Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Lakásriasztó
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérnék! Van egy NAPCO XP600-as központom, saját kezelőjével. Rendelkezik saját analóg vonalas kommunikátorral. Azt szeretném elérni, hogy saját tel számra lehetőleg szöveges üzenetet küldve jelezze a nytást, betörést, stb. Modemen keresztül van tel. vonalam és internetem. Már felforgattam az internetet ilyenek után, de csak egy dolgot találtam, ami nem kompatibilis. Fontos sajnos a megoldás olcsósága is. Köszönöm! Üdv!
Sziasztok Mágusok
Lebontottunk egy lakás külső risztó dobozát azt szeretném tudni hogy lehet-e belőle egy riasztót csinálni a beltéri egység nélkül? csak egy ajtót szeretnék védeni vele egy pill kapcs. segítségével ,ha kap feszt. egyből visítson. előre is köszönöm a segítséget! sziasztok küldök képet róla.
Riasztót nem.
De ha erre a szirénára ráteszel egy akkut, belül adsz neki 12V-ot, és a 12V negatív kapcsát bevezeted agy alaphelyzetben nyitott érzékelőbe, kapcsolóba, ami akkor zár, ha nyitod az ajtót, és annak a másik felét bekötöd a a fehér vezeték helyére, akkor visít, feltéve, ha a sziréna jó még. És belül sem árt egy szünetmentes táp, mert áramszünet esetén erősen csuklani fogsz. És nem kell minden topikba kitenni a kérdésedet...
Köszi a gyors választ megpróbálom hátha csuklok majd
csak azért van két helyen mert nem tudtam hová tartozik sry Még annyit légyszi a betápot melyekre kell kötni? A negatívot a fehérhez de a + hová?
Táp a + és -, Most piros és szürke van bekötve. A negatívot egyszer közvetlenül kösd a mínuszra, és egyszer a kapcsolón keresztül az indítóra
(fehér)
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Van 1 mozgásérzékelőm, aminek a reléjére egy másik relét kapcsol és ezzel kapcsolnék egy vezeték nélküli csengőt. A mozgásérzékelő „nagy” távolsága miatt tettem a vezeték nélküli csengőt. A rajzon látható módon oldottam meg (mechanikusan). Ezzel az a gond, hogy a mozgásérzékelőn a minimumkapcsolási idő az 10 másodperc. Ami a dallam csengőnek sok és e miatt megbolondul a csengőm. A csengőnek egy határozott kontaktus kéne, amit a látható módon akartam megoldani. Az „1” es mikrokapcsolóról, ha lelép, adja a kontaktust a csengőnek, ha eléri a „2.” kapcsolót megszakítja a kontaktust. Kézzel behúzatva működött, de a relé gyorsasága miatt nem kapcsolja be a csengőt. Tudtok jobb jó megoldást? Még keresem a megoldást!
Tekintve, hogy ez egy elektronikai fórum, én egy 555-ös kapcsolással oldanám meg...
Sziasztok !
Annyira nem vagyok otthon ebben a témában, ezért azt szeretném megkérdezni, hogy adott egy 5010 központ lehet e ugyanazt a zónát a két patricióban különböző képen programozni ,mert valami ilyesmire lenne szükségem. Üdv.Sándor
Sziasztok!
*** Törölve ! A fórumon nem lehet üzletelni, se reklámozni ! Van ingyenes apróhirdetési lehetőségünk .
Szevasztok. Az lenne a kérdésem ,hogy lehet megoldani azt,hogy egy 230v rol műkődő pir érzékelőt bekőtni egy 12v rol műkődő riasztokőzpontba.Űdv:Gyati
Csak akkor ha leválasztod az erősáramú hálózatról! Életveszélyes lehet mert általában leválasztás nélküliek és a kimenetükön fázisfeszültség lehet! Ha egy relét vezérelsz vele aminek a kontaktusai kötöd a riasztó bemenetére, elvileg, jó megoldás lehet.
Sziasztok !
Van még egy kérdésem a DSC központal kapcsolatban. A sziréna és a központ akkumulátorát tölti e vagy külön kell róla gondoskodni ? Üdv. Sándor
Ha mindent szabályosan kötsz be, akkor igen.
Nem a vita kedvéért: "Az apróhirdetési lehetőséget csak aktív tagok használhatják!"
Ezt az üzenetet kaptam!
A központ akkuja a piros+ meg a fekete- kábelsarus vezetékkel van összedugva. A sziréna pedig a Bell +és- -ra. Azért kérdeztem mert a boltokban a központhoz árulnak töltőt is.De akkor minek?
Ha így van összekötve akkor jó! Töltőt árulnak? nem tápegységet?
A 230 Voltos PIR érzékelők is nagyrészt 12 V DC-ről mennek. Trafó nincs bennük. Nézd meg a benne lévő relé feszültségét.
A 230-ból kb.100 ohm + 220nF + 4007 dióda (sorba) (esetleg graetz) ejti a feszültséget 12 V-ra. Megkeresed a 12 V puffer kondenzátorát és egy 100 ohmos ellenálláson keresztül ad rá a + 12V-ot. A - táp mehet a puffer kondi minuszára. ( a 100 ohm korlátozó a valószínűleg beépített Zener miatt kell) Lehet, hogy elég a 220nF-et áthidalni.
Helo mgy.Azért tettem fel a kérdést,mert a pir 230 v-os égőt tud kapcsolni.Kőszi a hozzászolásodat.Űdv:Gyati
Egy Web áruház ajánlatából SC TE2430 Elérhető
Töltő/tápegység modul max. 27,6VDC/3,0A -A tápegysége 16V AC.
Ez egy segédtápegység. Ha a központ tápkimenete már nem bírná működtetni az eszközöket, akkor kell ilyen vagy ha túl nagy távolságra kéne tápot elvinni és a vezetéken nagy lenne a feszültségesés.
Végülis....ha már ezt csinálom egész nap...miért ne írogathatnék ide....
Köszönöm,hogy felvilágosítottál.Még eléggé kezdő vagyok.Most telepítettem először riasztót,és még sohasem foglalkoztam ilyennel.Otthon sok mindent muszáj pénz szűkében az embernek megcsinálni.Azért még ha valami problémám adódik fordulhatok hozzád ?
Nyugodtan! Esténként igyekszem itt lenni de nem ígérem minden napra! (az egész országban ténykedek és van amikor későn érek haza)
Én sajnos 24V-ot mértem a "táprész" után, a 12V valóban jobb lenne.
Szerintem 12 Voltról is működik, mert a PIR rész nálam 6.2 Voltos zenerrel van levédve. Próbáld a relét kicserélni 12 Voltosra.
Üdv Mindenkinek!
Szeretnék csinálni egy riasztót a kertbe. Van egy optikai szenzor ami kb 40 méterre ellát. Egy bajom van vele, csak addig ad ki jelet (riasztást) a szenzor amíg a sugarában benne van valami. Azt szeretném megoldani valahogy, ha a sugarán valami áthalad a riasztás ne szűnjön meg, vagy egy 10-20 percig, vagy addig amíg ki nem kapcsolom. A szenzorból kijövő jel az mínusz (negatív) jel! Tudna valaki megoldást rá? Előre is köszönöm.
Szia !
Újra itt vagyok egy kérdéssel. Vettem három mozgásérzékelőt. Infra ( kisállat véd.) DSC LC100-PI Az a bajom velük,hogy van amikor érzékeli a macsekokat,van amikor nem.Megbízhatatlan.Sok a vakriasztás.Mit javasolsz ,esetleg valami máik típust ? Üdv. Sándor
Szia!
A macsek ugrál vagy csak a földön mászkál? Nem mindegy! Ha felugrál valahová is akkor be fog riasztani! |
Bejelentkezés
Hirdetés |