Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sony Ericsson W595 fülhallgató hangerő megnövelése
Lapozás: OK   1 / 2
(#) 187BodyGuard hozzászólása Nov 29, 2009 /
 
Sziasztok!

Van egy W595-ös típusú Walkman telefonom, és a fülhallgató hangereje, nem kielégítő számomra. Hogyan lehetne szoftveres úton megnövelni a teljesítményét? Olvastam egy két helyen, hogy lehetséges, csak nem tudom pontosan hogyan. Építettem hozzá már többféle fülhallgató erősítőt, de mindegyik sokat eszik, ráadásul plusz súlyt is jelent. Legutóbbi erősítőm 2 kis hangszóróhoz készült, amin a telefonról tudok zenét hallgatni. Erről töltöttem is fel képet. Nekem olyan megoldás kéne a fülhallgató meghajtására, ami nem igényel plusz kiegészítőket, az az ha lehetséges, szoftveresen szeretném megoldani a hangerő növelését.

Várom segítségeteket és a lehetséges megoldásokat!

DSC04318.JPG
    
(#) 187BodyGuard válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 29, 2009 /
 
Nem véletlenül, nem oda írtam, az külön téma, másik telefon néven volt, és a két telefon ég és föld.
(#) 187BodyGuard válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 29, 2009 /
 
Jó , tudom hogy többet fogyaszt nagyobb hangerőnél, ne nézz hülyének! Csak azért mondom hogy a különálló cucc nem elég jó, mert sokat fogyaszt, mert 9V-os elmmel működik, na már most minden héten kicsit sokba kerül az elem csere, ezért akarom az egészet a telefonról megoldani, mert abban ott a beépített aksi, az meg egy napot kibír.
(#) 187BodyGuard válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 29, 2009 /
 
Ez jó beszólás volt! Értékelem 5/5, csak rájöttem valamire, az újabb telefonokban szándékosan van visszafojtva az erősítő teljesítménye. Érdekes módon, ha a Head-Set van bedugva a kimenő teljesítmény ha nagyon optimista vagyok 15-20mW, viszont ha a külső hangszórókon szól a zene, akkor ott kimegy 300-500mW!!!
(#) bladika válasza 187BodyGuard hozzászólására (») Nov 29, 2009 /
 
Szia!

Itt nézz körül! Mintha itt arról lenne szó ami neked kell!Bővebben: Link
(#) 187BodyGuard válasza bladika hozzászólására (») Nov 29, 2009 /
 
Köszi szépen, végig néztem, tényleg írnak hasznos dolgokat, most már csak azt kéne megoldani, hogy tudnám a telefonon ezeket a fájlokat módosítani?
(#) Ricsi89 válasza 187BodyGuard hozzászólására (») Nov 29, 2009 /
 
A Sonyericsson telefonok egyik legjobb tulajdonsága, hogy szoftveresen agyon lehet őket tuningolni. Sok külföldi emberke ír programot ,amivel bele lehet turkálni a szoftba, és még módosítják is az egyes dolgokat. Sajnos magyar leírást nem találtam a dologról, de megoldható szoftvermódosítással a dolog. Nekem nem is egy telefonom volt módosítva, a K750 például kb 3szor szólt hangosabban, mint gyárilag és nem torzított. Nagyon hangos volt. Szóval, mint minden ez is megoldható, ha érdekel készítek leírást hozzá, bár az nem ma lesz. Jövő héten ráérő időmben megpróbálhatom összehozni a dolgot. Hangerő mod-ból van elég sok, próbálgatni kell, hogy melyik jön be neked legjobban. És így nem teljesítményt növelünk, hanem a végfokra jutó hangerőt növeljük, ezáltal jobban kivezéreljük a végfokot ,ami nagyobb kimenő jelet fog produkálni. Gyárilag nem hajtják ki teljesen a végfokot, de ezt ezzel a módosítással el lehet érni.
Szerk.:Ezzel a művelettel, ha garanciás volt a telefonod, akkor a garancia, ugrik és bármilyen meghibásodás esetén önköltségen javíttathatod. Szóval meggondolandó dolog...
(#) Ricsi89 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 29, 2009 /
 
Dehogynem! nagyon is le van fojtva. A mostani telefonom gyárilag olyan volt, hogy a vonaton nem hallottam a zenét max hangerőn sem rendesen. Most miután megoldottam ezt a dolgot szoftvermódosítással, még félig sem kell felvennem a hangerőt és rendesen hallom. és maximum hangerőn kezd el egy kicsit már torzítani, mert a fülhallgató nem bírja a nagy jelet.
Ja és én nem csak zenét hallgatni tudok a telefonon, hanem még zseblámpának is használni, mert van két nagy fényerejű led a hátulján, ami iszonyat erős.
(#) 187BodyGuard válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 29, 2009 /
 
Na ezt akartam hallani! Megköszönném, ha leírnád! Apropó, van egy nagyon ramaty K750I-m amit csak fotózásra használok, azon kipróbálnám először, hogyan működik. A W595-re meg megnézem mennyi a garancia, és ha lejárt, akkor azt is meg lehet "moddolni". :eplus2:
(#) Ricsi89 válasza 187BodyGuard hozzászólására (») Nov 29, 2009 /
 
A k750-en ezt nem tudod kipróbálni, mert teljesen más platform, más programmal, más típusú fájt kell felrakni. Arra viszont van leírás magyar nyelven is. K750 platformja DB2010, a W595-é pedig A2.
(#) 187BodyGuard válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 29, 2009 /
 
Egy K750I-re vonatkozó leírást tudnál linkelni? megpróbálnám a moddolást vele. Ennek már úgy is mindegy kategória, azért vettem, mert egész jó képet csinál, és nem kell így külön fényképezőgép! Nomeg rossz az iránygombja, nem mindíg érzékel, szét van nyomkorászva. Ha a K750I-nék sikerrel járok, akkor utána a te leírásod alapján megpróbálom a W595-ön is.
Köszi szépen előre is!
(#) lorylaci válasza 187BodyGuard hozzászólására (») Nov 29, 2009 /
 
Hello!

A headset és a belső hangszórók nagyobb impedanciásak álltalában (32-64 Ohm), amikor külső hangszórót raksz rá, azért jön ki valószínűleg nagyobb teljesítmény mert azok álltalában 4-8 Ohm-osak.

Azt, hogy szoftveresen növelhető -e a teljesítmény azt úgy érheted el, hogy:

1. generálsz (modjuk az ingyenes Audacityvel) egy olyan hangfájlt amiben maximális kivezérlésű szinusz jel van.

2. Ennek lejátszásakor gyorsan (azért fontos hogy ne terheled túl a headsetet vagy a hangszórót) voltmérővel megméred a headsetre és a hangszóróra kimenő feszültséget.

Ha azt tapasztalod, hogy a kettő egyezik, vagy a headsetre nagyobb feszültség jön ki (ami a nagyobb impednacia miatt előfordulhat), akkor azon szoftveresen nem tudsz javítnai, elérted a tápfesz határát. Megnézheted azt is, hogy elérted -e a tápfesz határát.

Ha hangszóróra tényleg nagyobb feszültség megy ki, akkor tényelg van leszabályzás, vagy ami nagyon gyakori, hogy ekkor soros ellenállást alkalmaznak.

Persze ha ilyen soros ellenállás van, vagy akár visszavezérlés akkor jó lenne megfontolni, hogy a nagyobb teljesítményt elbírja -e a kis hangszóró.

Ha azt szeretnéd hogy ne zabáljon elemet a füllhagató erősítő, akkor csinálj egy D-osztályú cuccot. 1-2W-ra még nem túl nehéz, 80% felett lesz a hatásfokod. Lehet kapni (vagy termékmintaként rendelni) ilyen IC-ket. ha ügyes vagy azt is megoldhatod hogy a mobilaksiról tápláld. Persze amikor szinte minden műszaki boltban lehet kapni "tölthető elemet" (akkumulátort) akkor ez sem lehet probléma.

Másik lehetséges módszer, hogy dinamika kompressziót alkalmazva (ahogy a felvételek masteringjénél), megnöveled a hangosságérzetet, a hangfájl kezelésével ennek az ára persze kicsi torzítás és csökkent dinamika.
(a beépítet hangszóróknak úgy sincsen hifi hangjuk)
(#) 187BodyGuard válasza lorylaci hozzászólására (») Nov 29, 2009 /
 
Már próbáltam külsőleg nagyobb hangszóróval a régi K750I-men:
4Ω = nagyon halk
8Ω = halk
15Ω = kb fülhallgató hangerő, ha közel teszem a fülemhez.
A beépített hangszóróknál nem volt soha lehetőségem mérni feszkót vagy mást a helyére kötni, mert úgy van a telefonba építve, hogy csak akkor tudod szétszedni, és méricskélni, valamint hozzáférni bármihez, ha nincs benne az aksija. gr89 megoldása viszont jól hangzik, mert nem igényel semmilyen külső erősítő ketyerét.
Viszont a te "D" osztályú dolgodban is van valami, mert akarok a Texas instrumentről rendelni 20W-os "D" osztályú IC-ket, és így készíteni a telefonhoz "külső HI-FI" viszonylag energiatakarékos 2X10W-os erősítőt, persze ez már rendes dobozos hangszóró hajtására lenne tervezve.
Persze a szoftveres hagnerő növelését tartom szemelőtt elsőként.
(#) Flatlander hozzászólása Nov 30, 2009 /
 
Szerintem simán meglehet.... VKP patch-et kell rárakni esetleg módosítani a softban a hangzáshoz tartozó dolgokat és kész...

Bővebben: Link

Nemtudom mennyire értesz a Jdflasher-hez vagy ilyenekhez ha nemmegy akkor SE fórumot kérdezed és meglesz oldva

Vagy valami jó füles...... Esetleg valami Sennheiser 16ohm-os......
(#) Ricsi89 válasza Flatlander hozzászólására (») Nov 30, 2009 /
 
Amit most elmondtál az igaz a régebbi telefonokra. Ehez teljesen más program kell és az sem mindegy milyen kiterjesztésű akusztik fájlokat másolsz fel rá. Ide A2Uploader program kell, amihez nincs még leírás sajnos. Vagyis van, csak nem az akusztik felrakásról szól és nem tárgyalja a dolgokat részletesen. Ja és VKP-val nem lehet hangerőt növelni. Az másra jó.
(#) 187BodyGuard válasza Flatlander hozzászólására (») Nov 30, 2009 /
 
Van jó fülesem, egy HPM 70 (csak már nagyon a végét járja) és egy AKG416P Elég jól szól mind a kettő, csak az AKG-t inkább ithonra használom, mert nagyon nagy. Az a baj hogy ha a HPM70 megadja magát, akkor csak az alap Bass-Reflex füles van hozzá, ami meg hiába szól jól, ha elnyomja a menetzaj a hangerejét. Ezért is akarom a hangerőt megnövelni szoftveresen.
(#) ldjanos hozzászólása Nov 30, 2009 /
 
Nem véletlenül korlátozzák a telefonok/mp3-lejátszók kimeneti teljesítményét. Pár év múlva meg megint emelni kell a hangerőt, de nem a menetzaj miatt.
Vannak ezek a gumis fülhallgatók, egészen jól szigetelik a külső zajt.
Bővebben: Link
(#) 187BodyGuard válasza ldjanos hozzászólására (») Nov 30, 2009 /
 
Tudom, hogy az EU korlátozza a hangerőt, én sem akarok megsüketülni, nem is azért kell, hogy midníg a fülemben üvöltsön, hanem néha jól jön amikor olyan a fülhallgató típus, hogy nagyobb power kell neki. Én a jelenlegi beállításnál a 4-5. rublikáig hangosítom fel a gumis fülesnél. Csak sajnos amint az előzőekben is leírtam, ha meghal ez a füles, akkor csak a telefonhoz adott áll majd rendelkezésemre, vagy esetleg valami más típus. Új fülhallgatót meg nem akarok sok pénzekért venni...
Az AKG416-os fülhallgató amit írtam, bolti ára 8000-16000 között mozog.

Érzékenysége: 126dB
Frekvencia átvitele 11Hz-28500Hz

Nagyon jó kis füles, csodás a hangzásvilága, minden zenei stílus tökéletesen szól rajta. (habár én a legtöbbször ROCK-ot és METAL-t hallgatok rajta )

Csak ezt a telefon hiába hajtja meg, ha megint csak nem elegendő a teljesítmény. Amit mutattam fülhalgató erősítő, az előzőekben, az 32Ω-ra közel 2X300mW-ot ad ki (az osztály tanteremben is simán hallatszik mindenütt), 4-8Ω-on meg 2X1W-ot (utóbbit külső hangszóróra)
A telefon végfokja szerintem olyan 2X 50-100mW-ra is képes lehet, ha jól kivezérlik. Én úgy vagyok vele, szeretem ha tudom, hogy van "benne még power" Nem fogom maxra kihajtani, de nem szeretem ezt a lefojtásos módszert sem, hogy bekapcsolom például a "MEGA BASS" funkciót és a mélykiemelésnél lecsapja a magasakat. (az az ha egyszerre szól a mély és magas, akkor egyszerűen elnyomja a magas hangokat, lehalkulnak ezek a hangok)

Idézet:
„Pár év múlva meg megint emelni kell a hangerőt, de nem a menetzaj miatt.”

Nos ehhez annyi hozzáfűzni valóm van csak, hogy mértéktartó ember vagyok, sosem üvöltetem a zenét a hallásom kárára. Tudom mikor mi mennyi. Itthon is itt figyel a 2X55W-os Fisher tranyós Studió végfok, és nem üvöltetem. A kivezérlésmérő is eddig mindíg maximum 0.05W-ot mutatott /8Ω (normál hangfalon) de ez is már több mint elég. Egyszer hajtottam eddig ki maxra, az is egy negyed perc volt csak, amikor megnéztem a teljes harmonikus torzítását, és meghallgattam mit is tud. azóta csak ilyen halkan használtam, vagy ezt meg nem haladó teljesítményen.


Régen amikor nem tudtam mit is jelent az az 1W csináltam egy fülhallgató erősítőt ami 2X1000mW 32Ω-os hangszórón Egyszer egy zenekar próbatermében rátettem gitárt, és rátettem a 4X100dB-es Celestion hangszóróval megáldott Marshall ládára, na akkor elcsodálkoztam mit is tud 2X1W, arról nem is beszélve hogy a benne lévő 2db LM386-os erősítése 200X-osra volt beállítva! :eek2: Kép mellékelve.

A lényeg a telefonon, nem akarom olyan nagyon sokkal növelni a hangerőt. Éppen egy ici-picit több kellene csak.
(#) Ricsi89 hozzászólása Nov 30, 2009 / 4
 
Elkészült a leírás. Nem valami túl bonyolult folyamat ,de nem árt az óvatosság. Van egy angol nyelvű fórum, ahonnan lehet letölteni különféle akusztik fájlokat, ezt be is linkeltem. És végül itt az oldalamon a bal menüben található a leírás linkje. Bővebben: Link A2-es Sony telefonok akusztik cseréje címszó alatt. Sok sikert!
Üdv: Ricsi
(#) 187BodyGuard válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 30, 2009 /
 
Köszi szépen! Majd holnap áttanulmányozom
(#) tungsram hozzászólása Dec 2, 2009 /
 
Olvastam ezt a nem éppen nem ide való cikket. Két okból írok csak mert az én vejem telefonos cégnél eladó. Kettő tudni kéne azt is .hogy mobil kell mp4 lejátszó vagy mi a fene kell. Az unokám is ezért verte szét a mobilját mert hadd szóljon! Ami pedig a kimenő impedanciát illeti ezek a szemetek általában 32 ohmon fogadnak. Lehet itt szoftver varázsokat csinálni de nem éri meg. Még egy ha valaki halláskárosult akar lenni akkor hajrá. Még egy gondolat én a telefonomat egy héten egyszer töltöm csak nem használok semmi baromságot rajta.
(#) Ricsi89 válasza tungsram hozzászólására (») Dec 2, 2009 /
 
Én nem így látom a dolgokat. Mennyivel jobb lenne, ha nem lenne a telefonban semmi ,csak telefonálni lehetne vele. Akkor még vihetné az ember magával az mp4 lejátszóját, az kakukkos óráját, hogy lássa mennyi az idő, esetleg még figyelmeztessen is a beállított időben. Akkor még vigye magával az ember a fényképezőgépjét, meg még a naptárát is, hogy ha valamit fel kell jegyezni, akkor legyen hová felírni. Nem semmiért rakják bele egy telefonba ezeket a dolgokat. Szerintem a nadrágon lévő két zseb tele lenne bőven, ha minden külön lenne. Ami meg a hangerőt illeti. Nem azért akarjuk mi megnövelni, hogy bömböltessük a zenét, de ha megy az ember az utcán akkor sem lehet hallani olyan kicsi alapból a hangerő. Az utca zaja simán elnyomja a gyári hangerőt, hiába veszem maximumra, akkor sem hallom. Mi csak egy kicsit megnöveljük, hogy hallható legyen zajos környezetben is. Én úgy vagyok, hogy inkább a zenét hallgatom iskolába menet, mint az autók és a forgalom hangját. Ezzel szemben én minden nap minimum 1 órát hallgatok zenét a telefonomon és csak heti kétszer kell töltenem. Ugye milyen érdekes.
(#) 187BodyGuard válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 2, 2009 /
 
Tanulmányoztam, nem is nehéz megcsinálni a leírásod alapján. Sajnos viszont a telefonomra van még 1 év garancia úgyhogy nyárig várnom kell vele, viszont ha K750I-re is tudnál ilyet akkor azon kipróbálnám, az már egy jó ideje nem garanciális.
(#) Ricsi89 válasza 187BodyGuard hozzászólására (») Dec 2, 2009 /
 
Itt egy link régebbi telefonokhoz, plusz még egy, ahol akusztik fájlokat találhatsz. Ja és neked K750 hez a DB2010-es akusztikok jók, ezeket nézzed.
Bővebben: Leírás
Bővebben: Fájlok
(#) 187BodyGuard válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 3, 2009 /
 
Köszi szépen! Feltettem az új szoftvert, és elég keményen szól! :eplus2: Mondhatni 2X hangosabban szól mint a gyári beállítása. Amint lejár a garancia a másik telefonomra (W595) akkor azt is meg fogom "MODDOLNI" kicsit.
(#) tungsram válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 4, 2009 /
 
Én ezt mind elismerem csak nap mint nap látom a fiatalokat , hogy ordít a fülükbe ez sz.. Én 46 éves vagyok és miután zenéltem is a hallásom már nem a régi ezért próbálok mindenkit figyelmeztetni a nagy hangerő veszélyeire.
(#) Ricsi89 válasza tungsram hozzászólására (») Dec 4, 2009 /
 
Igen ez jogos, de itt mi nem azért csináljuk ,csak hogy hallgatható legyen utcán is, ne csak a süketszobában. Mert sajnos ott tartunk ,hogy annyira lebutítják ezeket, hogy lassan csak úgy lehet hallani. Egyébként az, hogy hallod, hogy más mit hallgat, az betudható a rossz minőségű gagyi fülhallgatónak is. Ami nekem van a telefonhoz, az kifelé egyáltalán nem szól, csak a fülem felé. Így sokkal kisebb teljesítmény is elég és nem hallja mindenki a buszon/vonaton, hogy mit hallgatok.
(#) tungsram válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 4, 2009 /
 
Egy a gond szerintem ,miért nincs beépítve abba sz.. mobilba egy dinamikakompresszor ami tudja kezelni ,hogy hol vagy: hangos környezet stb. Ezt szerintem hivatalból tudni kéne. Üdv:Tony
(#) karpi válasza 187BodyGuard hozzászólására (») Dec 4, 2009 /
 
Szoftwer modositassal , a telefonnak van biztos egy forumja ott talalsz a problemara valaszt .A legutolso talalmany hogy eloirtak a maximalis hangerot amit egy ilyen fulhalgato leadhat a hallasserules elkerulese erdekebe. Van KU710 LG telefonom az utcan ha elmegy egy auto nem hallom a zenet .De ha a Sony Erickson bluetooth-al halgatom ugy duboroghetek ahogy akarok . De lehet hogy a bluetooth sztereo amit kaptam regi eloiras szerinti es nincs hatarolva a maximalis hangero.

Ami tekehtne probalni az erzekenyebb fulhalgato-t venni es ha lehet kisebb impedanciajut .Az Erixkson-nal a helyzet vacak mert azoknal abszolute minden csatlakozo masmilyen
.De kell legyen adapter Sony-->3,5mm Jack-re.Akkoe tehetsz mas fulhalgatot.

Keress ra Sony Erickson XYZ ...user forum...user review ...firmware upgrade ...stb
(#) 187BodyGuard válasza karpi hozzászólására (») Dec 4, 2009 /
 
Tudom, hogy van ilyen 3.5mm-es Jack To SE átalakító. Egyik haverom 700Ft környékén vette a Mammutban az Extreme Digital-ban.
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem