Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Én is megszívtam ma! Panelfelújítás van anyámnál, és mivel a vákumos műanyag, ablakait kivették, és helyükre hasonlót tettek persze újat, lehoztuk hozzánk, hogy betesszük őket. Egy ismerős 20ruppóért betette volna a hármat. Sajnos lent megmértük 6 cm-ert kellett volna bontani, de sem az áthidalót nem tudjuk mekkora, sem a homlokzathoz nem merünk hozzányúlni. Úgyhogy esélytelenek lettünk az ablakcserére. :rinya:
(És akkor még ez a windows is ![]()
Persze azt elfelejti említeni, hogy táblánként vagy 10m^2, ja és színes ólomüvegekkel van.
![]()
Higgyétek el, nem csak a pestiek között vannak ilyenek. Ja és nem is biztos, hogy született pesti. A vidéki újgazdag csak felköltözött a Rózsadombra. Én is dolgoztam 2,5 hónapot ott. Mi a jó benne? Ahol én voltam onnan szép a kilátás... a Kísérleti intézet bádogtetejére.
![]()
A Rózsadomb mára már szerintem eléggé elvesztette az amúgy sem egészen jó "hírnevét"... amiket ott gyalogosan, biciklivel látni... szó szerint mocsok és szemétdomb van az erdős, bokros területeken. Mára már kicsit sem elit hely szerintem. Csak azt hiszik sokan...
Elit helynek egyet tudnék csak említeni jelenleg, ahol gyönyörű virágos főutas, tisztán tartott környezet veszi körül az embereket: Budaörs Persze, Magyarország szinten biztos van sok ilyen hely is még, de jelenleg csak erre merem az előbbieket mondani.
Az első pozitív pesti emberekkel kapcsolatos esetemet egy itt a fórumon lévő társunknak köszönhetem. Imi65
Nos ablak cserében is elég járatos vagyok és az áraiban is, pár évet jártuk az országot és ajtó-ablakot cseréltünk mindenfelé. Pár éve itt pesten cseréltem ki az ablakokat 3 db ablakot vörösfenyőből hossztoldott, csomómentes rétegelt anyagból 4-16-4-es üveggel annyiért készítettek el a szülővárosomban mint amennyiért itt pesten 1db-ot akartak boroviból... ennek az ablaknak a takaró léceire pesten azt mondták, hogy 36.000Ft otthon 4000Ft-ért megcsinálták. mik vannak...? A következtetés amire jutottam így 4 év pestiesedés után, hogy ha nincs ismeretséged akkor így jártál. sajna akkora ez a város, hogy mire felkutatod a legjobbat, legolcsóbbat, legközelebbit, stb... addigra ugyanannyit fizetsz mintha a legközelebbi helyen megvennéd. Otthon nem éreztem és nem is gondoltam hogy ennyire számít az ismeretség és barátság, ott valahogy ez természetes dolog volt, és azt hiszem az a normális. Annak segítettünk aki csak kérte.
Az asztalos is pesti, de nem reklámozom, ezért nem árulom el melyik része. Azt hittem jó ismerősöm (ismerem vagy 15 éve) Sokat dolgoztam neki még autószerelő koromban. Mégis átvert. Egyébként meg a pesti és a vidéki árak arányáról annyit, hogy amikor elgörbült az autóm, a pesti kollégák 100000Ft-ot mondtak arra a munkára, amit aztán Valkón a helyi lakatos 15000-ért megcsinált.
![]()
Köszi a választ, igen ezt én is így gondolom. Itt csak a tudatlanság, illetve a butaság ami okozta a problémát. Lehett volna referenciát, árlistát kérni minden a környéken lévő vállakozástól, és levonni a következményt. Még csak nem az a fontos, hogy szabványos legyen. Gyors legyen a munka, és működjön a rendszer. Ha valami hiba van kapkodás miatt, akkor meg nagyszáj ordít stb. Mindezt próbáltam elkreülni, hogy mindenre odafigyeltem, és a lehetőségeimhez mérve, probáltam mindent igényesen, a legkisebb rombolással megcsinálni mindent. Tudom mennyit ér ez a pénz az internetszámlámat nem fedezné. Vagy ha kajában mérjük akkor egy heti hidegkaja, víz villany, nélkül.
![]() pesti munkakör.: nem is beszélek rólle mert nemérdemes, de ahogy Action is megmondta, ez vidéken sem ritka, ha jól olvastam. Az elvárhatja az ember hogy a szaktudásának, és a véghezvitt munkája után megkapja a pénzét, hiszen ő ezért tanult keményen anno. Hozzáteszem ha zsiványságról van szó, akkor az mindenhol megvan. Függetlenül hogy az pest e, vagy bármilyen más város. Faluhelyt ez meg máshogy van. Ott mindenki mindenkit ismer: -Gyére mán Józska Pista! Csinánd meg a Sparhert, mert elromlott. -Mivel tartozok? -Két sör, neked meg nekem. Ennyi. ![]()
A kedvencemet csinálom éppen...
A fater ......2-db orion HS500-asát hajtom a quad 405-ével ami majd 20-éves és szebb a hang mint a házimozim tiszta gyönyörű ![]() ![]()
Azért az Orion HS500, Az Orion HS500! Nemhiába...
![]()
Hát a hangja quad 405-el a legjobb szerintem
![]() ![]()
Húú ne akard a mai házmozikat hozzá hasonlítani egy HS500 -as hoz. Akkor még odafigyeltek mindenre. Mindenből ma meg az intengrált, digitális processzorvezérelt, műholdvevős, és szabályzós, Windóz kompatibilis erősítőket gyártanak, ami ugye mi kis Csájnánktól származik.
Most eltűzök villanyt szereni, nemsokára jövök.
Ez meg egy régi nagy hegesztőtrafós quad 405
![]() ![]() ![]() ui:.. tegnap le vitte a 16-amperes kismegszakítót ![]() ![]()
Nem is vitázom, csak a fizikai melót sem fizetik meg, és a szakmunkát sem. Jelenleg általánosan elmondható hogy a nagy pénzeket azok kapják, akik nem tesznek érte semmi produktumot. De kiválóan helyezkednek, és jó ismeretségi körük van.
![]() Megjött a répafutár! ![]() Két nagyobbat már nyersen betermeltem. :yes: ![]()
Van valakinek láncfűrészügyileg tapasztalata?
Vásárolni szeretnék tűzifa aprításához egy megbízható gépet. :help:
Mint hallottam, már múlthét óta késett a répaszállítmány, óriási ez a posta.
![]()
Azért az érdekes, hogy Nyíregyházáról nem egész 24 órán belül itt volt egy csomag, ami normál feladású volt.
![]()
Nálam 4 nap alatt (hétfő korán reggeltől- csüt délutánig) ért oda Müszihez a pakkom. Nem értem hogy van ez, nem kapkodják el, az biztos.
A 24-órás nyíregyházi, az bomba. ![]()
Én a stihl-t ajánlom, de a husqarna is megbízható, de nem annyira, mint a stihl.
Ezt mondta a husqarna kereskedő is.
![]() Hogy vagy stihl, vagy solo. Rendben de elég a 171-es vagy esetleg válasszak nagyobbat pl.211-est? ![]()
Apám szakmája miatt nagyon sok láncfűrészt javított és általánosságban elmondható, hogy a husqvarna a hulladékok közül való, mint ahogy a kerti kapa gépek közül a robi is.
Ha sok pénzed van akkor mindenképpen stihl, abból akármekkorát veszel nem csalódhatsz benne. Ha figyelsz a lánc állapotára, és a megfelelő kenésre mindenhol, nem ütöd vágod, akkor örök élet. Ez megint csak tapasztalat, évekig fát termelt ki szintén apám a sajátunkkal, és a mai napig full profi, sőt egy nagyobb nyelvet tett rá mint a sajátja, és azzal ha ésszel dolgozol elbír a gép. Általánosságban elmondható, hogy ez a márka a nagy átlagtól olyan 20%-kal drágább, de valamit valamiért. Stihl, Viking, Makita-ban biztos nem fogsz csalódni. A Viking kb olyan mint a bosch-ban a kék és a zöld, a stihl a kék a viking meg a zöld, a barkácsabb.
Az másik kérdés, mennyire használod?Egyébként én a stihlt jobban merem ajánlani, a solo-ról nem hallotam.
Köszi hapro Mester!
![]() Akkor holnap reggel felkerekedek, és veszek egy ilyen szerkezetet. ![]()
Stihl Bővebben: Link
Fő felhasználási terület az éves kb 70q tüzifa felaprítása.
A husqarna jó volt ám régen.Jobb vol mint a stihl.Apámnak van egy 30 éves husquana-ja van, agyon volt használva, építkezésen, erőirtásnál...hdd ne soroljam, mit ki nem bírt.De még mindíg beindul és lehet használni is.A husquarna régen jó volt, de már nem az.Kinai lett azis.
Még kemények voltak, csak a nájlonzackóba kissé állott szaguk lett, de hideg vizes mosás után hűtő, majd holnap reggel zöldségleves lesz a sorsuk. :yes:
Amire figyelj:
Ne kapálj vele, ne dugd még véletlenül se a nyelvet a homokba kavicsba betonba, szögekre figyelj, ne pörgesd túl a láncot vágás közben mert könnyen el lehet égetni (saját tapasztalat.. ![]() Én nem a legkisebbet venném a helyedben.
Találtam egyet, erdőgazdaságoknál használatos
Idézet: A típus pedíg MS 361. „Műszaki adatok lökettérfogat 59,0 cmł Maximális vágáshossz 50 cm Oilomatic motorfűrész osztás/típus 3/8" Rapid Super Comfort súly 1) 5,6 kg teljesítmény 3,4/4,6 kW/LE teljesítménysúly 1,6 kg/kW” |
Bejelentkezés
Hirdetés |