Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hegesztőtrafó egyenirányítása
Köszönöm!
Kb hány db kell belöle? darabja 11ezer? esetleg tudnál linkelni ilyen diodát mert keresek de nem találok, ha beszerezetem a diodákat akkor mi kell még hozzá hogy be tudjam kötni és használni? ![]() Ja még annyit hogy a trafó van vagy 30éves réz tekercsekell és fokozatkapcsoloval 5fokozat álitható rajta, hogy ez mit befolyásol esetleg?
Ilyenféle kell neked:
Egyenirányító egység Nem pont ez, mert ezen már kondi, sönt, stb. minden rajta van (meg az ára is ![]() Itt árak vannak kép nélkül. Sajnos, leírás sincs mellette. Regisztrálj és érdeklődj! De 4 db ilyen is megfelel: SKN 130
Melyiket ajánlanád? én kb 20ezerböl ki akarom hozni az egyenirányitót de ugy szeretném hogy fojamatos munkára is alkalmas legyen, szépen lehet hegeszteni vele 3,25 pálcával megterhelés nélkül, sőtt még nemis langyosodik be a trafó nagyobb pálcát nem próbáltam mert nincs, de ahogy olvastam ajánlott késziteni hozzá egy egyenirányitótt, sokkal szebb meg jobb a tulajdonságai a hegesztésnek.
![]()
Éppen azért írtam, hogy kérdezz rá a forgalmazónál, mert nem látok a neten 1fázisra készített egységet. 4 db SKN130-asból össze lehet rakni, de kell hozzá hűtőborda, meg nem ártana kondi se.
4 db SKN130-as jó hűtéssel folyamatosan 260 A-re képes. 3,25-ös pálca meg se kottyan neki.
milyen kondi kellene hozzá? az nem gond megtudom épiteni magamnak, csak pontosam tujam hogy milyen alkatrészek kellenek,
![]()
esetleg ez megfelene nekem?Graetz hid
Röviden: nem.
Ezek a diódák 50Hz-en nem úgy működnek mint a hálózati frekvenciás társaik.
köszi!
akkor megrendlem azt a 4 db SKN130 diodát, meg még kell pár cucc onnan ja és kondenzátor milyen kell? Ez jó lenne? mert akkor még est is megrendelem
mit jelent az hogy SKN 130/4 ? láttam olyat ami után /2 van irva,
A dióda típusszáma utáni második szám a feszültsége. 2=200V, 4=400V. Általában!. Erre a célra a /2-es is elegendő.
63 V-os kondi kevés a pálcás hegesztéshez. Legalább 100V-os kell. Nem feltétlenül szükséges, de nem árt, ha van. Bármikor később is beépíthető. Nem igazán erre készült, de ha van régebbi bontott kondid, 1000-2200 µF-osok, akár telepet is összerakhatsz belőlük. A 100 V min. lényeges.
Az SKN 130 nál a "/4 "azt jelenti, hogy 400V a zárófeszültsége. A "/2"-nek 200V. A korábbi hozzászólásban belinkelt kondi is jó, de kellene belőle minimum 4-5 db -ha Co hegesztőbe kell.. Javaslom nézzél körül másutt is, bizonyára sokkal olcsóbban is beszerezhető a kondi. Egyébként a 63V-os kondi csak Co-hoz jó, elektródás géphez 100V-os kellene,de oda nem kell több mint 20000-µF összkapacitás.
és az befojásol valamit hogy mekkora azáró feszültsége?
nem co hegesztőt akarok hanem egy sima egyenirányitott trafós elektródás ivhegesztőt!
![]()
A hirdető kissé tódít. Az IR 60HQ100 60 A, 100 V-os Shottky. Hídban a 120A igaz, de a 200V nem.
Bármilyen magas az ára, a te céljaidra kissé karcsú. ![]()
értem azt rendelem meg amit belinkeltél még délután, SKN 130/4!
de akkor ez biztos jó lesz a trafómhoz és fogja birni ugye? tegyük fel hogy a trafó 150A, azt mondtad hogy képes 260A re is, ezt hogy értteted? hogy ha erősebb 260A res lenne a trafó azt is elbirná? vagy az dioda felerösiti az árameröséget?
130 A-es diódákból álló híd max. 260 A-rel terhelhető. Ha neked 150 van, akkor annyi is marad. A dióda nem erősít. Az áram hatására feszültség esik rajta, amivel csökken a hegesztőteljesítmény és szépen melegíti. Hűteni kell!
Összességében ez a veszteség nem túl jelentős, 5-8%, de a hegesztésed valóban szebb lehet, illetve olyan pálcával is hegeszthetsz, amivel váltakozó árammal nem lehet.
köszönöm igy már érthető
![]() kapcsolási rajzot tudnál küldeni hogy hogy kell bekötni?
megkoszonom
![]() megyek dolgozni es telcsirol irok. Nem tudok ekezeteket hasznalni. Ha nincs megfelelo hutes akkol leeg a dioda? Kb milyen homersekletet bir el? ![]()
megkoszonom
![]() megyek dolgozni es telcsirol irok. Nem tudok ekezeteket hasznalni. Ha nincs megfelelo hutes akkol leeg a dioda? Kb milyen homersekletet bir el? ![]() Idézet: „Ha nincs megfelelo hutes akkol leeg a dioda? Kb milyen homersekletet bir el?” Nem leég, hanem zárlatos lesz. Általában. Ritkább eset, hogy megszakad. Az üzemi hőmérsékletet az adatlapján kell keresni, úgyszintén az elvárt teljesítményhez szükséges hűtőfelületet.SKN 130/04 Van az alján néhány szép grafikon. Az elején egy táblázatban azt mondja, "sin180, Tc=100Cfok, I[FAV] 165 A (alábecsültem). De ahol megveszed, talán hűtőbordát is tudnak ajánlani hozzá.
EJJ MINDIG TANULOK VALAMIT
![]() tehát az lenne ekérdésem hogy hütésnek tudnám alkalmazni processzor hütöket ami nagyobb esetleg rézmagos? és ventivel hűteni?
150 A-nál diódánként nagyjából ugyanennyi W a veszteség. Szerencsére nem húzod a pálcát órákon keresztül folyamatosan 150 A-ral, ezt a trafó se bírná. Elvben megfelel, ha középen van elég "húsa" ahhoz, hogy a menetet bele lehessen vágni. De ilyent csak akkor javaslok, ha ingyen jutsz hozzá a kiszuperált hűtőtönkökhöz. Boltban túl drága. Egykor akadtak ilyen, sőt jóval combosabb darabok is. Ez pl. bontatlan, csak épp a ventillátort vettem le róla egykor:
énis ilyenre gondoltam, 12es menet kel belle azt hiszem,
szerzek 4 db egyformát mindegyikre külön külön, milyen hosszu a menet kb? amit várni kell bele?
ma leadtam a rendelést! attol olcsóbat nem találtam sehol mint amit be linkeltél!
köszönöm a segitséget , jelentkezem amint meg érkeztek a cuccok adig be szerzek még ezt azt, ![]()
Sziasztok az emlitette egyenirányítóhoz ez a kondenzátor is megfelelne?
Szia!
Hegesztőtrafóhoz nem kell pufferkondenzátor, sőt csak rosszabb lesz tőle az ívfogásod. |
Bejelentkezés
Hirdetés |