Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Csatolom a videokartyarol keszult GPU-Z beli kepet, es legyszi valaki magyarazza el nekem, hogy miert van ketto darab GPU temperature es ketto darab PCB temp. Most melyik a valodi hofok? Vagy mi micsoda? Az orajelek azert alacsonyak mert afterburnerrel levettem a minimumra 2d-s hasznalatra.
A válasz nagyon egyszerű, mert több van belőle. Valószínűleg a nagyobb GPU hőmérséklet a magon belüli, a másik pedig egy külső hőmérő a maghoz közel.
Es meg egy kerdes! a 8800 GTS tudja a PCI-E 2.0-at?, mert az ujabb alaplapomon 2.0-as slot lesz!
Visszafelé kompatibilis. A következő felújításra én ez a kártya lecserélését javaslom, elég régi darab már és hajlamosak meghalni a melegedés miatt.
Hogy erted, hogy visszafele kompatibilis? Tudja a pci-e 2.0-at vagy nem tudja?
A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2014
Nem tudja, de az alaplap érzékeli ezt, és nem erőlteti, "visszavált".
Azt jelenti, hogy a 2.0-ás slotba rakhatsz 1.0-ás eszközt is. Illetve a 2.0-ás eszköz is fog működni 1.0-ás slotban. Ergo mind a két esetben az 1.0-ás szanványnak megfelelően fog működni.
Ok, most mar ertem, de a 8800 gts a 2.0-as slotban 2.0-as sebesseggel fog mukodni, vagy 1.1-essel. Tehat tudja a 2.0-as sebesseget?
Mukodik, megtalaltam a leirasban: Bus support PCI-E 2.0
Sziasztok!
Van egy ASUS K53SV-SX260D laptopom. A Problémám az lenne, hogy 2 monitort szeretnék hozzá csatlakoztatni, de a HDMI és a DSUB csatlakozók olyan közel vannak egymáshoz, hogy egyszerre 2 dolgot csatlakoztatni nem tudok. Megérné szétbontani a csatlakozókat, hogy beférjenek egymás mellé vagy létezik valami megoldás amivel 1 HDMI kimenetre 2 monitort lehetne kötni, amik egymástól független képet tudjanak megjeleníteni ( asztal kiterjesztése, nem másolása ) ?
Szia!
Vágd le a VGA-csatlakozó rögzítőszerelvényét.
Szia!
Nem hiszem hogy úgy működne, mert akkor 3 monitort kellene meghajtani, mert ugye van a saját kijelző és még 2 amit rá akarsz kötni.Szerintem a saját +1 felállásban menni fog de vagy DSUB vagy HDMI.
Szerintem te amit keresel: VGA splitter.
VGA splitter nem független képet ad , hanem azt ami azt ami az elsőn , illetve a második monitoron van .Tát egy osztott képnél látható lenne az egyik fél oldal a másik kettőn pedig a képtartalom másik fele de mind kettőn ugyan az.Ahhoz hogy több monitort támogasson a gép olyan kártya kell bele vagy speciális berendezés. Bővebben: Link
Hali!
Az nem lenne gond, ha a laptop saját monitorja ilyenkor ki lenne kapcsolva. Ma elfűrészelek egy VGA csatit, és kipróbálom.
En is tervezem a lecsereleset, de majd ha meghal veglegesen, addig meg kinozom. A csere darab egy szinten Nvidia GTS 450 amit kineztem es arban is megfelel szamomra, meg mar tudja a dxd11-et is.
A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2014
Hali!
Idönként nagyon lassan töltődik be a WIN= a gépre. Már fentebb írtam a rendszerről , és a lemezről.Most ezt találtam: "Forrás: Microsoft-Windows-Diagnostics-Performance Dátum: 2014.08.15. 18:06:20 Eseményazonosító:106 Feladatkategória:Rendszerindítási teljesítmény figyelése Szint: Kritikus Kulcsszavak: Eseménynapló Felhasználó: HELYI SZOLGÁLTATÁS Számítógép: xxxxxxxxxxxxx Leírás: A háttérbeli optimalizálások (előbeolvasás) a vártnál több időt vettek igénybe, ami a rendszerindítási folyamat teljesítménycsökkenését eredményezte: Név : BackgroundPrefetchTime Teljes időtartam : 105507 ms Okozott késés : 56584 ms Esemény időpontja (UTC) : ?2014?-?08?-?15T16:03:47.593600200Z" Az előtöltést kikapcsoltam, de a gép nagyon furán viselkedett tőle.Valakinek ötlet?
Bocs a Bővebben: Link lemaradt.
Sziasztok!
Adott egy gigabyte H61M DS2 alaplap, benne egy Intel G620, bocsánat, javítva, nem E620 processzor, és hozzá 1GB DDRIII Ram, valami 256MB-os vga-val. Az illető kinézett egy jobb ramot, és egy videókártyát (Gigabyte R7 250X) hozzá, megnéztem neki a lap kompatibilitási listáján, a ram is, és a vga is rajta van, mondtam, megveheti. Ma meg is érkezett, összeraktuk, viszont nem ad képet. Ez fura, jónak kellene lennie hozzá. Mivan, ha a vga hibás? Gondoltam, majd gyors mozdulattal megcseréltem az én gépemben lévő GTX650-el, mind a két gép tökéletesen bebootolt a másik kártyájával. További érdekesség, hogy kártya nélkül, az alaplapi kimenettel működik, de amint a vga bekerül, mármint az új, azon sem jön kép, sőt a billzet ledjei sem világítanak, és az usb-s egérnek is csak a görgője (az fix 5V-ról kap tápot), de az alja meg sem mukkan. Próbálkoztam, hogy a régi rammal új vga, semmi, új rammal régi vga, az oké, de valamiért az új vga nem akar abban a lapban menni. Kérném valaki segítségét, mert közel délután 5-től nem jutok sikerre vele, és mindjárt holnap van. Nem sürgős, csak legalább tudnám, mire mondjam, hogy csere. Bármilyen segítséget előre is köszönök. A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2014
A kiegészítő 12V-os tápcsatit rádugtad?
(mivel ez egy elég jóétvágyú videókártya, előfordulhat hogy a tápegység 12V-os ágán leadott teljesítmény kevés neki - a gyártó is legalább 400W-os minőségi tápegységet ajánl hozzá)
Presze, rádugtam, egy szintén vadi új, CoolerMaster 500W-os tápot kapott, biztos nem ez a baja.
Pedig annak elégnek kellene lennie - ha hibátlan. Én mindenképpen megnézném egy cseretáppal is, ugyanis a hibajelenség elég egyértelmű.
Van egy chieftec 550W-os az én gépemben, azzal majd napközben kipróbálom. És mi van, ha azzal sem megy?
Akkor még megpróbálhatod az alaplap biosát frissíteni (bár szinte kizárt hogy ez okozná). Minimum csipognia a legelső biossal is kellene. Volt már az én praxisomban is ilyen - minden jó volt mindenben, csak együtt nem akartak működni.
Itt egyértelmű, hogy az alaplap valamitől nem tud beindulni (tehát nem olyan hogy elindul a gép csak a monitoron nincsen kép, hanem helyből blokkol valami). Ez pedig szinte 100% hogy tápellátási probléma lesz valahol. Ha nem akkor passz - a valós teszt egy másik ugyanilyen videókártyával lenne az igazi, de gondolom ez nem kivitelezhető.
Jó, hogy mondod, most néztem rá az alaplapra, nincs rajta csipogó! Van kint a műhelyben, ráteszek egyet, hátha elárulja mi baja van.
Látod ez egy jó gondolat, a bios hangjelzése adhat ilyenkor tájékoztatást, nem véletlenül találták ki!
Napközben kipróbálom a csipogóval, másik táppal, és meglátom mire jutok vele, majd visszajelzek.
Sajnos, a csipogó nem mond semmit, ha a vga benne van, ha kiveszem, jelzi az egy csippanással az indulást. Ilyenkor mi lehet?
Nem tud az alaplap beindulni. Post kártyád meg ugye nincsen.
(ez a kártya kódszámokkal azonosítja az induláskor fellépő hibákat) Másik tápegységgel is történt próba?
Ja, még nem, mindjárt kipróbálom
|
Bejelentkezés
Hirdetés |