Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
Néhány gyári gépben már találkoztam ezzel a PWM IC-vel,de még nem építettem vele. Valószínűleg megbízható lehet.
Egy ipari biztonsági tápban találkoztam vele -25-90fokig megy-rákerestem a lapján van pédakapcsolás.
Egés véletlenül nem terem nálad egy vezérlés rajz a TL3846-tal? :smoke:
Üdv mindenkinek!
Nincs valakinek leírása a következő gépről? Elektro 210 inverteres hegesztőt? Előre is köszönöm
Pontosabban erről van szó.
Elektrosta 210
Nem tudom, bizonyára találnák ha keresnék. Ha időm engedi a jövő héten átnézem a készletet.Ha találtam felteszem ide.
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Van nekem egy inverteres hegesztőm, aminek a típusa SEAK SL130 EURO INVERTER. Ez a gép nagyrészt tesla alkatrészekből épül fel. Ahogy elnézem igen régi lehet. Nos én a kapcsolási rajzát keresem, de sehol semmilyen dokumentumot nem találok róla. Kérlek titeket ,ha valaki ismeri a típust vagy van rajza, ossza meg velem. Előre is köszönök mindent. A kép miatt elnézést kérek!
Sziasztok egy érdekes kérdésem lenne hozzátok.
Kezeitek között sok inverter megfordult már és biztos tudtok nekem válaszolni. Van egy Jasic 350-es inverteres hegesztő aminek az adatlapján az van hogy 21 Amper az üzemi árama (szerintem fázisonként értendő mert a gép 3 fázisú) Ezzel nincs is nagy baj mert ithol 3x25 amper van. Az adatlapon van még egy olyan adat hogy ajánlott biztosíték méret 40 Amper amit kicsit sokallok. A gép teljesítménye 14 KVa. Szerintetek indokolt a 40 amperes bizti?
Ha a gépet a maximális teljesítmény közelében használod,akkor indokolt, mivel a pufferek töltése nem a névleges,hanem egy magasabb áramon történik,ami ráadásul nem szinuszos jelalakú. Emiatt indokolt a magasabb biztosító érték választása. Ha elfogadsz egy jótanácsot: 3 fázisú inverter elé mindenképpen 3 sarkú megszakítót tegyél, ne pedig 3 db egysarkút. Így a megszakító leoldásakor a legkisebb az esély a végfok halálára.
[OFF] Nem írtad ki hogy a cikkben termékmegjelenítés látható...
Köszönöm a gyors választ .
Az a baj hogy akié a gép lessz az tuti nyúzni fogja 300 -350 amperral is és a hálózatfejlesztés majdnem annyiba fog kerülni mint a gép maga. Most azon gondolkodom hogy féláron lehet venni trafós gépet és a maradék menne hálózatfejlesztésre. Na de ez a tulaj döntése lessz. Mégegyszer köszi.
Üdv mindenkinek.
T. Koégák - ennél a kapcsolásnál nincs szükség külön galvanikus leválasztásra mindent az L 6386 IC csinál?
Ez a bizti sebességétől is függ, de biztos hogy nem fognak leoldani néhány us-os túlterheléstől. Ha nem így lenne akkor egyetlen inverterrel sem lehetne a 16A-es megszakítóról hegeszteni, mert az inverterek primer csúcsárama bőven 20A felett van.
Miért ne lenne szükség a leválasztásra? Ott is van TR1 formájában.
Bocs-nem voltam egyértelmű az IGBT-k meghajtására értettem /meghajtó trafó,opto csatoló/-ennél nincs csak az L6386 IC egyenesben megy az IGBT meghajtásra.
Így van. Az tulajdonképpen hasonló gatemeghajtó IC mint pl. az IR2110. A gate-trafót elsősorban nem a leválasztás, hanem az egyszerűsége miatt használják. Az IC jobb meghajtást biztosít az IGBT-k számára mint egy trafó (hiszen pont erre lett kifejlesztve), de cserébe kényesebb és bonyolultabb is, a trafó meg elvileg örökös és akkor sem lesz semmi baja ha az IGBT elfüstöl.
Ge Lee! Köszönöm,valami hasonlóra tippeltem azóta találtam máshol is ezt a megoldást. :smoke:
A napokban vettünk egy Einhell nevű (márkáju) inverteres hegesztőt (2,5-es pálca, 100A).Barkács célokra használnánk. Az idén pl. egy garázs vázának hegesztését tervezzük. Mondjatok véleményt, ajuk-e el és vegyünk jobbat vagy tarsuk meg?
Előre is köszönet. oven567
Nem értem, miért vettétek meg, ha nem elég ez?
Elég, csak mennyire lehet vele hosszabb távon számolni?
Úgy látom ezen az oldalon tapasztalt szakemberek . vannak. Azért kérdeztem. oven567
Olyan kérdésre vársz választ,amit a vásárlás előtt kellett volna feltenni.
Ha már megvetted, örülj, és drukkolj,hogy a masina minél hosszabb életű legyen. Ha meg elromlik,még mindig ott a garancia érvényesítés lehetősége. Ha viszont használtan vásároltad, akkor tényleg jobb lett volna először kérdezni,s aztán" kivirítani a lóvét"
Igazad van,de csak tegnap találtam meg ezt a hobbielektronika oldalt. Láttam hogy a hozzászólók javítják ezeket a gépeket. Gondoltam inkább kérdezek most, mint később legyek rendszeres vendég valamelyik szervizben.
oven567
Ne aggódj, az általad vásárolt gépekre általában cseregarancia van. Ha meghibásodik, kapsz újat, aztán a garancia is újraindul.Ha pedig javítják, a javítási idő alatt a garanciális idő nem ketyeg.
Cseregarancia általában azokra a termékekre van amit nem érdemes javítani az értéke vagy a minősége miatt. A masina egyébként új, de ha sok bajom lesz vele eladom és keresek egy "bevált" tipust. Gondolom tudtok majd ajánlani.
oven567
"Cseregarancia általában azokra a termékekre van amit nem érdemes javítani" - meg azokra amelyeknél a gyártó nem kötelezi el magát 5 évig tartó alkatrész utánpótlás biztosítására. Nem tudom mennyiért vetted, de szerintem 22-25 ezer körül lehetett. 55-60 ezerért már egészen jó 150-160A-es gépeket lehet venni 2-3 év garanciával.
Ha problémás lesz a masina eladom, és itt érdeklődök mielőtt másikat vásárolnánk.
Köszönöm a válaszokat. oven567
„EP SYSTEMS fidaty 1600” Sikerült a javítás!
Még egyszer köszönöm mindenkinek, aki tanáccsal látott el. Hogy pontosan mi okozta a bajt, azt sajnos nem sikerült kideríteni. Találtam viszont valamit. A mosfetek (IRFP460) „D” és „S” lábaira csatlakozó párhuzamosan kötött 4 darab 47ohm 3W–os ellenállások, amivel sorba kötöttek egy 2.2nF 1600V kondit, na ez a kondi púpos volt a pozitív oldalon. Hogy ez okozta volna, nem nagyon hiszem, de ki tudja. Persze azért cseréltem. A meghajtó részben viszont mindent kicseréltem, ott elég nagy volt a „pusztítás”. Megmértem az áramot is miután már működött és 152A volt a maximum. Tehát a szabályzás is jó. Ja és mielőtt ráadtam volna nagyfeszt, 24V-al tápláltam meg és így mértem és néztem meg a mosfetekre menő jelalakokat szkópon, ott sem találtam hibát. Úgy-hogy nem igazán értem miért durrant el az ív fogás pillanatában, de most már működik. Üdv:. BeLac
Nyugodjál bele, a hibás kondi okozta a zűrt. Emlékeim szerint amikor a fórumon segítséget kérték, akkor felhívtam a figyelmedet a snubber kör vizsgálatára. A hibát ez okozta. A többi csak következmény.
Itt van egy aránylag egyszerű PLGY mi a meglátásotok nehttp://fenykapu.free-energy.hu/pajert/index.htm?FoAblak=../pajert60/PlazmaInfo_Farkas.htmlmlehet valahogy hasznát venni a hegesztőknél?
Ez is hozzá:
|
Bejelentkezés
Hirdetés |