Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó

Témaindító: Gabi, idő: Aug 12, 2005
Lapozás: OK   209 / 564
(#) mpisti válasza kralikandras hozzászólására (») Jún 3, 2011 /

Néhány gyári gépben már találkoztam ezzel a PWM IC-vel,de még nem építettem vele. Valószínűleg megbízható lehet.
(#) kralikandras válasza mpisti hozzászólására (») Jún 3, 2011 /

Egy ipari biztonsági tápban találkoztam vele -25-90fokig megy-rákerestem a lapján van pédakapcsolás.
Egés véletlenül nem terem nálad egy vezérlés rajz a TL3846-tal? :smoke:
(#) guliver83 hozzászólása Jún 5, 2011 /

Üdv mindenkinek!
Nincs valakinek leírása a következő gépről? Elektro 210 inverteres hegesztőt?
Előre is köszönöm
(#) guliver83 válasza guliver83 hozzászólására (») Jún 5, 2011 /

Pontosabban erről van szó.
Elektrosta 210
(#) mpisti válasza kralikandras hozzászólására (») Jún 5, 2011 /

Nem tudom, bizonyára találnák ha keresnék. Ha időm engedi a jövő héten átnézem a készletet.Ha találtam felteszem ide.
(#) MKneo hozzászólása Jún 6, 2011 /

Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Van nekem egy inverteres hegesztőm, aminek a típusa SEAK SL130 EURO INVERTER. Ez a gép nagyrészt tesla alkatrészekből épül fel. Ahogy elnézem igen régi lehet. Nos én a kapcsolási rajzát keresem, de sehol semmilyen dokumentumot nem találok róla. Kérlek titeket ,ha valaki ismeri a típust vagy van rajza, ossza meg velem. Előre is köszönök mindent. A kép miatt elnézést kérek!
(#) dobo hozzászólása Jún 6, 2011 /

Sziasztok egy érdekes kérdésem lenne hozzátok.
Kezeitek között sok inverter megfordult már és biztos tudtok nekem válaszolni.
Van egy Jasic 350-es inverteres hegesztő aminek az adatlapján az van hogy 21 Amper az üzemi árama (szerintem fázisonként értendő mert a gép 3 fázisú)
Ezzel nincs is nagy baj mert ithol 3x25 amper van.
Az adatlapon van még egy olyan adat hogy ajánlott biztosíték méret 40 Amper amit kicsit sokallok.
A gép teljesítménye 14 KVa.
Szerintetek indokolt a 40 amperes bizti?
(#) mpisti válasza dobo hozzászólására (») Jún 6, 2011 /

Ha a gépet a maximális teljesítmény közelében használod,akkor indokolt, mivel a pufferek töltése nem a névleges,hanem egy magasabb áramon történik,ami ráadásul nem szinuszos jelalakú. Emiatt indokolt a magasabb biztosító érték választása. Ha elfogadsz egy jótanácsot: 3 fázisú inverter elé mindenképpen 3 sarkú megszakítót tegyél, ne pedig 3 db egysarkút. Így a megszakító leoldásakor a legkisebb az esély a végfok halálára.
(#) BarnaPili válasza MKneo hozzászólására (») Jún 6, 2011 /

[OFF] Nem írtad ki hogy a cikkben termékmegjelenítés látható...
(#) dobo válasza mpisti hozzászólására (») Jún 6, 2011 /

Köszönöm a gyors választ .
Az a baj hogy akié a gép lessz az tuti nyúzni fogja 300 -350 amperral is és a hálózatfejlesztés majdnem annyiba fog kerülni mint a gép maga.
Most azon gondolkodom hogy féláron lehet venni trafós gépet és a maradék menne hálózatfejlesztésre.
Na de ez a tulaj döntése lessz.
Mégegyszer köszi.
(#) kralikandras hozzászólása Jún 7, 2011 /

Üdv mindenkinek.
T. Koégák - ennél a kapcsolásnál nincs szükség külön galvanikus leválasztásra mindent az L 6386 IC csinál?

L 6386..djvu

(#) Ge Lee válasza dobo hozzászólására (») Jún 7, 2011 /

Ez a bizti sebességétől is függ, de biztos hogy nem fognak leoldani néhány us-os túlterheléstől. Ha nem így lenne akkor egyetlen inverterrel sem lehetne a 16A-es megszakítóról hegeszteni, mert az inverterek primer csúcsárama bőven 20A felett van.
(#) Ge Lee válasza kralikandras hozzászólására (») Jún 7, 2011 /

Miért ne lenne szükség a leválasztásra? Ott is van TR1 formájában.
(#) kralikandras válasza Ge Lee hozzászólására (») Jún 7, 2011 /

Bocs-nem voltam egyértelmű az IGBT-k meghajtására értettem /meghajtó trafó,opto csatoló/-ennél nincs csak az L6386 IC egyenesben megy az IGBT meghajtásra.
(#) Ge Lee válasza kralikandras hozzászólására (») Jún 7, 2011 /

Így van. Az tulajdonképpen hasonló gatemeghajtó IC mint pl. az IR2110. A gate-trafót elsősorban nem a leválasztás, hanem az egyszerűsége miatt használják. Az IC jobb meghajtást biztosít az IGBT-k számára mint egy trafó (hiszen pont erre lett kifejlesztve), de cserébe kényesebb és bonyolultabb is, a trafó meg elvileg örökös és akkor sem lesz semmi baja ha az IGBT elfüstöl.
(#) kralikandras válasza Ge Lee hozzászólására (») Jún 7, 2011 /

Ge Lee! Köszönöm,valami hasonlóra tippeltem azóta találtam máshol is ezt a megoldást. :smoke:
(#) oven567 hozzászólása Jún 7, 2011 /

A napokban vettünk egy Einhell nevű (márkáju) inverteres hegesztőt (2,5-es pálca, 100A).Barkács célokra használnánk. Az idén pl. egy garázs vázának hegesztését tervezzük. Mondjatok véleményt, ajuk-e el és vegyünk jobbat vagy tarsuk meg?

Előre is köszönet.

oven567
(#) Ricsi89 válasza oven567 hozzászólására (») Jún 7, 2011 /

Nem értem, miért vettétek meg, ha nem elég ez?
(#) oven567 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jún 7, 2011 /

Elég, csak mennyire lehet vele hosszabb távon számolni?
Úgy látom ezen az oldalon tapasztalt szakemberek . vannak. Azért kérdeztem.
oven567
(#) mpisti válasza oven567 hozzászólására (») Jún 7, 2011 /

Olyan kérdésre vársz választ,amit a vásárlás előtt kellett volna feltenni.
Ha már megvetted, örülj, és drukkolj,hogy a masina minél hosszabb életű legyen. Ha meg elromlik,még mindig ott a garancia érvényesítés lehetősége. Ha viszont használtan vásároltad, akkor tényleg jobb lett volna először kérdezni,s aztán" kivirítani a lóvét"
(#) oven567 válasza mpisti hozzászólására (») Jún 7, 2011 /

Igazad van,de csak tegnap találtam meg ezt a hobbielektronika oldalt. Láttam hogy a hozzászólók javítják ezeket a gépeket. Gondoltam inkább kérdezek most, mint később legyek rendszeres vendég valamelyik szervizben.
oven567

Ne aggódj, az általad vásárolt gépekre általában cseregarancia van. Ha meghibásodik, kapsz újat, aztán a garancia is újraindul.Ha pedig javítják, a javítási idő alatt a garanciális idő nem ketyeg.
(#) oven567 válasza mpisti hozzászólására (») Jún 7, 2011 /

Cseregarancia általában azokra a termékekre van amit nem érdemes javítani az értéke vagy a minősége miatt. A masina egyébként új, de ha sok bajom lesz vele eladom és keresek egy "bevált" tipust. Gondolom tudtok majd ajánlani.
oven567

"Cseregarancia általában azokra a termékekre van amit nem érdemes javítani" - meg azokra amelyeknél a gyártó nem kötelezi el magát 5 évig tartó alkatrész utánpótlás biztosítására. Nem tudom mennyiért vetted, de szerintem 22-25 ezer körül lehetett. 55-60 ezerért már egészen jó 150-160A-es gépeket lehet venni 2-3 év garanciával.
(#) oven567 válasza mpisti hozzászólására (») Jún 8, 2011 /

Ha problémás lesz a masina eladom, és itt érdeklődök mielőtt másikat vásárolnánk.
Köszönöm a válaszokat.
oven567
(#) VillTMK válasza VillTMK hozzászólására (») Jún 8, 2011 /

„EP SYSTEMS fidaty 1600” Sikerült a javítás!
Még egyszer köszönöm mindenkinek, aki tanáccsal látott el.
Hogy pontosan mi okozta a bajt, azt sajnos nem sikerült kideríteni. Találtam viszont valamit.
A mosfetek (IRFP460) „D” és „S” lábaira csatlakozó párhuzamosan kötött 4 darab 47ohm 3W–os ellenállások, amivel sorba kötöttek egy 2.2nF 1600V kondit, na ez a kondi púpos volt a pozitív oldalon. Hogy ez okozta volna, nem nagyon hiszem, de ki tudja. Persze azért cseréltem. A meghajtó részben viszont mindent kicseréltem, ott elég nagy volt a „pusztítás”. Megmértem az áramot is miután már működött és 152A volt a maximum. Tehát a szabályzás is jó. Ja és mielőtt ráadtam volna nagyfeszt, 24V-al tápláltam meg és így mértem és néztem meg a mosfetekre menő jelalakokat szkópon, ott sem találtam hibát. Úgy-hogy nem igazán értem miért durrant el az ív fogás pillanatában, de most már működik.
Üdv:.
BeLac
(#) mpisti válasza VillTMK hozzászólására (») Jún 8, 2011 /

Nyugodjál bele, a hibás kondi okozta a zűrt. Emlékeim szerint amikor a fórumon segítséget kérték, akkor felhívtam a figyelmedet a snubber kör vizsgálatára. A hibát ez okozta. A többi csak következmény.
(#) kralikandras hozzászólása Jún 8, 2011 /

Itt van egy aránylag egyszerű PLGY mi a meglátásotok nehttp://fenykapu.free-energy.hu/pajert/index.htm?FoAblak=../pajert60/PlazmaInfo_Farkas.htmlmlehet valahogy hasznát venni a hegesztőknél?
(#) kralikandras hozzászólása Jún 8, 2011 /

Elszabtam-ime:
(#) kralikandras válasza kralikandras hozzászólására (») Jún 8, 2011 /

Ez is hozzá:
Következő: »»   209 / 564
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem