Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   123 / 308
(#) szamóca válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 27, 2011 /
 
Lenyúltad az ötletemet, de nem baj, mert én már két hónapja alsómarózom. :beka3:

é 071k.JPG
    
(#) szamóca válasza andras1 hozzászólására (») Máj 27, 2011 /
 
Ha nem akarod kifúrni, menetelni (bár én ezt tenném) esetleg leszorítókkal, ütközőbakokkal lehet még megoldani.

é 066k.JPG
    
(#) andras1 válasza szamóca hozzászólására (») Máj 27, 2011 /
 
Valószínű ezt fogom választani. Valami hasonlón agyaltam én is. Marok egy akkora fészket amibe a gép talpa pont beleül, és 4 ilyennel lefogatom. Mivel a gép nem gyenge, ellenben viszonylag erős ( ha jól emlékszem 2,3kW) és nagy marófejeket is bele lehet fogni, elég komoly erők ébrednek. Az asztala egy konyhai munkalap lesz, ( egyenes sík felület, viszonylagosan kopásálló, és jól csúszik rajta a fa) és tervben van hozzá egy sínes állítható alu vezetőrendszer. Minden cucc megvan hozzá, az idő az ami hiányzik. De az nagyon.
(#) Busz hozzászólása Máj 27, 2011 /
 
Gyári, elektromos csavarhúzó tápegységén van UTP csatlakozó.
Na az mire lenne jó?

Tudná számolni hogy hány csavart csavar be a csavarazó munkás?
(#) bankimajki válasza Busz hozzászólására (») Máj 27, 2011 /
 
Ha ipari cucc, akkor valószínűleg az lehet. Van benne egy ethernet kontroller és az egyből tolja a PC-nek hogy mennyi csavart is csavaroztak be vele.
(#) Alkotó válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 27, 2011 /
 
Nekem is van felső maróm, de még sose jutott eszembe ilyen formán felhasználni. Én inkább akkor veszem elő, ha túl nagy méretű, vagy helyhez kötött a megmunkálandó anyag.
Azt hiszem arra, amire ti akarjátok használni (különböző profilok marására), sokkal inkább a függőleges maró való. Ugyan az enyém csak 6000 körül forog, de ehhez nagyjából 100mm átmérőjű szerszámot használok, tehát a kerületi sebesség erősen rendben van. Természetesen ezt is magam terveztem és csináltam, az asztal szögben dönthető, illetve a szerszám magassága nagyon pontosan állítható az alul lévő háromkarú tárcsával. Ezzel valóban lehet akár napokon/heteken keresztül is kerítésdeszkát gyártani (ki van próbálva).
(#) andras1 válasza Alkotó hozzászólására (») Máj 27, 2011 /
 
Pont erre (is) akarom használni. Kettő az egyben. Azért vettem ekkora teljesítményűt.
(#) szamóca válasza Alkotó hozzászólására (») Máj 27, 2011 /
 
Mikor egy kis méretű léc élmarása szükséges,(pl. 3x2cm) ott nem lehet kézben tartott maróval dolgozni, hacsak nem emeled olyan szintre a csúsztató felületet mindig mint az anyag vastagsága. Ott ez a módszer az ami megfelelően könnyedén kivitelezhető.
(#) Alkotó válasza szamóca hozzászólására (») Máj 27, 2011 /
 
Működik ez, csak arra céloztam, nem pont erre van kitalálva.(Én könnyen példálódzok a függőleges maróval, mert nekem van, de ha nem lenne, biztosan töprengenék hogyan lehetne kiváltani.)
A képen direkt szétszedtem egy kicsit, hogy látszódjon valami a tengelyből. Ha az asztalbetétet berakom, és az ütközőt is felteszem, bármilyen kicsi profil elkészíthető (akár egy hurkapálca is megmunkálható).
Ennek a gépnek egyetlen hátránya van (amiről nem is tehet szegény), mégpedig a forgácsmennyiség. Nem kell sok idő ahhoz, hogy térdig álljak a forgácsban.
Végül ideális megoldás bármilyen sablonról való korlátlan számú profilmarásra (ecsetnyelek tízezreit toltam már le vele, mert éppen ehhez a munkához csináltam, csak megmaradt utána is).
(#) szamóca válasza Alkotó hozzászólására (») Máj 27, 2011 /
 
Én ezért vettem hozzá egy 50l-es Makita porszívót.
(#) nagy hoho válasza szamóca hozzászólására (») Máj 27, 2011 /
 
Vaaaaúúúúú!
Az egy Tenor lesz!?
(#) szamóca válasza nagy hoho hozzászólására (») Máj 27, 2011 /
 
Csak egy kis variáns klón.
(#) SzervízMacska válasza laszlo987 hozzászólására (») Máj 27, 2011 /
 
Szia. Bár nekem Weller van, ajánlom figyelmedbe a Steinel GL1300-at. Nagy teljesítmény és egyedülálló tartósság jellemzi. Ilyen olcsón még nem is láttam...
(#) nagy hoho válasza szamóca hozzászólására (») Máj 28, 2011 /
 
Már most látszik, hogy nagyon profi lesz. Bordák feketék lesznek?
(#) szamóca válasza nagy hoho hozzászólására (») Máj 28, 2011 /
 
Valószínű, mert más színért dupla árat kér a galvanizáló cég.
(#) satlokk válasza Alkotó hozzászólására (») Máj 29, 2011 /
 
hát én is ami jobb a tv miniscop 2-től.
(#) laszlo987 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Máj 30, 2011 /
 
Köszi a Gázpákát. Igéretesnek látszik számomra, árban is.
(#) szaky27 hozzászólása Jún 1, 2011 /
 
Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy a héten a lidliben lehet venni satut meg forrasztási segédanyagokat (engem a paszta érdekelne), ezek a cuccok megérik az árukat? Gondolok olyanra hogy a satu elég masszív ha fűrészelnék rajta? Meg a pasztával van valakinek tapasztalata? Ez vezeték forrasztáshoz jó mert így semmi nélkül eléggé megolvad a vezeték burkolata mire szépen befogja az ón. Ez segítene ezen a problémán? V. ez nem akkor tudnátok valamit ajánlani?
Előre is köszönöm a segítséget!

üdv
szaky27pasztasatu
(#) szamóca válasza szaky27 hozzászólására (») Jún 1, 2011 /
 
Az a paszta fenyőgyanta lesz. Jóféle folyatószer.
(#) szaky27 válasza szamóca hozzászólására (») Jún 1, 2011 /
 
És az segít hogy hamarabb befogja a vezetéket az ón? Meg megéri az 1000 est?
És a saturól mi a véleményed?
(#) bankimajki válasza szaky27 hozzászólására (») Jún 1, 2011 /
 
Én ebben a satuban nagyobb dolgokat nem fűrészelnék. A gyantáról pedig annyit hogy jobb háztartási boltokban találsz fenyőgyantát. Sokkal olcsóbban. (pár ezer Ft/kg)
És ez a gyanta jó arra amire használni akarod. Arra találták ki.
(#) szaky27 válasza bankimajki hozzászólására (») Jún 1, 2011 /
 
Nagyon szépen köszönöm a válaszod!
(#) patexati válasza szaky27 hozzászólására (») Jún 1, 2011 /
 
Szia! A Satuval az a baj,hogy nem öntvény hanem egyszerűen lemezből van préselve.. Finomabb munkákhoz jó! Nekem is van egy szorítósatu a Lidl fúrógép állványhoz de ezek nem profi szerszámok.. A paszta mi valóban folyósítószer drága nézz szét másutt esetleg a vaterán ott jóval többet kapsz a pénzedért.. Sok jó cucc is van a Lidl-ben én vettem szigetelt csavarhúzókat nagyon jól bírják a strapát!
(#) szaky27 válasza patexati hozzászólására (») Jún 1, 2011 /
 
Köszönöm neked is hogy megosztottad a tapasztalatodat. Én a fúrómhoz vettem anno 100 db-os kiegészítőket amik szerintem vannak olyan minőségűek mint amiket csillagászati árban mérnek. Meg 3. kéz állványt vettem és krimpelő fogót ami nagyon jól bírja a strapát.
(#) SzervízMacska válasza szaky27 hozzászólására (») Jún 1, 2011 /
 
Szia. Három dolog kell hozzá, hogy ne olvadjon túlzottan a szigetelés: Megfelelő teljesítményű és hőfokú páka; korróziómentes forrasztandó felület; jó minőségű, folyasztószert tartalmazó forrasztóón. A többi fölösleges varázslat. Ha rendszeresen nem sikerül azt jelenti, hogy a három feltételből legalább egy nem teljesült.
(#) bankimajki hozzászólása Jún 2, 2011 /
 
Sziasztok, ismeri valaki a Lincos termékeit? Mennyi garit adnak a cuccaikra és milyen minőségűek azok? Nagyon jó cuccokat találtam náluk. pl. nyomatékkulcsot 5-25Nm között. Ezt kb. sehol nem találtam még. És az áraik is egész kedvezőek.
(#) Krisz03 válasza bankimajki hozzászólására (») Jún 2, 2011 /
 
Én csak a 20 tonnás hidro-pneumatikus műhelyprésükről tudok beszámolni. Ennek is egész kedvező ára volt, és 1 év garit kaptam. Nincs vele bajom, jól üzemel, bár nincs is aktívan használva. Szóval túl sok tapasztalatom nincs velük, de bátran merem ajánlani őket.
(#) Gafly hozzászólása Jún 2, 2011 /
 
Most van csütörtöktől szerdáig a Lidl-ben végkiárúsításban Powerfix digitális tolómérő 1.495-ért. Felbontás 0.01mm, nullpont beállítás bármely helyzetben.
Ez vajon mennyire ócska (tudom én is hogy ennyiért csak vacak lehet...)? (Nem mintha nem lenne tolómérőm is meg csavaros mikrométerem is ). De az a bárhol nullázhatóság egészen kényelmes tud lenni...
Szamóca, neked van valami hasonló, nem?
(#) mex válasza Gafly hozzászólására (») Jún 2, 2011 /
 
Eszi az elemet, viszont pontos.
(#) bankimajki válasza Gafly hozzászólására (») Jún 2, 2011 /
 
Nekem is van. Ha százados méréseket akarsz akkor vegyél egy mitutoyo tolómérőt. Ha meg megelégszel mondjuk 5 százados pontossággal akkor simán jó. Igaz azt hallottam, hogy poros, zsíros környezetben hamar tönkremegy az érzékelő része. Nekem eddig még működik. De ha fent beállítom hogy lógásmentes legyen, akkor megszorul a közepénél. (Úgyhogy ennyi pénzért nem kell csodát várni. Egyébként baromi kényelmes.) Mondjuk ha pontos mérést akarok, akkor előszedem a mikrométereimet. Száz szónak is egy a vége: vedd meg, nem fogod megbánni.
Következő: »»   123 / 308
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem