. 2 tekercs van rajta. A nagyobb ellenállású (9 ohm) tekercsbe 60W-os izzón keresztül adtam 220at a másik tekercsen 17,7V jelent meg. a korlát izzóval 0,17A volt a felvétel. Megpróbálhatom izzó nélkül is vagy leütné a biztit?
(#) peter1995 válasza silent15 hozzászólására (») Júl 22, 2012 /
 
(#) mps válasza silent15 hozzászólására (») Júl 22, 2012 /
 
Szia! Egy 9V-os elemtől nem várhatsz túl nagy teljesítményt. Talán 1 LM386-al sikered lesz. Bővebben: Link
(#) silent15 válasza mps hozzászólására (») Júl 22, 2012 /
 
Egy barátommal alkottam egy ilyet, szerintetek ez működne???
(#) yoman917 hozzászólása Júl 22, 2012 /
 
Sziasztok!
Mivel tudnám helyettesíteni a BYM26E jelzésű diódát?
(#) silent15 válasza silent15 hozzászólására (») Júl 22, 2012 /
 
Bocsássatok meg, elrontottam a kapcsrajzot, kihagytam 1 diódát.

Javított mellékelve.
(#) kadarist válasza silent15 hozzászólására (») Júl 22, 2012 /
 
Az első IC-t egytápfeszültséges beállításba kellene hozni úgy, ahogyan itt látható.
(#) kadarist válasza yoman917 hozzászólására (») Júl 22, 2012 /
 
A lap alján vannak helyettesítők.
(#) pucuka válasza silent15 hozzászólására (») Júl 22, 2012 /
 
Nem. Nincs benne detektor, és a C2 - C= közös pontját egy 10 - 100 kohm közti ellenállással földre kell kötni, hogyha majd beleteszed a diódát az egyenáramú kör záródhasson. Az NE5534 invertáló lábát nem kötheted a negatív tápfeszre, legfeljebb féltápfeszre, az LM1875 kapcsolása teljesen rosz, az adatlapján levő ajánlott kapcsolást építsd meg, vonatkozik ugyanez az NE5534 -re is. És a két integrált áramkör közé csatoló kondit kell tenni. Most látom mindkét kapcsolás +/- tápos. Ha egytáposra szeretnéd, több átalakítás is kell.
(#) yoman917 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 22, 2012 /
 
Sajnos egyik alkatrész sem található a hestore-on, két helyről pedig nincs pénzem rendelni. Valakinek valami más megoldás?
(#) sanykaraj hozzászólása Júl 22, 2012 /
 
Üdv hogyan lehet szétszedni egy mikrohullámsütő trafót.
(#) erdgab válasza sanykaraj hozzászólására (») Júl 22, 2012 /
 
Általában a magok hegesztettek,ezeket flexel szét kell köszörülni,vágni,a felső rész levétele után már aránylag könnyen eltávolíthatók a tekercsek.
(#) emmzolee válasza Ghoost hozzászólására (») Júl 22, 2012 1 /
 
Hello
Nekem van 4db ilyen készre szerelt panelműszerem. Megépítettem vagy 2 éve de nem használtam végül föl. Tehát tök új. Annak idején csak a nyákjáról csináltam képet. Azt beteszem ide.

Bővebben: Link

2200Ft+ postáért megveheted ha gondolod.

Ha érdekel, keress meg priviben.
(#) sector99 hozzászólása Júl 22, 2012 /
 
Sziasztok !

"Műszerész" lámpát szeretnék készíteni ezzel
Áram vagy feszültséggenerátoros táplálás kell a panelhez ? Csak annyit ír, hogy 12 V-os, de azért én valami védelmet szeretnék hozzá.

Köszi előre is !
(#) vidra8 hozzászólása Júl 22, 2012 /
 
Sziasztok.

Szeretnék egy rádiós erősítőt összekötni a laptopom audio kimenetével. A kérdésem az lenne, hogy milyen eszközt kéne a jack kábel közé iktatnom, ha mindez kb 15m távolságra van a két cucc egymástól.
Nem szeretném tönkretenni a hangkártyát sem, ezért gondolom kell valami előerősítő vagy ilyesmi.
Konkrét eszköz neve is érdekel ha létezik ilyen a piacon, vagy esetleg egy egyszerű áramkör.

