Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » ST151 végerősítő
Akkor először elkészítem majd csak 5párral és utánna növelem 1-1párral és majd meglátjuk hogy mi sül ki belőle.
Nézd, Elliott rajza sokkal jobban passzol az elképzelésedhez, az elvi felépítése ugyan az mint Sixteké. Az ST151-et ±60V-ig merem jó lelkiismerettel ajánlani. Az erősebb tuningok ügyében kérd ki a kollégák véleményét.
Egyenlőre maradok az ST151 nél és majd később lehet nekiállok az elliott tervéhez is.
Sziasztok!
Ma én is készen lettem egy st151-es panellel ! Olyan kérdésem lenne hogy 1*24v-os trafóból hogy tudnék 2*24v-ott előállítani?
Szia! Bővebben: Link
Azt még hozzátenném, hogy inkább csak tesztelésre alkalmas.
Csak annyira kellene hogy be állítsam a munka pontot .
Az "L" profil belső élén van egy szokatlan árnyék (elég pocsék a fotó). Ha az egy anyagból van, akkor ott nem kellene látni ezt a furcsaságot.
Ha 3 egyenes darabból van (amit a kép sugall), akkor az a legrosszabb megoldások egyike. Ilyen módon rendkívül nehéz a kellő hővezetést elérni.
Tudom hogy nem a legjobb de most így bírtam megoldani hosszútávon nem kel neki üzemelni mert beadandó vizsga feladat .
Fura egy ilyen iskolai feladat. Nem ismerem a pontos kiírást, de ha nekem feltűnt, akkor vélhetően a bírálónak is fel fog.
Én is projektmunkának csináltam az st-t,épp azért figyeltem oda hogy ne kelljen megvitatni az 5-öst
Elkészült a következő darab.egyenlőre csak 1 párral kipróbálva,de jó hangja van.
Szia! Mondjuk, igen elég lenne, de a bordák lamelláit én függőlegesen tettem volna. Na majd eldöntöd.
A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2014
Ez a hűtőborda ilyen fajta, sajnos nincs rá mód a forgatásra a rögzítése miatt
Pedig a kollega azért javasolta mert a levegő igy nem jár a bordák közt,én ezt tapasztaltam.Nézd meg az én megoldásomat,az szinte hideg végig.
Sziasztok,elkészült az újabb ST szörny.szörny. Reloop utólagos engedelmével már csak az én nevem van rajta Eddig tökéletes,táp hiányában "csak"250w" jön ki belőle.
Szia Blasz!
Mennyi tápfeszt kap?
Szia 2x85vDc re van csinálva,ha lesz trafóm mert most nincs hozzá.
Szia!
Ezt írtad: "Eddig tökéletes,táp hiányában "csak"250w" jön ki belőle. " Mennyi volt a tápfesz amivel meghajtottad?
Szia,sorba kötöttem 2db 200w toroidot,igy lett a fesz 82vDc,de nem ez lesz a végleges tápja
Sziasztok!
A héten el értem oda hogy élesszem a panelomat az égő égve marad a ki meneten meg meg jelenik a táp fesz. A panelon semmi hibát nem látók mi lehet a probléma ?
Szia nézd át a tranzisztorok helyes beültetését,lehet valamelyik fordított lábbal van.
Oké holnap át nézem más esetleg ?
A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2014
Megnéztem és 2db tranzisztort fel cseréltem véletlenül most márt az égő elalszik de a kimeneten még mindig meg jelenik a táp fesz . Mi lehet a probléma ?
Javaslom most már kimérni a tranzisztorokat,Nem e elhalálozott valamelyik,és a diódák helyes irányú bekötését is.Ha helyesen van összerakva,akkor menni kell neki pöcre,nekem a sokadik darabbal sincs gondom az első indulásnál.Pár 10mV nál több nem lehet a kimeneten.
Megmérni a nyugalmit is,az emitter ellenálláson mérve nekem mindig az 5mV lett jó.
Oké akkor holnap ki mérem a tranzisztorokat . Az összes tranzisztort vagy csak a vég tranzisztorokat ?
Mindegyiket természetesen,lehet elment valamelyik a helytelen beültetéstől,és a diódákat feltétlen.Ha tudod nyomtasd ki egy papírra a beültetését úgy könnyebb.
Tudsz képet róla? mind két feléről? persze látszódjék minden rajta A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |