Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1624 / 3632
(#) highand hozzászólása Máj 12, 2011 /

Nagyon érdekes irányba halad a világon az audio eszközök fejlesztése. Az új eszközök, amik mellett lassan megszűnik a régiek forgalmazása, már nem használhatóak fel sem otthoni szinten, sem kisüzem szinten. Az új alkatrészek csak méregdrágán telepített speciális célberendezésekkel applikálhatóak és ennélfogva az ezekből épített berendezések egyszerűen javíthatatlanok.

Lassan mobiltelefon technológia lesz minden audio alkalmazásban. Az utolsó lökés az lesz, amikor megszűnik majd az analóg bemenetű D osztályú alkatrészek forgalmazása is.

A járműiparban ugyanez a folyamat zajlik, a számítástechnikában pedig már le is zajlott. Azt például konkrétan tudom, hogy a HP Magyarország képviseletén egyetlen darab oszcilloszkóp sem található a javításokhoz. Így persze nem csoda, hogy egy meghibásodott nyomtatóban 20e-ért kell alaplapot cseréltetni és hogy meg tudják azt tenni következmények nélkül, hogy a nyomtató előre programozottan hibát jelezzen, ha az oldalszámolója elérte a pl 10.000 oldalt.
(#) mate_x válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 12, 2011 /

Szia köbzoli!

Hogy áll a beidini generátor féleséged?
(#) vicsys válasza mate_x hozzászólására (») Máj 12, 2011 /

Szerintem az egy áramlökés határolóval kombinált indukciós hevítő, rezonáns táppal és gerjesztett asszinkron fordulatszám szabályzóval. Vagy valami ilyesmi...
(#) vicsys válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 12, 2011 /

Na mi van? Maszekban frekvencia mérést is vállalsz?

Ezzel maximum izgalmi szintet lehet mérni. Frekvencia mérésre kár elpazarolni...
(#) zoly15 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 12, 2011 /

És honnan tudod hogy hol az egyensúly a mért érték és a megrendelő által kért érték között?
(#) vicsys válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 12, 2011 /

Gondolom, tapintással lehet kontrollálni...
(#) zoly15 válasza vicsys hozzászólására (») Máj 12, 2011 /

Vagy, egy speciális szondát kell közé dugni

Azt már le sem merem írni, hogy bemelegedésig kell rezegtetni, mert félreértik.
(#) szamóca válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 12, 2011 /

Én ajánlanám ha már profin megy, a nagyobbacska súllyal is.
(#) zenetom hozzászólása Máj 12, 2011 /

Lehet kicsit off lesz, de gondoltam berakom ide.
Bővebben: Link
(#) zoly15 válasza szamóca hozzászólására (») Máj 12, 2011 /

Ez már aztán a...... légzsák
(#) zoly15 válasza zenetom hozzászólására (») Máj 12, 2011 /

A music szépen dörömböl itt
(#) zenetom válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 12, 2011 /

Nekem kéne az az épület.
(#) vicsys válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 12, 2011 /

Mennyi mindenre jó a photoshop! Csak azt nem értem, hogy hogyan csókolózik...?
(#) zenetom válasza vicsys hozzászólására (») Máj 12, 2011 /

Úgy ahogy a képen van.
(#) vicsys válasza zenetom hozzászólására (») Máj 12, 2011 /

Maximum fejen állva mint a pókember. Szemből, állva meg ne csókolózni akarjon...ugye?
(#) zenetom válasza vicsys hozzászólására (») Máj 12, 2011 /

Na igen...
(#) Rober_4 válasza pcroland hozzászólására (») Máj 12, 2011 /

Nekem a BB kód nem sokat mond, de nem lehet, hogy az egyik helyen van php ami értelmezi a kódot, a máskon meg nincs, vagy nem ismeri a függvényeket, vagy valami ilyesmi.
(#) szamóca válasza vicsys hozzászólására (») Máj 12, 2011 /

Jó a sminkese, mint nekik.
(#) Ricsi89 hozzászólása Máj 12, 2011 /

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, ami nem elektronikai kérdés, téma nincs is neki.
Tehát kellene egy olyan szárnyaskapu vezérlő, ami nem túlbonyolított, egyszerűen beállítható trimmerekkel. Viszont egy komoly feltétel van. Kell egy START bemenet, ami csak indítást végez, tehát ismételt gombnyomásra nem fog bezáródni a kapu. Mivel itt igazából nem is nyomógomb lesz, hanem egy infra sorompó, amihez ha beáll egy autó, akkor nyílik a kapu. Csak mivel itt teherautók is járnak, utánfutóval, így kicsit kínos lenne, hogy a gép elmegy előtte, és a futó, amikor eléri az infrát, akkor rázárna. Persze lesz még rázárásvédelemre infrakapu felrakva, de akkor is gáz a dolog. Mert mi van, ha két autó akar kimenni és az egyik elhaladásakor nyitja a kaput, az első kocsi kimegy, a másik menne kifelé és közben bezárja maga előtt a kaput.
Eddig ez a vezérlő volt kinézve, de jobban belegondolva a fenti dologba nem lesz ez jó. Kerestem, de nem találtam semmi megfelelő vezérlőt.
Remélem nem gond, hogy ide tettem fel ezt a kérdést.
(#) szamóca válasza Ricsi89 hozzászólására (») Máj 12, 2011 /

(#) janikukac hozzászólása Máj 12, 2011 /

Tudtok olyan elektronikai üzletet amelyik ingyen szállít?
(#) Ricsi89 válasza szamóca hozzászólására (») Máj 12, 2011 /

Igen, kapunyitó házilag, kapunyitó távirányító vásárlás, garázskapu nyitó... Egyik sem szárnyaskapu vezérlőről szól.
(#) szamóca válasza janikukac hozzászólására (») Máj 12, 2011 /

(#) janikukac válasza szamóca hozzászólására (») Máj 12, 2011 /

Oda már kiraktam, csak úgy voltam vele, hogy itt vannak úgy is a nagy arcok... :wink:
(#) szamóca válasza Ricsi89 hozzászólására (») Máj 12, 2011 /

(#) szamóca válasza janikukac hozzászólására (») Máj 12, 2011 /

Te nem javulsz öregem!

He harc.JPG

(#) janikukac válasza szamóca hozzászólására (») Máj 12, 2011 /

Miért? :wilting:

Amúgy a vajszívű büntet... Jót kacagtam. Olyan jó, hogy itt mindenki humoros.
(#) Rober_4 válasza highand hozzászólására (») Máj 12, 2011 /

Igen, és még 1000 ilyen területet találunk, ahol érdekes módon, valahogy a legegyszerűbb dolgok is bonyolultak lesznek, vagy legalábbis olyan csavarhúzó kell hozzá ami nincsen.
Ha már nyomtatás, akkor amit én nagyon utálok, hogy mért nem az oldal, vagy a kijelölt terület az alapértelmezett beállítás. Mintha összebeszéltek volna a nyomtatógyártókkal.
Ha 30 oldalas a dokumentum és véletlen rányomsz a nyomtatásra, már megy is. oda a patron meg a papir. És lehet, hogy már lelőni se tudod, de kb 10 másodperced van, hogy rágyere, hogy a nyomtató memóriájában van-e az adat, vagy még az oprendszer tárolgatja.
Meg hát az ember azt gondolná, hogy a legegyszerűbb erősítők a legjobbak, legalábbis olvasgatva a fórumot nekem ez jön le, de ma már egy sima végfokerősítőt is érthetetlenül el tudnak bonyolítani. Az ember meg belegabalyodik a kábelekbe, meg nem fér el a sok hangszórótól.
Ja a másik amit utálok, hogy a cd-dvd játszók az istennek sem adják ki a lemezt, ha megnyomom a gombot:
-Nem lehet! Olvasom a cd-ét!
-Ne olvassad nekem, ki akarom venni, azér nyomogatom a gombot, minek olvasod?
Nomeg ma frissítési nap volt a MS-nél, egy órát nem tudtak dolgozni a gépteremben a gyerekek mert újraindultak a win7-ek. Ilyenkor az első két óra szívás.
Meg egy másik dolog, mért is kell három másodpercig nyomni a powergombot, hogy kikapcsoljon a számítógép?
Ha rögtön kinyomná, semmi baja se lenne. De nem. A rendszer elkezdi leállítani magát, menteni az adatokat, és így pont egy ilyen állapotban éri a kikapcsolás pillanata. Régen a Dost csak kinyomtuk, és kész.
És még sok ilyen apróság ami a visszájára sült el a fejlődésével...
Következő: »»   1624 / 3632
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem