Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2219 / 3614
(#) Alkotó válasza Kari55 hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

Köszönöm, tanulmányozni fogom.
(#) zenetom hozzászólása Dec 18, 2013 /

A csatolt képen jól gondolom hogy csak bal oldalt lehet állni a kocsival?
Mármint jobb oldalt a járdán nem lehet, mivel nem jelzi tábla... ?!
(#) zolika60 válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

A megbízhatatlan média, meg a NET. Ennél sokkal könnyebben átlátható hülyeségekkel is bolondítják egymást a tudatlanok. Biztos te is láttad itt is az önmagába dugott elosztót, amit egy öngyújtó piezojával ingyenenergia generátorrá gerjesztettek.
(#) Ricsi89 válasza zenetom hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

Jobb oldalon ki van rakva a megállni tilos tábla, tehát csak a bal oldalon lehet megállni.
(#) zolika60 válasza zenetom hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

Igen, jól gondolod a KRESZ szerint. De mivel ez Budapest, nem mindenkit zavar.
(#) Alkotó válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

És mivel nincs kitéve a "járdaszegélyen se" kiegészítés, ezért ha nem az úton állsz, akkor lehet a jobb oldalon is, mert a tábla az útra vonatkozik csak.
(#) zenetom válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

Kivéve a mikicsomag osztogatókat.
(#) zolika60 válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

A járda szegély parkosítva lenne, ha a sok szabálytalan szét nem taposná. Ha nem lenne tábla sem illene felállni oda. Ezért írtam, hogy ez Budapest.
(#) zenetom válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

Jaj, tényleg, a kiegészítő a tiltást jelezné.

Topi! Hiányzik a bólogatós szmájli!

Ha jól sejtem, hogy hol készült a kép, ott ilyen ember szinte biztosan nincs. Tehát a kockázat is kicsi.
(#) zenetom válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

Taxis voltál/vagy?
(#) Alkotó válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

Igen, az illem ezt diktálná.

Majdnem. Anyagbeszerző. Napi 50-100km-t azért lenyomok a nagy büdös városban.
(#) SzervízMacska válasza zenetom hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

Én kőbányára tippelnék...
(#) zolika60 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

Én is. Szerintem a Pataky művház környékén van, de nem tudom az utca nevét, mert vidéki vagyok.
(#) Alkotó hozzászólása Dec 18, 2013 /

itt a hivatalos álláspont.
Javaslom megállás ügyben ennek hinni, és ez alapján betartani a KRESZ-t.
A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2013
(#) SzervízMacska válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

Nekem elsőre a Halom utca ugrott be, bár mostanában ritkán járok arra...
(#) zenetom hozzászólása Dec 18, 2013 /

Na jó, legyen a téma lezárva, beszéljünk inkább az időgép építésről.
Illetve én megyek aludni...
(#) szitko válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

Kínai műholdak készítettek felvételt a hold "sötét" oldaláról, de elsőnek az Oroszok fényképezték körbe a holdat. Még régebben találtam egy pár képet a sötét oldalról, de már nem emlékszem, hogy Orosz vagy Kínai oldal volt. Szerintem ezen nemzetiségi oldalakon keresgélj.
Tavaly kaptam az asszonytól egy hobbi teleszkópot, ami azóta egy nagy "ráncfelvarráson" ment át, de az átalakítás előtt, egy szétberhelt webkamerával csináltam pár képet a holdról. Azóta megtisztítottam a CCD-t, kidobtam az infraszűrőt, lencséket cseréltem, és lesúlyoztam a teleszkópot, hogy ne remegjen, de képeket még nem csináltam.

moon.jpg

(#) zenetom válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

Viszont szerintem sajnos nem lehet időt utazni, gyakorlatilag nem is létezik az idő...

Alkotó, szitko:
Én otpimista vagyok, és szerintem valóban nincs semmi különös a Hold "sötét" oldalán. Aztán kitudja... A GoogleEarth programnak van Hold (meg Mars) része is, és ott vannak képek a másik oldalról.
De hiteles infot szerintem csak akkor tudunk meg, ha kimegyünk oda, és megnézzük.
A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2013
(#) Alkotó válasza zenetom hozzászólására (») Dec 19, 2013 /

Remek ötlet, nézzük meg a helyszínen, hévégén ráérek.
(#) szitko válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 19, 2013 / 2

Hétvégére nem találtam járatot, de ha jól olvastam, akkor dec. 23.-án Bajkonurból indul egy teherhajó (Soyuz-2-1v), azzal el tudnánk menni egy darabig. Az űrállomáson meg csak van valamilyen jármű, amivel átugorhatunk a holdra.
Milyen szép is lenne:
- dec. 23. pár potyautas a Szojuzon feljutott a Nemzetközi Űrállomásra.
- dec. 24. A potyautasok némi üzemanyag felvétele utána továbbindultak a holdra.
- dec. 24 este. A potyautasok leszálltak hold sötét oldalán, és a sötét oldal lakóival töltötték a szentestét.
- dec. 25. Karácsony a hold sötét oldalán, fényképezés, riportkészítés a helybéli törzzsel.
- dec. 26. Hazaindulás...
(#) nagym6 válasza szitko hozzászólására (») Dec 19, 2013 /

Kár odamenni, az Ufócsajok rondák, lagymatagok. Legalábbis amikor én voltam, még előző életemben.
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2013
(#) Ricsi89 válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 19, 2013 /

Huzat is kell neki, próbálj meg egy lyukat fúrni a tartály tetejére, a lyuk nagyságával szabályozható az égés is. Itt egy videó, hogy hogy is néz ez ki. Bővebben: Link Videókon úgy láttam, hogy nem feltétel a kémény, volt ahol kémény nélkül is szépen égett.
(#) zoly15 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 19, 2013 /

Ma csináltam egy teljesen újat, "kéménybe" is belekötöttem de valahogy nem az igazi...
Az a baj hogy nincs egy méretarányos rajz sem... Én azt szeretném ami a kazánra csatlakoztatható.
(#) Kari55 válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 19, 2013 /

Főleg, hogy a hátukon van a mellük. Bár tánc közben kellemes...
(#) Ricsi89 válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 19, 2013 /

Meddig fűtötted és hogyan indítottad? Kis benzinnel kell indítani, és kell neki vagy 10-20 perc mire jól bemelegszik és akkor működik rendesen. Fel kell melegedni az egész rendszernek.
(#) zoly15 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 19, 2013 /

Ment egy bő 15 percet, úgy indítottam hogy beöntöttem valamennyi olajat, rá pedig hígítót.. majd meggyújtottam. Lobogott vissza a furatokon keresztül, vagy ki sem ment az íves részen a láng csak ott lobogott a tartályban.
(#) dokidoki válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 19, 2013 /

Nem tudom, hogy tettél -e a olaj ill. az égés szekcióba olyan lemezt, aminek a végét hevíti a láng, de a másik vége az olajteknőben végződik. Mert e nélkül csak az olaj felülete ég, többé-kevésbé, de lemezzel vagy bármi megoldással visszavezetve az égés hőjének egy része, hevíti - forralja az olajat, amitől igazán működik.
(#) jani1987 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 19, 2013 /

Mit vettél ki? Nem vagyok képben.
Következő: »»   2219 / 3614
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem