Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szélgenerátor építési problémák
Lapozás: OK   159 / 507
(#) durkonorbi válasza weend hozzászólására (») Dec 7, 2009 /

És hogy fért bele a zsákjába.... ?
(#) athor77 válasza erbe hozzászólására (») Dec 7, 2009 /

Igen rá gondoltam.
Sokágú csillagba?
Akkor az most hány fázis?
(#) erbe válasza athor77 hozzászólására (») Dec 7, 2009 /

16 tekercs az 16 fázis.
(#) mokuli hozzászólása Dec 7, 2009 /

Van valakinek tapasztalata arrol érdemes-e szünetmentestápot használní inverter helyett?
(#) jani5 válasza athor77 hozzászólására (») Dec 7, 2009 /

A mágneseket milyen messze karod tenni egymástól? (nem az egymással szembenire gondoltam, ugyanazon tárcsán lévőkre.)
(#) Journey válasza weend hozzászólására (») Dec 7, 2009 /

Üdv.
Jó nagy zsákja lehetett a mikulásnak. Mekkora a cső átmérője? 2"-os?
(#) Alkatel válasza Journey hozzászólására (») Dec 7, 2009 /

virgacs lajt!
(#) pipi válasza mokuli hozzászólására (») Dec 7, 2009 /

Szia!
a szünetmentes tápok java nem igazán folyamatos üzemre vannak tervezve 20p-1ó után akksi lemerül, kikapcs, kihűl. A kimenő jelalakjuk sem mindig ideális, pl motorok men biztos hogy szeretik, ha nincs rajtuk fogyasztó esetleg sokat fogyasztanak magukban. De azért jó lehet
(#) weend válasza Journey hozzászólására (») Dec 7, 2009 /

Szia!
Igen, annyi
(#) athor77 válasza jani5 hozzászólására (») Dec 7, 2009 /

Mivel a tárcsáim fix 16cm átmérőjűek ezért a 18 pár mágnest a tárcsák legszélére helyezve a mágnesek között 5-6 mm van.
A 16 pár mágnessel ez kb. 8mm-re nő.
(#) Geri2 hozzászólása Dec 7, 2009 /

Sziasztok

Szeretnék szélgenerátort vagy valami egyéb olcsó megoldást építeni. Van 1 keltetőm ami 1000w-os plusz kb 600w-ni infra lámpám, amiknek hála idén 100000-rel töb lesz a villanyszámla!... Tudnátok segíteni, mi volna a jó megoldás? Olvastam h a napelem drága, nálunk viszonylag szeles terület van.
Köszi a segítséget előre is!
(#) Alkatel válasza Geri2 hozzászólására (») Dec 8, 2009 /

Mekkora keltetod van? En 40.000 tojasosokat epitettem es csak 400 watt energiat taplaltam be + a felfuteskor segitett 1 nagyobbacska melegvizes radiator. Igaz, hulyere volt szigetelve a gep haza.
(#) Geri2 hozzászólása Dec 8, 2009 /

60 db-os de strucckeltető és ment egészen novemberig szóval a hidegben is! De nekem annyira nincs azért leszigetelve a helység, kb 10 fokkal volt melegebb bent mint kint. Igazából a lámpák is sokat fogyasztanak hisz égnek azok is éjjel-nappal, és azért 700W az 700W.
(#) Dzsos hozzászólása Dec 8, 2009 /

Eddig szervomotorokkal kisérleteztem már több alkalommal több embernek felajánlottan hogy valaki csináljon "egy jó"légmagost és hasonlítsuk össze.Mivel senki sem lépett ezért ugy döntöttem az oladolon leirtak alapján csinálok én de a teljesítménye egy nagy nulla.Segítsetek hol lehet a gond.Tárcsánként 14 db 10X20X40 neo mágnesek 16 db tekercs egyenként 2X0,8 huzalbol 55 menet a tekercsek egyik vége csillagba kötve másik vége kétutasan egyen irányítva (külön-külön)A tárcsa 300mm átmérőjű a két tárcsa(mágnesek) távolsága egymástól 20mm a tekercs 11 mm vastag.Kézzel megtekerve 1-2 voltot ad üresen.Kevés a fordulatszám?Nagy a légrés?Ezen a fordulaton a szervo motor üresbe többszörösét nyomja.
Kicsit más:
Mindenki a ragadással volt elfoglalva a szervomotornál,most hogy mindegyiket probáltam ismét azt mondom egy cseppet sem ragad.Korábban is mondtam és jöttek a válaszok hogy ragad az csak nem érzem.Viszont a kerék agy (Ford Sierra)üresbe a kupcsapágy miatt jobban ragad,mint a komplett szervómotor.Ez egyből érezhető.
(#) pudding1 válasza Dzsos hozzászólására (») Dec 8, 2009 /

Szerintem az 55 menet a bibi! Amit én félbehagytam az ha jól emlékszem 140-150 menetes dupla szálas (2x0,8mm), az már elég jól muzsikált kézzel forgatva is. (a 11mm tekercs vastagság is lehetne kevesebb, de még elmegy). Talán felírtam ide a fórumra akkoriban az adatokat, csak olyan sz.r ez a kereső.....

Szia Erbe!
Korában emlited hogy 3fázisú motor átalakításán gondolkozol.Eredmények?köszi
(#) Dzsos válasza pudding1 hozzászólására (») Dec 8, 2009 /

lehetséges hogy kevés a menetszám de az oldalon ez már 24 V ra volt irva.de probának ha nem lesz más ötlet átkötöm ugy hogy ne 2x55 hanem egyszer 110 menetlegyen.
(#) mokuli hozzászólása Dec 8, 2009 /

Ma én is befejezem a tekercseket,ha minden jól megy a hétvégére akár helyére is kerül a generátor.
(#) Riggs válasza Dzsos hozzászólására (») Dec 8, 2009 /

Az 55 menetet én írtam, de lehet, hogy elsiklott a figyelmed egy fontos dolgon: 4db! 55 menetes tekercs sorba kötve, azaz 220 menet 24V-ra. Ráadásul ezek(3×4 tekercs) csillagba kötve, így a csillagkapcsolás is emel feszültséget. Ezért ha a tekercseket külön külön egyenirányítod 250 menet is kell. Ezeket nem légből kaptam, meg van építve és kipróbát. A próbáról készült videót is belinkeltem.
(#) Dzsos válasza Riggs hozzászólására (») Dec 8, 2009 /

ez már megoldásnak tünik,mivel nem öntötem ki fixre a tekercseket könnyű szerrrel kidobok 4-et igy 12 lesz és tudom ugy kötni ahogy mondtad,vagy 4 fázisura megcsinálni.Neked hány mágnes van egy tárcsán?

riggs! Milyen vastag a tekercsedMmennyi a légrés?
(#) Riggs válasza Dzsos hozzászólására (») Dec 8, 2009 /

Egy tárcsán 16 mágnes van, a tekercseket 9mm-esre csináltam, kiöntéskor 10 lett belőle. Összeszerelve kb 11mm légrés van a két szemközti mágnes között.
Amugy én is kíváncsi voltam annak idején, hogy 1 tekercs mennyit termel. A kiöntött állórészt 0.8mm es fúróval megfúrtam ott, ahol egy tekercset is tudok mérni. Ugyan azt az eredményt kaptam mint te (kb 2V 55 menetre).
(#) Alkatel válasza Geri2 hozzászólására (») Dec 8, 2009 /

Azt azert elfelejtettem, hogy a benti levegomozgatast egy 1 Kw-os motor szolgaltatta.
(#) Geri2 válasza Alkatel hozzászólására (») Dec 8, 2009 /

utánanéztem, a ventivel, szivattyúval, hűtő rendszerrel együtt 1Kw
(#) erbe válasza Dzsos hozzászólására (») Dec 8, 2009 /

Pihen. 2 napos hétvége Bécsben, csütörtökön műszaki vizsga, mindig akad fontosabb.
Különben se fúj a szél! Sőt még a nap se süt.
(#) Journey válasza weend hozzászólására (») Dec 8, 2009 /

Üdv.
Szép nagy, de nem hiányzik valami a tetejéről?
(#) jani5 válasza athor77 hozzászólására (») Dec 9, 2009 /

Hát, nem tudom ki mit szól hozzá amikor egy tekercs belsejében ellentétes irányú mágneses erővonalak vannak?
(#) jani5 válasza jani5 hozzászólására (») Dec 9, 2009 /

Kép róla

mágnes.JPG

(#) Riggs válasza jani5 hozzászólására (») Dec 9, 2009 /

Igen, túl közel vannak a mágnesek. Régebben írtam is, hogy legalább a szemközti mágnes távolságának a kétszerese legyen.
(#) Tirex hozzászólása Dec 9, 2009 /

Sziasztok!
Készül a légmagosom. 15 tekercs, 3 fázis, 5 sorbakötve majd 3 egyenirányítóval egyenirányítva. 20 db mágnes / tárcsa. A mágnesek 40x20x10 mm-esek. A mágnes tárcsa átmérője 380 mm lesz.
Íme a pár kép a sablonról és a tekercsekről:
Következő: »»   159 / 507
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem