Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   62 / 282
(#) Blockbuster hozzászólása Jún 18, 2011 /

Üdvözletem mindenkinek!
Egy kis gondom van egy laptop alaplappal. Hp G6000 semmi életjelet nem ad, csak a hálózati csatlakozónál világít egy led. A bekapcsoló gombnál nincs meg az 5V, akkumulátorhoz nem ad ki feszültséget. A feszültség az alaplapon meg van, egyik mosfet-nél tudom is mérni a S-nél és a G-nél is, viszont a D-re nem kap feszültséget ez össze lenne kapcsolva az akkuval.
Ez van ráírva: 4407 CA7R36
P-Channel Enhancement Mode Field Effect Transistor-nak azonosítottam be. Szerintetek jó-e a következtetésem? Lehet-e valami mással helyettesíteni ezt? Magyar forgalmazónál még nem találtam ilyet.
Köszönöm a segítséget.
(#) Blockbuster válasza ufi hozzászólására (») Jún 18, 2011 /

Billentyűzetet és a csatlakozót érdemes tísztítani.
(#) ufi válasza Blockbuster hozzászólására (») Jún 18, 2011 /

Szia!
Megtisztítottan a billt. + az alaplapot! De semmi!
Alaplapon nem látok sérűlést!
Bios frissítésre gondoltam házha segít!
(#) ufi hozzászólása Jún 20, 2011 /

Nos a probláma ugyanúgy fenn áll!
Van ötlete valakinek?
(#) b-max válasza ufi hozzászólására (») Jún 20, 2011 /

Ha ACER vagy MAXDATA laptop (p4 - 1600-2000 Mhz) akkor tipushiba. Hogy miért van, engem is érdekelne....
(#) ufi válasza b-max hozzászólására (») Jún 20, 2011 /

Igen egy maxdata 6100x tipusú laptopról van szó!
Javítani nem lehet?
(#) b-max válasza ufi hozzászólására (») Jún 20, 2011 /

Sajna nem tudom hogyan lehet orvosolni. Talán keyboard kontorller IC cserével ?
(#) viezer hozzászólása Jún 20, 2011 /

Egy MSI laptop akapkapján sérültnek látszik egy smd kondezátor. Sajnos semmilyen írás nem látszik rajta. Lemérve 0,47 mikrót mutat, de nem tudom, hogz jó-e. Ilyenkor mikor semmit nem ír rajta, honnan lehet az értékét megtudni. Ugyanúgy a polaritás sincs ráírva. Azt honnan lehet kikövetkeztetni? Köszönöm.
(#) bbalazs_ válasza viezer hozzászólására (») Jún 20, 2011 /

Pedig az jonak tunik, 470 nF lesz. A kisebb erteku kondik nincsenek polarizalva.
Az smd kondiknal a kis femhengereknel van jeloles, a lapos, nagyobb teglaknak (altalaban fekete vagy narancs) pedig a pozitiv fele a jelolt.
(#) viezer hozzászólása Jún 20, 2011 /

Helló. Egy másik gond, ugyanannál az alaplapnál. Nincs kép, a cooler felpörög, de a proci nem melegszik abszolute. A 4 másodperces lekapcsolás sem müködik. A proci jó. Talalálkozott-e valaki hasonlóval? Köszönöm.
(#) viezer válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jún 20, 2011 /

Tettem egy 0.47 mikrós klasszikust és azzal felpörög a cooler és az előbbi hozzászólásomban írtam mi történik.
(#) GAtesz válasza tom75 hozzászólására (») Jún 20, 2011 /

A laptop töltők általában 19V -osak nem pedig 5.
Ha a töltőd halt meg, akkor vehetsz univerzálisat. De lehet, hogy csak a kábel tört meg a csatlakozó közelében. De már láttam olyat is aminek a töltőből kijövet szakad meg a kábele. (az jól megszívatott)
Ha nem vagy biztos, benn, akkor szét kell szedni a töltőt és a nyákon mérni, hogy van e 19V. A töltőt szétszedni nehéz! Gyárilag össze van ragasztva 2 félből. Általában csak roncsolásosan lehet. Legjobb ha tapétázó késsel körbevágod az illesztésnél.
(#) GAtesz válasza Hercooles hozzászólására (») Jún 20, 2011 /

Ha hozzáférhető , látszik a tüske hátsó sajtolt vége, simán rá kell forrasztani, és máris nem lötyög. Már javítottam ilyet. Ha viszont zárt a csatlakozó akkor cserélni kell.
(#) ufi válasza b-max hozzászólására (») Jún 20, 2011 /

Talán keyboard kontorller IC-t kimértem Táblázat szerint jól mŰködik!
Mégvalami ötlet?
(#) bbalazs_ válasza viezer hozzászólására (») Jún 20, 2011 /

A procik korul szokott lenni (nagyon kozel hozza) a tapelletasert felelos stepdown korites. Mindenfele egzotikus 1.75V es hasonlo koruli ertekeket allitanak elo, ezek egy resze az I/O, mas a buszt, stb. Szerintem itt lehet valahol a gond, ezeknek a feszultsegeknek az egyike nem all elo. Itt nagy amperek mennek, akar 10-20 is lehet. Elso korben nezd at a feteket, aztan a diodakat.
Sajnos nem tudom megmondani, hogy melyik labon mennyinek kellene lennie.
Az 5V megvan? A bejovo fesz nem esik le?
(#) dollerakos hozzászólása Jún 29, 2011 /

Üdvözlet!

Lehet, hogy nagyon pórias vagy inkább primitív a kérdésem, de nem tudom, hol tudnám a laptopom tapi-lapját kikapcsolni, ugyanis az a jelenség, hogy sokszor elugrik a kurzor, miközben írok. Igazából nem tudom, mi ennek az oka, de valaki azt mondta, hogy neki ez azzal szűnt meg, hogy kikapcsolta ezt a tapi-lapot. Azért gondolom logikusnak a dolgot, mert 3 laptopon is ugyanez a helyzet, és rendes, asztali gépen ilyen jelenség még sosem volt..... A vezérlőpult billentyűzet vagy egér részeiben nem tudom kikapcsolni és néztem még más menüpontokat is. Vagy egyáltalán tényleg ez lehet a baj, hogy minduntalan elugrik a kurzor?

Köszi a segítséget.
(#) zolika60 válasza dollerakos hozzászólására (») Jún 29, 2011 /

Az én gépemen van erre egy gomb megérintem és ki van kapcsolva. :yes:
(#) tiggersoft válasza dollerakos hozzászólására (») Jún 29, 2011 /

Letiltani az eszközkezelpőben?
Az enyémben is van külön gomb erre, de én elsőként ezzel próbálkoznék.
(#) dollerakos válasza tiggersoft hozzászólására (») Jún 29, 2011 /

Téééééééényleeeeg....... :--))) (Fn + F7) - hogy erre idáig nem gondoltam..... Köszi!!
(#) andpet hozzászólása Jún 30, 2011 /

Helló!
Van egy Dell Inspiron 1564-es lapitopim, és néha azt csinálja, hogy a töltést jelző led villog pirosan hármat majd fehéren egyet, majd kezdi előröl...
ha kihúzom és visszadugom a töltőt a gépbe, akk megszűnik a villogás... Miért csinálja ezt?
jah, A töltő zizeg, olyan hangot ad ki, mintha ívkisülés lenne benne :S
köszi, üdv: andpet
(#) fibmer válasza ufi hozzászólására (») Jún 30, 2011 /

Szia UFI!

A következőt próbáld ki:
használj usb-s keyboardot (persze a bios-ban legyen engedélyezve)
saját keyboard-ot kiveszed
Ha így rendesen működik a szövegszerkesztő akkor már is rendelhetsz egy újat.
(Én általában az ebay-ről rendelek)
Csak érdekesség kép, néhány típusnál a bootolásnál elhangzó jelzés figyelmeztethet az alacsony bios akku feszültségre is.

Jó munkát!
(#) viezer hozzászólása Júl 1, 2011 /

Helló! Tud-e valaki segíteni a következő dologban? Van egy Pavilion DV6000 amit ha külső monitorra kötök eltolja a képet balra vagy 2 cm-t. A bal szélét levágja. A saját monitorja nem megy. Ezt onnan gyanítom, hogy rákötöttem egy DV9000 képernyőt amin van kép csak a betük nagyon nagyok és így csak egy része látszott az írásnak. Hol lehet a gond?Köszönöm.
(#) bbb válasza viezer hozzászólására (») Júl 2, 2011 /

A külső monitoron nyomd meg az "auto" gombot! Így beigazítja a helyére a képet? (be kellene)

Ezen kívül azt nézd meg, hogy az a kijelző, ami szerinted rossz tutira rossz-e, nem csak a háttérvilágítása ment el?
(#) ufi válasza fibmer hozzászólására (») Júl 3, 2011 /

Szia fibmer!

Kipróbáltam!
Nem működik így sem rendesen!
Mi lehet a probléma az alaplapon?
(#) ufi válasza fibmer hozzászólására (») Júl 3, 2011 /

Úgy jelentkezik a probléma, mintha beragadt volna az "n" billentyű! Ha van rajta billentyűzet ha nincs! A saját billentyűzetén is és kűlsőn is ezt produkálja,de ha nincs rajta billentyűzet akkor is!
Mintha az alaplapon zárlat lenne! Hól keressem a hibát?

Mindenki segítségét várom!!!
(#) viezer válasza bbb hozzászólására (») Júl 3, 2011 /

Az auto gombbal sem teszi helyre a képet. A saját monitorán semmi nem jelenik meg. Nincs háttérvilágítás de kép sem.
(#) telectro hozzászólása Júl 5, 2011 /

Egy IBM T30-as háttérvilágítása bekapcsolás után egyszer felvillan aztán utána sötét marad.

Biztosra vehetem, hogy az inverter romlott el ?

Köszi.
(#) Ricsi89 hozzászólása Júl 5, 2011 /

Sziasztok!
Ha valaki itt köztetek foglalkozik BGA cserével az írjon nekem privátot! Szükségem lenne nemsokára(ha megjön az alkatrész a géphez) egy ilyen cserére.
(#) Szebence válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 5, 2011 /

Hardveraprón sokan folglakoznak vele, de igazából csak 1-2 ember akire rámerném bízni, ők a legdrágábbak a termék értékétől függ az ár, laptopoknál 15-25 körül lehet, de ha valóban annyi, akkor érdemes megcsináltatni 25-ért olyan helyen (neten láttam már szervizet) ahol garanciát is adnak és erre vannak specializálódva.
(#) bbalazs_ válasza telectro hozzászólására (») Júl 6, 2011 /

Nem veheted biztosra, valoszinusegek vannak. Szerintem inkabb a cso faradt el, de maga az inverter is lehet hibas, mindenesetre ez a felvillan ez tenyleg pillanatszeru (mint egy vaku) vagy azert fel masodpercig legalabb vilagit?
Ha utobbi, akkor inkabb cso.
Pontosabban itt arrol van szo, hogy az aram, ami atmegy a csovon tul nagy. Vagy erzekelohiba az inverterben vagy tenyleg ennyit vesz fel a cso. Elvileg picit feljebb lehet csavarni az aramot, akkor meg egy negyed-fel evig jo lehet.
Nem tudom, abban a kijelzoben hany cso van, egyre tippelek.
Következő: »»   62 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem