Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!!
Valaki csinált már használható menürendszert lcd kijelzővel?
Szia írd le mit szeretnél és okosba összedobjuk
Úgy emlékszem , egy két hónapja már tett fel ilyen témájú programrészletet ide , olvass vissza
Igen az átnevezés segített :hide: elfelejtkeztem az ékezetes karakterről menu néven már lefordul
Én egy ilyesmi menü rendszert próbáltam csinálni,csak az nem tudtam,hogy jó-e az elgondolás.De ezek alapján nem jártam messze a megoldástól
Sziasztok!
Az alábbi ábra szerint szeretnék építeni egy érintőkapcsolót, azzal a kis különbséggel, hogy csak egy érintő felület kell, ami bistabil jelleggel működtetné a ledet. Valaki tudna segíteni, hogy hogy működik ez valójában, mert nem nagyon értem ,hogy mit csinál itt ez a pic? Mi jön ki GP4 ből, hogy fogjak neki flowban? köszi: E.
Szia!
Igen, ez meg is van, erre gondoltam én is, de azt nem sejtettem, hogy elég annyi, hogy hozzáérek, azt hittem, van ott még valami egyéb varázslat. Letesztelem! Köszi
És úgy átlagban milyen frekvencián pörögsz ?
Üdvözletek.
Hogyan tudom megadni (már ha lehet),egy parancsból (vagy C-ben beírva ), hogy az összes kimenet 0 legyen?18f 6410-nél normál esetben ez 7 ábra , kicsit sokallom, csak van egyszerűbb megoldás...
Üdv mindenkinek...
Tudna nekem segíteni valaki egy nem túl bonyolult program összerakásában? 1 hőmérő. 2 relé és 4 változó feltételkezeléssel... 2 soros LCD kijelzés vezérléssel és 4 gombbal...
Hmmm, hol is kezdjem...
Szeretném lemodellezni majd megépíteni a fóliasátrunk szellőztetését... hogy ne kelljen már kiszaladgálnom óránként a paradicsomra... a nyitó motor fenn van már 2 relével nyit vagy zár... végállás megoldva (megszakít és nem megy tovább a motor) gondoltam erre a PIC csupajó lenne de sajna csak basic-ban vagyok járatos úgyhogy nosza gondoltam megtanulom (próbálom) ezt a fajta problémamegoldást (is)... az eddigi kapcsolások csak mint a klímavezérlők nyitnak vagy zárnak végállásig és ezzel vége... tehát vagy nyitva a ajtó vagy zárva az ajtó ez nem túl jó megoldás... arra lenne szükség hogy a motort mondjuk 10mp ig működteti es utána vár 2percet majd hőt mér és asszerint nyit vagy zár 10 mp-ig de ha már lúd legyen kövér lehessen beállítani hőeltérést - hogy a motor ne menjen állandóan - pl ha 31 foktól eltér az érték 2 fokkal (le vagy föl) --> csak akkor kezdjen a motor dolgozni... és nappal más hőfokot kellene tartania mint este (gondolom ezt egy alkonykapcsolóval lehetne megoldani ami a PIC egyik lábát kapcsolná az meg a változókat írná át ennek megfelelően) a Tatám dobna egy hátast ha ezt megoldanám és nem zsörtölődne annyit... gondoltam egy nagyobb PIC re mert ugye egyedi darab 1 fóliasátor és hátha a csepegtetőöntözést is később rá szeretném bízni (na az lenne a KÁNAÁN) egy hőérzékelőre ami olcsó és mimimum 1 Cfok pontos és nem feltétlenül egy LCD-re... ami esetleg kijelzi hogy esti vagy nappali az üzemmód a beállított és a pillanatnyi hőfokot... Hát nagyjából ennyi... Gondoltam hogy rákérdezek itt hogy ki mit javasol az építéshez... van e tapasztalat ilyen téren...
Jó kis elgondolás. Hőszenzornak meg lehetne próbálni LM35DZ-t (300Ft körül van). 0,5°C-os felbontásban tud mérni.
LCD helyett mire gondoltál? Mert valamivel csak ki kéne jelezni hogy hány fokra vannak beállítva. Vagy a beállított érték állandó lenne? Ezt úgy értem hogy most beállítod 31°C-ra és azt egész évben annyi marad. Ha nem kell kijelezni semmit akkor egy kisebb lábszámú pic-kel is meglehet oldani. Csak legyen benne A/D bemenet. Azt úgy meglehetne oldani hogy 2 percenként vegyen mintát és az alapján nyisson vagy csukjon.
igazad van!
jó lenne látni a beállított értéket és a pillanatnyi hőfokot is... de akkor mintha láttam volna itt valahol egy menü-kódot 4 gomb kezeléssel (menu-fel-le-enter) azzal lehetne esetleg beállítani az értékeket ? PIC nek melyik lenne az ideális most 1 LM35DZ höszenzor, 2 relé, 1 LCD, 4 gomb, alkonykapcsoló a jövőben (ha felnövök a feladathoz) plusz egy relé a csepegtetőöntözéshez vagy 2 ? mindegy így összesen mennyi ki/bemenet kellene? Az LCD mennyit is használ 2 soros ahogy itt nézegetem a hozzászólásokat meg a Parsic nevü progit az lcd nem lehet gond... de a Flow lenne a logika miatt a jobb választás... meg mégis csak Flow... topic
Hőszenzor 1 láb
2 relé 2 láb LCD 6 láb 4 nyomógomb 4 láb Összesen 13 láb kellene ehhez. +2 a táp. 15 láb.
akkor a 16f877A elég lehet a jővőbeni kiegészítesekkel
ha jól gondolom...
Valószínűleg.
Egy dolgot még kifelejtettünk. Kell még egy láb az alkonykapcsolónak is.
akkor a jövőbeni babrálás miatt jó lehet a
PIC16F877A-I/P MCU 8bit 8k x14 Flash 33I/O 20MHz ... neki kell egy 20 MHz Kvarc ... a képeken a bekötések... szóljatok ha valami rossz... ja és a táp
az alkonykapcsoláshoz jó lehet az alábbi rajz?
a relé az egyik bemenetet állítaná...
Oda nem kell ilyen bonyolult. Elég egy ilyen is:
Sziasztok!
Ismét van egy problémám,valamiért nem tudom lefordítani a projekteket .hex-be,ezt a hibaüzenetet kapom ha valaki találkozott már ilyen hibával segítsen!
tedd át a projektet nem ékezetes mappába és mennie kell elvileg
foto ellenállás kellene mert az a fény függvényében növeli vagy csökkenti az értékét a dióda meg csak kapcsol
|
Bejelentkezés
Hirdetés |