Fórum témák
» Több friss téma |
Üdvözlöm! Ezt a jelenséget 2 dolog produkálhatja. 1. Zárlatos a fűtőbetét. Ellenállás mérő műszerrel meg kell vizsgálni. lehetőség szerint minél nagyobb ellenállást kell védelem felé mérni.A méréshez a bekötő vezetékeket el kell távolítani a betétről!!!(200K-2M) 2. A valószínűbb ebben az esetben, egy ritkább jelenség hogy a fűtőbetét kapcsolásakor leesik a feszültség. Ezt okozhatja a hálózat is, és okozhatja kontakthiba is. Előzőt úgy kell mérni, hogy egy vasalót vagy egyéb fűtőbetéttel rendelkező háztartási gépet kell a mosógép hálózati dugajából üzemeltetni, eközben ugyanazon a fázison egy másik dugajon feszültéget kell mérni.(a leg jobb párhuzamosan végrehajtani, egy elosztó segítségével,a mosógép dugajából) Utóbbit a fűtőbetét bekötésén kell mérni.(L-N) (Javaslom hogy ezeket a műveleteket egy villamos szakmával rendelkező szakember hajtsa végre, a biztonsági előírások tudatában.)
Köszönöm Polcsi73! Kedden még ránéz egy ismerős szerelő, mielőtt végleg elpártolnék a márkától. Én eleget szenvedtem a napokban vele. :-/ Most mehetek ruhát venni, hogy legyen tiszta a következő napokra is. Ha kell valami alkatrész akkor jelentkezem.
Helló!
Ha zárlatos a betét mint testre mind N F közt az automata jelezné (le oldana). De mivel kötöttem rá másik betét ami a levegőben lóg hogy ne érjen sehová ez kizárt. Addig melegszik még a program tovább lép. A hálózatnak rendben kell lennie mert sok más mosógéppel működik bár ezt azért megnézem lehet pont ez érzékeny lehet. üdv:Imre
Üdvözlöm! Én megnézném a lúgszivattyút is, mert ha nem jó akkor sem vesz fel vizet. A motortekercs ellenállásának kb. 165 ohmnak kell lennie, ha szakadt akkor sem jó.
A következő a vízszint szabályzó, mert az elektronikus panelek minimális áramot hajtanak át az érintkezőkön így nincs mindig megfelelő érintkezés. Lehet,hogy kézben mérve jó, de a helyén üzemi körülmények között nem. Bármilyen burkolat bontással járó beavatkozás veszélyes!
Gyakorlatilag sehol nem találtam semmi rendelleneset. A harmonika cső a dob aljától egyenesen a pumpára megy (közte a vízszint csöve) egyáltalán nincs benne semmi. Megnéztem még a PIC-es vezérlőt is, azon sincs semmi szemmel látható hiba.
A pic vezérlőhöz, jelen esetben semmi köze nincs a hibának. Feltéve ha jól értelmeztem amit ön leírt hibajelenségnek. Tehát kezdjük az elején:
Viz van a gépben, dolgozik a vízpumpa és a cső végén csak csordogál a víz. Ebben az esetben, tapasztalataim szerint a következők lehetnek: zokni vagy egyéb ruhadarab lezárja a víz útját az alsó harmonikacső felső részénél. A vízpumpa ház kivezető részénél beakadt egy pénzérme ami ilyenkor pillangószelepként viselkedik. vagy szintén pénzérme vagy egy ruháról leesett gomb már bevándorolt a kifolyócső valamely szakaszára és ha szájjal belefújunk visszafelé a csőbe akkor lehet hogy szépen szabadon áramlik a levegő mert a pénz vagy a gomb éppen fekszik, de mikor jönne a víz akkor az felbillenti azt ami szintén lezárhatja a víz útját. és végül olyan is előfordulhat hogy halljuk ugyan dolgozni a vízpumpát de az esetleg hibás ( megforog a tengelyen a lapátka ) és így máris csak nagyon gyengén nyomja ki a vizet. Kérem ha továbbiakban sem boldogul akkor írja le kicsit részletesebben a hibát, mert így távlatokban kicsit nehéz a segítség. Üdv
Tudom hogy nem sok köze, de az volt az utolsó rész a mosógépen amit még nem néztem meg. Gyakorlatilag már cafatokra lett szedve, sehol egyik csőben sincs semmi nem oda illő. A víz nem csordogál a cső végén egy kicsit sem, a lapát jó benne, már a pumpa is szét lett szedve az utolsó darabig és ki lett takarítva. Amikor szivattyúzáshoz ér a program, elindul a pumpa de víz az sehol, néha fél-1 perc után egyszer csak megindul a víz és onnantól fogva nagyon szépen dolgozik a program további hátralévő részében is. De többször fordul elő az hogy a pumpa megy de víz sehol. Ilyenkor elkezdené rátölteni az öblítő vizet, ami ugye a még mindig félig teli dob miatt nem túl jó ötlet.
A vízpumpa tengelye nem lóg, kottyan fel-le irányban? Mert menet közben a kicsi lógástol is megszorulhat, amit füllel úgy hallunk hogy dolgozik, miközben csak egy helyben remeg. Amúgy hány éves a géped? Volt e már benne cserélve szivattyú? A kifolyócső hová csatlakozik?
Falba megy vagy csak a kád szélére van felakasztva? Ha esetleg falba megy, akkor a fali szifonból kivetted a golyót?
Nem kotyog, még viszonylag épek benne a műanyag csapágyak, bár ettől függetlenül lehet hogy csak áll, mert ha elindul eléggé megváltozik a hangja is. Pontosan nem tudom, úgy 5 éves már biztosan megvan, még minden az eredeti benne, cserélve csak a dob végén lévő csapágy volt. A kifolyócső csak a kád szélére van felakasztva ha használjuk a gépet. Legutóbbi érdekes húzása az volt hogy elindult a centrizés és nem akart leállni. Elvileg a pic-es panel szabályozza a motor sebességét is a centri indítsánál, ezért néztem meg azt is.
Szerinted hetente kb hány alkalommal megy a gép? Ha több tagú a család és már kb 5éves a géped, akkor már nagyon is indokolt a szivattyú cseréje. Ezt vedd 99,9%-ra. Az LG-nél átlagban 3-4 évente kopik a szivattyú.
Hetente 4-5x. Akkor szerzek valahonnan egyet, csak kicsit irritál az ára. Egyébként arra hogy nem akart leállni a centrifuga, van valami ötleted? Mert ha esetleg valami más gondja is van (pr. kapcsoló vagy a pic-es rész) akkor inkább új mosógép...
Ára? Mert mennyiért tudnál szerezni bele szivattyút? Én az olasz univerzálisat használom, az kb 3500-ft.
"nem áll le a centrifugálás" ezt hogy érted? Mert ez szintén lehet a szivattyú miatt is. Vagy már megy a centri rendes nagy fordulaton és csak megy és megy... és csak akkor áll meg ha te áramtalanítod a gépet? vagy mi?
3500? Az nem vészes, mondjuk én csak szervízben néztem ott bizony elkértek volna érte 6000-ret (csak a pumpa, bele sem merek gondolni hogy mennyit tettek volna hozzá még ha azt mondom hogy cseréljék ki ők maguk). Igen úgy értem, elindul a centri max fordulaton és nem áll le csak ha kikapcsolom a főkapcsolóval.
jujj jujj! Akkor ott van még valami disznóság.
Amikor centrizik a gép, akkor az a bizonyos magas fordulata egyenletes vagy ingadozik? Ez a jelenség minden mosásnál jelentkezik vagy csak idönként? Más: most vettem észre hogy nálam a HE oldalon nem tölti be rendesen a hozzászólásod, csak egy részét. Ezért lehet az hogy eddig nem olvastam sehol a centri problémát?
Ezt szerdán csinálta először, ezért nem is írtam eddig (azóta kb. 5x volt használva és még nem jelentkezett megint). Nem, nem ingadozik, szép egyenletesen járt max fordulaton.
Aha értem. Tapogasd körbe az ajtónál lévő szürke gumitömítést (üstszájgumi). Esetleg nem e lyukas valahol
mert előfordulhat hogy ott kicsapja a vizet az elektronikára ami ettől megbolondulhat. Vagy vedd le a gép tetejét és nézd meg hogy a mosószer adagoló ház oldalából menő kb 30mm átmérőjű harmonikacső, ami az üst felső részébe csatlakozik, nem jött ki a helyéről. Mert ott is csaphat ki egy kis vizet.
Nem, nem találtam semmi ilyesmit. Most egy jó kis ndk-s mosógép pumpája van beletéve, csak így ugye nincs szűrő, belekerül egy érme és vége is neki, keresek majd a neten hozzá valót.
Kipróbáltam az ékszíjat is, de végülis úgy tűnik, hogy csapágyas lett a dologból
Köszönöm a segítséget Patexatinak és Fastrának is
Sziasztok!
Van egy AEG lavalogic 1610 tipusú lcd kijelzős mosógépem amellyel a következő probléma lépett fel. Az lcd kijelzőn se kép se hang. a fő panelról kap 5V-t is és 12V-t is. Mi lehet a gond? Melyik panel lehet rossz? Köszönettel: Zoli
Üdv mindenkinek!
Egy Fagor 2Fet-76 felültöltös mosogéppel van problémám.A probléma egy hete kezdödött azzal,hogy a mosogép csapágyai mellet folyt kifele a viz,arra gondoltam hogy kitakaritom a szivatyú szüröt de nemvolt szinte benne semmi kosz.Ujra elinditottuk a szivatyú programot és gond nélkül befejezte a gép a mosást.De tegnap még mosot vele az asszony semmi gond nem volt ma már azonban beereszti a vizet és nem indul el a motor ha szuvatyura állitottam hogy engedje le a vizet pesrze a centrifuga programnál a 10 perces program végéig csak szivatyúzik és megsem moccan a motor söt a szivatyú a stop állásig lesem áll.Ha tudnátok segiteni megköszöném.Ha bármi más kérdés szükséges szivesen válaszolok! Tisztelettel László
Helló!
Több mint valószínű hogy elkoptak a szénkefék a motorban. (cserélni kell) A csapágyaknál történő folyást meg sürgősen meg kell szüntetni mert a víz általában lefele folyik és a motor meg lent van, amit tönkretehet a ráfolyó víz. Nem beszélve arról hogy a gépből szivárgó víz balesetveszélyes. Torx végű csavarhúzó legyen nálad. Üdv
Hello a szénkefét elenöriztem kb 2,5-3 cm hosszuak nem akadnak szabadon mozognak igy a komutátort szabadon elérik, a vizfolyás akkor keletkezet amikor a mosógép valami oknál fogva a mosási vizre ráengedte az öblitő vizet is.A csapágyak ujjak de a tömitö szmeringek sajnos nem vizoszlop nyomás ellen védenek csak a csepvizet tartják vissza ezért folyt a viz ki a csapágyak mellet.
Ja értem. Nézd meg a motorvezérlő elektronikát. Valószínű hogy a gép bal oldalán lent található egy élére állított műanyag dobozban, vagy kövesd vissza a motor vezetékeit. illetve ha lehúzod a motorról a csatlakozót, nézd meg nincs e beégve az érintkező sor. Mert egy ilyen folyás után ez is elképzelhető. Valamint a motorvezérlő panelt is nézd meg nincs e PL a relék lábainál megrepedezve a forrasztás.
A vízfolyásról csak annyit szeretnék mondani, hogy az általad szimeringnek jelölt alkatrészt V-gyűrűnek nevezik. Ami igen is képes tökéletesen lezárni a víz útját ( kb 3-4 évig). Mi általában egy gép csapágyazása és V-gyűrű cseréje után csurig engedjük vízzel a gépet ellenörzés céljából és egy csepp sem szokott szivárogni. Tehát szerintem a te esetedben érdemes lenne az üst mindkét oldalát szemrevételezni hogy nincs e vízcsorgás nyom valahol. Mert ez is lehet a hiba okozója. PL már amit fent is leírtam hogy motor csati beázik és vissza terhelhet az elektronikának ami azt jelenti hogy jobbik estben elszáll a szabályzó TRIAC.
Köszönöm segitséged az érintkezök voltak az elsök amit elenöriztem szép fémtiszták korozionak és folyásnak nyoma nincs a V gyürükre visszatérve sajnos akkor ez azt jelenti érdemes kicserélnem mert legutobb csapágyat cseréltem benne és a régieket raktam vissza.A panel mely a motort vezérli igen pontosan lapjára van helyezve holnap ellenörzöm a forasztásokat,bár a csatik lehuzása után visszarakva mindent kiprobáltam hátha valami kontakt volt e a motor megmozdult de ugy mintha nem kapna rendesen áramot szaggatva mozdult meg mire elindult inkább elenörzöm a panelt amit mondtál.A szabályozó TRIAC mi is akkar lenni pontosan?Hol találom rajta?
Üdv
Mire leirtam már nem tudtam modositani nem engedte utolag és beugrott a motorvezérlőn lévő háromlábu TRIAC ra gondolsz ehez gondolom hozzájuthatok elektronikai boltban de mivel hütőbordás milyen pasztát használtok a hővezetéshez?
Bocsi csak leírkálom neked azt ami eszembe jut, nem kioktatás miatt teszem. Egyszerüen így távolból nem tudhatom hogy milyen szinten vagy szaki.
( motor rángatva elindul ) ez nem valószínű hogy TRIAC hiba. Talán inkább relé láb vagy maga a relé haldoklik. A V-gyűrűket meg csapágyazáskor automatice cseréljük állapottól függetlenül, mert a csapágy legtöbb esetben attól megy tönkre hogy víz éri. A Triac-ra visszatérve kb 170-ft. Legtöbb esetben csak rá van fogatva a bordára mindenféle hővezető paszta nélkül.
Hogy a motor kizárható legyen a hibakörböl azaz megnézem forog e rendesen van rá mod hogy megpörgessem nyugodtan pl egy munkapadon szimpla 220 voltról,vagy az állórészre is kell valamilyen áramot rakni.
U.I:az övegesben végeztem háztartási és kisgépben de átlovagoltam egy másik suliba és viz gáz köszponti fütés és készülék szerelő lettem igy csak az alapok vannak meg nem dolgoztam benne igy a gyakorlathoz segitség kell.
Igen, van lehetőség a motor kipróbálására. Mégpedig a következőképpen. A motornak 6 kivezetése van a csatlakozóra. Ebből 2db a tacho generátor, ez a motor fenekére megy egy kb 150-ohmos tekercs, erre most nem lesz szükségünk. Majd a próba során figyelj arra hogy véletlen se kerüljön rá villany.
Kellene készítened egy kb 10cm hosszú 1eres vezetéket midkét végén egy-egy csúszósaruval. Majd kellene még egy kábel, ez modjuk egy magnósrádió vagy video hálózati kábele aminek a villásdugó részét meghagyod és a másik végén a fázis nullát szintén felsaruzod. A motor fennmaradó 4 kivezetése közül megkeresed az állórész és a forgó végeit, mikor ez megvan akkor a 10 centis vezetékkel sorbakötöd egymással az állót és a forgót. A megmaradó két pontra meg rákapcsolod a 230V-ot. Ha elindul a motor akkor kb egy gondolatnyi ideig hagyd pörögni és aztán állítsd meg. Ezt néhányszor megismételed és kész a próba. Ne hagyd sokáig így szabályozatlanul pörögni mert nem szereti.
Sziasztok!
A delikvens: Indesit wp100 8 at villanós hiba kód vizet beszívja utána kinyomja egyből néha simán néha mosószerestül utána véget nem érő forgó tárcsa körbekattogás. Eddig kitartó próbálkozás után mindig sikerült elindítani egészen tegnapig. Itt a fórumon láttam hogy fűtőszál vizszintmérő vagy fűtés relé a gond. Megnéztem a fütőszálat kötöttem rá külső áram forrást és melegít. Műszerrel megnéztem a fűtőszál kábeleit hogy nincs e szakadás. Nem találtam. A vizszintmérőt kiszereltem, csövet lehúztam róla, de csavar híján szétszedni nem tudtam. Hogyan tudok meggyőződni róla hogy ott van e a gond?? a Fűtés relét merre találom és mit kell nézzek rajta? Mi egyéb lehet a gond? Előre is köszi a segítséget Üdv Dani
Köszönöm a segitséged a motor okés semmi baja az alkatrészeket mint elektronikai könnyen beszerzem de a készülékhez a V gyürü mérete most pontosan behatárolható?És ezt a csapágy szabja meg,vagy valami más,mert ami benne volt most vettem észre izekre szétmálott nem is csoda már több mint 6-7 éves volt.Kapható gondolom sima csapágyboltban,de ha van valami jó hely Bp 23 kerület környékén azt megköszöném a keresök csak bontot és webáruházakat dobnak ki.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |