Fórum témák
» Több friss téma |
Üdvözletem mindenkinek!
Egy kis gondom van egy laptop alaplappal. Hp G6000 semmi életjelet nem ad, csak a hálózati csatlakozónál világít egy led. A bekapcsoló gombnál nincs meg az 5V, akkumulátorhoz nem ad ki feszültséget. A feszültség az alaplapon meg van, egyik mosfet-nél tudom is mérni a S-nél és a G-nél is, viszont a D-re nem kap feszültséget ez össze lenne kapcsolva az akkuval. Ez van ráírva: 4407 CA7R36 P-Channel Enhancement Mode Field Effect Transistor-nak azonosítottam be. Szerintetek jó-e a következtetésem? Lehet-e valami mással helyettesíteni ezt? Magyar forgalmazónál még nem találtam ilyet. Köszönöm a segítséget.
Billentyűzetet és a csatlakozót érdemes tísztítani.
Szia!
Megtisztítottan a billt. + az alaplapot! De semmi! Alaplapon nem látok sérűlést! Bios frissítésre gondoltam házha segít!
Ha ACER vagy MAXDATA laptop (p4 - 1600-2000 Mhz) akkor tipushiba. Hogy miért van, engem is érdekelne....
Igen egy maxdata 6100x tipusú laptopról van szó!
Javítani nem lehet?
Sajna nem tudom hogyan lehet orvosolni. Talán keyboard kontorller IC cserével ?
Egy MSI laptop akapkapján sérültnek látszik egy smd kondezátor. Sajnos semmilyen írás nem látszik rajta. Lemérve 0,47 mikrót mutat, de nem tudom, hogz jó-e. Ilyenkor mikor semmit nem ír rajta, honnan lehet az értékét megtudni. Ugyanúgy a polaritás sincs ráírva. Azt honnan lehet kikövetkeztetni? Köszönöm.
Pedig az jonak tunik, 470 nF lesz. A kisebb erteku kondik nincsenek polarizalva.
Az smd kondiknal a kis femhengereknel van jeloles, a lapos, nagyobb teglaknak (altalaban fekete vagy narancs) pedig a pozitiv fele a jelolt.
Helló. Egy másik gond, ugyanannál az alaplapnál. Nincs kép, a cooler felpörög, de a proci nem melegszik abszolute. A 4 másodperces lekapcsolás sem müködik. A proci jó. Talalálkozott-e valaki hasonlóval? Köszönöm.
Tettem egy 0.47 mikrós klasszikust és azzal felpörög a cooler és az előbbi hozzászólásomban írtam mi történik.
A laptop töltők általában 19V -osak nem pedig 5.
Ha a töltőd halt meg, akkor vehetsz univerzálisat. De lehet, hogy csak a kábel tört meg a csatlakozó közelében. De már láttam olyat is aminek a töltőből kijövet szakad meg a kábele. (az jól megszívatott) Ha nem vagy biztos, benn, akkor szét kell szedni a töltőt és a nyákon mérni, hogy van e 19V. A töltőt szétszedni nehéz! Gyárilag össze van ragasztva 2 félből. Általában csak roncsolásosan lehet. Legjobb ha tapétázó késsel körbevágod az illesztésnél.
Ha hozzáférhető , látszik a tüske hátsó sajtolt vége, simán rá kell forrasztani, és máris nem lötyög. Már javítottam ilyet. Ha viszont zárt a csatlakozó akkor cserélni kell.
Talán keyboard kontorller IC-t kimértem Táblázat szerint jól mŰködik!
Mégvalami ötlet? ![]() ![]() ![]()
A procik korul szokott lenni (nagyon kozel hozza) a tapelletasert felelos stepdown korites. Mindenfele egzotikus 1.75V es hasonlo koruli ertekeket allitanak elo, ezek egy resze az I/O, mas a buszt, stb. Szerintem itt lehet valahol a gond, ezeknek a feszultsegeknek az egyike nem all elo. Itt nagy amperek mennek, akar 10-20 is lehet. Elso korben nezd at a feteket, aztan a diodakat.
Sajnos nem tudom megmondani, hogy melyik labon mennyinek kellene lennie. Az 5V megvan? A bejovo fesz nem esik le?
Üdvözlet!
Lehet, hogy nagyon pórias vagy inkább primitív a kérdésem, de nem tudom, hol tudnám a laptopom tapi-lapját kikapcsolni, ugyanis az a jelenség, hogy sokszor elugrik a kurzor, miközben írok. Igazából nem tudom, mi ennek az oka, de valaki azt mondta, hogy neki ez azzal szűnt meg, hogy kikapcsolta ezt a tapi-lapot. Azért gondolom logikusnak a dolgot, mert 3 laptopon is ugyanez a helyzet, és rendes, asztali gépen ilyen jelenség még sosem volt..... A vezérlőpult billentyűzet vagy egér részeiben nem tudom kikapcsolni és néztem még más menüpontokat is. Vagy egyáltalán tényleg ez lehet a baj, hogy minduntalan elugrik a kurzor? Köszi a segítséget.
Az én gépemen van erre egy gomb megérintem és ki van kapcsolva. :yes:
Letiltani az eszközkezelpőben?
Az enyémben is van külön gomb erre, de én elsőként ezzel próbálkoznék.
Téééééééényleeeeg....... :--))) (Fn + F7) - hogy erre idáig nem gondoltam..... Köszi!!
Helló!
Van egy Dell Inspiron 1564-es lapitopim, és néha azt csinálja, hogy a töltést jelző led villog pirosan hármat majd fehéren egyet, majd kezdi előröl... ha kihúzom és visszadugom a töltőt a gépbe, akk megszűnik a villogás... Miért csinálja ezt? jah, A töltő zizeg, olyan hangot ad ki, mintha ívkisülés lenne benne :S köszi, üdv: andpet
Szia UFI!
A következőt próbáld ki: használj usb-s keyboardot (persze a bios-ban legyen engedélyezve) saját keyboard-ot kiveszed Ha így rendesen működik a szövegszerkesztő akkor már is rendelhetsz egy újat. (Én általában az ebay-ről rendelek) Csak érdekesség kép, néhány típusnál a bootolásnál elhangzó jelzés figyelmeztethet az alacsony bios akku feszültségre is. Jó munkát!
Helló! Tud-e valaki segíteni a következő dologban? Van egy Pavilion DV6000 amit ha külső monitorra kötök eltolja a képet balra vagy 2 cm-t. A bal szélét levágja. A saját monitorja nem megy. Ezt onnan gyanítom, hogy rákötöttem egy DV9000 képernyőt amin van kép csak a betük nagyon nagyok és így csak egy része látszott az írásnak. Hol lehet a gond?Köszönöm.
A külső monitoron nyomd meg az "auto" gombot! Így beigazítja a helyére a képet? (be kellene)
Ezen kívül azt nézd meg, hogy az a kijelző, ami szerinted rossz tutira rossz-e, nem csak a háttérvilágítása ment el?
Szia fibmer!
Kipróbáltam! Nem működik így sem rendesen! Mi lehet a probléma az alaplapon?
Úgy jelentkezik a probléma, mintha beragadt volna az "n" billentyű! Ha van rajta billentyűzet ha nincs! A saját billentyűzetén is és kűlsőn is ezt produkálja,de ha nincs rajta billentyűzet akkor is!
Mintha az alaplapon zárlat lenne! Hól keressem a hibát? Mindenki segítségét várom!!! ![]()
Az auto gombbal sem teszi helyre a képet. A saját monitorán semmi nem jelenik meg. Nincs háttérvilágítás de kép sem.
Egy IBM T30-as háttérvilágítása bekapcsolás után egyszer felvillan aztán utána sötét marad.
Biztosra vehetem, hogy az inverter romlott el ? Köszi.
Sziasztok!
Ha valaki itt köztetek foglalkozik BGA cserével az írjon nekem privátot! Szükségem lenne nemsokára(ha megjön az alkatrész a géphez) egy ilyen cserére.
Hardveraprón sokan folglakoznak vele, de igazából csak 1-2 ember akire rámerném bízni, ők a legdrágábbak a termék értékétől függ az ár, laptopoknál 15-25 körül lehet, de ha valóban annyi, akkor érdemes megcsináltatni 25-ért olyan helyen (neten láttam már szervizet) ahol garanciát is adnak és erre vannak specializálódva.
Nem veheted biztosra, valoszinusegek vannak. Szerintem inkabb a cso faradt el, de maga az inverter is lehet hibas, mindenesetre ez a felvillan ez tenyleg pillanatszeru (mint egy vaku) vagy azert fel masodpercig legalabb vilagit?
Ha utobbi, akkor inkabb cso. Pontosabban itt arrol van szo, hogy az aram, ami atmegy a csovon tul nagy. Vagy erzekelohiba az inverterben vagy tenyleg ennyit vesz fel a cso. Elvileg picit feljebb lehet csavarni az aramot, akkor meg egy negyed-fel evig jo lehet. Nem tudom, abban a kijelzoben hany cso van, egyre tippelek. |
Bejelentkezés
Hirdetés |