Fórum témák
» Több friss téma |
Tessék itt a beállítási lista.
Hát akkor nem nyert hangszórót. Esetleg egy firmware frissítést még meg lehet próbálni, hátha beleteszi a bridge-et.
Pont ott van benne, ahol az általad linkelt kézikönyv is mondja. Csak ebben még elég hülyén implementálták. Eleve marhaság, hogy a MAC címeket kell beírni neki, de mindegy, azt Jani megtette. Utána viszont még pár apróság van hátra... Wifi bridge esetében a wifi nevének meg kell egyeznie minden eszközön, mint ahogy a biztonsági beállításoknak is. A becsatolt képen leginkább úgy néz ki, mintha alapbeállításon lenne a wifi részleg a bridge üzemen kívül mindenben.
@Jani: Állítsd be szépen a wifi nevét ugyan arra, mint a másikon is van, a biztonsági dolgokat szintén egyeztesd és legyen egyforma minden eszközön! Ha így se megy, akkor ennyi.
Ja látom, csak egy szinttel lejjebb. Bocs.
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni merevlemezzel kapcsolatban. A történet: Újra akartam telepíteni a gépemet (Windows 10), de előtte gondoltam kitakarítom. Kitakarítottam visszakötöttem mindent ahogy volt, bekapcsolom (még nem telepítettem újra), brutál hosszú ideig tölt be az oprendszer (SSD-re van telepítve külön) majd megjelenik egy "Fix D.." felirat "100%", betölt az oprendszer nézem a meghajtókat a 3 merevlemezből meg 1 SSD-ból látok 2 merevlemezt és 1 SSD-t. Kikapcsolom a gépet leellenőrzöm az érintett merevlemez csatlakozóit majd újra bekapcsolom, most rendesen gyors a boot idő kb 15s, nézem a meghajtókat most látom mindet, az érintett merevlemez tartalmát is látom. Újratelepítem a gépet az SSD-re, de az érintett merevlemez megint nem látom, feltettem a Hard Disk Sentinel programot, mellékeltem képet a merevlemez állapotáról, meg az Aomei partition assistantról is egy képet. Mi történhetett a merevlemezzel? Takarítás után nem érintkezhetett rendesen a sata csatlakozó és ezért próbált javítani valamit az oprendszer és elronthatott valami a merevlemezen hogy most üresnek látom. Próbáltam partíciót létrehozni, de nem sikerült. A Számítógép-kezelésben nem látom a merevlemezt.
Én kicserélném a Sata kábelt. Lehet belső érintkezési hiba a kábel és a csatlakozó között is és nem tett jót neki, hogy megmozgattad.
Azt elfelejtettem leírni hogy most USB-vel van a géphez kötve kivettem a gépből. Valamit esetleg tenni vele hogy lássam a tartalmát?
Mit mutat a lemezkezelő?
Ha ott nincs akkor a tárolóhelyeknél keresd. Ha tárolóhelynek volt beválasztva az usb-n lehet pont így viselkedik. Csak sata a megfelelő. A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2023
Eszközkezelőben látszik? USB eszközök és lemezmeghajtók között változás van bedugás/(leállítás)kihúzáskor ?
Üdv!
Adatmentésre az USB kapcsolat nem megfelelő, mert nem viszi át az ATA utasításkészlet több parancsát. A SATA és a tápkábel cseréje után, mielőtt bármi mást tennél a meghajtóval azonnal le kell klónoznod bitpontos másolattal, mert a P300 széria SMR-es: ha az oprendszer lefuttatja rajta a TRIM parancsot, akkor ami szektor addig csak ki volt jelölve felszabadításra annak az adattartalma véglegesen el is tűnik, tehát minden bekapcsolva töltött másodperccel versenyt futsz az idővel. Utána pedig a klónról / image fájlról lehet kinyerni az adatokat egy harmadik meghajtóra. Az alábbi programokkal mind végig tudod csinálni a folyamatot, a használatuk alapján a legnehezebb felé haladó sorrendben listáztam őket: - Raise Data Recovery www.raisedr.com - Getdataback Pro www.runtime.org - R-Studio www.r-studio.com - UFS Explorer www.ufsexplorer.com - DMDE www.dmde.com Szerk.: Ha adatmentéssel kapcsolatos tanácsra van szükséged akkor megkereshetsz üzenetben. A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2023
Idézet: „előtte gondoltam kitakarítom” Bőven elég lett volna fizikailag kitakarítani pl kifújni a port, felesleges volt a partíciókat kitakarítani kitörölni.
Sztatikusan feltöltött porrongy, ill. porszívócső az igazi.
Ja nem, inkább az olajmentes fogászati kompresszor.
Mindent megpróbáltam.
A hozzászólás alatt be van jelölve: "Értesítést kérek, ha hozzászólás érkezik" A lenyíló fülön a "Téma értesítésének a törlése" látszik, azaz be van jelölve a kérés. Írtam az oldal moderátorának a "Hiba jelentése" helyen, és ezekre a címekre: szerkesztoseg@hobbielektronika.hu techsupport@hobbielektronika.hu Sehonnan sem jött válasz. Ez is érdekes.
Jó az emailed? Esetleg nem teszi valamiért a spam vagy valamelyik másik mappába?
Biztosan jó, három nagy szolgáltató fiókja, mint írtam. A Spam üres.
Más hasonló oldalakról gond nélkül jönnek értesítések. Az furcsa számomra, hogy a hobbielektronika oldal válaszra sem méltat. A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2023
Idézet: „...a hobbielektronika oldal válaszra sem méltat.” Ne csodálkozz rajta, egyszer én is írtam nekik, szerintem el se olvasták. Biztos egyből a kuka mappába vannak irányítva a bejövő levelek.
Üdv.
Van olyan hogy válogatós a merevlemez az adatkábelre? Lemez-lemez írás olvasás közt a kábel jól működött. Hozta a gyári sebességeket. Viszont mikor egy torrentet akartam letölteni 30-40mb után azt jelezte hogy megtelt a lemez és nincs rajta hely. Pedig 400GB ott figyel frissen leformázva. Kábel csere után meg jó volt.
Ha kábel csere után jó volt, akkor lehet, hogy kifogtál egy kicsit defektes kábelt?
Erre gondolok én is. De a két lemez közt oda vissza ment az adat méghozzá elég jól. Nem volt semmi hiba és lassulás sem. Sőt a játék is arról ment. Hogy mi nem tetszett neki az nem fog kiderülni. Íves javítás a sorsa.
De például a helyesírási hibákra azonnal tudnak reagálni szép pirossal. Mindegy, de a véleményem megvan.
Üdv!
Milyen fájlrendszer van a meghajtón: véletlenül nem FAT32? A torrented pedig -véletlenül- nem nagyobb volt mint 4 GB (ami a FAT32 felső limitje)?
A kábel csere után miért változna a fat32 ról ntfs re? kg 1 gb ami lejött volna. Tehát az sem lett volna probléma.
Csak egy tipp volt. Én nem a káblre tippelek (az csak véletlen egybeesés) hanem fájlrendszer anomáliára, amit a torrent program okozott azzal, hogy előre lefoglalja a fájlok helyét. Pl. az uTorrent 2.2.1-nek voltak ilyen hülyeségei.
Estét! Tud valaki olyan portable programot mondani (vagy online is jó), ami *.jpg képet tud forgatni konvertálás nélkül? Tehát a forgatás utáni fájlméret bitre pontosan megegyezik az eredeti fájlmérettel.
Sziasztok! Létezik valami képernyő "nyújtó" program, mert a gyári beállításokkal nem tudom egy monitorcsere után beállítani, hogy ne torzítson (a kör nem kör hanem ellipszis) Minden felbontásban , minden képaránynál ezt teszi, . W10 és Dell p2217 monitor.
Üdv!
Mert egy kiforratlan szabvány méretét használja: 1680 x 1050 a felbontása. A CRU (Custom Resolution Utility) kell neked. A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2023
A honlapján lévő hozzá való cuccokat feltelepítetted? Bővebben: Link
Szerintem ez a Windows hülyesége, mert az 1366x768-at sem támogatja.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |