Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Témaindító: sound.man, idő: Nov 25, 2007
Témakörök:
Sziasztok, ezen a héten rendbe raktam a két RELOOP RSP 30-asomat, és a két mély ládámat is, US BLASTER 7475. Kaptak új festést, és rendbe raktam a dobozukat, na és persze a top ládákban a szűrést is!.
![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2013
:O Ennyi lenne valóban?? Valami selejt, vayg tényleg tudja amit leírtak róla? Kültéren kisebb helyen mennyire állná meg a helyét?
Szerintem elírtak valamit, mert 12ezer forintért még kínai selejtből sem kapsz 12" hangszóróval és driverrel szerelt ládát. A valós értéke kb. 120ezer Forint. Gyorsan rendeld meg mielőtt észreveszik a hibát. (Ez gonosz volt!
![]()
Persze, és ideér a futár, 121.000 lesz. Azt hiszem néznék nagyot
![]()
Nem tehetnék meg, hogy a futárnak más összeget kell fizetned mint amit a webshop visszaigazolt, az szabályellenes lenne... Legfeljebb szólnak, hogy bocsi, elírtuk az árát
![]()
Sziasztok. Ez mennyire éri meg az árát, persze ha nem 460.000
![]() Kültérre kellene nem túl nagy helyre de a beltérre alkalmas cuccok kint semmit nem érnek. Kb 50M2-es a hely ahova kell.
Két 3kW / 2.66 Ohm d-osztályú végfok modulom bedobozolva. A táp enyhén szólva kevés neki, egy 2kW körüli toroid van benne. Freki átvitel 5Hz-20khz (-3dB). Érzékenység 1.4V szimmetrikus. Zaja gyakorlatilag semmi, teljeses feltekert potikkal átlag hatásfokú hangszórókkal közelről sem hallani semmit.
A két kis relés panel 1-1db 12ms reakcióidejű dc védelem. Utolsó képen a végfok modul, kimenő szűrő nélkül.
Szerintem az Omnitronicnál talán egy fokkal jobb.
Nem ismerem ezt a típust, nem tudom hogy milyen lenne, de én most azt az elvet követem, hogy mindenbe Eminence kell! (A 10"-es RH Sound hangsugárzóm bődületes lett)
Ha a doboz és az erősítő jó akkor lehet hogy egy hangszóró csere sokat lendít a dolgon. (Bár az Omnitronicnál még a láda is rossz... Darabokra hullott amikor elkezdtem mókolni)
Szia Csaba! Segítenél nekem. Én is le szeretném festeni a reflexeimet. Milyen festékkel festetted le őket. A képen szépnek néznek ki.
Üdv: K.Gy
Ha tényleg ilyen jó akkor egy kicsit különb kivitelt is érdemelne. +-3dB nem olyan jó egyébként.
Szia!, sima fényes olaj festékkel, csak sajnos már nem tudom a nevét a festéknek.
Festéssel, miegymással szórakozni nem lett volna se időm, se energiám. A lényeg nem a kinézet volt, hanem hogy műszakilag bizonyítson. A meglévő modulok köré kellett egy használható, hurcolható keretet építeni. Majdhogynem e célból is lettek tervezve: gyári erősítők hibás, vagy gyengén teljesítő végfokainak kiváltására. Vagy aktív hang(fal)sugárzó.
A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2013
A 20khz-es 3dB-es pontot csak a kimeneti szűrő okozza. Feljebb választani a vágási frekit egy kondi cseréje. A kapcsolójel 350kHz, aminek még 30khz-es szűrőnél is elég kicsi marad az amplitúdója.
A két kis relés panel melletti próbanyákos áramkör nem végleges, az a pár alkatrész majd rákerül a dc védelem paneljére. ezt viszont a fene se érti: -én ezt írtam: "Vagy aktív hangfal." -moderátor által javítva erre: "Vagy aktív hang(fal)sugárzó." Mi van akkor, ha én ez alatt egy régi, leginkább mozikban használt hangsugárzótípust, a hangfalat értettem. Klangfilm szokás szerint pl a hátrafelé sugárzás csillapítását a távolság oldotta meg, elől pedig egy tölcsér volt, már amikor. Hátul se csillapító anyag, se üregrezonátor, se semmi. Ez a szerkezet a hangfal. És ebbe, hangfal lévén nem szerelhettek erősítőt, mert azzal az értelmező szótár szerint máris hangsugárzóvá vált volna. Az aktív hangfal kifejezéssel, egy ilyen hangfal aktív hangsugárzóvá alakítására szerettem volna ötletet adni. ..de nem jött össze. De az is lehet, hogy csak szleng volt. A nyelvtani hibák nem szúrják jobban a szemet, mint a hivatalos stílusnál izgalmasabb beszéd?? pl. mikor egy szó jelentését befolyásolja szövegkörnyezet. A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2013
Az egy meghalt erősítőnek a doboza meg trafója és bár a toroid folyamatos szinuszra valóban kevés de a legtöbb szokásos alkalmazáshoz bőven elég, nagyon sok gyári erősítő ennél kisebb kitöltési tényezőt enged csak meg
![]() ![]()
Csak eléggé visszataszítóak a rozsdás csavarok , a hátlapon összevissza álló csatlakozók, meg a kibelezett 100 éves ventilátor védőrács nélkül. Egy doboz matt-fekete spray meg ezeknek a dolgoknak a javítása után másképpen néz rá még a megalkotója is.
Sziasztok! Kérdésem a zenekari keverőn lévő kimenet, hogy mire van az fx send, maga az fx poti, akkor a ctrl room out, ezek mire vannak? Google-ztam én de nem találtam valami sok mindent.
Ha valóban hangfal rendszerű hangsugárzót értettél alatta, akkor elnézésedet kérem, és javítom.
Az esetek 99%-ában e ritka sugárzásjavító nevét, helytelenül használják. Active open baffle-t még nem láttam, hallottam.
Szia!
FX Send: az effetkészülékre küldött jel csatlakozója. FX poti: ezzel állitod be, mekkora jel kerüljön az effekt kimenetre. ha a castornasávban lévő, akkor csak azét az egy csatornáét állítod vele. CTRL Room: lehallgató helyiség/fejhallgató. Jelzem ezek eléggé gyártó/tipusfüggő dolgok, konkrét eszköznél bővebben el lehet magyarázni. Én csak általános dolgokat mondtam, bár egy Behringer (klón)-ra gondolok. Remélem segítettem kicsit. ![]()
Igen behringeről lenne szó nyár végén beruháznék egy behringer xenyx1202-re, amiatt kérdezgettem. Köszönöm!
Nekem 1202FX van.
![]() Szerk.: Ja, és nincs rajta kapcsoló. Ha most kéne vennem, Phonic MM1202-t vennék. A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2013
Miben különbözik a 2 keverő? Minőségben?Esetleg ha eladóvá válna a tied, akkor privátban megbeszélhetjük, kb a nyár közepe-vége fele, most 2 hogscoopot csinálok, meg most veszem bele a mélyet, arra kell a lóvé. Így elég szimpatikus a behringer, igazából kisebbet néztem ki először, a xenyx802 csak keveslem a microfon bemenetet, igaz lenne még egy a másik keverőmön. Iskolai rendezvényekre használnám, ott pedig minimum 2 mikrofonra szükség van. Ha már itt tartunk sportcsarnokot hogyan lehet a legjobban kihangosítani, hogy ne vízhangzodjon nagyon? A színpad mindig majdnem a terem közepén van. Most valaki más volt, volt rear-sugárzó is(mint az 5.1-ben a hátsó hangszóró). Minden búgott elég nudli volt a gyerek, tőlem nemsokkal öregebb. De épp figyeltem még egy zajzár sem volt. Jövőre szeretnék bevágódni az iparba(töltöm a 18-at) és szeretném felülmúlni az előttem lévő hangosítókat. Visszatérve felénk csak behringert lehet kapni phonic nincs.
A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2013
Ezekben teljesen igazad van én is ezt mondtam rá
![]() ![]()
Az össze-vissza álló csatlakozók gyáriak, egyetlen darab utólagos nyílás nincs a hátulján. A ventiben, és a csavarokban van valami, de már mondtam, hogy nem ez volt a lényeg.
Én is tévesen használtam a hangfal szót. Ahogy írtad is, ez az esetek döntő többségében így van, ilyen ez a magyar nyelv. A szövegkörnyezetből viszont egyértelműen kiderült miről van szó, senki nem érthette félre. De még félreértésről sem beszélhetünk, az erősítő szempontjából tökmindegy. Nem értem miért kellett volna egy passzív szókincsben ülő szóval pontosítani egy ilyen felesleges részletet. (én sem láttam még aktív open baffle hangsugárzót. nem hiszem, hogy lenne gyárilag ilyen.)
Természetesen javítható, és törölhető ez az offolás is. este kicsit durci voltam ![]() A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2013
Tegye fel a kezét aki értett ebből valamit is.
![]() Elmagyaráznád ,hogy én is meg tudjam érteni? Vagy valami kép. Idézet: „Mi van akkor, ha én ez alatt egy régi, leginkább mozikban használt hangsugárzótípust, a hangfalat értettem. Klangfilm szokás szerint pl a hátrafelé sugárzás csillapítását a távolság oldotta meg, elől pedig egy tölcsér volt, már amikor. Hátul se csillapító anyag, se üregrezonátor, se semmi. Ez a szerkezet a hangfal. És ebbe, hangfal lévén nem szerelhettek erősítőt, mert azzal az értelmező szótár szerint máris hangsugárzóvá vált volna. Az aktív hangfal kifejezéssel, egy ilyen hangfal aktív hangsugárzóvá alakítására szerettem volna ötletet adni. ..de nem jött össze. De az is lehet, hogy csak szleng volt. A nyelvtani hibák nem szúrják jobban a szemet, mint a hivatalos stílusnál izgalmasabb beszéd?? pl. mikor egy szó jelentését befolyásolja szövegkörnyezet.” A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |