Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
A nélkül, hogy átlátnám az elrendezést, talán célszerű lenne a hátoldalon megcserélni a "ki" és a "be" csatlakozókat, mert akkor az érzékenyebb bemenetek nem közvetlen a trafó mögött lennénk.
Jó lesz ez még egy pár darab és egészen tökéletes lesz .
A belső elrendezés alapos átgondolásával a vezetékek hosszát és az elrendezését nagyon meglehet könnyíteni , elhiheted egy alaposan átgondolt és kivitelezett elrendezés sok bosszúságtól megmenekít.
De ismerős gombok!
Üdv!
Köszönöm a kritikákat, igyekszem megfogadni a hasznos tanácsokat. Klemo86! Nincs melege, hátul szív, alul fúj egy kis 4cm-es ventilátor. vikipapa! A TA7666 nálam rendesen megy, bár a bemenetnél a 8,2kohm kevésnek bizonyult, még 47kohm kellett rá. A háttérben látható reloop keverő és pio 100 volt a bemérósegéd Bss elektronika oldalon lévő cikkből csináltam, nem bonyolult hozzá nyákot csinálni, de ha gondolod előkereshetem. Alkotó! A trafót még lehet lecserélem egy teljesen zárt dobozos kapcsolóüzeműre, szólt már vele, eredetileg azt akartam hozzá, csak közben beépült máshová, de lehet visszakerül ide. Promise! Tekernek rendesen
Sziasztok,ma készültem el az első pickit2 vel,némelyik alkatrész kicsit nagyobb méretre mint kellene,de működik
Amennyit szívtam a maradék tn120 magyar lakkal,csoda hogy sikerült
Jó lett!
Másik oldaláról kapunk fényképet?
Köszi,a másik oldal már nem ennyire jó,köszönet a lakknak,a forrasztóm is valamiért taknyolt kissé.
Nem is olyan vészes. Én annó kézzel rajzoltam meg.
A vezetősávok között elég kicsi a szigetelőtávolság. Nem volt zárlat? Egyébként jól fel van felépítve.
Sziasztok,
Múlt hétvégén végre öszeraktam véglegesen a labortápegységem. A bal oldali Attila86 analóg labortápja, a jobb oldali az Elektor PIC-es digitális. A jobb oldalon alul helyet kapott egy Weller táp is. Néhány kép.....
Szép kivitelezés. Ha szabad lenne 2 kérésesem: a trafók nem melegítik/zavarják egymást? A weller táp kimenetének mért nem egy csatlakozót építettél be?
Sziasztok. Én a ma délutánomat egy közlekedési lámpa szimulációjára áldoztam. Próbapanelon már működik. A program saját, külön köszönet Zoz11-nek a segítségért.
A program egy lámpás kereszteződést valósít meg. A zöld lámpák kiegészültek sárga villogókkal a gyalogosforgalomra való figyelmeztetéshez. Külön funkció, hogy egy kapcsolóval á lehet állítani, hogy sárgán villogjon a kereszteződés. A folyamat: S-S, P-P, PS-P, Z-P (zöld mellett kiegészítő sárga villog), S-P, P-P, P-PS, P-Z (zöld mellett kiegészítő sárga villog), P-S, P-P (ezután PS-P-tól újraindul a program, ha K1 kapcsoló nincs bekapcsolva. Ha igen a két S villog. K1 nyitásával a program S-S-tól újraindul). A videóban a kapcsoló még nincs benne.
Egész jól sikerült, egy kérdésem lenne:
Az 5W-os ellenállás körül lévő hűtőborda (?!) csak rögzítési célt szolgál, vagy hűt is valamit? Ha pedig pont az 5W-os ellenállás hűtése a cél, akkor miért így lett megoldva? Számomra a műanyag gyorskötöző alkalmazása a legcsúnyább ezen a ponton.
Köszi,
Egyáltalán nem melegszenek a trafók, jóval nagyobb teljesítményűek, mint amekkorák kellenének a tápegységekhez. Az egy csatlakozót nem értem. Hacsak nem olyanra gondolsz ami a két csatlakozást egy "házon" belül megoldja..... Olyat a HEStoreban nem találtam, meg a Wellerem végén gyárilag rajta a lengő banán dugó
Köszi, Az 5W-os ellenállás ereditleg a panelon foglalna helyet. Megmértem 2A-terhelés esetén 60 fokos volt. Nagyon nem vagyok híve az ilyen típusú hőforrásoknak főleg nem a panelen. Ezért tettem ki a panelről erre az alu sínre.
A gyorskötözőt még átgondolom, de úgy tudom lehet ebből alumíniumból készültet is kapni, de amíg nem tudok venni marad a műanyag. Egyébként egyetértek, hogy nem valami szép.....
Igen arra gondoltam csak nem tudtam értelmesen megfogalmazni. És így már értem mért banándugó aljzat van beépítve. Még egyszer gratulálok.
Sziasztok! Ma elkészült a kapcsolás nyákterve, gyorsan össze is lapátoltam, elsőre működik. A kapcsolót bármikor be lehet kapcsolni, a két lámpa végigfut sorban és azután áll át villogóra. Ha a kapcsolót kikapcsoljuk, a folyamat előröl indul két sárgával, amit két piros követ, és így indul el a lámpaciklus. Az előtétellenállásokon még variálni kell, látható, hogy némelyik nagyon erősen világít. Az első PIC-es kapcsolásom, nagyon örülök neki, hogy működik. De beszéljenek a képek és a videó.
Ez nagyon pipec!
Az időket tudod rajta változtatni? Mennyi ideig piros, mennyi ideig zöld stb. Továbbá, ha két áramkörből csinálod meg a két lámpát, és beállításkor a kettőt egymás mellé rakva, vezetékkel összekötve programozod be, majd leválasztod egymástól, és bizonyos távolságra helyezed el őket, mint ha valóban forgalmat irányítanának, és a programozás alapján ezt hosszú ideig tudják tartani. Már mint a megfelelő lámpa váltást. Nekem ez nagyon tetszik!
Igazán dicséretre méltó! Én is kezdő PIC-es vagyok, de még idáig nem jutottam el ! Sok sikert a továbbiakban!
A nyák is szép. Mivel csináltad?
Hali. Köszi szépen. Az időket csak programban tudom átállítani, arra még nem jöttem rá, hogy potméterrel hogyan kéne. 5s két sárga, 6s két piros, 2s piros-sárga, 6s zöld(mellette villog a sárga), 2s sárga, 6s piros...
Én ezt terepasztalra készítettem, egy félpályás útlezárásnál lesz felhasználva.
Hali, köszi szépen. A nyákterv sprint layouttal készült, a panel sósav+peroxid keverékével lett kimarva.
Ez igazából nem építmény, hanem NYÁK(részlet), de gondoltam, megmutatom, mert szerintem elég jó lett ahhoz képest, hogy vasaltam(illetve lamináltam, de mivel annak nem elég nagy a hőmérséklete, így a vasalóval kezdem, aztán laminálom). Látható, hogy kb. 3,5mm-es sávban megy egymás mellet nyolc vezetősáv.
:eek2: nem gyenge!
Most már minden eszköz adva van, hogy a vicsys féle gyönyörűséges nyákokat le tudjam utánozni. Ez is 3 vonal mm-enként. Már csak egy kis művészi érzékre kell szert tennem. Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |