Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Sziasztok!
Arra gondoltam hogy ítt felhívhanánk egymás figyelmét olyan eszlközökre ic,brake-out-board vagy valami, ami kicsi mégis nagyszerű, és magátol az ember nem is gondolná hogy van ilyen. Hogy értsétek mire gondolok: pl egy UM66T 3 lábú dallamgenerátorra gondoltam, akkora mint egy tranzisztor. Föld, táp, dallam lábakkal. Eredetileg piccel akatram zenét csinálni, aztán rátaláltam erre, persze teljesen véletlenül... és nagyon megtetszett. Itt a datasheet Szóval ha ti is találtatok már olyan ketyerét ami nagyon megtetszett nektek és nem minden napos dolog kérem osszátok meg velem!
A linket módosítottam, hogy ide, helybe mutasson.
Csá! Ezt az ic-t ismerem, én is csináltam dallamcsengőt belőle. De két fajta létezik belőle L-es és S-es. Az egyik addig zenél mig tápot kap, a másik pedig a dallam lejátszása után leáll.Csak most hirtelen nem tudom hogy melyik. Van olyan ami egy zenét tud, de van amelyik 5-6-ot is. Kellett volna csinálnom még egy csengőt de sehol nem kapok a leállós fajtából. Ez van. Ja és ilyen csengőm van már kb. 6 éve, lapos elemről megy de még nem kellett elemet cserélnem.ÉS még mindig működik.Hogy mik vannak?!:taps:
SZiasztok!!
Igaz hogy nem alkatrész de nagyon érdekes!! Nokia 6230i Bluetooth mouse Nekem is ilyen mobilom van
USB joystick (inkább kormány és pedál) házilag USB porttal!
http://vvvv.org/tiki-index.php?page=HowTo%20Gameport http://www.codemercs.com/JoyWarriorE.html Üdv Inhouse
Ezt érdemes megnézni! Egyik-másik olyan szépen sikerült darab, valóban "érdekes kütyük". Aki ilyet tud építeni -beleértve a gyönyörű kivitelezést is- az már tud valamit.
Nagyon tetszenek!
Milyen csövek azok? Vagy valami kijelző csőnek álcázva?
ha érdekes kütyüket akartok akkor: www.hackaday.com
Ezek NIXIE csövek. Magyar találmány, még ma is lehet kapni. Bővebb info róla a www.elektroncso.hu oldalon.
http://www.elektroncso.hu/cikkek/nixie.php Én is most tervezem hogy nekiugrok majd egy ilyen órának. Nagyon gusztán néz ki
akkor miért Nixie a neve?? nem igazán hangzik magyar névnek...
Olvasd el a cikket és megtudod ember....
Nekem is van érdekes kütyüm. A Casio karórám 9 éves elmúlt, és még elemet nem cseréltem benne, de már a 4 szíjjal hordom.
9 év?! :eek2: Az én casiom is bírja, most volt cserélve szíj rajta, ez már a második... De ez is bírja legalább 5 éve!!!
hát ha már óráknál tartunk akkor nekem olyan órám van hogy csak na!!!! (nem, az elemet még nem teszteltem...)
Már rengeteg embert beijesztettem vele hogy falon, fűrészlapon, lépcsőszegélyen, betonon meghúztam....:eek2: És neeem karcolódik semmin!!! Zafír az óraüveg! De a sok próba után azért a kereten, ami " fémből" van azon meglátszik!
Mikor katona voltam a híradóműhelyemben is ilyen csövekből volt három darab a pultban melyeket az alatta lévő forgókapcsolóval lehetett állítani 0-9-ig!Ez azt a célt szolgálta,hogy az öreg "baka"tudja hány napja van vissza az "aranyéletből" Bár ha belegondolok az is volt!
Még egy érdekesség: óriás óra. Valószínűleg nem kell hozzá szemüveg...
Olyan mint vicsys bigclock órája...
Lehet hogy innen, a HE-ről jött az ötlet?
I. Széchenyi-futam "Alternatív hajtású járművek verseny" első helyezettje egy 3 kerekű szerkezet melyet egy elektronikusan vezérelt elektromos motor hajtott. A motor ellátásáról 12 darab szuperkondenzátor gondoskodik. Hogy lehetséges ez? Az adatainál ez áll: "12 db EPCOS ultrakapacitás, egyenként 2.5V 3600F". Nem elírás'
Az adatokhoz hozzá tartozik az is, hogy a jármű 60 kg-os súlya ellenére(ehhez még persze jön a vezető) 50km/h sebességet ért el.
Nem értem, hogy min csodálkozol.
A lomexben 1F / 5.5V-s kondi is kapható már 367ft/áfa áron. A méretei sem nagyok. 21.5*8mm. Ez a 3600F / 2.5V sem lehet nagyon nagy...
Hy
halottam illetve TV-ben láttam ilyet annyit mondtak róla hogy a kondenzátorés az aksi keresztezése. Ugyanis gyorsanfeltöltődik kisül kicsi a vesztesége illetve az aksi ugyanis nagy akapacitása és viszonylag kicsi. Érdekes dolgok ezek.
Tomee 1F tól 3600F ig van 3599F. Ezen csodálkozom. Meg hogy az egészet hogy sűrítették egy literes pillepalack méreteibe?! Kerestem neten, találtam is cikket de csak regisztráltak olvashatják, a regisztráció meg pénzbe kerül. Valami konrétabbat ha tud valaki?
szijasztok!
ez mijen progival van megcsinálva vagy hogy? nem vagyok tul jo angolbol. elöre is köszi a segitséget.
Most találtam a neten, gondoltam berakom, hátha valakinek megtetszik az 5let!
Sztem leleményes gyerek!
Igen, létezik ilyen...nem túl régóta...
...D-osztályú erősítő IC, amit a képen láthatunk...legalábbis úgy sejtem.
Igazábol én arra gondoltam, ahogy az IC-t rögzítette és kidrótozta a lábait!Emlékeztet gyerekkoromban szétszedett számológépekre és órákra,csak ott 1 fekete pasztával volt leöntve az IC!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |