Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! Az ismerősöm régi Quadjába kicseréltem a kondikat, és az IC-t is (LM301) NE5534-re. Az 1-8 lába között van most valamilyen piko-s nagyságrendű kondi.
Tudom, az 5534nél ez nem kell, de mit csinál, ha ott van? Esetleg csökkenti a felsőbb frekiket?
Az ic-t sürgősen cseréld vissza, nem hiába azzal lett kitalálva. Lehet hogy azóta csináltak annál jobbat is de az adott ic tulajdonságaira van kihegyezve az erősítő. Ja igen ez csak egy egyéni véleményem, a többit a kollégák majd jóvá hagyják.
Igen néztem, amit kihagyott kérem tisztelettel hogy az lm az jfetes bemenetű ami kisebb zajt is eredményez!
Tudom hogy nem arra lett kitalálva de a tervező mérnem NE-t tett bele mikor egy idős a kettő?
Szia! A kompenzáció az IC stabilitásán kívül, szerepet játszik a felső határfrekvencia ésszerű csökkentésében, és egyes zaj komponenseket elnyomhat.
Lehet, hogy nem látok jól, de a LM301-az nem jfet-es. A TL071 az igen, az volt az én régi Quadomban.
A kérdésem lényege annyi volt tulajdonképp, hogy csinál-e valamit most a kondi ahhoz képest, hogyha nem lenne ott, mint azt mostanság az 5534-nél szoktuk -jó magyarosan- "nem be rakni". Mert akkor kiforrasztom. Másképp: beleszól-e a megszokott 5534-es hangképébe a kondi.
Tiszteletem
Az NE 5534-es nek nics FET-es bemenetele csak kiszaju muveleti erosito. Minden jot
Még annyit, hogy én úgy olvastam, hogy a fetesek egy kicsit zajosabbak, de szebb hangúak. De pl. az OPA604-es jfetes, és már alacsony zajú.
Tiszteletem
Nem kell rogton megharagudni.Mindenki tobbet szeretne tudni,persze ahoz olvasni is meg forrasztani is sokat kell. Tegyel bele akarmit ami labkiosztasban megeggyezik es menni fog es melyik tetszeni fog azt hasznald. Minden jot
Opa-sorozatúakra annyit tudok mondani hogy papíron nagyon kicsi a torzítása. Mindenesetre én kipróbálom az eredetivel is.
Tiszteletem
Olvastam en is az elozmenyeket eppen ezert mondtam amit mondtam ,ha valakit zavar megtartom a velemenyemet magamnak. Sok sikert
Tiszteletem Neked is. Itt az igazság. Rengeteg lábkiosztásban megfelelő opamp van. Foglalatba kell tenni, és tesztelni. Füllel. (Ha amúgy már jól működik az erősítő.)
Köszönöm !
Erre voltam kíváncsi. Elég nagy kavarodást okoztam, de sebaj. Esetleg valaki tud mondani Budapesten boltot, ahol OPA604-et lehet venni? A RET-ből lehetne rendelni, de egy-két darabért nem akarok postaköltséget fizetni.
A RET Budapesti irodájában van árukiadás, csak készlet nincs. Megrendeled, másnap átveheted. Szerintem postaköltséget nem számolnak fel személyes átvétel estén.
Köszi!
Köszönöm
Idézet: De pont az 5534 esetében kell, a többi OPA esetében nem. Ha azt kiveszed, nagy eséllyel gerjedni fog. Nem biztos hogy egyből, lehet hogy csak később, napok vagy hetek múlva. Egyszer csak azt veszed észre, hogy "jön a szaga", majd el is hallgat. A 25W-os Texas végfok képes még ilyet produkálni, minden előzetes ok nélkül, akár több heti normális működés után is. „Az 1-8 lába között van most valamilyen piko-s nagyságrendű kondi. Tudom, az 5534nél ez nem kell, de mit csinál, ha ott van?”
Igazán nincs mit.
Szevasztok! Van egy Quad405-öm, két éve használom, +/-46Vról hajtom. 2éve hangositásra akartam használni, de ma már van jobb, csak a szobában hajtom a quadot, filmezéskor, zenehalgatáskor. Olvastam, hogy az R.Ludvig féle változat szebben szól. Mondjuk nekem igy is nagyon tetszik a hangja ahogy van. Szerintetek érdemes lenne átalakitsam a Quadot Ludvigosra? Vagy mi történne, ha kicserélném a TL072-es IC-t OPA-ra, elméletileg ugy is szebb hangja kell legyen? Szerintetek megéri rákölteni? Jobb lesz annyival, amennyit rá költök?
Ha nem vág földhöz nagyjából 1.200.-Ft a 2 db, akkor a Lomexnél kapsz bele OPA27GPG4-t.
A mostaninál biztosan jobb a minősége, hogy meghallod-e, azt te tudod majd eldönteni. Én meglépném. Ja a TL072 nem jó ötlet, nehéz elosztani elektronikusan a két panelon - kettős műveleti erősítő, 1 tokban.
Nekem TL072 van benne, de eddig még nem volt gond vele. Igy is tetszik a hangja, de gondolom OPA-val szebb lenne. Ja azt elfelejtettem mondani, hogy az erősitő elött nincs semmi, csak a számitógép hangkártyálya, se előerősitő, se hangszinszabályzó mégis szépek a mélyek, magasak.
Ezt nem értem, nem lehet 072-es! Az egy tokban 2 db műveleti erősítő, jó helyre esnek a bemenetek és kimenet? Az eredeti panelon biztosan nem és nem hiszem, hogy emiatt áttervezte valaki, mert csak ilyenje volt, de elvileg lehetséges.
Mondjuk elektroakusztikai maszturbáció lenne, de ki, hogy boldog, ki tudja...? Nem rád értem, mint tervező, félre ne értsd, amúgy is jelenlevők mindig kivételek...
A panelt egy haverom tervezte és csinálta, én csak összeraktam, ezek szerint úgy tervezte, hogy jó legyen . Szóval, ha OPA-t akarok akkor nem fognak egyezni a lábak?
Nem bizony. Ha rákeresel a TL072-re rögtön látszik, mert egy oldalon vannak a műveleti erősítők ki-bemenetei.
De én is találkoztam régen olyan vasalóval, aminek a zsinórja olyan vastag volt, hogy több, mint fél métert a dugóval együtt még megtartott vízszintesen, egyenesen. Olyan volt a tsz-ben, abból lett minden otthon. Szerintem fél óráig faragták a végét, hogy a falidugaszba lehessen kötni. Itt is ilyet tudok elképzelni, hacsak... Nem egy panelon van a 2 csatorna? Mert akkor megbocsátunk...
Nálam nincs benne az említett kondi (5534-es és tl071-es IC vel is megy.) és nem gerjed.
Több mint féléve megy így.
A nem lábkompatibilis IC használata nem akusztikai maszturbáció, hanem végfok ic mészárlás.
Egyszer tettem bele véletlenül ne5532-es IC-t, mert elfelejtettem, hogy 34-est igényel. Kb 5másodpercet búgott vele a jobb csatorna, a végfok IC-k pedig tűzforróak voltak. Még egy-két perc és tönkre is mennek, ez tuti. |
Bejelentkezés
Hirdetés |