Fórum témák
» Több friss téma |
Hali!
Rádióban lévő trimmer kondenzátor színkód érdekelne engem. Annyi van rá írva csak hogy TOHO. Van fekete, piros, sárga, zöld, lila, narancssárga fehér és szürke. Köszi!
Azok állítható vasmagos tekercsek és TOKO gyártmányúak. Miért fürdik ez a szegény zsebrádió? Nem vagy Te Béka.
![]()
Aha! Akkor átmegyek másik topicba! A mackó koszos volt meg a rádió is!
Köszi!
MKP kondenzátoroknál az (X1,X2,X4,X7) mit jelölnek ?Az ellenállásra utal van valami másra ? Ha igen akkor melyik a jobb X7 vagy X1 ?Kössz...
Sziasztok!
Már napok óta dilemmában vagyok. Ki kéne cserélnem egy rossz alu smd kondit, de nem akadok rá a jelölésének helyes dekódolására. Ami rá van írva: S753 A szabványokhoz nem passzol mert S-sel nem írnak feszültséget (tantál), sem tűrést, az meg amúgy is az utolsó karakter lenne. Tudnátok ebben segíteni, illetve még abban, hogy a kis barna kockák méretei hogy adják meg az értéket? Már tökre átnyálaztam a netet, de erre a két fajtára nem találtam leírást.
Sziasztok van egy kerámia kondezátorom amin csak egy egyes van; a szám alatt egy kis vonal van. szerintetek menni lehet az értéke
?
Sziasztok!
Van két kerámiakondim amire az van irva hogy 30 az nem 30pF ? ![]() Itt a gyári erősítőm kapcsolása, a bal csatornába a 2223-mas alkatresznek 63pF van gyárilag de a tőbbi alkatresz ugyanolyan értékű mint ami a rajzon van.
Helló!
Vettem egy 150nF-es kondit de az van rá írva hogy 250mikro(jel)15.Akkor ez most milyen értékű?
De ha 150nF-os kondit vettél,akkor miért van 250u ráírva? Esetleg nem 0.15µF ?
A kondi 150nF/250V.
A jelölés szerint: 250 u15 nemigaz? (tehát a kapac 0,15u=150n) Erre azért illene rájönni ![]()
Köszi
Egyébként én furcsáltam mert ilyen kondit még nem láttam
Nincs mit.
Csak érdekességképpen: a régi Remix PETP kondikat is hasonló módon jelölték.
Üdv
Van egy panelom és van rajta pár 1206os SMD kondi, a világosbarna színűeken KA5 szerepel a közepesen világosbarna színűeken meg KJ4. A K felett van egy vízszintes vonal. A neten csak azt találtam meg hogy a színjelölés mit jelent, de a pontos érték kellene nekem, nincs kapacitásmérőm. Valaki meg tudná mondani a kód alapján az értéküket?
Ó köszönöm, pont 100nF-ost vadásztam. A link nem épp oda mutat ahova szántad, de így is jó
![]()
Üdv!
Ez mit jelent --> 0,15 ?F?? Mi az az l'F ?? Hogy mondom ki? ![]()
A 0.15 valószínűleg µF lesz (az u az a görög ? mű -t pótolja), mikro-farád. Az lF az karakterkódolási hiba.
Köszönöm válaszod de akkor a 0,15 l'F az 0,15 uF?
![]()
Igenezt értem
![]() ![]()
30nF-50nF ig kellene 4 kV os kondi és akkor az amit itt irtak az úgy jó lehet szerintetek?
![]() "De az meg megint csak körülményes, hogy te magad építs egyet. Inkább megoldjuk másként. A legnagyobb gond a kondenzátor feszültségével van. Itt a kondenzátornak legalább 4000 Voltot kell elbírnia. Ha viszont sorba kötünk több kondenzátort, akkor megoszlik rajtuk a feszültség és akkor már kisebb feszültségre gyártott kondenzátor is megteszi. Az "egyetlen gond a sorba kötéssel, hogy így csökken a kapacitás. Vagyis a sorba kötött kondenzátorok össz kapacitása kisebb lesz, mint a bekötött legkisebb kapacitású kondenzátor kapacitása. Ez a képlet mutatja a sorba kötött kondenzátorok össz kapacitását: Én két kondenzátort kötöttem sorba: 47000 pF, 2000-3500 V és 0,15 ?F, 1500-2500 V."
Kérdésem lenne van 3 db színkódos kondenzátorom, narancs fekete barna, és 2 db citrom lila narancs.
De lehet hogy fordítva. Semmi más nincs rajtuk, úgy van rájuk nyomtatva a szín hogy nem lehet tudni melyik oldalról kell leolvasni. Remélem tudtok segíteni, hol találok ilyen kondikat vagy helyettesíthetem mással is ? Köszi.
Sziasztok!
LCD inverterben a kicsatolókondi szétment sajnos. Ez van ráírva 22J 3KV Ennek mennyi az értéke? (szerintem 22pf és 3000V) Köszönöm a megerősítést előre is. Üdvözlet!
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni, én annyira nem értek hozzá: A képen felül van egy kondi (ezüst színű fólia, bal oldalon piros csíkkal, felirat rajta: 10000 J). Meg kellene fejtenem az értékét. Alatta van még két egyforma sárga kondi: 0,33µF 5% 850V. A képen nem jól látszik, de ez a 3 kondi egymás tetején párhuzamosan van forrasztva, jó lenne 1 db-ra kicserélni, csak ehhez tudnom kellene biztosan a legfelső értékét is. Köszönöm!
Hello!Tud valaki segíteni?Több éve keresek egy kondenzátort.REMIX C250 1.5µF 250v UN a pontos típusa.Sok hasonlót lehet venni ebben az értékben,de nekem csak ez a fajta kellene.Már mindent megmozgattam érte és Bp.-en egy boltban 1 db volt régről megmaradva.Nekem több is kellene ebből,ha valaki tudna valahonnan pont ilyet.Remélem tud valaki segíteni?!
Sziasztok!
Lenne néhány kérdésem a képen látható kondival kapcsolatba. Ez ugye egy 100 u tantál kondenzátor, de hány V-os lehet ill. mivel tudnám helyettesíteni? Kerestem ilyen kondenzátort, de mintha már nem gyártanák, vagy csak nem jól kerestem. Helyszíke is közrejátszik, nincs sok hely. A cserével nem lenne gond csak mire. Kérlek ha tudtok segítsetek. by zsocca
Sziasztok!
Ma találtam magamat szembe egy 100nf-es 275V-os fólia kondival, aminek a tetjére 100nKD-t nyomtak. Az érdekelne, hogy akkor most a toleranciája K, vagy D típusú? Egyébként TV tápkörében van AC jel szűrésére a trafó mellett. Ja és még jut eszembe, ha még elláthatná a feladatát, akkor ugye nem tudnék rajta 47,5 ohmos ellenállást mérni. Kösz a válaszokat előre is! |
Bejelentkezés
Hirdetés |