Fórum témák
» Több friss téma |
Es akkor majd a Pic ben kell lekezelni a kapcsolasi folyamatot?
igen.. a flowcode-ba a hőszenzort meg a fotoellenállást a bemenetek között az adc-vel tudod megoldani az egy potméter a kapcsoló az kapcsoló a reléket meg ledekkel lehet a programban helyettesíteni lcd meg lcd
Ha lehet valaszd a 16F887-et, van belso oszcija. Hoerzekelonek a MCP9700A sokkal olcsobb, es mer negativ homersekletet is. CHPCD arulja mindkettot.
összedobtam egy gyors segítséget.. persze nem működik még de kiindulásnak jó lesz .. benne vannak a gombok pergésmentesítve, a kijelző a 2 bemeneti érzékelő a 2 kimenet. Remélem kiindulásnak jó lesz.
ok
ez a 40 Mhz biztos elég gyors... ilyen kristály is kell hozzá? a flash -ban lehet tarolni a beállításokat vagy az törlődik áramkimaradáskor?
sajna a progi amit talaltam nem mukszik ...
kutatnom kell egy mukodo verziót
OK...
...akkor marad a 20 Mhz-es a anyaglistán. Lassan összeáll az anyaglista... Idézet: „TL431-el egyszerűen tudsz 2.5Voltos referenciát csinálni” Szoval ha 2.56 V a referencia fesz, akkor a 10 bites AD 1 osztasa pontosan 1/4 fok. Nem kell varazsolni egy kerek ertek eleresehez. A kornyezeti homerseklet Magyarorszag teruleten -25 -> + 40 C koze esik, viszont a LM 35 nem alkalmas negativ homerseklet meresere egyszeru modszerekkel, es meg draga is. A MCP9700A -40 -> +125 C fok kozott ad kiertekelheto jelet, ahol is egy egyszeru kivonassal kapod meg a valos erteket, mivel 0 C-nel 500 mV a kimeno fesz, viszont a LM 35 alap kiepitesben csak +2 -> +150 C kozott tud ertekelheto jelet adni. (lsd. adatlap) Csa Vili
De szerintem egy fóliába (főleg ha paradicsom van) nem lesz mínusz. Ezért szerintem megfelel az lm35-is.
A 40 MHz szerintem teljesen felesleges. Mivel ez egy nagyon lassu valtozas, elegendo minden percben, vagy percenkent 2x merni. Ehhez boven elegendo egy 4 MHz belso oszcis uC. En hasznaltam egy homerseklet es legnedvesseg meres es szabalyzas rendszerhez, gombok, LCD, PWM motor szabalyzas, egy 16F690 uC-vel felepitett keszuleket, es meg maradtak is szabad labak. A uC az ido 70 %-aban "SLEEP"-ben van.
De vegul is ha azt akarod hogy jo legyen, ugy csinalod ahogy neked tetszik!
Nincs mindig benne, es a csutkato is elfogyhat! Ja es legalabb 70 Ft az MCP9700A.
A nagyobb gazdaságokban egész évben van paradicsom. Decemberben elültetik és egészen novemberig tart.
A másik meg az hogy őneki 31°C-so hőmérsékleten kell tartani a fóliát. Minek neki mínuszt is mérni? Mert ha nincs benne télen paradicsom akkor pedig felesleges működtetni a rendszert.
Igen a belso homerseklet 10-35 koze kell hogy essen...
Lenyegeben mindketto megfelel... Mindkettot ugyanolyan egyszeru kezelni... Megepiteni melyikkel kevesebb alkatresz?
Kb 10m a tavolsag a doboz es a meresi hely kozott..
Nem ertem a kotozkodest. A termeszet ugyis erosebben hat. A masik, hogy ha nem ismersz valamit, attol meg lehet jobb mint a Te elkepzelesed. Lattam mar egy par kerteszetet eletemben, ahol a torodes ellenere elofordult fagy. De ez mar szerintem nem "Flowcode" tema.
Én nem kötözködésnek szántam. Bocsánat ha úgy tűnt. Nézegettem amit ajánlottál. -40 + 125. Nem is olyan rossz. Most nézem hogy ezt A/D-vel ugyanúgy fel lehet dolgozni a jelet mint az lm35-nél. Én azt hittem ez I2C buszos.
Akkor megrajzolnam a kapcsolasi rajzot...
Milyen progival lenne szép?
Ajanlanam az Eagle "Free" verziojat, es ott talalsz szabadon letoltheto LIB-eket is. Egy kis trukk az erzekelohoz: Kozvetlen a tap labakra kell egy 100 nF kondi, es a jelvezekekkel sorosan egy 1k ellenallas. Igy el lehet vinni akar 50 meterre is. A PIC AD labara kozvetlenul 1k sorosan, es 100 nF a GND fele. Mint emlitettem 2.56 V Vref-nel 1/4 C a felbontas. A mellekletben egy altalam megvalositott szabalyzo.
Lehet hogy eleg lenne ennek a prg modositasa a problemamra?
Ez egy homersekletn szabalyzo, ami lassu (1 sec) PWM-el szabalyoz egy inkubatort 38 C fokon. A kimenete egy SSR- vezerel. C-ben irtam hozza progit, de ez nem publikus.
Közben játszottam egy kicsit, és javítottam a progin.. nem lett szép meg kicsi de így legalább látod hogy mit miért csinál és könnyű bármit módosítani benne..
Installation ended prematurely because of an error...
telepítéskor... Találkoztatok már vele? az alábbiak nem váltak be: Unregister Windows Installer, and then reregister Windows Installer. To do this, follow these steps: 1. On the "Start" menu, click "Run:. 2. In the "Open" box, type "msiexec /unreg", and then press ENTER. 3. On the "Start" menu, click "Run". 4. In the "Open" box, type "msiexec /regserver", and then press ENTER. -------------------------------------------------------------- 1) Click Start and Run 2) Type in "regsvr32 %SystemRoot%\system32\vbscript.dll" without the quotes 3) Click OK 4) Retry the installation routine telepítsem ujra a win7-et?
t alán amit leszedtél hibásan jött le és azért nem megy fel.. szedd le máshonnan újra
Sziasztok.
Az a kérdésem,hogy ha csinálok egy alkalmazást Lcd kijelzővel pl:menürendszert akkor ha beégetem a pic-be ugyan úgy fog villogni a kijelző,mint a szimulációban,vagy nem észrevehető?
Nah nagy nehezen sikerült a telepítés...
Átnéztem és szuper... Nagyon köszönöm a gyors segítséget... Úgy látom ez lesz az én programom De módosítanom kell még mert a nyitó és záró funkció 2 külön relé ( ezt tegyem külön elágazásba?- egyszerre nem kellene működniük ) És a motor csak x-másodpercet (TMOZG valtozo) kellene működtetni és utána várni hogy a fólia-hőmérséklet tudjon csökkenni/emelkedni/változni (kb 3 percet - de ez is inkább beállítható kellene hogy legyen -MERESEKKOZOTT valtozo-)... itt tartok -> mellékletben a file |
Bejelentkezés
Hirdetés |