Köszönöm.
(#) Tomi_Bp hozzászólása Júl 22, 2012 /
 
Van egy hatalmas problémám! Remélem tudtok nekem segíteni! Pár hónapja kiköltöztem Svédországba, Stockholmba és a sok környezetvédelmi és terrorista ellenes dolog miatt itt lehetetlen beszerezni még a sósavat is, nemhogy az otthon is nehezen beszerezhető hidrogénperoxidot. Sajnos nekem a vas-klorid sosem jött be a peroxiddal szemben, azt imádom. Gyors és tökéletes! Van valami hasonló alternatíva, amit az ilyen "fejlett", agyon korlátozott országokban is lehet alkalmazni??? Előre is köszi!
(#) silent15 válasza vidra8 hozzászólására (») Júl 22, 2012 /
 
Én a sajátom 8 méterről üzemeltetem, azzal nincs semmi baj, régen ezt úgy oldották meg 100 méterek felett, hogy a A és a B ponton is volt 1-1 transzformátor , persze ez elég macerás lenne, szerintem beiktatsz egy műveleti erősítőt, az elég lenne, de azért várj meg mást is
(#) Tomi_Bp válasza eyess hozzászólására (») Júl 23, 2012 /
 
Kedves eyess! Nem azért tettem fel a kérdésemet, hogy OFF-olj, hanem hogy megismerjek mäs, hasonló, de minimum azonos minőségű eljárásokat NYĹK maratásra. Sajnos én sem tudom itt mikhez lehet hozzáférni, és nem is tudom mit keressek, ha nem tudom milyen más maratási eljárások léteznek. Sajnos a legerősebb vegyszer általam ismert boltban itt kinn a hipó, ami vicc, de még azt sem nagyon használnak.
(#) Tomi_Bp válasza emmzolee hozzászólására (») Júl 23, 2012 /
 
Kedves _vl_ és kedves emmzolee! Nagyon köszönöm a válaszotokat, végre látok esélyt az itteni kinti nyákmaratásra. Sajnos még alig beszélek pár szót és jelenleg még nem a gazgad, hanem inkább az éhezős részét élem az emigrálásnak, tehát a lehetőségeim igen korlátozottak. Igen, a TME szállít ide, de szándékozom majd haza is látogatni és arra gondoltam, hogy ebben a cikkben, illetve ebben a hozzászólásban említenek egy József körúti vegyszerboltot.
Erről volna szó? : =6]Kisebb mennyiséget vásárló, készpénzes vevőinknek ajánljuk az Az...t 65.
Sajnos a terroristák miatt esélytelen, hogy repülővel kihozzak hidrogénperoxidot, mivel több gépet azzal robbantottak, ezért nagyon megörültem, hogy van alternatíva!!! Mégegyszer nagyon köszönöm!!!
(#) Zoli_bácsi válasza Tomi_Bp hozzászólására (») Júl 23, 2012 /
 
Hidrogén-peroxidot esetleg fodrász kellék boltban is kaphatsz. Gondolom stockholmban is van fodrászkellékbolt, illetve ott is szőkítik a hajukat a hölgyek. Szinte elképzelhetetlennek tartom, hogy a sima 20%-os háztartási sósavat ne árulnák boltban. De nyilván Te tapasztaltad. Hmmm... Miféle ország az, ahol háztartási sósavat se lehet beszerezni. Akkor ennyi erővel bezárhat az összes festékbolt és gazdabolt is... Idióta egy ország. Ezek az alternatívák vannak, amiket a kollégák leírtak. Ammónium-perszulfát, Nátrium-perszulfát, Vas-III klorid.
(#) nedudgi válasza sector99 hozzászólására (») Júl 23, 2012 /
 
12V feszültség kell hozzá. Az egyik képen látható, hogy soros ellenállások is vannak rajta, tehát nem szükséges további védelem, áramgenerátor. A tápegységet lehet biztosítani túlfeszültség ellen, ha mindenáron védelmet akarsz, akkor betehetsz egy túlfeszültség levezető/üvegbiztosíték kombót .
(#) sector99 válasza nedudgi hozzászólására (») Júl 23, 2012 /
 
Köszönöm !
(#) eyess válasza Tomi_Bp hozzászólására (») Júl 23, 2012 /
 
Nos nem OFFolás jelleggel írtam neked , de ezt a kérdést úgy tetted fel nekünk , hogy mi mondjuk meg innen , hogy ott esetleg mi van a boltokban ebben csak ez a vicc . De egyébként ,ha egy kicsit gondolkodsz , akkor megbeszéled a hozzátartozóiddal itt , hogy szerezzenek neked be ezt azt , és mire hazajössz várni fog rád .Rendelhetsz Nátrium-Perszulfátot is nem oda kintre , rendeld meg neten az itteni Magyar lakcímedre nem egy nagy összeg pár száz forint kifizetik szüleid . Bár ha ilyen körülmények vannak ott lehet nem fogják engedni , hogy ki vidd.
(#) blackdog hozzászólása Júl 23, 2012 /
 
Sziasztok!

A kapcsolásomhoz szükségem lesz 24VAC, 12VDC, 5VDC.
Ezt az egészet egy trafóval gondoltam megoldani.
Bővebben: Link
Ennek használnám a 24VAC és 12VAC sec. oldalát. Gondolom az nem baj, ha több szekunder kört is használok.
A 12V egyenfeszültséget a 12V váltakozófeszből állítanám elő ami egyenirányítva ugye közel 17V. Ezt stabilizálnám 12V és 5V egyenfeszültségre.
Van esetleg valami hiba a gondolatmenetemben?
Következő: »»   1736 / 3960
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem