Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3513 / 3613
(#) sany válasza Bakman hozzászólására (») Szept 25, 2023 /

Én is elfogadom jó így nekem is.
Másik út igaz majdnem mindig van. Illetve annak is oka van, hogy ki melyik utat választja.
Az igazság megint "odaát" van vagy lesz.
(#) Gafly válasza bbb hozzászólására (») Szept 25, 2023 /

Bökésben igazad van.

Jani1987 még Zsáka útszélen kidobott Tanértes oktató készlet darabjait nagyon helyesen összeszedte és feltette ingyen vihetőbe, ami teljesen korrekt.
Az nem, hogy az oskola miért így szabadult meg tőle.
És akkor itt vigyorog most 10 000 HUF per darab az apróban.

Sok más példa is van az "üzletszerű kéjelgésre/árulásra" itten.
A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2023
(#) Bakman válasza bbb hozzászólására (») Szept 25, 2023 /

Idézet:
„Az említett stackexchange oldalon rendszeresen találkozom azzal a bejegyzéssel, hogy ez a topik ugyan az, mint a másik (duplikátum), ott olvasgass... Na az mennyivel jobb?”
Találkoztam ilyennel. Ha már veszi a fáradtságot hogy írjon valamit, miért nem egy hasznos választ pötyög, esetleg egy linket?
Idézet:
„diorámához led. Oldalakon és hónapokon keresztül magyaráztátok a semmit egy olyan embernek, akinek minden lehetősége meg lenne, hogy megtanulja az alapokat.”
A többség türelmesen válaszolgat. Mindenki elkezdi valahol. Jobb lett volna tanárhoz vagy Google barátunkhoz küldeni? Nem erre való a fórum?
Idézet:
„Mondjuk az is böki a szemem, amikor valaki a fórummal kapartatja ki a gesztenyét”
Mindenki így viselkedik aki kérdez, csak valaki pénzt is csinál belőle. Én erre azt mondom, megragad minden lehetőséget és jól is teszi. Másként gondolnád, ha a te autódat szerelné de nem jut ötről a hatra. Ma már "kicsit" összetettebbek a rendszerek attól, hogy egy próbalámpával végig lehet menni minden autón, nem csoda ha nincs senki, aki átlátja az összes lehetséges kombinációt.
(#) bbb válasza Bakman hozzászólására (») Szept 25, 2023 /

Idézet:
„Találkoztam ilyennel. Ha már veszi a fáradtságot hogy írjon valamit, miért nem egy hasznos választ pötyög, esetleg egy linket?”
Ezeknél ott a link is, ami a kérdéses duplikált topikra mutat.
Idézet:
„A többség türelmesen válaszolgat. Mindenki elkezdi valahol. Jobb lett volna tanárhoz vagy Google barátunkhoz küldeni? Nem erre való a fórum?”

Igen, jobb lett volna, ha veszi a fáradtságot és megkérdezi a tanárt, aki minden nap elérhető a számára, mikor bent van dolgozni.
Idézet:
„Mindenki így viselkedik aki kérdez, csak valaki pénzt is csinál belőle. Én erre azt mondom, megragad minden lehetőséget és jól is teszi. Másként gondolnád, ha a te autódat szerelné de nem jut ötről a hatra. Ma már "kicsit" összetettebbek a rendszerek attól, hogy egy próbalámpával végig lehet menni minden autón, nem csoda ha nincs senki, aki átlátja az összes lehetséges kombinációt.”

Nem örülnék neki, ha a szerelőm itt keresgélne minden autónál, s nem elvinné hozzáértőhöz, aki tényleg azzal keresi a betevőjét.
(#) Jonni válasza klausz18 hozzászólására (») Szept 25, 2023 /

Idézet:
„Úgy gondoljátok, hogy a rövid kérdés, egyből kezdő kérdés, ez tévedés. Nagyon rövid kérdés, hogy 10kHz-es mintavételezéshez 100Hz-es aluláteresztő FIR szűrőt kellene készíteni, mi a minimális mintaszám? A válasz nagyon egyszerű, de egyáltalán nem kezdő kérdés, szerintem ez felfogási hiba.”

Igen , ilyen nehezebb kérdéseket én is láttam már az Elektronikában kezdők kérdései közt. Azt nem tudom, hogy létezik-e itt magasabb szintü kérdések topikja PL Mérnőki szintű kérdések vagy Technikusok kérdései de Én még nem láttam ilyet a HE fórumon. Persze tévedni emberi dolog csak nem mindenki ismeri el ha hibázott.
(#) Bakman válasza bbb hozzászólására (») Szept 25, 2023 / 1

Zárjuk be a fórumot, tegyünk ki egy táblát, miszerint Google (vagy egy tanár) a barátod.
(#) sany válasza Bakman hozzászólására (») Szept 25, 2023 /

Kérem forduljon az AI-hez.
(#) bbb válasza Bakman hozzászólására (») Szept 25, 2023 /

Tegyünk.

Vagy csak várjunk el egy színvonalat. Ja, hogy azt a béka segge alatt elég meghúzni?
(#) sany válasza bbb hozzászólására (») Szept 25, 2023 /

Át is pártolok a közösségi oldalakhoz.
(#) Gafly válasza sany hozzászólására (») Szept 25, 2023 / 1

Állítólag van HE fikázós FB csoport, az innen kitiltottak is ott aktívak.
(#) sany válasza Gafly hozzászólására (») Szept 25, 2023 /

Akkor ki is tiltattom magam.
(#) Ge Lee válasza klausz18 hozzászólására (») Szept 25, 2023 / 1

Pontosan így van. Akik idejönnek vagy új topikot nyitnak a kérdésüknek, vagy újra és újra fel fogják tenni ugyanazt a kérdést, hiába van arra a válasz leírva már vagy kilencszer a topikban, mert nem találja meg. Más sem találná meg, én sem találom meg. Ezért vannak több száz, meg ezer oldalas topikok, és ezek csak még nagyobbak lesznek. Ezekben van 1-2% érdemleges infó, a többi rizsa, kérdés/felelet és ezek ismétlődése.
Adott problémával jön egy kérdés, ami adott eszköz meghibásodására vonatkozik, vagy esetleg típushiba. Lehet, hogy le lett az már írva a több ezer oldal egyikén valahova, na de hogy találja azt meg bárki a keresővel? Sehogy. Topikra viszont nagyon jól lehet keresni, adott probléma/megoldás, annak adott topik, és akkor nincs több kérdés mert meg lehet találni. Nem utolsó sorban, akkor az adott topikban ott van az összes szükséges információ mondjuk 10 hozzászólásban, és nem több tízezer között kell keresgélni.
Magam is próbáltam már több alkalommal megkeresni évekre visszamenőleg saját hozzászólásomat, vagy általam csatolt képet, vagy másét, és még úgy is nulla találatot adott a kereső, hogy pontosan az adott szóösszetételre kerestem rá.

Egyetlen példa a sok közül, kapcsolóüzemű táp témában szinte minden le van írva. Ha valaki építeni akar, mit csináljon? Hát, nem nagyon tud mást, mint vagy újra kérdez oldalakon át elejétől a végéig mindent, vagy végig olvassa azt a több száz oldalt, és megpróbálja kihámozni belőle a lényeget. És ez kb. minden téma esetén ugyanígy van.
(#) Ódenka hozzászólása Szept 25, 2023 /

Tudom, hogy kimondhatják rám a fatvát, de mentségemre, mielőtt leadom a szerelést, valaki suttyomban írja már le, mi az a Q&A?

Addig is én is feladok egy rejtvényt, mi az a YDC@RSC&ßLQ...
Nem kell sietni, utóbbihoz - most találtam ki - gondolkodom a megfejtésen...
(#) Gafly válasza Ge Lee hozzászólására (») Szept 25, 2023 / 1

Idézet:
„Magam is próbáltam már több alkalommal megkeresni évekre visszamenőleg saját hozzászólásomat, vagy általam csatolt képet, vagy másét.”

Most hogy így mondod, rákerestem magamra.
Jól meg is hökkentem az eredményen, mert nem erre számítottam.
(#) gg630504 válasza Ge Lee hozzászólására (») Szept 25, 2023 /

A fórum úgy működik, ahogy. Konkrét kérdés-válasz inkább valamiféle Enciklopédia ( Galaktika ), vagy legalábbis valamiféle wikipédia. Ami lehetne a fórum melléklete, fórumhozzászólásokból generált szócikk.
( Most is van lexikon. )
Szóval, ha van egy megoldás, akkor valaki létrehoz egy szócikket és tartalomnak hivatkozik a fórum hozzászólásokra.
Egyrészt most kellene létrehozni a wiki mellékletet és beüzemelni, feltölteni, ami rengeteg élőmunka.
Másrészt nem biztos, hogy bárkinek is lenne ugyanaz a problémája később, felesleges a befektetett munka.
A kulcsszavas rendszer inkább a keresőoptimalizálás irányába mutat.
(#) Bakman válasza Ódenka hozzászólására (») Szept 25, 2023 / 1

Question & answer (kérdés és válasz).

Valakinek van kérdése, új témát nyit, abban megvitatják a résztvevők és pont, téma lezárva. Egy kérdés, egy téma. Nincsenek több száz oldalas topikok.
(#) Ódenka válasza Bakman hozzászólására (») Szept 25, 2023 /

Köszönöm!
Nem találkoztam még ilyennel.
Odáig kitotóztam közben, hogy kvesztöncs, de az utánit csak magyarral tudtam emésztésre fogni - Azonnali felelet...
Most már jöhet értem az inhalál, ha kérdezi mi az, tudni fogom.
(#) Gafly válasza Bakman hozzászólására (») Szept 25, 2023 / 1

Hát akkor kérem szépen, itt az állatorvosi ló.
Mostan regisztrált, nincsen semmi előitélete, és esengve várja rögtön a megoldást.
Gyorsan tessék példát mutatni, hogyan is kell akkor jól használni a fórumot.

Sasoljuk ám, mert kivácsiak vagyunk az új "módira".
(#) somitomi válasza klausz18 hozzászólására (») Szept 25, 2023 /

Én használok külföldi fórumokat, ahol minden kérdésnek új topikot kezdenek, egy-két direkt ilyesmire rendelt (jellemzően modik által a topiklista tetejére rögzített) témát kivéve minden elhal, aztán nagy ritkán előfordul, hogy valaki "feléleszt" egy x éves topikot a saját hasonló kérdése miatt. De ugyanúgy sokszor nyitnak mondjuk "lehet 100V-os készüléket 120 voltról használni?" topikot tizedszerre is, ahogy itt is sokszor felmerül ugyanaz a kérdés. Pedig annak a fórumnak tök jó keresője van.
(#) KBal76 válasza Gafly hozzászólására (») Szept 25, 2023 /

A legszebb az egészben a, "belecsapunk a lecsóba kezdés", semmi felvezetés, köszönés... én legfeljebb a ChatGPT-nek tennék így fel kérdést.
(#) gg630504 válasza KBal76 hozzászólására (») Szept 25, 2023 /

Megkérdeztem a ChatGPT-t. "A mikrovezérlőt programozzuk be úgy, hogy a feszültségértékek alapján kapcsolja be és ki a reléket..."
Tényleg, lehetne a témanyitó kérdésre első automatikus válasz a ChatGPT-től?
(#) sany válasza gg630504 hozzászólására (») Szept 25, 2023 /

Dehogy is. Aki szeretne kérdezzen ott.
(#) Bakman válasza Gafly hozzászólására (») Szept 25, 2023 /

Ahogy látom, a kívánságod már teljesült is.
(#) sany válasza KBal76 hozzászólására (») Szept 25, 2023 /

Nincs is kérdés. Szerintem erre még az AI sem válaszolna.
(#) Skori válasza Ge Lee hozzászólására (») Szept 25, 2023 / 3

Idézet:
„.....Magam is próbáltam már több alkalommal megkeresni évekre visszamenőleg saját hozzászólásomat, vagy általam csatolt képet, vagy másét, és még úgy is nulla találatot adott a kereső, hogy p....”
Parancsolj:
Bővebben: Link - Ge Lee által feltöltött képek
Bővebben: Link - Ge Lee hozzászólásai
Ha a csillag helyett konkrét dolgot írsz, azzal szűkíthető a keresés.
(#) nagym6 hozzászólása Szept 28, 2023 /

65cm x 20cm x 11cm doboz és fél köbméter hézagtöltő anyag a csomagolása 75db. 18 lábú dip ic.-nek, ami pld.: 10cm x 10cm x 10cm dobozban is bőven elférne.
Először nem akartam átvenni, tévedésnek gondolva.
De végül igen, ekkora ennyi csomagolóanyaggal küldték.
(#) bbb válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 29, 2023 /

Elférne az egy bubis borítékban is, de fel lennénk háborodva, ha a szállítás során apró darabokra törnék...
(#) Ge Lee válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 29, 2023 /

Örülj neki, sokkal jobb mint a másik véglet, amikor csak egy kartondoboz a körítés, és törik a műanyag, meg kiszakad a trafó a helyéről...
(#) Gafly válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 29, 2023 /

Tudod, az nem fér be a "szabványos" postaláda nyílásba.
(#) tufatofu hozzászólása Szept 30, 2023 / 1

Sziasztok! Ezen a kedves oldalon az alábbi kérdés fogadja a regisztrálni óhajtó látogatókat: "25+2*3*7-96/2 összege kisbetűvel, szövegként kiírva"
Annyi lenne a kérdésem, hogy kell leírni 235, 5 -öt(ha jól számoltam) szöveggel, hogy elfogadja erre a bájos ellenőrző kérdésre a választ, mert nekem nem sikerült. Próbáltam kettőszázzal, kétszázzal, egybe, külön. Sehogy nem jó,+ hol hosszú, hol rövid a jelszó is még ráadásnak. Feltehetőleg nem az a cél, hogy regisztráljon valaki, mert időkvóta is van, viszont így nehéz vásárolni bármit is a hirdetés rovatból...
Következő: »»   3513 / 3613
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem