Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Vasalás utánról sajnos nincs képem, de ha legközelebb vasalok, akkor csinálok képet. Most amúgy a vasaló átalakításán gondolkozok, hogy pontosan lehessen szabályozni 1 potival a hőmérsékletet, viszont már most elakadtam, mert nem találtam olyan hőérzékelőt, ami 200-250 fokos tratományban is működne, és jó árba lenne.
Szia!
Szerintem használj pt100-as érzékelőt, az magas hőmérsékletre való, és nem is túl drága. Üdv, Máté
Ezt én is megtaláltam, de én valami olcsóbbra gondoltam
Szerintem olcsóbb nem nagyon lesz .
Vagy hőelem, veszel két különböző anyagú drótot, és összetekered őket
Pont a 2 összetekert drótot szeretném helyettesíteni Mivel a vasaló felfűti magát 220 fokra aztán visszahül 190-re és megint fűt. Ezt a 30 fokot szeretném én csökkenteni
De azért végleges eredményről tudsz ugye adni?
Ha mosószeres vízbe áztatom a nyákot az nem oldja meg a festéket?
Jani.
Mutatsz nyákot amit fotózással csináltál? Mennyibe jön ki egy 160x100 nyák ezzel a módszerrel?
Persze, hogy tudok! Bővebben: Link Még a fényképezést tanulnom kell, de a lényeg látszik. Hát ha bakelites panelt veszek akkor 500ft + a vegyszerek, de ha a képen látható FR2-eset az 640 ft. Ingyen kaptam NaOH-t , FeCl2-vel marok.
Eddig 2db 18W-os csővel dolgoztam, amit 600 ft-ért vettem darabját, de rossz volt, mert 40 percig fotóztam. Most 1 db 8W-ossal dolgozom, 12 percig, a cső pedig 1100 ft volt szegeden.
Méretre vágás után mosom le trisóval, hogy ne legyen zsíros, aztán sósavval eltűntetem az oxidréteget. Vasalni csak ezek után vasalok, miután tiszta a NYÁK. Hogy oldja-e azt nemtudom, de lényegtelen
Szeretnék csinálni egy videót hamarosan, abba minden benne elsz
Se sósavam se trisóm
Marad a vizes csiszolás és hígító. Most ázik egy újabb nyák. Lég buborék kerül alá félek az eredménytől.
Ugorj el valamelyik boltba, mindenhol kapható sósav, kb 250ft.
Nem kell vegyszerezni feleslegesen. Súroló porral /VIM/ fém tisztára lehet pucolni.
A súroló porral nekem az a bajom, hogy karcolások maradnak a NYÁK-on, még a sósavas megoldással nem, és ráadásul fél perc alatt meg van tisztítva az egész lemez mindenhol.
A sósav nem kezdi ki a rezet?
Vettem kínomban sósavat és valóban szépen kivette a papírt, de helyenként oldotta a festéket is
Nem oldja hidrogén-peroxid nélkül. Először én is azt hittem de nem. Azért oldotta a festéket, mert nem volt rendesen vasalva. Jó kísérletezést!
Kísérletezik a navaja Ráment az egész napom. Nem értem. Máskor olyan jól szokott sikerülni. Szerintem a nyák minőségével van gond. Bár ugyan ott vettem ahol eddig.
Jani: Fényérzékeny nyákot veszel vagy vesződsz a lakkozással?
Gyárit veszek, Szegeden a Szatellitban. Nem tudom melyik az olcsóbb megoldás, így egyelőre ezt használom.
Ha fotóznék én is kész nyákot vennék. A fene sem kinlódna még a lakkozással is.
Nos elkészült. Már csak a beültetés kell. Nem lett olyan a végeredmény mit szerettem volna, de remélem jó lesz.
Ne haragudj, de ez rossz? Ez szinte profi! Jó a kémiai ónozó ? Hasznos? Szép lett !
Simpi: Hol lehet kapni, hogyan kell alkalmazni? Mennyi? Laminálni ugye nem kell?
Ónozó mindenképpen hasznos. Nekem megteszi a kémiai csak az a bajom velem sok minden oldja. Pl. a forrasztó olaj is leszedte.
Látszik több vonalnál is a hiba, teljesen recés a széle, majdnem összeér a telefölddel is.
Üdv. 1 kérdés: nyák vasaláshoz használható papírnak egy matrica papirja(amire alapbol fel van ragasztva a matrica), annak a sima felülete.
Próbáld meg, hogy először vasalóval melegíted. Ha nincs semmi rendellenesség, akkor lehet azzal is.
Na van már dry fóliám. Elsőre egy A4-es nyákot készítek vele. A levilágítóm led paneljét. Napfénnyel vagy kis UV csővel fogom levilágítani.
Azért arra kíváncsi vagyok hogy rakod fel az a4-et úgy hogy életedben nem volt még a kezedben ilyen fólia.
Kicsit nagy falat. Azt a felét húzd le amerre pöndörödik. |
Bejelentkezés
Hirdetés |