Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   938 / 1148
(#) Régi motoros válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 27, 2021 /

A www.pontosido.com oldalt is így hozza be?
Küldd el a screenshotot a crome supportnak, kenjék a hajukra.

Próbáld ki ezeket...
A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2021
(#) blasz válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 27, 2021 /

Köszönöm hasonlóra gondoltam én is.Megy fel rá a linux
(#) bbb válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 27, 2021 /

A parancssort rendszergazda módban indítsd! És utána azzal a paramétertömeggel futtasd, ahogy én írtam és mindegyik partíciódra.
(#) Epu2 válasza blasz hozzászólására (») Aug 27, 2021 /

Bökj meg ha nem jól emlékszem, de a böngészők már nem támogatottak az Xp-n. Ez járhat azzal, hogy reklamál. Ha megy az Xp elég jó tempóval, térj át, egy puritán kinézetű W7-re. Kompatibilis módban még elcammoghat az Xp-re készült program. Nem mind, de sok.
(#) pipi válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 27, 2021 /

Hali!
Esetleg a boot wincsi kivételével az eszközkezelőben távolítsd el a lemezmeghajtókat, a rejtetteket is.
Utána gép újraindítás (nem leállít és bekapcsol!!!)
(#) villanyipi válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 27, 2021 /

A kérdésem annyi hogy a win10 hogyan volt beállítva a cserénél? Alapesetben szeret hibernálódni, és nem leállni, ilyenkor például a merevlemezre másolt adatokat a gépben ugyan láthatod, de mivel a hardvert nem állította le nem is írt be semmit a címtárba, másik gépben nem látszik. Ha a másik hdd-t hibásnak érezte de nem teljes leállítással kapcsoltad ki, és raktad a helyére a régi hdd-t lehet a hibásat keresi hiába nincs ott. Ennél konyhaibb nyelven nem tudom leírni, vissza kéne tenni a lemezeket beindítani és parancssorban kényszerítve teljesen leállítani, s utána visszatenni a lemezeket.Elviekben akkor minden a helyére kerülhet
(#) Ge Lee válasza villanyipi hozzászólására (») Aug 28, 2021 /

Magától nem szokott csak úgy hibernálódni egy rendszer, én meg sosem tettem vele olyat. Ha még használom aznap a gépet akkor sosem kapcsolom ki, csak alvó módba küldöm. Természetesen ha benne turkálok akkor eleve ki van kapcsolva, még a hálózatról is le van választva.
A chkdsk se jutott semmire 5 óra alatt sem. Mindent rendben lévőnek látszik, de azért a végére csak odabiggyesztett egy unspecified hibát meg vagy 3db hibakódot. A win lemezkezelője is azt írja ki, hogy van ugyan valami hiba, de azt ő nem tudja kijavítani.
Tuti hogy az a gond, hogy azon a HDD-n is van egy már nem használt win7 és abban kavarodhatott meg valami, mert ha megpróbáltam arról bootolni akkor azt írta ki, hogy az indulásnál gondok akadtak, megpróbálja javítani, persze a végén kiírja hogy nem sikerült a javítás. Ennek ellenére a vinyó tökéletesen működik. Szóval lehúztam, így megszűnt a bootolás közbeni nyüszítés. Újra fogom majd partícionálni ha lesz rá időm.
(#) villanyipi válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 28, 2021 /

Ebben ugyan egyáltalán nem értünk egyet, de valóban alap dologként az újraparticionálás is megoldás, és teljesen jó dolog. Egyszerűbb is bár hogy gyorsabb hát.. de sok sikert a javításhoz
(#) Ge Lee hozzászólása Aug 28, 2021 /

Átdugtam mindkét vinyót másik sata aljzatba és megszűnt a bootolás közbeni nyüszítés, indul ahogy kell. Viszont az alvó mód az halott, az továbbra sincs aminek nagyon nem örülök...
(#) Régi motoros hozzászólása Szept 4, 2021 /

Ennek a nyamvadt ablaknak időről időre előjönnek olyan hülyeségei, amitől mindig a falra mászok.
Ilyet látott már valaki? Aszongya, hogy ismeretlen eszköz. Nyomok egy frissítést, ami szerint a legújabb illesztő van telepítve. De mégis úgy hiszi, hogy ismeretlen eszköz újraindítás után is.

WinError.jpg

(#) bbb válasza Régi motoros hozzászólására (») Szept 4, 2021 /

Cseréld ki az USB kábelt.
(#) villanyipi válasza Régi motoros hozzászólására (») Szept 4, 2021 /

Esetleg pucold ki az usb csatlakozót, ha másik kábellel is csinálja, kontakt hiba, mihelyest újra felismeri telepít.
A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2021
(#) Epu2 válasza Régi motoros hozzászólására (») Szept 4, 2021 /

A gép nem ismeri fel, ezért inkább kamuzik. Lehet megtalálod a szutyok adatait vagy a tulajdonság>Részleteknél, vagy Aida 64-ben keresgélve általan nem ismerős hardverként. Általában alapvető hardvereszköz.
A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2021
(#) nedudgi válasza Régi motoros hozzászólására (») Szept 4, 2021 /

Ha megint ilyesmit pampog, dugd át egy másik USB portba. A hat éve használt egeremmel is megcsinálja időnként.
(#) Régi motoros hozzászólása Szept 6, 2021 /

Srácok ne nézzetek amatőrnek, ezeket próbáltam legelőször, semmi változás.
Azért említettem, hogy ez a rendszer egy újabb hülyesége...
Gondolom valamivel összeakad a driver, vagy a regadatbázisban van valami gebasz...
(#) bbb válasza Régi motoros hozzászólására (») Szept 6, 2021 /

A regisztrációs adatbázisban a megfelelő USB VID PID pároshoz az ismeretlen eszközt rendelte hozzá. Ha onnan kitörlöd, akkor telepítheted normálisan.
(#) uniman válasza Régi motoros hozzászólására (») Szept 6, 2021 /

Nem a "gép" nem ismeri, hanem az OP (Wxx???)... Működött ezzel valaha?
/Ha nem...!: "VueScan"/
Vistáig volt támogatva az a scanner...
A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2021
(#) Régi motoros válasza bbb hozzászólására (») Szept 6, 2021 /

Próbálnám, csak az engedélyek miatt még nem engedi a törlést...
(#) Régi motoros válasza uniman hozzászólására (») Szept 6, 2021 /

Évek óta hibamentesen használom W7 -en...
(#) uniman válasza Régi motoros hozzászólására (») Szept 6, 2021 /

Értem...de itt nincs W7 driver hozzá: Bővebben: Link
Ilyenkor a meghajtóprogram teljes eltávolítása az ajánlott....és az Op újraidítása után feltelepíteni újra. Ami ugyebár driver nélkül nem is olyan egyszerű...
(#) Régi motoros válasza uniman hozzászólására (») Szept 6, 2021 /

Van hozzá driver, nem elég világos? Évek óta használom ezzel a rendszerrel. Csak most valamit összekavart ez a hulladék, azért nem megy gondolom. Az eszközkezelőből meg hiába távolítom el, ugyan úgy nem ismeri fel újratelepítés után...

Vagy az a hiba jön, hogy nem lehet telepíteni, de ha eltávolítom az eszközkezelőben, újraindítom és telepítem, akkor feltelepül, mégis ismeretlen eszközként jelenik meg.
És hiába próbálom frissíteni, azt mondja, hogy már telepítettem a legjobb illesztőprogramot.

*.exe fájlt nem enged feltölteni, ezért átneveztem *.ex_ re
A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2021
(#) bbb válasza Régi motoros hozzászólására (») Szept 6, 2021 /

A kulcson kell jobb egérgombbal birtokba venni és utána tudod majd törölni.
(#) Tomi20 hozzászólása Szept 6, 2021 /

Sziasztok

Körülbelül 3 éve vettem SSD-t a laptopomba, alig volt használva, csatolom a HDSentinel képet róla. A hibás szektorok gyűlnek, 13 volt tegnap, azóta 16. Mi okozhatta ezt? Létezik valamilyen szoftveres megoldás, amivel ki lehetne zárni a hibás részeket, és tovább használni az SSD-t? Így nem használható, pont olyan részen hibásodott meg, ahol a Win lehetett, folyamatosan fagyott a gép.

ssd hiba.png

(#) eSDi válasza Tomi20 hozzászólására (») Szept 6, 2021 /

Hali!

Ha ugyan ebben a gépben volt használva, akkor nagy eséllyel a hibát, a kikapcsolt TRIM funkció okozta. A HDSentinel írja is, hogy ki van kapcsolva. A hibás szektorok megjelölését az SSD maga intézi. Amit tehetsz, partícionáld úgy hogy a hibás szektorok le legyenek vágva (talán egy helyen vannak) és formázd le. Az oprendszerben pedig kapcsold be a TRIM-et. Win10/7 ezt magától megteszi telepítéskor. Ha klónoztad annakidején a rendszert az SSD-re, akkor a 7-es nem kapcsolja be a TRIM funkciót magától.
Ha így is tovább romlik, akkor sajnos nem menthető.
Én már hosszú ideje használok a HTPC-ben egy 80GB-os Intel SSD-t a rendszer számára, amin van több hibás szektor. Semmi gond vele.
(#) Tomi20 válasza eSDi hozzászólására (») Szept 6, 2021 /

Nem ebben a gépben volt, most csak próbálkozok vele USB-s átalakítóval. A gépben be volt kapcsolva a Trim funkció, parancssorból ellenőriztem, de a HDSentinel ott is ezt írta. Ebben a gépben is van SSD, ott nem írja ezt a Trim kikapcsolást. Honnan tudom meg, hogy melyik részen lehet a hiba, kezdjek el másolni rá, és ahol mondjuk belassul a másolás? Nem létezik valami ingyenes program erre?
(#) eSDi válasza Tomi20 hozzászólására (») Szept 6, 2021 /

De van, HD Tune a neve.
(#) vision61 válasza Tomi20 hozzászólására (») Szept 6, 2021 /

Szia!

A HDD Regenerator is alkalmas a hibás szektorok meghatározására. Az ingyenes verzió csak listázza a hibás szektorokat, de jelen esetben ez is elég lehet. Ha szerencséd van, egy "területen" vannak, ekkor a lemez a többi része még használható, ha a particionáláskor kizárod ezt a területet.
Ahogy eSDi írta, ettől még akár használható is maradhat. Nekem is van néhány, igaz hagyományos HDD, amik között van ami 24/24-ben megy, a maradék területet használva. Rendszert még egyikre sem próbáltam telepíteni, de egy 750 GB-os pl. NAS-ban fut, kb. 40 GB-ot kellett kizárni.
(#) Tomi20 válasza eSDi hozzászólására (») Szept 6, 2021 /

Köszönöm, küzdök, ahogy a HD Tune talál egy hibás szektort megáll a keresés, kifagy az SSD is, nem érem el, csak ha áramtalanítom, utána pár GB-tal eltolva indítok újra ellenőrzést, már 50 Gigánál tartok, de talál folyton hibás szektort.
(#) Suba53 válasza Tomi20 hozzászólására (») Szept 6, 2021 /

Lehet hogy nem a tár területen vannak hibás szektorok, hanem maga a vezérlő chip hibázik, ezért talál folyamatosan hibát. Az pedig nem nagyon javítható.
Én fájó szívvel átadnám az enyészetnek.
(#) vision61 válasza Tomi20 hozzászólására (») Szept 6, 2021 /

A HD Tune nem tudom milyen, de a fentebb ajánlott HDD Reg is csak akkor jó, ha nem USB-n keresztül tesztel. Szerintem az ilyen programoknak szüksége van a közvetlen elérésre a SATA porton keresztül.
Következő: »»   938 / 1148
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem