Fórum témák
» Több friss téma |
Építeni szeretnék egy áramkört, amibe PIC16F84 kell, ami 12 MHz-en ketyeg. Ehhez használhatok P16F84A-t is, vagy csak P16F84-20 jó?? Csak a hex fájl van megadva hozzá
Sziasztok!
Most találtam egy nagyon jó dolgot, a neve Android IOIO, usb-n keresztül kapok egy csomó io portot, meg pwm-et, és ez nekem jó ![]() Előre is köszi, Márk
A kérdésed jó.
Ha nem tudod mire való, miért akarsz kiadni érte 55 USD-t? Szerintem ez valami Androidos telefonnal vezérelhető valami. Mitől olyan szuper dolog ez neked?
A szoftver több változatban készült, PIC24FJ128DA106 és PIC24FJ256DA206 is van megnevezve Bővebben: Link
Ez az eszköz host-ként viselkedik, és az androidos telefon egy hozzá kapcsolódó device lesz. Ha nem erre van szükséged, akkor most felejtsd el!
Sziasztok!
Készítettem egy solar vezérlőt PIC16F84A-ra. Kezdő PIC-es vagyok, megnéznétek Nekem, hogy esetleg van-e valami hibája a programnak? Mivel csak kapcsol majd egy relét( Led_1) belső óra jel gondolom elég neki, a bemenetek Magasra vannak állítva. Előre is köszi. Üdv: attis71
A 16F84A nem rendelkezik belso oszcival. 16F628A igen. A program ha jol latom flowcodeban keszult. Inkabb abba a topikban kellene kerdezni.
Sziasztok!
Segítsetek kérlek, miért van az pic18f2620-nál, hogy használhatatlanok a B port kimenetei pickit2-vel debuggolásnál a mellékelt képen látható, hogy LATB kiküldi de PORTB nem reagál ![]()
Köszönöm icserny, sokat segítettél. És igen, erre van szükségem
![]()
Megértem, hogy sokan nem tudják, hogy mit akarnak, jelen pillanatban én igen. És mint írtam, nem azt nem tudom hogy mire való, hanem hogy miből épül fel, ha azt nézzük, a kérdésem lényege az volt hogy melyik pic van ebben a lapban, valamint direkt azért kérdeztem, mert nem akarok kiadni érte 50 usd-t.
Egyébként ez egy olyan board, amire usb-n keresztül rádugod az androidos telefont, és egy java api-n keresztül tudod fejleszteni. Mi lesz belőle? Tank. És miért így? Mert így tudom használni a kamerát, a gyorsulásmérőt, a gps-t valamint a 3g/wifit, hogy irányítsam. Idézet: Ne viccelj! Nem a kimenet rossz, hanem a beolvasásod! Pedig az adatlapban benne van: "On a Power-on Reset, RB4:RB0 are configured as analog inputs by default and read as '0'" „hogy használhatatlanok a B port kimenetei”
de ha kimenetnek állítom inicializálás közben, vagyis minden reset után lefut a TRISB=0b00000001?
Ha kimenetnek állítod, az csupán azt jelenti, hogy a LATB-be írt adat kijut a kivezetésekre. A PORTA regiszter olvasása ilyenkor is a lábak aktuális állapotát olvasná, de ha az analóg funkció engedélyezve van, akkor hivatalból nullát olvasol helyette.
Le kell tiltani az analóg funkciót ezeken a lábakon. A B portnál ezt legegyszerűbb már a konfigurációs biteknél elintézni a következő direktívával:
Egyébként amit a PIC18F4550-ről a PICCOLO-projektben összeírkáltam, az 90 %-ban a PIC18F2550-re is hasznosítható. A fő különbség az, hogy itt nincs D meg E port.
köszönöm
![]() Idézet: „soha nem olvastam még át teljesen azt 400 oldalt” Minek is azt, majd itt újra leírják neked. Mennyivel egyszerűbb... ![]()
Túl korán örültem... hát sajnos még mindíg nem kerül ki az adat PORTB-re sőt, olvasni se tudja a TTL szintű jeleket :S
Kár, hogy azt sem tudjuk, hogy mit csináltál!
Helló! elkezdtem PICel foglalkozni és irtam egy programot microPascal PRO ban.a pic villogtat egy ledet, be is kötöttem mindent de nemmegy :S nemtudom mi a hiba teszteltem a programomat és a kapcsolásomat isisszel és ott működik... segítsetek légyszives.
a kód lefordítva:
Bocsi csináltam rajzot is elfelejtettem hozzárakni és nemtudom módosítani az előzőt : *
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu
* Törölve ! A képet a gépről tallózuk be, a válaszablakban a lehetóség !
Szia,
Úgy látom a program rendben, viszont a PIC MCLR lábát ne hagyd lebegve, lehet így megfogja a működést. Mivel aktív alacsony a reset jel, ezért én kondit le a GND-re, egy ellenállást fel VCC-re tennék. Mondjuk 220-470nF, 10-100K.
Szia !
Valóban ez volt ,köszönöm ! Üdv : István
Lehet az, hogy tönkretettem a PICemet? Vettem Hestore.hu-n 16F627A típusú PICeket és addig buheráltam, hogy egyszer csak azt éreztem, hogy felmelegedett, és ezután amikor a programozóba helyeztem és letöröltem róla az adatokat a meg szokott 3FFF ek helyett 0 kat láttam és ez meg is lepett, és ezután nemtudtam rá programot tenni.
Szia!
A felmelegedés nem jelent jót... Ha a PGD lábon a kimenet tönkrement, akkor a kiolvasott adat lehet csupa 0... Az is megtörténhetett, hogy a beprogramozott kód kiolvasásvédett, így is minden adatot 0 -nak olvas a programozó. Ha még a Vdd nem érte el a 4.7V -ot a programozóban, a teljes törlés sem volt sikeres. Egy törlés Vdd > 4.7V tápnál még segíthet...
Hello mindenkinek.
Kérdésem. Van egy PIC16F887-I/P 20Mhz-s PIC-em. Meg lehet valahogy oldani, hogy csak 4Mhz-vel dolgozzon 5V-on?
4 MHz-es quartz - ot tegyél rá és állitsd XT-re
|
Bejelentkezés
Hirdetés |