Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   100 / 582
(#) Napstermaci válasza Bughunter hozzászólására (») Jún 8, 2011 /
 
Hello nem vagyok szaki de a netre felugorva kidobott egy angol oldalt ahol válaszolnak erre a gondra.Ide irom azért az angolt és a rögtönzött forditást is hátha segit.

If it's an Indesit Evolution washing machine then Error code 8 is something to do with not being able to activate the heater relay. In my experience, it's often a faulty PCB as the heater relay is buit into the PCB. This would be an expensive part to replace as you also need to fit a new eeprom chip.

Ha ez egy Indesit Evolution mosógép, azután hibakód 8 van valami azzal a kapcsolatban, hogy ne legyenek képesek, hogy aktiválják a fűtőváltást. A tapasztalataim szerint, ez gyakran egy hibás PCB, ahogy a fűtőváltás buit a PCB-be. Ez egy drága rész volna felváltani ahogy neked szintén illesztened kell egy új eepromchipet.

remélem segit valamit

Üdv László
(#) Bughunter válasza Napstermaci hozzászólására (») Jún 8, 2011 /
 
Nekem szerintem nem Evolution indesitem van bár nem tudom. De itt is azt irja hogy a fűtés relé lehet a hiba. Mostmár csak azt kéne tudnom ez hol van a gépben vagy hogy néz ki hogy kicserélhessem
(#) szabinyo válasza Napstermaci hozzászólására (») Jún 8, 2011 /
 
Szia!
Bpesten nem nagyon vagyok jártas, de ha biztosra szeretnél menni akkor keresd az ORCZY áruházat ez ott van valahol felétek. A V-gyűrűt ovatosan húzd le a tengelyről és a vastag megmaradt felén rá van írva hogy PL: V22 vagy V25 stb. Mosogasd meg kicsit langyos vízben és látható lesz.
(#) Napstermaci válasza Bughunter hozzászólására (») Jún 8, 2011 /
 
Bemásolok neked egy oldalt hátha segit ez pl magyar
Bővebben: Link

Ez egy párbeszéd az oldalon de láthatoan sikerhez vezetett...
(#) Macsotai hozzászólása Jún 9, 2011 /
 
Nekem van egy Gorenje WA 50100 tip. mosógép. Mosás közben megáll és villog. A kézikönyvében a működési zavarok témakörénél találtam erre utaló hibakódot, de ott csak 2;3;7; villogásról van szó. Az enyém 4-et villog. mi lehet a baja, ha valaki tudna segíteni előre is köszönöm!
(#) Bughunter válasza Napstermaci hozzászólására (») Jún 9, 2011 /
 
Megcsináltam mindent amitől ott megjavult de a helyzet változatlan

nem tudom mihez nyúljak most
(#) Napstermaci válasza szabinyo hozzászólására (») Jún 9, 2011 /
 
Tisztelt szabinyo sikerült megcsinálnom a mosógépet de se nem a TRIAC és még csak nem is a relék voltak a ludasok egyes egyedül egy árva ellenálás méghozá a motor vezérlön jelölése R2 ellenálás nem láthatóan de tönkre ment kicseréltem és müködik.Az asszony az Orczy felé veszi majd az utját és megnézi a V gyürüt kaphato e külön is mert szetben adják és az 10000Ft lenne az pediglen sok nekünk mert nagycsaládos vagyok ugyhogy probálkozom még keresgélni de nemnagy sikerrel föleg hogy ami nekem volt a mosógépben felismerhetetlenségik szétmálot és nemlehetett róla semit sem leolvasni,igy most egyenlöre sajna házibarkács tömités van benne majd centis lengéscsillapitógumi és szillikon némi száradás.egy ideig kitart amig eredetit nem tudok bele szerezni de három gyerekre már nagyon kellet a mosógép....igy mégegyszer köszönöm a segitséged,minden jót üdv! László
(#) Napstermaci válasza Bughunter hozzászólására (») Jún 9, 2011 /
 
félek hogy akkor a rosszabik eset eset meg veled az eeprom adta meg magát de találtam mégegy oldalt ez is ugyanit van itt a vizszint szabájzo rakoncátlankodott és azt irtad azt pontosan nem tudtad megnézni és lehet hogy azt kellene cserélni!Bővebben: Link

itt még a motor szénkefélyét is emlegetik ha elkopot az is ilyen hibát jelez probáld meg azt is megnézni!
(#) mazoli63 hozzászólása Jún 9, 2011 /
 
Energomat Thermal 770 típusú mosógépem egyik napról a másikra nem működik automataként. Azaz a programtárcsája (a számozott) nem forog el magától, képes végtelenségig ugyanazt a programrészt csinálni, ahol elakadt. Egy mosóprogram alatt többször megsegítve (áttekerve kézzel) megcsinál mindent, de mellette kell ülni. Van megoldás? Olyan hangja van a kapcsolónak, mintha át akarna fordulni, de "magától nincs ereje hozzá", szóval mintha "erőlködne".
Végig lettek fújkálva az érintkezők, talán(?) a kontakthiba kizárható.
Egy keveset értek az elektronikához, ha a kapcsolási rajz segítségével orvosolható a probléma megköszönném, ha valaki, akinek megvan elküldené.
Előre is köszönöm
(#) szabinyo válasza Napstermaci hozzászólására (») Jún 9, 2011 / 1
 
Tisztelt László, örültem hogy segíthettem, legalábbis amit így távolból lehet segíteni. Hiszen ezért van ez a fórum.
De sajnos néhányan azt gondolják hogy ez egy kóla autómata vagy valami hasonló, mert még csak köszönni se méltatnak a kérdés,kérés elején. No ez egyáltalán nem önnek szól, kérem ne vegye magára.
A V-gyűrű méretét a dobtengely azon részének az átmérője határozza meg ahová az felkúszik, illetve ahonnét ön azt levette. Ha jól emlékszem akkor vagy 22mm vagy 25mm de ezt meg kellene mérni. Ami kijön végeredménynek az lesz a V-gyűrű mérete. Már csak az a kérdés hogy LAPOS vagy KÚPOS. Ezt is nagyon egyszerű megállapítani. A dobtengely belső tövén van egy kör alakú bemarás, ugyn. a V-gyűrű ágya. Nos azt kell jól megnézni hogy ez egy befelé kúpos vagy sima, lapos. Mert a boltban majd megkérdezi az eladó öntől hogy Kúposat vagy Laposat teccik kérni.
A paneljavításhoz meg gratulálok, és köszönjük hogy megosztotta velünk.
Üdv! Szabolcs
(#) szekelysandor45 hozzászólása Jún 10, 2011 /
 
Szia,koszi hogy meg fordulhatok segitsegert hozzad Zoli. Kovetkezo kerdesem,hogy a Sot 23 as tranyot ,ami :A 8 J 7 jelolesu,megfeleloje TO 92 Tokozasban mijen markaju legyen? koszi
(#) Napstermaci válasza szabinyo hozzászólására (») Jún 10, 2011 /
 
Nos akkor nem követtem meg magam de,ezek után mégegy köszönömöt elkell mondjak mert igy magam is megálapithatom pontosan a V gyürü méretét,sok sikert az életben és türelmet azokhoz akik kóláznak... én perpill magam fözöm a házi Bodzaszörpöt magamnak!
Üdv! László
(#) krivacska hozzászólása Jún 10, 2011 /
 
Üdvözletem!
Segítséget kérnék van egy MATSUI MWM 800E mosógépem.A mai nap feladta a harcot.Áram alá helyezem világít egy led,hogy kap áramot,de az indító gombot ha benyomom semmit nem csinál..Levettem a nyáklapot megnézem az indítógombját,hogy működik-e.És a gomb működik.Beindulni viszont nem indítja a gépet.Mi lehet a baja?Soha nem volt vele gondunk.Jól mosott,tökéletesen centrifugázott.
Válaszokat előre is köszönöm.
(#) sboy hozzászólása Jún 11, 2011 /
 
Üdv mindenkinek!

Van 1 Orion Omu 1000V típusú mosogép, ami megállt "menet" közben (centri előtt). Azóta se kép, se hang. Valahol a vezérlőn van a gond. (kapcsoló, relék, triak működik). Szeretném kérni mindazokat, akiknek van ötlete, hogy segítsen. Ha valakinek esetleg lenne egy kapcsolási rajza, vagy egy szervízdoksija, már az is nagy segítség lenne.

Válaszát mindenkinek előre is köszönöm!
(#) sarbun hozzászólása Jún 12, 2011 /
 
Üdv mindenkinek!

Segítségre lenne szükségem aki tudja hogyan lehet INDESIT WITL 125 vezérlőpanelját programozni.
Üdv.zoli
(#) zoli_0103 hozzászólása Jún 13, 2011 /
 
Sziasztok!
Samsung R843-as mosógép 6E hibát ír ki és megáll két program között .Csak lögyböli a vizet nem centrifugáz és nem lép a következő programra.
Ha tudtok segítsetek . Kösz
Üdv : Zoli
(#) zeal001 válasza rézágyu hozzászólására (») Jún 14, 2011 /
 
Köszönöm a segítséget! Sikerült megoldani a problémát. Pár alkatrész megégett benne... Bárhogy néztem magamtól még csak észre sem vettem. :-/ A szerelő gyors és korrekt volt. Remélem 1-2 évig nem lesz most vele gond. Üdvözlettel!
(#) Jasson hozzászólása Jún 15, 2011 /
 
Sziasztok !
Whirlpool AWG 372 mosógépem a mai napon megadta magát. Eljut a centrifugálásig, teleszívja magát vizzel , majd átugorja a centrifugálást és végig megy a STOP-ig és leáll. Most benne vannak a ruhák és tele van vízzel.
Ha valaki segíteni tudna , nagyon megköszönném. Azt is jó lenne tudni, hogy érdemes-e javíttatni, vagy inkább spóroljunk újra. Köszönöm mégegyszer. Sziasztok !
(#) zolika60 válasza Jasson hozzászólására (») Jún 15, 2011 /
 
Először a szivattyút vizsgáld meg nincs-e benne, vagy a hozzá vezető csőben valami.
(#) lukovicsek hozzászólása Jún 16, 2011 /
 
Sziasztok.Kellene segitség egy LG Intelovaser géphez ami működik ugyan de szerintem furcsán mert mikor a dob forog akkor egyfolytában rángassa ritmikusan vagyis nem összevissza és az egyik oldalra talán jobban. A motor nem melegszik,
Ilyen gépet még nemnagyon szereltem elektronikusan, nem nagyon tudom a motor vezérlését. Viszont normálisan centrizik, valaki írjon már valami ötletet .
Kösz mindenkinek. Laci
(#) osi válasza sarbun hozzászólására (») Jún 16, 2011 /
 
1db Bluetooth adaptre,1db PDA a megfelelő progival, hozzáférés az Indesit szerverhez .
Ha régi kb5 évnél régebbi, akkor az eepromot kiszedni
(24C64) ha SMD eldobni és dip tokosra kicserélni.(A helye ott van a panelon) Azt egy eeprom iróval fel lehet programozni. Ha kell tudok küldeni vagy ha Pesti vagy elhozod az elektronikát és felprogramozom.
XVII ker.
(#) Josi777 válasza mazoli63 hozzászólására (») Jún 16, 2011 /
 
Valószínűleg a programkapcsoló alján lévő motorhoz tartozó kis műanyag fogaskerék kopott el. Nem javítható a fogaskerék, bontásból lehetne valakitől szerezni egyet.
(#) Josi777 válasza krivacska hozzászólására (») Jún 16, 2011 /
 
Talán az ajtóreteszt ellenőrizd, hogy indítás után a bimetálja megkapja-e a feszültséget és ha igen, akkor pár másodperc múlva átkapcsol-e.
De ha semmilyen visszajelzés ill. hibajelzést nem ad, akkor elég nehéz kisakkozni, hogy mi lehet a baj, ráadásul "egzotikus" márka. Ha nem trafós a tápja, hanem előtét kondenzátoros, akkor annak az értékét lehet még ellenőrizni.
(#) Josi777 válasza sboy hozzászólására (») Jún 16, 2011 /
 
Honnan tudod, hogy a kapcsolók és a relék működnek? Külön ellenőrizted őket egyenként?
Ha a centrifugázásnál állt meg, akkor könnyen lehet, hogy a motor menetzárlata okozta a hibát, vagy egyszerűen a kopott kefék miatti kefeszikrázás, bár az nagyon ritkán okoz ilyet. Amivel még találkoztam, hogy centrifugázáskor az üst mozgása következtében kidörzsölődik egy vezeték szigetelése és test zárlatot okoz, de olyan is volt már, hogy a csatlakozóra menő vezeték ere a szigetelés alatt tőben eltörött.
(#) Josi777 válasza zoli_0103 hozzászólására (») Jún 16, 2011 /
 
Most nem tudom a hibakódot megnézni (talán nincs is meg). A szivattyúzást kéne ellenőrizni, van amikor egy idő után úgy jelentkezik a szivattyú meghibásodása, hogy elkezd bizonytalanul működni. Próbáld meg leüríteni a gépet és indíts el egy öblítő programot. De ilyen "hiba" gyakran abból adódik, hogy bekapcsolják véletlenül az öblítőstop funkciót.
(#) Josi777 válasza Jasson hozzászólására (») Jún 16, 2011 /
 
zolika60 már adott tippet, de nem csak a légcsapda csöve záródik el, hanem magában a légcsapdában keletkezik elzáródás, azt is ellenőrizd. A megnövekedett vízszint tipikus jele ennek a hibának.
(#) lanti hozzászólása Jún 16, 2011 /
 
Üdv mindenkinek ! A masina egy Mile W 400 - 75 CH PLUS készülék. A probléma ott kezdődik hogy magyar supportja nincs a készüléket megtalálni a neten majdnem lehetetlen mert a sima W400 ról lespórolták a súlyautomatika és a mosószer felhasználás százalékos kijelzését és a gombját is .
A probléma: A gép bekapcsolásakor a súlyautomatika 100 százalékra ugrik ez az érték nem változik a ruhamennyiség függvényében, az egyetlen változás ha normál mosásra tekerem a programot akkor nem villog ez a felírás ha más programra tekerem akkor villog.
Ezekben a súlyautomatika hogy működik ? Esetleg bármilyen ötlete van-e valakinek ? Köszi.
(#) lukovicsek válasza lukovicsek hozzászólására (») Jún 17, 2011 /
 
Hahó!! Valaki nem tudna valamit mondani arra amit írtam??

Laci
(#) Josi777 válasza lukovicsek hozzászólására (») Jún 18, 2011 /
 
A motor szénkeféjét ellenőrizd, nincs kizárva, hogy elkopott vagy nem érintkezik rendesen. A panelen az irányváltó relé forrasztási hibája is okozhat ilyesmit.
(#) sarbun válasza osi hozzászólására (») Jún 18, 2011 /
 
Köszönöm a segítséget!
A gép két éves SMD eperommal szerelt, ha írót tudnál küldeni vásárolnák egyet amit nagyon megköszönték, a probléma még a hozzáférés az Indesit szerverhez.
Szívességedet előre is köszönöm!
sarbun@freemail.hu
Következő: »»   100 / 582
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem