Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Szia!
Egy kis elírás ilyen kavarodást okoz... Most néztem meg századszor: - 16F648A - 18 lábú - ez kell az órába. A nyáktervek mind (bázis, távirányító, rotor) 18 lábú pic-hez készültek... - 16F684 - 14 lábú - régi távirányítót és a régi bázist meg lehet vele csinálni ... csak a programot és a nyáktervet kell módosítani. - Ha felhasználnád, és csinálsz másik nyákot, átfordítom a két programot. Még egyszer elnézést... Olyan könnyű elírni (sajnos már többször elkövettem) és nehéz észrevenni, ráadásul mind a két típus létezik. Szia
Szia!
Sokmindenre fel lehet használni. A 7 szegmenses (multiplexelt) és LCD-s fordulatszám mérő, feszültségmérő megépíthető vele. Van benne A/D és CCP modul.. Szia
Szia!
A 18 gombos távirányító is összejöhet a 16F684-gyel, mert beállítható benne a 4 MHz-es belső óra - felszabadítható 2 láb. Ezenkívül a MCLR láb is használható bemenetként. 4+4 láb kell a 16 gombos mátrixnak, 2 a két "pótgombnak", 2 a két LED-nek, 1 táp, 1 föld azaz 14 láb kell összesen.. Ráadásul, ha most tervezzük az áramkört, a két pótgomb lábat jobban is ki lehet használni - két új gombsor kiválasztására. Ekkor 24 gombos lehet a távirányító - 22 parancs meg a két funkció gomb. Szia
Szia. Annyira azért nem gond, most már mindegy. Én sem figyeltem megfelelően. Kezdetnek jó, hogy 3 16F648 lesz így az első órát biztos meg tudom építeni, és még lesz 2db 886 az meg jó lesz majd a másodikhoz. Szóval szerintem bejár egy darabig smd cuccok meg csak legközelebb kerülnek sorra. /Majd lehet építek egy fordulatszám mérőt valami 7 szegmenses kijelzőhöz, de nekem lehet jó lenne kettő is az egyik vagy 9999-ig mérne a másik meg 99999-ig esetleg egy fordulatszám számlálót is jó lenne összehozni, majd egy másik topicba hátha tudnak segíteni ebben./
Hát nem tudom mondjuk ha meg lehetne oldani a távirányítót, hogy ne csökkenjen a funkciója a 16F684-el akkor az jó lenne, most egyelőre megcsinálom a 18 gombos távirányítót (a nyák már úgy is kész van) és késöbb ha meg lenne tervezve a 684-hez akkor megcsinálnám azt és felszabadulhatna egy 648-as.
Ez a távirányító fejlesztés nekem tetszik. Ha majd rajzolsz nekem valamikor egy kapcsolási rajzot mondjuk egy A4-es lapra én megtervezem a nyáktervet.
Szia. Ez nagyon gyors volt, de a 78l05-öt nem lehet kihagyni? (Hétfőn lesz egy vizsgám, ha az oké, akkor jövő héten lesz 2 nap szabadidőm akkor megcsinálom a nyáktervet.)
Szia!
Ha két - három ceruzaelemről járatod, a 78L05 elhagyható. A nyákra jó lenne rátervezni - a pic belső rc oszcillátorát használjuk, lehet, hogy a frekvencia jobban függ a tápfesztől, mint a kvarc oszcilátornál... Ki kell próbálni. Szia
Az adatlap szerint:
Idézet: „Wide operating voltage range (2.0V-5.5V)” Szerintem, merülő félben lévő cerka elemekkel is jó lesz. (Főleg, ha 3db kerül bele a biztonság kedvéért)
Szia!
- Nem kihagyni kell, hanem a bejövő tápot a kontroller tápjára rákötni. Szerintem a nyákon meg kellene hagyni a három kicsi forrpontot és a két szélsőt (a nem földre menőket) majd a beültetésnél összekötni egy darabka dróttal. Beméréskor ügyelni, nehogy 5V-nál nagyobb tápot kapjon... - A 22 µF kimaradhat, bár ez a két forrszem/smd pad is rámenethe a nyákra... A 100nF nem maradhat ki (lehet smd is, a kontroller táp - föld lábaihoz kell elhelyezni). Szia
Szia!
Van valamilyen tapasztalat, hogy a belső 8 MHz-es oszcillátor frekvenciája hogyan változik a táp csökkenésével? Szia
Szia
4MHz-et tudtam mérni hitelesített 16 digites frekimérővel. Az adatlapon megadott fesz. határokon belül egyáltalán nem változott. Tök stabilan maradt. Akkor kezdett el egy kicsit csúszni amikor hőlégfúvóval elkezdtem felforralni lágyan a tokot. Szerintem nyugodtan lehet használni ilyen célra.
Helló!
Köszi amit küldtél és le is töltöttem az MPlab-ot de ez nekem még kínai tudnál esetleg segíteni hogyan kell lefordítani Köszi
Szia! MPLAB megnyit Project,Project wizard..,Tovább,kiválaszt kontroller típus, tovább,Microchip MPASM Tooulsuite,tovább,Browse kitallóz mappa hova mentetted fájlnév ,adsz nevet neki mentés,prop asm kiválaszt,hozzáad,tovább,befejez,DEBUG helyett RELASE kiválaszt,Project,Build All,Absolute. Ha lefordította ott lesz a hex a könyvtárban hol van a t mentett asm ennél tömörebben nem lehet próbáld ha nem megy szólj! De ne mindjárt! ha nem jó nem keletkezik hex file! Sok sikert!
Szia!
Van egy csomó asm file azokat öszze kell adni?
Szia!
A projecbe csak a Prop.asm állományt kell megadni, a többit már a fordításkor a megkeresi. Minden állománynak, amit egy csomagból bontottál ki, egy mappában kell lennie. Ahhoz, hogy a bázis és a rotor értse egymárt, a két mappában a keys.asm-nek azonosnak kell lennie. A többit már patecati leírta... Szia
Szia!
Másold ki a Buid ablakból az üzeneteket és töltsd fel ide... Szia
Szia!
Utolsó pár sor az egész több oldal: Release build of project `D:\Mentések\Kapcs rajzok\New Propeller Clock\Prop_base_886_3.09\Új mappa\a.mcp' failed. Language tool versions: MPASMWIN.exe v5.35, mplink.exe v4.35 Fri Jan 08 22:23:08 2010 ---------------------------------------------------------------------- BUILD FAILED
Szia!
Az egészet tedd bele egy file-ba és mellékletként csatold... Szia
Szia!
Configure / Select device - 16F886 típust kell beállítani --- Sajnos ez még nem az USB verzió... Szia
Szia!
Project / Build Options.. / Project ablak MPASM/C17/C18 Suite fülén a Build normal target és a Generate absolute code beállítása... Szia
Szia!
Megtörtént de még midig nem ok
Szia!
A régebbi (8.36) MPlab abszolut módban megbírkózott vele... Javítsd ki erre:
Szia
Szia!
Ha jól gondolom a Base.asm-ben kell kijavítani, és ott hol találom?
Szia. Gyorsan összevágtam egy nyáktervet majd ha lesz időm kedden akkor megcsinálom szépen és majd egy ellenőrzést kérek tőled. Megkaptam a cuccokat egy kérdés, hogy a 32.768khz-es kristály mérete ez most komoly? Nem figyeltem de ezt nem olyan könnyű forrasztani. Ami miatt írok az pedig, hogy a távirányítónál a kapcsolók, hogy is kapcsolnak pontosan? A patexati féle távirányító nyáktervét alakítottam át. A kérdés, hogy ott a kapcsolóknál van áthidalás vagy egyik fél oldala a kapcsolóknak mindig zár (lásd. mellékelt kép)?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |