Fórum témák
» Több friss téma |
Értem én hogy annyi, de nem lehet.
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, van egy kicsi gerjedés az úgy tudom leszedni,ha a vég. tranyóra B-C közé dobok egy 1nf kondit? üdv:Gyula1990
A rajzon C15. Bővebben: Link
Szia, akkor ez most a vég. tranyó, Kollektora, és a védő.tranyó Emittere között van?
én a t10-es Bázisa és Kollektora közzé tettem 1nf kondit. ezt a régi doksiban olvastam! jó vagy nem jó? tisztább lett, a hang,csak alacsony hangerőn ,(halkan) mint ha picit torzítana a magas,de viszont,ha oda tekerem semmi baj.
Jól kötötted be a kondenzátort. A kondi lehet 2nF is.
Sziasztok
Véleményt szeretnék kérni töletek mert az erösitömet ujra kábeleztem és szerintetek igy jó e az elöfokot teljesen le árnyékoltam és le fédöföldetltem a dobozt.Egyszer már raktam fel képeket de akkor szoltatok hogy nagyon öszevisza van minden azért kérnék ujra tanácsot hogy most jó e.Ime pár kép
Senkinek nincs ötlete erre? http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_hsz_1001790.html#1001790
Szia! Szerintem így jó ahogy van! Grat. hozzá
egy kérdésem lenne, a Vu méter Lm3915ös?
Szia, Tudtommal a tekercs a kisebb torzításért fele...
Elvileg az erősítő működik tekercs nélkül is , csak nagyobb lesz a torzítása...De javítsatok ki ha tévedek! ha gyengék, az szerintem inkább hangváltó probléma lesz!
Kétlem, hogy 2n3442 lassú lenne...egy ismerősnek a quad-jába az van és működik, szépen ,rendesen!
más probléma lesz ott! Milyen hangváltód van ,milyen hangfalhoz? hány ohm?
Ez a 80kHz-es tranzitfrekvencia tényleg nem egy túl magas érték.
Nem hangfalon próbáltam natur 8ohmos mély és csicsergő 4,7mikrós kondival, de próbáltam már más magas hangszórókkal is. Egy hibát találtam amit kijavitottam igy nagyobb hangerőn a nagyobb basszus ütéseknél nagy hangerőn recsen is. =( Ami feltünt, hogy hamarabb és jobban melegszik mint az ezelőtt épitett quadom. A tápfesz +-34volt (csak mig nem lesz tökéletes) TL071es IC, BD244 és a 2N3442
Értem..melyik kapcsolás? az Urbán féle vagy a régebbi?
csatolom! egy régi, az urbán félének a hangja nagyon nem tetszett.
Ugye nincsenek beépítve a 709-eshez szükséges extra kondenzátorok.
ugyan ezt a kapcsolást építettem meg,
esetleg az meg próbálhatod, ,hogy a ,,B" osztályú végfokozat teljesítménytranzisztorának ,tehát (T10) -es kollektora és Bázisa közzé teszel egy 1-4,7 nf kondit! nekem is, gerjed egy kicsit azóta szépen szól, bár még hallok benne egy kicsit alacsony hangerőn, ,,ilyen ciripelő hangot" ,de szerintem a hangszóró nem valami jó
Tehát az Ic alatt lévő,
470pf és a 1,5k ellenállás azokat én is kiszedtem.
Azok az alkatrészek benne vannak. Az előzőt is azokkal épitettem és hibátlanul működik a mai napig, de megpróbálhatom azok nélkül is.
071-hez nem kell frekvenciakompenzáció, csak azokhoz az ősrégi műveleti erősítőkhöz kell. Vedd ki, és úgy próbáld.
tehát a 20 pikóst és a 470 pikos-t vegyem ki ?
A 20pf az nekem bent van nem sok vizet zavar
De miért teszel az áramkörödbe felesleges alkatrészeket? Sok van belőle otthon és azért?
Kivettem a két kondenzátort semmi változás.
Van belőle bőven! természetesen nem azért. a beültetési rajzon ez volt, ugye én is beültettem a 470 pf meg a 1,5k ellenállást ,után kiforrasztottam őket, a 20pf meg benne maradt
Nincsen véletlen bd 249 c tranyód próbára?
2n3055öm van esetleg még. Kis hangerőn sztem ez is kiszürné vagy nem jól tudom ?
Azzal ki próbálhatod azt hiszem az csak -+35v ra jó azzal simán.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |