Fórum témák
» Több friss téma |
És hogy fért bele a zsákjába.... ?
![]()
Igen rá gondoltam.
Sokágú csillagba? ![]() Akkor az most hány fázis? ![]()
Van valakinek tapasztalata arrol érdemes-e szünetmentestápot használní inverter helyett?
A mágneseket milyen messze karod tenni egymástól? (nem az egymással szembenire gondoltam, ugyanazon tárcsán lévőkre.)
Üdv.
Jó nagy zsákja lehetett a mikulásnak. Mekkora a cső átmérője? 2"-os? ![]()
Szia!
a szünetmentes tápok java nem igazán folyamatos üzemre vannak tervezve 20p-1ó után akksi lemerül, kikapcs, kihűl. A kimenő jelalakjuk sem mindig ideális, pl motorok men biztos hogy szeretik, ha nincs rajtuk fogyasztó esetleg sokat fogyasztanak magukban. De azért jó lehet ![]()
Mivel a tárcsáim fix 16cm átmérőjűek ezért a 18 pár mágnest a tárcsák legszélére helyezve a mágnesek között 5-6 mm van.
A 16 pár mágnessel ez kb. 8mm-re nő.
Sziasztok
Szeretnék szélgenerátort vagy valami egyéb olcsó megoldást építeni. Van 1 keltetőm ami 1000w-os plusz kb 600w-ni infra lámpám, amiknek hála idén 100000-rel töb lesz a villanyszámla!... ![]() Köszi a segítséget előre is!
Mekkora keltetod van? En 40.000 tojasosokat epitettem es csak 400 watt energiat taplaltam be + a felfuteskor segitett 1 nagyobbacska melegvizes radiator. Igaz, hulyere volt szigetelve a gep haza.
60 db-os de strucckeltető és ment egészen novemberig szóval a hidegben is! De nekem annyira nincs azért leszigetelve a helység, kb 10 fokkal volt melegebb bent mint kint. Igazából a lámpák is sokat fogyasztanak hisz égnek azok is éjjel-nappal, és azért 700W az 700W.
Eddig szervomotorokkal kisérleteztem már több alkalommal több embernek felajánlottan hogy valaki csináljon "egy jó"légmagost és hasonlítsuk össze.Mivel senki sem lépett ezért ugy döntöttem az oladolon leirtak alapján csinálok én de a teljesítménye egy nagy nulla.Segítsetek hol lehet a gond.Tárcsánként 14 db 10X20X40 neo mágnesek 16 db tekercs egyenként 2X0,8 huzalbol 55 menet a tekercsek egyik vége csillagba kötve másik vége kétutasan egyen irányítva (külön-külön)A tárcsa 300mm átmérőjű a két tárcsa(mágnesek) távolsága egymástól 20mm a tekercs 11 mm vastag.Kézzel megtekerve 1-2 voltot ad üresen.Kevés a fordulatszám?Nagy a légrés?Ezen a fordulaton a szervo motor üresbe többszörösét nyomja.
Kicsit más: Mindenki a ragadással volt elfoglalva a szervomotornál,most hogy mindegyiket probáltam ismét azt mondom egy cseppet sem ragad.Korábban is mondtam és jöttek a válaszok hogy ragad az csak nem érzem.Viszont a kerék agy (Ford Sierra)üresbe a kupcsapágy miatt jobban ragad,mint a komplett szervómotor.Ez egyből érezhető.
Szerintem az 55 menet a bibi! Amit én félbehagytam az ha jól emlékszem 140-150 menetes dupla szálas (2x0,8mm), az már elég jól muzsikált kézzel forgatva is. (a 11mm tekercs vastagság is lehetne kevesebb, de még elmegy). Talán felírtam ide a fórumra akkoriban az adatokat, csak olyan sz.r ez a kereső.....
Szia Erbe!
Korában emlited hogy 3fázisú motor átalakításán gondolkozol.Eredmények?köszi
lehetséges hogy kevés a menetszám de az oldalon ez már 24 V ra volt irva.de probának ha nem lesz más ötlet átkötöm ugy hogy ne 2x55 hanem egyszer 110 menetlegyen.
Ma én is befejezem a tekercseket,ha minden jól megy a hétvégére akár helyére is kerül a generátor.
Az 55 menetet én írtam, de lehet, hogy elsiklott a figyelmed egy fontos dolgon: 4db! 55 menetes tekercs sorba kötve, azaz 220 menet 24V-ra. Ráadásul ezek(3×4 tekercs) csillagba kötve, így a csillagkapcsolás is emel feszültséget. Ezért ha a tekercseket külön külön egyenirányítod 250 menet is kell. Ezeket nem légből kaptam, meg van építve és kipróbát. A próbáról készült videót is belinkeltem.
ez már megoldásnak tünik,mivel nem öntötem ki fixre a tekercseket könnyű szerrrel kidobok 4-et igy 12 lesz és tudom ugy kötni ahogy mondtad,vagy 4 fázisura megcsinálni.Neked hány mágnes van egy tárcsán?
Egy tárcsán 16 mágnes van, a tekercseket 9mm-esre csináltam, kiöntéskor 10 lett belőle. Összeszerelve kb 11mm légrés van a két szemközti mágnes között.
Amugy én is kíváncsi voltam annak idején, hogy 1 tekercs mennyit termel. A kiöntött állórészt 0.8mm es fúróval megfúrtam ott, ahol egy tekercset is tudok mérni. Ugyan azt az eredményt kaptam mint te (kb 2V 55 menetre).
Azt azert elfelejtettem, hogy a benti levegomozgatast egy 1 Kw-os motor szolgaltatta.
![]()
utánanéztem, a ventivel, szivattyúval, hűtő rendszerrel együtt 1Kw
Pihen. 2 napos hétvége Bécsben, csütörtökön műszaki vizsga, mindig akad fontosabb.
Különben se fúj a szél! Sőt még a nap se süt.
Üdv.
Szép nagy, de nem hiányzik valami a tetejéről?
Hát, nem tudom ki mit szól hozzá amikor egy tekercs belsejében ellentétes irányú mágneses erővonalak vannak?
Igen, túl közel vannak a mágnesek. Régebben írtam is, hogy legalább a szemközti mágnes távolságának a kétszerese legyen.
Sziasztok!
Készül a légmagosom. 15 tekercs, 3 fázis, 5 sorbakötve majd 3 egyenirányítóval egyenirányítva. 20 db mágnes / tárcsa. A mágnesek 40x20x10 mm-esek. A mágnes tárcsa átmérője 380 mm lesz. Íme a pár kép a sablonról és a tekercsekről: |
Bejelentkezés
Hirdetés |