Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   797 / 1385
(#) 256kb válasza emmzolee hozzászólására (») Júl 18, 2012 /
 
Ez már nekem is eszembe jutott! de általában egy feles után senki sem szokott pákával hadonászni!
(#) interferi hozzászólása Júl 19, 2012 /
 
Sziasztok!
Kaptam ma "TUNGSRAM XAX előhívógolyó Kódszám 63174 " és jó lenne tudni hogy vajon elektronikus áramkör gyártásnál használt elöhívó lehet-e ?
(#) emmzolee válasza interferi hozzászólására (») Júl 19, 2012 /
 
Nem tudom miről beszélsz. Így nem találtam semmit a neten róla. Írd körül jobban. Esetleg jöhet egy link, vagy képek.
(#) interferi válasza emmzolee hozzászólására (») Júl 19, 2012 /
 
Ennyi van a dobozon benne sárgás barnás áttetszöen csillogo golyok "Forgalomba hozza: PIÉRT" (ha a google megtalálta volna nem kérdezném).
(#) emmzolee válasza interferi hozzászólására (») Júl 19, 2012 /
 
A Tungsram és a Piért nem értem hogy jön össze egymással.
A cuccodról nem tudsz képet csinálni?
Szerintem vagy vasklorid granulátum lehet, vagy csont enyv.
Előhíváshoz NAOH kell, vagy mosószóda. Ezek meg tök olcsók. Nem érdemes valami kétes dologgal trükközni.
(#) interferi válasza emmzolee hozzászólására (») Júl 19, 2012 /
 
Ime két kép (0.6-0.8mm-es golyók lehetnek).
(#) emmzolee válasza interferi hozzászólására (») Júl 19, 2012 /
 
Váá.. :ijedt: és tényleg. Mi a franc lehet ez?
(#) polonkaig hozzászólása Júl 20, 2012 /
 
Felmerült kérdésként egy másik topicban (csak itt a helye), hogy mekkora távolságokat kell tartani a különböző feszültségen lévő nyák vezetősávok között.

Sokszor elhangzik a 7.5mm, mint irányadás, de ezt nem minden esetben kell betartani:
Például itt 600V-ról beszélnek, és egyenes vonalban levegőn keresztül 1.8, felületen kúszva 3.2mm távolságról.

100V-onként 1mm-t elég használni a vezetősávok között, kivéve, és ez NAGYON fontos, amikor az ember anélkül érintheti meg azt a vezetősávot, hogy a készüléket megbontaná, vagy nem üzemeltetés szerűen használja. Mondok egy példát, építesz egy erősítőt, raksz bele kapcsolóüzemű tápot, és a táp paneljét út tervezed meg, hogy a primer és a szekunder között nincs meg a 7.5mm. Ebben az esetben, életvédelmi szempontból azért nem kielégítő a megoldás, mert a szekunder testje ki van vezetve a hangszóró kimenetre, illetve akár a készülékházra is!
Mondok egy ellenpéldát. Adott egy kis teljesítményű készülék, amely műanyag dobozban helyezkedik el, a kimenetei sorkapcsosak, és a vezetékek tömszelencén keresztül érkeznek a dobozon keresztül a sorkapcsokhoz. Ebben az esetben nem kell megtartani a 7.5mm-t, hiszen a készülék megbontása, vagy fizikai ráhatás nélkül nem érhetünk hozzá a vezetékekhez, és így nem kerülhetünk a fázishoz 7.5mm-en belüli közelségbe.
(#) Hp41C válasza polonkaig hozzászólására (») Júl 20, 2012 /
 
Szia!

A minimálisan 7.5 mm kúszóáramút a hálózattal galvanikusan összefüggő és a tőle leválasztott (megérinthető) vezetékezés között kell tartani nyomtatott áramkörös panelen. Ez a panel felületén a legrövidebb úton mért távolság. (Kivágások esetén a kivágott részt kerülve mérendő.) Ez az életvédelmi szigetelési előírás csak ebben az esetben érvényes. Más anyagok és körülmények között más lehet a távolság - utánna kell olvasni...
(#) polonkaig válasza Hp41C hozzászólására (») Júl 20, 2012 /
 
Pontosan ugyanerre gondoltam én is.
(#) 06smici hozzászólása Júl 20, 2012 /
 
Sziasztok
Budapestiek segítségét szeretném kérni. Az én nomtatóm már kevés az smd nyákokhoz. Valaki nyomtatna nekem egy nyákrajzot? Ha kell viszek fóliát is hozzá. Nagyon nagy segítség lenne. Ha kell valami cserébe azt is megbeszélhetjük.
(#) 256kb válasza 06smici hozzászólására (») Júl 20, 2012 /
 
Szia!
Szerintem menj be egy számtek boltba, és kinyomtatják neked!!

Üdv.: Gergő
(#) 256kb válasza interferi hozzászólására (») Júl 20, 2012 /
 
Szia!
Haverom mondta, hogy ezeket a golyókat lehet NYÁKkészítéshez is alkalmazni, csak kell hozzá még valami lötty!
De az is lehet, hogy már "romlott"
(#) gulasoft válasza 06smici hozzászólására (») Júl 20, 2012 /
 
Vagy add le a pdf-et a dutonerepro-ban és 4 óra múlva mehetsz a kész nyomdai nyákfilmért. 500Ft
(#) braunus hozzászólása Júl 20, 2012 /
 
Sziasztok !

Debrecenben van olyan nyomda ami 1 - 2 db ( A4 - es ) , nyomdai nyákfilm előállításával is hajlandó foglalkozni ?
Ennek a neve és címe érdekelne .

Köszönettel : Barna
(#) Petjaa válasza braunus hozzászólására (») Júl 21, 2012 / 1
 
Helló!

Én már egyszer nézegettem neten nyomdákat és egyedül a Füredi utcán találtam egyet ahol foglalkoznak filmlevilágítással. A nevét sajnos már nem tudom, de talán ez is segít.

Üdv Petjaa
(#) sastas01 válasza braunus hozzászólására (») Júl 21, 2012 / 1
 
Az előttem szólónak igaza van. A Füredi úton van a legjobb(olcsóbb). A Füredi út 76 alatt találod, hátul az udvarban(tényleg leghátul a szőnyegház mögött). A nevük Applescan Bt. jelenleg honlapjuk nem üzemel, nemrég költöztek.
Az e-mail címet ide nem írhatom ki, így ha kell dobj egy privátot.
5 v 600 Ft/A4(nem emlékszem már tisztán). Ha egyik este elküldöd nekik a nyáktervedet PDF-ben akkor másnap már mehetsz is érte. Elvileg ha kell Gabi gyorsan is meg tudja neked csinálni(egyszer teszteltem - véletlenül - akkor olyan 20 perc volt és a telefonomról vettük a file-okat)
(#) tomcatmwi hozzászólása Júl 21, 2012 / 1
 
Üdvözlet mindenkinek! Egy kis segítséget szeretnék kérni, ha van itt olyan önzetlen szaki, aki megmentene minket.

Barátaimmal kerékpártolvajokra vadászunk egy GPS jeladókkal kiagyusztált biciklivel. Igen jól haladunk, már tíz bűnözőt juttattunk rendőrkézre, és lett volna több is, ha rajtunk múlik. Ez egy nonprofit magánkezdeményezés, a saját pénzünket és időnket öljük bele.

Bár a csalikerékpár követése megoldott, és mindig meg is találjuk, a tolvajt sajnos nem mindig sikerül elkapnunk, mert rendkívüli gyorsasággal képesek elpirítani egy-egy madárnak az utcasarkon. (Akik ellen aztán eljárás indul orgazdaság miatt, és pislognak is rendesen, ők azt hitték, jól járnak, mikor ötezerért vesznek kétszázezres biciklit.) Ezért a csaligépre rejtett kamerát szeretnénk szerelni. A kamera már megvan, mindössze egy rendkívül egyszerű kis áramköröcske hiányzik, hogy úgy működjön, ahogyan mi szeretnénk. Itt azonban megáll a tudományunk, mert ugyan kitűnő szerelők vannak a csapatban, meg programozó is van pár, az elektronikához azonban egyikünk sem konyít annyit, hogy megoldjuk.

Egy olyan kapcsolót kellene készíteni, ami 3-4 másodpercenként zár egy áramkört. Ez minden. Ezzel kiváltanánk az eBayről vásárolt kínai mikrokamera exponálógombját, és máris megoldott lenne a tolvaj lefényképezése. Úgy kellene megoldani, hogy legyen rajta egy gomb, amire elkezdi illetve leállítja az időzített kapcsolgatást, illetve egy másik, ami "rendes" gomb, vagyis a lekötött eredeti gomb funkcióját veszi át. A kamera 3,7V-ról megy, ez a tápfeszültség áll rendelkezésre.

Ha volna köztetek olyan derék jómunkásember, aki megsegítene bennünket ennyivel, rendkívül hálásak lennénk, és minden egyes tolvaj után, akit fénykép alapján kaptunk el, hálálkodó e-maileket küldenénk. Egyebet sajnos nem tudunk, hiszen nekünk sem fizet senki.
(#) braunus válasza sastas01 hozzászólására (») Júl 21, 2012 /
 
Szia !

Köszönöm mindkettőtöknek a választ . Megkeresem őket a nyákfilm igényemmel .

Üdv : Barna
(#) eyess válasza tomcatmwi hozzászólására (») Júl 21, 2012 /
 
Igaz nem igazán ide tartozik inkább a ki mit épített részbe.De ha már ide írtad , akkor talán jól jöhet ha leírok , egy egyszerű megoldást erre a sok közül.A 3 - 4 másodperces időzítés nem tudom miért kell , de talán az is megoldható.Szóval én úgy csinálnám , hogy a kerék felnire rögzítenék mágnest az egyik első villa belső oldalára relét, amikor a mágnes elhalad a relé előtt a relé meghúz , és máris kapcsol , és még táp feszültség sem kell . Red relé , vagy mikró relé , sok lehetőség van.De gondolom még mások is írnak majd még.
(#) tomcatmwi válasza eyess hozzászólására (») Júl 21, 2012 / 1
 
Azért ide írtam, mert regisztráció után egy hétig nem írhatok, csak így. Én meg türelmetlen vagyok, mert addig is lopják a bringákat.

A megoldásod nem hülyeség, csak azért nem jó, mert egyrészt rá kell drótozni a vázra, mi pedig cserélgetjük a csalibringát, másrészt pedig azért kell folyamatosan kapcsolgatni, mert különben a kütyü elmegy aludni, és a felébresztéséhez bonyolult gombnyomogatás szükséges, amire elektronikát építeni nem kis feladat lenne. Ha egyszerűen exponálgat, akkor nem alszik el, és ugyan lesz egy rakás fölösleges képünk, de kit érdekel, egy 8 gigás memóriakártyára csaknem két napig nyugodtan pakolgathat.
(#) gulasoft hozzászólása Júl 21, 2012 /
 
Egy egyszerű pic-es áramkör. Olyat kell keresni, amiben belső oszcillátor is van, smd-ben elég pici lehet. Mivel nem kell óraműként kapcsolgatni, egy sima ciklust neki és kész a progi. 3.3v-os is van belőle. Mekkora áramot vesz fel a kamera?
(#) 256kb válasza tomcatmwi hozzászólására (») Júl 21, 2012 /
 
Csá!
Mi ugyanezt úgy csináltuk meg, hogy kínai noname okostelefonról mobilneten streameltük az MJPEG képet. Van is hozzá egy remek app itt: Bővebben: Link


Ugye, hogy még így is érthető?
Frankye
(#) 256kb válasza gulasoft hozzászólására (») Júl 21, 2012 /
 
Idézet:
„Egy egyszerű pic-es áramkör. Olyat kell keresni, amiben belső oszcillátor is van, smd-ben elég pici lehet. Mivel nem kell óraműként kapcsolgatni, egy sima ciklust neki és kész a progi. 3.3v-os is van belőle. Mekkora áramot vesz fel a kamera?”


*
(#) tomcatmwi válasza 256kb hozzászólására (») Júl 21, 2012 / 1
 
Hát én az ellen sem tiltakoznék, ha valami szuper-jótét lélek valami kevésbé kókány megoldást hozna, ami akár IMAX minőségben veszi fel a tolvajt, de jelen pillanatban ez a kis kamerácska megfelelő, és a legkevesebb munkával így lehet megoldani, hogy működjék.
(#) tomcatmwi válasza gulasoft hozzászólására (») Júl 21, 2012 / 1
 
Így van, mivel nem űrhajó, nem elvárás, hogy atomóra pontosságú legyen, és valóban kicsi lesz, mint ahogy kicsinek is kell lennie, hogy elférjen a helyén. A kamerát a 3,7V-os akksi eteti, de pontos áramfelvételi értékeket ne kérdezz, fogalmam sincs. Annyi, amennyi, ha nem elég neki az akksi, hát majd kap nagyobbat. Most egy Nokia telefonakkumulátor van rádrótozva, az még nem haladta meg a képességeimet.
(#) 256kb válasza tomcatmwi hozzászólására (») Júl 21, 2012 /
 
Szia!
Ezt szerintem egy 555.ös időzítővel meg lehetne csinálni!
http://www.hobbielektronika.hu/segedprogramok/?prog=555_astabil
(#) 256kb válasza tomcatmwi hozzászólására (») Júl 21, 2012 /
 
Egyébként a kormányba lehetne tenni 2800mAh-s ceruzaakkukat!
(#) tomcatmwi válasza 256kb hozzászólására (») Júl 21, 2012 /
 
Nem jó megoldás, mert akkor egyrészt nem lesz áthelyezhető a kamera, másrészt belefér az első lámpába a kamera mellé egy 2-3000 mAh-s akksi is, ha kell. Vagy akár több, ha hetekig fotózgatni akarunk.
(#) tomcatmwi válasza 256kb hozzászólására (») Júl 21, 2012 /
 
Biztos meg lehet csinálni, de amennyit én értek ehhez...
Következő: »»   797 / 1385
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem