Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   480 / 1155
(#) mikrokapcsolo válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Aug 16, 2014 /

A helyzet siralmas, akarom mondani, ugyanolyan mint eddig.
(#) pittti válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Aug 16, 2014 /

Akkor mint már írtam passz - a kártya valamiért nem hajlandó ebben az alaplapban működni.

Utolsó esélyként még megnézheted az alaplap bios verzióját, majd a gyártó honlapját is keresd fel van-e újabb. Ha van, megnézheted milyen hiányosságokat orvosol, de ettől függetlenül ajánlatos letölteni és a frissítést elvégezni.

Persze ezt az alaplapi videókártyával, és alapra állított (nem húzott) géppel kell végezni.
(#) belfi2 válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Aug 16, 2014 /

Tiltsd le a BIOS-ban az alaplapi videót!
(#) mikrokapcsolo válasza belfi2 hozzászólására (») Aug 16, 2014 /

Azzal már próbálkoztam, semmi eredmény. A bios frissítést pedig kipróbálom.
(#) Beringer 600 hozzászólása Aug 17, 2014 /

Sziasztok!
A segítségeteket kérném,hogy van egy Dell alaplapos gépem,és az vele a gondom,hogy nem ad képet,és a proci hűtő ventilátor egyre nagyobb fordulatot vesz föl amikor be kapcsolom.Attól félek,hogy szét pörgi magát a ventilátor.Alaplapi video kari van benne,2x1gb ram,80gb hdd,fekvő gépházas,és egy 3ghz-es 775-ös proci.Szerintetek mi lehet a probléma vele?Köszönöm!
(#) ati790731 válasza Beringer 600 hozzászólására (») Aug 17, 2014 /

Üdv!
Én ugyan így jártam pár hete, csak nekem nincs alaplapi vga, és nem dell, hanem fujitsu, mindent kipróbáltam, és vga kártyára gyanakodtam, de mivel nem volt másik elvittem a gépet egy szervízbe, ott tettek bele egy próbakártyát és egyből működött, majd vissza az enyémet és azzal is ment, ja és ez kb egy hónapja volt és azóta is működik, csak épp nem tudom mi volt a baja.....
(#) Beringer 600 válasza ati790731 hozzászólására (») Aug 17, 2014 /

Értelek,akkor először meg kellene próbálni egy vga-t beletenni,és ha úgy sem megy,akkor lap hibás?
(#) eyess válasza Beringer 600 hozzászólására (») Aug 17, 2014 /

Monitor az jó ?
A bios ba le kell tiltani az alaplapi VGA - t.És bele kell tenni egy videó kártyát , és megnézni.
De az is lehet , hogy valamilyen játék , mert sokszor van ilyen is , át állítja a videó kártya felbo9ntását amilyenre épp neki kell.Viszont ebben az esetben , vagy tudja a vga , vagy nem , és ha abban a helyzetben marad , akkor addig nem is tud képet szolgáltatni.Ilyen esetben a bios ba a default beállítást , vagyis az alapértelmezett gyári beállítást szokták választani , ami mindent visszaállít a gyári alaphelyzetre még az alaplapi videó vezérlőt is .
(#) ati790731 válasza Beringer 600 hozzászólására (») Aug 17, 2014 /

Hát nézd!
Én mindent kipróbáltam: másik táp memória.. stb, ha kivettem a vga kártyát, akkor nem jelentkezett a ventilátor felpörgéses dolog, ezért gondoltam a vga kártya hibára, de mint írtam most is azzal megy, szóval nem tudom. Sőt próbáltam egy másik táppal is indítani, a másik gépemből, persze azzal sem ment, de mikor vissza tettem a másik gépbe a tápot az is megbolondult, aztán egyszer csak megjavult, és megy az is rendesen.
Ha még nem próbáltad, kössél le mindent a lapról, és (memória, hdd-t, stb) és úgy próbáld indítani, ha úgy megy, akkor egyenként tegyél vissza mindent, és kiderül mi a gond.
Ja meg kellene próbálni másik táppal is.
(#) coyote55 hozzászólása Aug 17, 2014 /

Én a processzort nézném meg alaposan (pasztázás, foglalat...), majd egy CMOS reset után bekapcsolni a gépet. A BIOS-ban mindent defaultra, és egy teljesen alap PCI videókártyával. Ha így megy, megnézném a BIOS-ban, hogy hány fokos a processzor. A ventilátort nem kell félteni, az nem hajtja szét magát, de a procinak lehet, hogy nagyon melege van.
(#) Beringer 600 válasza coyote55 hozzászólására (») Aug 17, 2014 /

Ventilátor nélkül kb 2 perc után kezd langyosodni a processzor.Van az előlapon egy duó led,amikor minden rendben,akkor zöldet jelez,de jelen esetben most sárgán jelez.
(#) Atic hozzászólása Aug 17, 2014 /

Sziasztok!

"Please use the WiFi switch on this device to enable/disable radio" Ezt írja ki a Wireless bálitásoknáll az "Enable Wireless Router Radio" gomb felett pirossal, és nem tudom a gombba a pipát bejelölni.
Mi a teendő ebben az esetben?
(#) belfi2 válasza Beringer 600 hozzászólására (») Aug 17, 2014 /

Szia!

Vegyél ki mindent a gépből. Ellenőrizd a tápot, (kondikat főleg) multiméterrel lehetőleg terhelés alatt. Nézd át a lap kondikat is , nem e púpos van köztük.Szépen pakoljál mindent vissza , megtakarítva . Ha még midig sárga akkor próbálj alkatrészt cseréni RAM , proci. Ha sárga akkor elszállt a lap.
(#) coyote55 válasza Beringer 600 hozzászólására (») Aug 17, 2014 /

Sejtettem, melege van a processzornak.
(#) belfi2 válasza Atic hozzászólására (») Aug 17, 2014 /

Szia!

Állítsd vissza a gyári beállításokra,aztán konfiguráld újra!
(#) ati790731 válasza belfi2 hozzászólására (») Aug 17, 2014 /

Na jó!
De ha nincs kép, akkor hogyan?
Vegye ki a CR2032-t
(#) eyess válasza ati790731 hozzászólására (») Aug 17, 2014 /

Vagy igen , vagy a mellette lévő jumper ral zárja rövidre , aztán tegye vissza a jumpert a helyére.
(#) ati790731 válasza eyess hozzászólására (») Aug 17, 2014 /

Ezzel is többet tudok!
Köszi!!
(#) belfi2 válasza ati790731 hozzászólására (») Aug 17, 2014 /

Mihez kell a kép?
(#) belfi2 válasza eyess hozzászólására (») Aug 17, 2014 /

Hali!

A CMOS reset jó ötlet de csak akkor ha eltűnik a sárga hibajelzés, amit nem tudunk hogy folyamatos , vagy villogó. Mint ahogy azt sem tudjuk hogy mi a PC pontos típusa.Ha villog akkor táp hiba , ha folyamatos akkor alaplap vagy valamelyik hardver elem. Itt lehet RAM , vagy CPU de akár északi híd is, de az már alaplap. Ha az optilex családba tartozik akkor hátul is lenni kell 4 lednek ami szintén kétszínű és annak is megvan a hibakód táblázata.De pontos típus nélkül nem lehet megmondani .
A hozzászólás módosítva: Aug 17, 2014
(#) nagym6 hozzászólása Aug 18, 2014 /

Üdvözletem. Laptopom videokártya memória méretét akartam megtudni diagnosztikai programmal. Három program, háromféle eredményt ad, 16, 64, 512 MB-ot. Hogy van ez, illetve mivel lehetne hitelesen megtudni a valós videomemória méretet?
Köszönöm.
(#) belfi2 válasza nagym6 hozzászólására (») Aug 18, 2014 /

Hali!

Nézd meg a műszaki leírásban.
(#) mikrokapcsolo hozzászólása Aug 18, 2014 /

Üdv! Sikerült elhárítanom a vga hibát, a honlapon megnézve a bois frissítések jegyzetét, az egyikben ott volt, hogy a vga kompatibilitást javították, és a legújabbat letöltve sikerült megoldani a frissítést, és azót működik a gép. Köszönöm a közreműködők segítségét!
(#) nagym6 válasza belfi2 hozzászólására (») Aug 18, 2014 /

Köszi. Megkeresem. Erre nem is gondoltam.
(#) zoly15 hozzászólása Aug 19, 2014 /

Sziasztok!
Csak részben kapcsolódik ide, laptophoz ugyan úgy vannak driver CD-k vagy nem?
Most vásároltam egy jó állapotú HP 6530B típusú laptopot, a rendszert telepítem rá, de szükség lesz driverekre, CD-t nem kaptam hozzá, valaki tudna valami tanácsot adni?
A neten található driver csomagok (googele keresés laptop neve) használhatóak?
Előre is köszönöm!
(#) belfi2 válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 19, 2014 /

Szia!

Amennyiben a laptop támogatja az adott operációs rendszert akkor minden további nélkül.
(#) kala1982a válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 19, 2014 /

Szia, Google találatok közül a gyártó oldalait érdemes nézni, sok felesleges dolgot tudsz összeszedni a gépedre ha nem. A tiédhez innen tudod letölteni a drivereket:Bővebben: Link
(#) fecameca hozzászólása Aug 19, 2014 /

Sziasztok! A Gogle Chrome minden percben manózik (összeomlott) még, ha egyszerre csak egy lepot nyitottam meg, akkor is. A hiba kinek a készülékében van? Internet szolgáltató, szerver, vagy az én gépem?
(#) Gabó válasza fecameca hozzászólására (») Aug 19, 2014 /

Milyen lapnál omlik össze? Én is chromeot használok, de ilyen összeomlás nálam nincs. Flash lapoknál csinálja?
(#) kala1982a válasza fecameca hozzászólására (») Aug 19, 2014 /

Pendrive-ra hiren's boot cd , mem test, vagy egy linux telepítő lemez, általában van rajta. Chrome szereti a memóriát A jó memóriát... Műhelyi gépem válogatta a memóriát, opera volt az egyetlen használható böngésző.
A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2014
Következő: »»   480 / 1155
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem