Fórum témák
» Több friss téma |
XnView classic
Alapból tudta a 1680x1050 -es felbontást, de azzal is rossz, az 1920x1080-al legalább kitölti a teljes képernyőt,kevésbé ovális a kör, de nem jó. Telepítettem a dreivereket, de semmi, az ajánlott program szintén nem oldja meg a problémát, sajnos.
Volt "szerencsém" nekem is ilyen felbontású monitorhoz. A munkahelyi Win10 képtelen volt normálisan kezelni (érdekes lett volna más oprendszerrel is kipróbálni). A megoldás a monitor cseréje lett... bár igazából ez tényleg nem hardver hanem szoftveres probléma.
Azért bosszantó, mert tudom hogy más technológia, de 50 évvel ezelőtt simán lehetett tekergetni. Függőlegesen kellene összenyomni egy kicsit a képet, de emlékeim szerint volt olyan pixeles monitorom is amelyiken lehetett ilyet állítani,( bár lehet csak jobbra balra föl le...) És hát biztos nem ilyenre tervezték, valamivel csak együtt kell működnie.
A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2023
Nekem több monitoron is csont nélkül ment az 1680x1050 felbontás Win10 alatt.
Én a kábelre gyanakszom ha D-SUB-al van bekötve. Utángyártott kábel múlt héten engem is hasonlóan szívatott. (Vélhetően a DDC nem volt bekötve) Második tipp: VGA drivert megnézni. A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2023
Nekem most is ilyen felbontású monitor van. Gond nélkül megy win11-en.
Ezért ajánlottam neki a CRU-t, mert azzal olyan, egyéni drivert lehet létrehozni, ami bármilyen felbontást támogat amilyet beleírsz.
Szerk.: az 1366 x 768-at még ezzel sem tudja, akárhogyan is próbálkoztam vele. Most 1400 x 900-at kap a monitor, ezért kicsit lelóg a kép róla. A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2023
Mint írtam bármilyen felbontást be tudok állítani a 1680x1050 -at is. De akármire állítom, csak a képernyő mérete változik, benn a tartalom nem, maximum több vagy kevesebb látszik, de aminek körnek kellene lennie az ellipszis.
Ha fekete keretek is maradnak, akkor a képernyő driver "áll" rosszul.. Meg kell keresgélni az intel és amd alaplapi videóknál állítható valami "teljes méretre igazítás" vagy hasonló
Sikerült! Az AMD szoftverében jól eldugva van egy olyan ahol, engedélyezni kellett a GPU méretezést, köszönöm mindenkinek!
Ezt nem teljesen értettem, igaz csak futólag néztem át.
Nos próbáltam, de szerintem ez is mahinál valamit. Mondjuk annyival jobb eredményt ér el mint a W7 beépített nézőkéje, hogy kisebb fájlméretet generál, a W7 beépített nézőkéje meg nagyobbat.
Ha a kétféle forgatás közül a veszteségmentest választottad akkor az veszteségmentes.
Ha a másikat akkor nyilván nem..
Hali!
A jpg az egy tömörített formátumú képábrázolás. A két kép lehet "tartalomra-pixelre" azonos, de a képpontok fájlábrázolása már nem azonos, és még rájön a jpeg tömörítés... Az nem lehetséges ha a jpg képet elforgatod, akkor a fájlméret ugyanaz legyen. Csak azt "kötheted ki" hogy pixel szinten azonos legyen.
Én az IrfanView-t használom 90 fokos forgatásokhoz (Shift+J). Tényleg változik a fájlméret kb. fél ezrelékkel.
Annyira nem mélyültem bele, csak jobb klikk a képre, és ott a JPEG veszteségmentes átalakításoknál forgatás jobbra vagy épp balra opciót próbáltam.
A tömörítés az tiszta. Na de tegyük fel mikor megjeleníti a megjelenítő szoftver, akkor ugye ki kell tömöríteni. Ekkor pedig megvan a pontos kép pixelről pixelre tömörítetlenül. Az én elméletem az volt, hogy ekkor ezt a kitömörített képet el lehet forgatni ugye és pixelről pixelre megegyezik a végeredmény pl jobbra fordulva. És mivel a program tudja milyen tömörítés volt eredetileg használva, ugyanazzal a minőséggel újra tömöríti. Apró fájlméret változás ugyan lehetséges ilyenkor, de nem gondoltam, hogy 30-50% növekedés is. Talán tévedtem, vagy helytelen a feltevésem.
Jaj de szeretem az ilyen programletöltéseket. Egyből a telepítőt akarja letölteni, amit elutasítok.
Letöltöttem a 32bites *.zip fájlt, és kicsomagolva van benne egy multimédia lejátszó semmi több. A 64 bitesben még egy plugin varázsló vagy mi a fene, de ezekkel képet megnyitni sem lehet nemhogy szerkeszteni. Tehát 22-es csapdája, mégis csak a telepítős verziót kell kipróbálnod, ha nem akarod AKKOR IS. Miért nem büntetik már az ilyet? A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2023
Sziasztok!
Konkrétan Skype témát nem találtam, ezért ide írok. Ma reggel el akartam indítani a Skype-ot, elkezdett frissíteni, mint szokta elég gyakran. Viszont amikor befejezte, csak egy tök üres lapot dobott fel. Semmilyen gomb vagy lista vagy opció... PC újraindítva: semmi változás. Leszedtem és újra telepítettem, de továbbra sincs semmi. Szerintetek hogy lehet tovább lépni? Kösz, üdv!
Igen az. De nem értem mi a problémád. Nem elég jó a minősége???
Pedig egyszerű nem gondolta hogy ekkora méretváltozás lehet egy egyszerű képforgatás után, valamikor a legelső órákban tanították ezeket a suliban egész érthetően általános iskolás tankönyvekben még utána lehet olvasni pontosan mit miért hogyan ha teljesen megszeretné érteni az ember, ha csak nézelődni akar akkor meg bele kell törődni.
De jó, főleg hogy mint látjátok, akár *.png fájlt is készíthettem volna, csak a szkenner *.jpg -be ment. Engem inkább csak a túlzott méretváltozás lepett meg.
Viszont ha *.png -be konvertálom, annál már rögtön 10x-es fájlméret lesz, le kellene korlátozni 16 színre lehet.
Továbbra sem értelek. Kipróbáltam egy 20 megapixeles fotóval:
veszteség nélküli jpg elforgatásnál 1272kB (1,24MB) méretről 1280kB-ra (1,25MB) nőtt a méret. Ez +8kB, emiatt aggódsz??? Ugyanezen képnél ugyanezen forgatás veszteségesen 1373kB (1,34MB) növeli. Ez +101kB De ez csak jpg esetén van. Png és más formátumoknál nincs veszteségmentes forgatás. Még egy dolog: scannerből ha kijön fekete fehér scan az fekete és fehér. Nem szürkeárnyalatos. nem tudod a méretét (2ről) 16 színre konvertálni hatalmas méretnövelés nélkül. A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2023
Nem baj, ez egy 280kB képfájl, egy user manual és színes. Csinált belőle 350kB -ot.
De fölösleges ezen tovább rugózni.
Ez lesz az ok amiért nagyobb hdd-t kell venned.
Üdv guruk!
A legújabb SKYPE frissítés hazavágta a Win10et! Számtalan hiba keletkezett! Már uninstaláltam, és újraindítottam a rendszert! Szerintetek mi lehetne a megoldás?
Ha van rendszervisszaállítási pont mentve, akkor állj vissza egy korábbi állapotra. W10-ben nem tudom hogy ez hol van, de Win7 alatt sokszor (és sikerrel) használtam már ezt a lehetőséget.
Néha "kézzel" is létrehozok ilyen visszaállítási pontot, olyankor amikor éppen minden jól működik...
(később még nagyon jól jöhet) A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2023
Egyszer próbáltam rendszervisszaállítást csinálni Win10 rendszeren, nálam kitörölte az összes .exe állományt a letöltések mappából és annak almappáiból, úgyhogy ezentúl messzire elkerülöm a rendszervisszaállítást.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |