Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   99 / 582
(#) Sada01 válasza kistehenke hozzászólására (») Jún 4, 2011 /
 
Üdvözlöm! Ezt a jelenséget 2 dolog produkálhatja. 1. Zárlatos a fűtőbetét. Ellenállás mérő műszerrel meg kell vizsgálni. lehetőség szerint minél nagyobb ellenállást kell védelem felé mérni.A méréshez a bekötő vezetékeket el kell távolítani a betétről!!!(200K-2M) 2. A valószínűbb ebben az esetben, egy ritkább jelenség hogy a fűtőbetét kapcsolásakor leesik a feszültség. Ezt okozhatja a hálózat is, és okozhatja kontakthiba is. Előzőt úgy kell mérni, hogy egy vasalót vagy egyéb fűtőbetéttel rendelkező háztartási gépet kell a mosógép hálózati dugajából üzemeltetni, eközben ugyanazon a fázison egy másik dugajon feszültéget kell mérni.(a leg jobb párhuzamosan végrehajtani, egy elosztó segítségével,a mosógép dugajából) Utóbbit a fűtőbetét bekötésén kell mérni.(L-N) (Javaslom hogy ezeket a műveleteket egy villamos szakmával rendelkező szakember hajtsa végre, a biztonsági előírások tudatában.)
(#) zeal001 válasza polcsi73 hozzászólására (») Jún 4, 2011 /
 
Köszönöm Polcsi73! Kedden még ránéz egy ismerős szerelő, mielőtt végleg elpártolnék a márkától. Én eleget szenvedtem a napokban vele. :-/ Most mehetek ruhát venni, hogy legyen tiszta a következő napokra is. Ha kell valami alkatrész akkor jelentkezem.
(#) kistehenke válasza Sada01 hozzászólására (») Jún 5, 2011 /
 
Helló!
Ha zárlatos a betét mint testre mind N F közt az automata jelezné (le oldana). De mivel kötöttem rá másik betét ami a levegőben lóg hogy ne érjen sehová ez kizárt. Addig melegszik még a program tovább lép. A hálózatnak rendben kell lennie mert sok más mosógéppel működik bár ezt azért megnézem lehet pont ez érzékeny lehet.

üdv:Imre
(#) rézágyu válasza zeal001 hozzászólására (») Jún 5, 2011 /
 
Üdvözlöm! Én megnézném a lúgszivattyút is, mert ha nem jó akkor sem vesz fel vizet. A motortekercs ellenállásának kb. 165 ohmnak kell lennie, ha szakadt akkor sem jó.
A következő a vízszint szabályzó, mert az elektronikus panelek minimális áramot hajtanak át az érintkezőkön így nincs mindig megfelelő érintkezés. Lehet,hogy kézben mérve jó, de a helyén üzemi körülmények között nem.
Bármilyen burkolat bontással járó beavatkozás veszélyes!
(#) sprofan válasza szabinyo hozzászólására (») Jún 5, 2011 /
 
Gyakorlatilag sehol nem találtam semmi rendelleneset. A harmonika cső a dob aljától egyenesen a pumpára megy (közte a vízszint csöve) egyáltalán nincs benne semmi. Megnéztem még a PIC-es vezérlőt is, azon sincs semmi szemmel látható hiba.
(#) szabinyo válasza sprofan hozzászólására (») Jún 5, 2011 /
 
A pic vezérlőhöz, jelen esetben semmi köze nincs a hibának. Feltéve ha jól értelmeztem amit ön leírt hibajelenségnek. Tehát kezdjük az elején:
Viz van a gépben, dolgozik a vízpumpa és a cső végén csak csordogál a víz. Ebben az esetben, tapasztalataim szerint a következők lehetnek: zokni vagy egyéb ruhadarab lezárja a víz útját az alsó harmonikacső felső részénél. A vízpumpa ház kivezető részénél beakadt egy pénzérme ami ilyenkor pillangószelepként viselkedik. vagy szintén pénzérme vagy egy ruháról leesett gomb már bevándorolt a kifolyócső valamely szakaszára és ha szájjal belefújunk visszafelé a csőbe akkor lehet hogy szépen szabadon áramlik a levegő mert a pénz vagy a gomb éppen fekszik, de mikor jönne a víz akkor az felbillenti azt ami szintén lezárhatja a víz útját. és végül olyan is előfordulhat hogy halljuk ugyan dolgozni a vízpumpát de az esetleg hibás ( megforog a tengelyen a lapátka ) és így máris csak nagyon gyengén nyomja ki a vizet.
Kérem ha továbbiakban sem boldogul akkor írja le kicsit részletesebben a hibát, mert így távlatokban kicsit nehéz a segítség. Üdv
(#) sprofan válasza szabinyo hozzászólására (») Jún 5, 2011 /
 
Tudom hogy nem sok köze, de az volt az utolsó rész a mosógépen amit még nem néztem meg. Gyakorlatilag már cafatokra lett szedve, sehol egyik csőben sincs semmi nem oda illő. A víz nem csordogál a cső végén egy kicsit sem, a lapát jó benne, már a pumpa is szét lett szedve az utolsó darabig és ki lett takarítva. Amikor szivattyúzáshoz ér a program, elindul a pumpa de víz az sehol, néha fél-1 perc után egyszer csak megindul a víz és onnantól fogva nagyon szépen dolgozik a program további hátralévő részében is. De többször fordul elő az hogy a pumpa megy de víz sehol. Ilyenkor elkezdené rátölteni az öblítő vizet, ami ugye a még mindig félig teli dob miatt nem túl jó ötlet.
(#) szabinyo válasza sprofan hozzászólására (») Jún 5, 2011 /
 
A vízpumpa tengelye nem lóg, kottyan fel-le irányban? Mert menet közben a kicsi lógástol is megszorulhat, amit füllel úgy hallunk hogy dolgozik, miközben csak egy helyben remeg. Amúgy hány éves a géped? Volt e már benne cserélve szivattyú? A kifolyócső hová csatlakozik?
Falba megy vagy csak a kád szélére van felakasztva? Ha esetleg falba megy, akkor a fali szifonból kivetted a golyót?
(#) sprofan válasza szabinyo hozzászólására (») Jún 5, 2011 /
 
Nem kotyog, még viszonylag épek benne a műanyag csapágyak, bár ettől függetlenül lehet hogy csak áll, mert ha elindul eléggé megváltozik a hangja is. Pontosan nem tudom, úgy 5 éves már biztosan megvan, még minden az eredeti benne, cserélve csak a dob végén lévő csapágy volt. A kifolyócső csak a kád szélére van felakasztva ha használjuk a gépet. Legutóbbi érdekes húzása az volt hogy elindult a centrizés és nem akart leállni. Elvileg a pic-es panel szabályozza a motor sebességét is a centri indítsánál, ezért néztem meg azt is.
(#) szabinyo válasza sprofan hozzászólására (») Jún 5, 2011 /
 
Szerinted hetente kb hány alkalommal megy a gép? Ha több tagú a család és már kb 5éves a géped, akkor már nagyon is indokolt a szivattyú cseréje. Ezt vedd 99,9%-ra. Az LG-nél átlagban 3-4 évente kopik a szivattyú.
(#) sprofan válasza szabinyo hozzászólására (») Jún 5, 2011 /
 
Hetente 4-5x. Akkor szerzek valahonnan egyet, csak kicsit irritál az ára. Egyébként arra hogy nem akart leállni a centrifuga, van valami ötleted? Mert ha esetleg valami más gondja is van (pr. kapcsoló vagy a pic-es rész) akkor inkább új mosógép...
(#) szabinyo válasza sprofan hozzászólására (») Jún 5, 2011 /
 
Ára? Mert mennyiért tudnál szerezni bele szivattyút? Én az olasz univerzálisat használom, az kb 3500-ft.
"nem áll le a centrifugálás" ezt hogy érted? Mert ez szintén lehet a szivattyú miatt is. Vagy már megy a centri rendes nagy fordulaton és csak megy és megy...
és csak akkor áll meg ha te áramtalanítod a gépet? vagy mi?
(#) sprofan válasza szabinyo hozzászólására (») Jún 5, 2011 /
 
3500? Az nem vészes, mondjuk én csak szervízben néztem ott bizony elkértek volna érte 6000-ret (csak a pumpa, bele sem merek gondolni hogy mennyit tettek volna hozzá még ha azt mondom hogy cseréljék ki ők maguk). Igen úgy értem, elindul a centri max fordulaton és nem áll le csak ha kikapcsolom a főkapcsolóval.
(#) szabinyo válasza sprofan hozzászólására (») Jún 5, 2011 /
 
jujj jujj! Akkor ott van még valami disznóság.
Amikor centrizik a gép, akkor az a bizonyos magas fordulata egyenletes vagy ingadozik? Ez a jelenség minden mosásnál jelentkezik vagy csak idönként?

Más: most vettem észre hogy nálam a HE oldalon nem tölti be rendesen a hozzászólásod, csak egy részét.
Ezért lehet az hogy eddig nem olvastam sehol a centri problémát?
(#) sprofan válasza szabinyo hozzászólására (») Jún 5, 2011 /
 
Ezt szerdán csinálta először, ezért nem is írtam eddig (azóta kb. 5x volt használva és még nem jelentkezett megint). Nem, nem ingadozik, szép egyenletesen járt max fordulaton.
(#) szabinyo válasza sprofan hozzászólására (») Jún 5, 2011 /
 
Aha értem. Tapogasd körbe az ajtónál lévő szürke gumitömítést (üstszájgumi). Esetleg nem e lyukas valahol
mert előfordulhat hogy ott kicsapja a vizet az elektronikára ami ettől megbolondulhat. Vagy vedd le a gép tetejét és nézd meg hogy a mosószer adagoló ház oldalából menő kb 30mm átmérőjű harmonikacső, ami az üst felső részébe csatlakozik, nem jött ki a helyéről.
Mert ott is csaphat ki egy kis vizet.
(#) sprofan válasza szabinyo hozzászólására (») Jún 5, 2011 /
 
Nem, nem találtam semmi ilyesmit. Most egy jó kis ndk-s mosógép pumpája van beletéve, csak így ugye nincs szűrő, belekerül egy érme és vége is neki, keresek majd a neten hozzá valót.
(#) kukucka válasza Fastra hozzászólására (») Jún 6, 2011 /
 
Kipróbáltam az ékszíjat is, de végülis úgy tűnik, hogy csapágyas lett a dologból
Köszönöm a segítséget Patexatinak és Fastrának is
(#) ho.zoltan hozzászólása Jún 6, 2011 /
 
Sziasztok!
Van egy AEG lavalogic 1610 tipusú lcd kijelzős mosógépem amellyel a következő probléma lépett fel. Az lcd kijelzőn se kép se hang. a fő panelról kap 5V-t is és 12V-t is. Mi lehet a gond? Melyik panel lehet rossz?
Köszönettel: Zoli
(#) Napstermaci hozzászólása Jún 6, 2011 /
 
Üdv mindenkinek!

Egy Fagor 2Fet-76 felültöltös mosogéppel van problémám.A probléma egy hete kezdödött azzal,hogy a mosogép csapágyai mellet folyt kifele a viz,arra gondoltam hogy kitakaritom a szivatyú szüröt de nemvolt szinte benne semmi kosz.Ujra elinditottuk a szivatyú programot és gond nélkül befejezte a gép a mosást.De tegnap még mosot vele az asszony semmi gond nem volt ma már azonban beereszti a vizet és nem indul el a motor ha szuvatyura állitottam hogy engedje le a vizet pesrze a centrifuga programnál a 10 perces program végéig csak szivatyúzik és megsem moccan a motor söt a szivatyú a stop állásig lesem áll.Ha tudnátok segiteni megköszöném.Ha bármi más kérdés szükséges szivesen válaszolok!

Tisztelettel László
(#) szabinyo válasza Napstermaci hozzászólására (») Jún 6, 2011 /
 
Helló!
Több mint valószínű hogy elkoptak a szénkefék a motorban. (cserélni kell)
A csapágyaknál történő folyást meg sürgősen meg kell szüntetni mert a víz általában lefele folyik és a motor meg lent van, amit tönkretehet a ráfolyó víz. Nem beszélve arról hogy a gépből szivárgó víz balesetveszélyes.
Torx végű csavarhúzó legyen nálad.

Üdv
(#) Napstermaci válasza szabinyo hozzászólására (») Jún 6, 2011 /
 
Hello a szénkefét elenöriztem kb 2,5-3 cm hosszuak nem akadnak szabadon mozognak igy a komutátort szabadon elérik, a vizfolyás akkor keletkezet amikor a mosógép valami oknál fogva a mosási vizre ráengedte az öblitő vizet is.A csapágyak ujjak de a tömitö szmeringek sajnos nem vizoszlop nyomás ellen védenek csak a csepvizet tartják vissza ezért folyt a viz ki a csapágyak mellet.
(#) szabinyo válasza Napstermaci hozzászólására (») Jún 6, 2011 / 1
 
Ja értem. Nézd meg a motorvezérlő elektronikát. Valószínű hogy a gép bal oldalán lent található egy élére állított műanyag dobozban, vagy kövesd vissza a motor vezetékeit. illetve ha lehúzod a motorról a csatlakozót, nézd meg nincs e beégve az érintkező sor. Mert egy ilyen folyás után ez is elképzelhető. Valamint a motorvezérlő panelt is nézd meg nincs e PL a relék lábainál megrepedezve a forrasztás.

A vízfolyásról csak annyit szeretnék mondani, hogy az általad szimeringnek jelölt alkatrészt V-gyűrűnek nevezik.
Ami igen is képes tökéletesen lezárni a víz útját ( kb 3-4 évig). Mi általában egy gép csapágyazása és V-gyűrű cseréje után csurig engedjük vízzel a gépet ellenörzés céljából és egy csepp sem szokott szivárogni.
Tehát szerintem a te esetedben érdemes lenne az üst mindkét oldalát szemrevételezni hogy nincs e vízcsorgás nyom valahol. Mert ez is lehet a hiba okozója. PL már amit fent is leírtam hogy motor csati beázik és vissza terhelhet az elektronikának ami azt jelenti hogy jobbik estben elszáll a szabályzó TRIAC.
(#) Napstermaci válasza szabinyo hozzászólására (») Jún 6, 2011 /
 
Köszönöm segitséged az érintkezök voltak az elsök amit elenöriztem szép fémtiszták korozionak és folyásnak nyoma nincs a V gyürükre visszatérve sajnos akkor ez azt jelenti érdemes kicserélnem mert legutobb csapágyat cseréltem benne és a régieket raktam vissza.A panel mely a motort vezérli igen pontosan lapjára van helyezve holnap ellenörzöm a forasztásokat,bár a csatik lehuzása után visszarakva mindent kiprobáltam hátha valami kontakt volt e a motor megmozdult de ugy mintha nem kapna rendesen áramot szaggatva mozdult meg mire elindult inkább elenörzöm a panelt amit mondtál.A szabályozó TRIAC mi is akkar lenni pontosan?Hol találom rajta?

Üdv
(#) Napstermaci válasza Napstermaci hozzászólására (») Jún 6, 2011 /
 
Mire leirtam már nem tudtam modositani nem engedte utolag és beugrott a motorvezérlőn lévő háromlábu TRIAC ra gondolsz ehez gondolom hozzájuthatok elektronikai boltban de mivel hütőbordás milyen pasztát használtok a hővezetéshez?
(#) szabinyo válasza Napstermaci hozzászólására (») Jún 7, 2011 / 1
 
Bocsi csak leírkálom neked azt ami eszembe jut, nem kioktatás miatt teszem. Egyszerüen így távolból nem tudhatom hogy milyen szinten vagy szaki.
( motor rángatva elindul ) ez nem valószínű hogy TRIAC hiba. Talán inkább relé láb vagy maga a relé haldoklik.
A V-gyűrűket meg csapágyazáskor automatice cseréljük állapottól függetlenül, mert a csapágy legtöbb esetben attól megy tönkre hogy víz éri.
A Triac-ra visszatérve kb 170-ft. Legtöbb esetben csak rá van fogatva a bordára mindenféle hővezető paszta nélkül.
(#) Napstermaci válasza szabinyo hozzászólására (») Jún 7, 2011 /
 
Hogy a motor kizárható legyen a hibakörböl azaz megnézem forog e rendesen van rá mod hogy megpörgessem nyugodtan pl egy munkapadon szimpla 220 voltról,vagy az állórészre is kell valamilyen áramot rakni.

U.I:az övegesben végeztem háztartási és kisgépben de átlovagoltam egy másik suliba és viz gáz köszponti fütés és készülék szerelő lettem igy csak az alapok vannak meg nem dolgoztam benne igy a gyakorlathoz segitség kell.
(#) szabinyo válasza Napstermaci hozzászólására (») Jún 7, 2011 / 1
 
Igen, van lehetőség a motor kipróbálására. Mégpedig a következőképpen. A motornak 6 kivezetése van a csatlakozóra. Ebből 2db a tacho generátor, ez a motor fenekére megy egy kb 150-ohmos tekercs, erre most nem lesz szükségünk. Majd a próba során figyelj arra hogy véletlen se kerüljön rá villany.
Kellene készítened egy kb 10cm hosszú 1eres vezetéket midkét végén egy-egy csúszósaruval. Majd kellene még egy kábel, ez modjuk egy magnósrádió vagy video hálózati kábele aminek a villásdugó részét meghagyod és a másik végén a fázis nullát szintén felsaruzod.
A motor fennmaradó 4 kivezetése közül megkeresed az állórész és a forgó végeit, mikor ez megvan akkor a 10 centis vezetékkel sorbakötöd egymással az állót és a forgót. A megmaradó két pontra meg rákapcsolod a 230V-ot. Ha elindul a motor akkor kb egy gondolatnyi ideig hagyd pörögni és aztán állítsd meg. Ezt néhányszor megismételed és kész a próba. Ne hagyd sokáig így szabályozatlanul pörögni mert nem szereti.
(#) Bughunter hozzászólása Jún 7, 2011 /
 
Sziasztok!

A delikvens: Indesit wp100
8 at villanós hiba kód
vizet beszívja utána kinyomja egyből néha simán néha mosószerestül utána véget nem érő forgó tárcsa körbekattogás. Eddig kitartó próbálkozás után mindig sikerült elindítani egészen tegnapig.
Itt a fórumon láttam hogy fűtőszál vizszintmérő vagy fűtés relé a gond.

Megnéztem a fütőszálat kötöttem rá külső áram forrást és melegít. Műszerrel megnéztem a fűtőszál kábeleit hogy nincs e szakadás. Nem találtam.

A vizszintmérőt kiszereltem, csövet lehúztam róla, de csavar híján szétszedni nem tudtam. Hogyan tudok meggyőződni róla hogy ott van e a gond??

a Fűtés relét merre találom és mit kell nézzek rajta?

Mi egyéb lehet a gond?

Előre is köszi a segítséget

Üdv Dani
(#) Napstermaci válasza szabinyo hozzászólására (») Jún 8, 2011 /
 
Köszönöm a segitséged a motor okés semmi baja az alkatrészeket mint elektronikai könnyen beszerzem de a készülékhez a V gyürü mérete most pontosan behatárolható?És ezt a csapágy szabja meg,vagy valami más,mert ami benne volt most vettem észre izekre szétmálott nem is csoda már több mint 6-7 éves volt.Kapható gondolom sima csapágyboltban,de ha van valami jó hely Bp 23 kerület környékén azt megköszöném a keresök csak bontot és webáruházakat dobnak ki.
Következő: »»   99 / 582
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem