Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Végre teljesen elkészült a forrasztó állomásom. Sokan kérdeztétek, hogy miért jó a nyák doboz. Nos, olcsóbb mint egy gyári műanyag. Tényleges méret alakítható ki belőle (nem pedig a gyárilag adottra kell szorítkozni). Könnyen megmunkálható és ha elszúrok valamit, gyorsan cserélhetem az adott oldalt. No, de beszéljenek a képek...
... és még néhány.
Szép lett Mesterúr és az indokok is elfogadhatók.A doboz aljára 4 kis "lábat" tessen ragasztani kérem,mint amit a gazdaságosban is lehet kapni valami székláb alátét néven.
Köszi! Ott van a sarkokban 4 áttetsző szilikon gumi lábacska...
Látom megy a Szekér Viktor, szép munka, na de egy roppant fontos kérdésem lenne hozzád: Milyen festéket használtál letudnád ide írni esetleg eltorzítva "$" -el a reklámozás fedhetősége céljából.
Előre is köszi a segítséget ez ügyben. Sajnos két keserű tapasztalatom támadt egy elvileg nívósabb márkával: Egyik esetben műanyagot vontam be vele (hangsugárzóról van szó) a másik esetben egy számítógépházat. A hangszónál megszáradt a festék, de az állaga fura lett, ha bármit ráteszek a hangsugárzó tetejére oda tapad és egy igen ronda foltot hagy ott maga után, megjegyzem ez nem friss festés már, és még mindig fellágyul. A számítógépháznál ugyan ez nem állt fenn, ott inkább lepattogzott a festék, mindenhonnan, ami így kissé meglepően hasonlít egy ütött-kopott katonai számítógépházra amit már vagy 35 éve leselejteztek.
Off módban írom, mert erősen off... Csatoltam egy képet. Meglátásom szerint a jó alapozás nélkül, bármilyen jó festék is le fog jönni. Én mindig zsírmentesre csiszolom és nem tapizom össze. Festés előtt letörlöm alkoholos papír törlővel. Ezután ráfújok (jól felrázott, szoba-hőmérsékletű) festékkel egy halvány, pöttyös réteget. Megvárom még normálisan megszárad, majd jöhet a következő réteg. A matt feketéből 3-6 réteg is felmehet a tökéletes fedéshez. Száradás után, hasonlóképpen jöhet a magasfényű (!) lakk. Egyszerre sohasem viszek fel sokat, nehogy megfolyjon. Akkor lenne igazán szép, ha az egyes lakkrétegek között meg lenne csiszolva, majd a legutolsó réteg polírozva lenne. PC házzal csináltam már ilyet és gyönyörű lett. Ahhoz mondjuk vizes alapú magasfényű lakkot használtam és szivacs hengerrel vittel fel a rétegeket.
Sziasztok
A neten találtam ezt az RS232/485 átalakítót. Nem túl bonyolult és automatikus benne az RX/TX. A nyák lehetne kisebb de adott volt nem akartam újat tervezni. Üdv
egyeni.hu oldalrol rendeltem cask annyi hogy el lettek csiszolva. Ott van minden értékük.
Sziasztok!
Egy elemlámpát építek éppen. Igaz, hogy még nincs kész, de azért tettem fel pár képet Jelenleg már a bordán vannak a LED-ek, így tudom tesztelgetni őket. A hűtőborda egy szögletes procihűtő, öröm volt kör alakúra reszelni. A 4db LED, összesen 1240 lumen és 12,4W. Az asztalomon lévő 75W hagyományos égőnél észrevehetően erősebb a fénye. Bizony megfelel egy 100-as égőnek. Ettől persze még nem lenne jó elemlámpa, mert a fényét irányítani kell, ezért 7 fokos tükröket szereltem rá. A fény egy része "elszökik", tehát a fókuszálás pontján kívül is látni, de azért igen csak sok fény megy oda, ahova kell Hát belenézni nem tanácsos 10m-ről sem, brutális fénysűrűsége van. Mintha napba néznék. . Este belenézni meg kész öngyilkosság. Ha elkészül teljesen, még dobok képeket. Természetesen aksikról fog menni, és hordozható lesz. zoka
Aztamindenit!
Gratula! Mivel reszelted le a bordát?
Köszi
A négy sarkot lefűrészeltem, aztán sima kézi reszelővel, a többit. Két óra alatt elkészült a reszelés. Még két képet mutatok, hogy lehessen viszonyítani a fényét. Az egyiken egy hagyományos 100W izzó világít, a másikon bekapcsoltam mellé a LED-et is. A fényképek azonos körülmények között készültek, azonos beállításokkal. Semmi photoshop vagy ilyesmi. Csak átméreteztem. A tükrökkel felszerelve valóban így világít. Szerintem durva. :eplus2:
Üdv! Nekem nagyon tetszik először is ez a stand másodszorra pedig a nyak megoldás én is gondolkodtam rajta de azért megkérdenem ,hogy mivel ragasztod illetve illeszted össze a lapokat(nyákokat)?
Jó kis munka lehetett.
Viszont a kép csalóka, szemből jóhogy nagy fénye van
Ragasztani? Ha már egyszer nyáklap, azt forrasztani kell...! :yes: Nézd csak meg: Bővebben: Link
Tszteletem mindenkinek. Próbálok építgetni ,hogy fejlődjek. Életem első ( de remélem nem utolsó) kombóját készítettem el.Bővebben: Link
Szia. Köszi a segítséget, akkor tudom részben hibáztam is festéssel, így az általad javasolt módszer szerint próbálkozok majd.
Peti.
Szia!
Tudnál adni egy linket a kapcsolásról? Köszi!
Szia
Itt találtam a kapcsolást sok egyéb hasznos dolog mellett. Az a jó benne, hogy nem kell az RX/TX vezérléssel foglalkozni, meg van oldva hardverből. Nekem teljesen hibátlanul megy, bár még csak kb 10 m vezetékkel próbáltam és csak egy slave eszköz van a vonalon. Annyit módosítottam az eredeti kapcsoláson, hogy a vonal lebegését megakadályozó ellenállásokat nagyobbra cseréltem mert szerintem nagyon kicsik voltak. Valahol a kommentekben is van szó erről. Üdv.
Sziasztok!
Ma készítettem egy PWN es ledes éjjeli lámpát.Egy lm339-es és egy BUZ30 az alapja.56 led van bent.Beszéljenek a képek.Üdv
És még 1 videó a működés közben.
Sziasztok!
Összedobtam ma egy programozható időzítőt a levilágítómhoz. Az ötletet Vicsys "Tanítható időzítő" című cikke adta. Képek: Bővebben: Link
Elkészült a Spinning ledem prototípusa nem lett a lejobb ez így sikerült!
Biztos jól néz ki, de nem kérhetek(kérhetünk) youtube-os videót?
Bocsi amúgy van csak később raktam fel!! Bővebben: Link :yes:
Jópofa, bár elég nyegle a konstrukció.
Szia
Csináltam valami hasonlót én is RGB ledekkel 64 db. Bővebben: Link VIDEÓK itt Fejlesztéséről a képek:KÉPEK |
Bejelentkezés
Hirdetés |