Fórum témák
» Több friss téma |
(3) Tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni, valamint az ellenőrzés eredményét
befolyásolni, ide nem értve az ellenőrzést előre jelző eszközök használatát. (1/1975. (II. 5.) KPM-BM)
Hali!
Írtam mailt, elolvastad ? Tibi
Szia!
Semmit nem kaptam.... katona1david@gmail.com
Ha valami okosság, kérlek benneteket, nekem is küldjétek át! Köszönöm!
Szia,a c4 kondi helyére tegyél be egy 470ohmos ellenállást,az r4-et meg vedd ki,hidd el minőségi javulást fogsz tapasztalni fényerőben.Stabilan megy nem melegszik,és így a picből kijövő impulzusok(200nsec) valóban realizálódnak a mosfet kimenetén.Remélem jó az elgondolásom,de azért ki is próbáltam
Szia! Akkor ezek szerint működik, ha jól értelmezem, amit írtál. Trafival is próbáltad? A rajz alapján nem is kellene működnie, csak így ha átalakítod?
HMJ is a hosszabb impulzusokkal probalkozott eloszor, aztan nem veletlenul kerult oda az az RC tag.
Mondjuk ebben lehet hogy igazad van,HMJ biztos jó munkát végzett hardver-szoftver téren.Akkor viszont sejtésem sincs hogy Hagens blokkolója miért nem ment.Mondjuk én még csak szkóppal méregettem,élesben nem.
Hali!
Még mindig nem kaptad meg az emailemet ? Ide a hobbielektronikára is küldtem privit. Tibi
Sziasztok! Ezt én sem értem, pedig minden jól van megépítve. Megnéztem a 100pf -os kondit is hogy nem lett e rossz érték betéve, de minden jó. Olyan nincs itt aki megépítette a HMJ terve alapján, azt amit én is, és élesbe működött neki? Nagyon kíváncsi lennék. A kondit miért kell kivenni ha jó a rajz stb. Egyébként ha blokkol, akkor mekkora áramot kell felvennie? Még erre kiváncsi lennék. Mert nekem az árammérőm a tápegységembe, nem nagyon lengedezik.
Ilyen keves LED-nel nem is lesz jelentos a teljesitmeny novekedes, mivel kicsi a kitoltesi tenyezo.
Sziasztok!
Én is építgetek, és egy kis baráti segítséget szeretnék kérni. Az első művem a HMJ féle teszer, ami itt sokaknak első rúgásra indult. Elakadtam a kritikus pontnál: szépen kulturáltam összeraktam, de meg se nyikkan . HMJ el van havazva, nem akarom zaklatni, már így is sokat segített. Szóval egy lépésenkénti tanácsadásra szeretnék megkérni valakit, aki hasonló cipőben jár, mit mérjek, hol mérjem? Gondolom ugyanez lesz a TFDU-s blokkolófejjel, azt is jó lenne feléleszteni....Ha esetleg még azt is meg lehetne oldani, hogy összejöjjünk valahol, és szakkör jelleggel együtt beindítsuk a dolgokat, akkor a hideg sört én viszem.
szia! Ha a nyĂĄk ĂŠs a tĂĄp rendben,valamint a hex betĂśltĂŠse is ok,ha ennek ellenĂŠre nem vilĂĄgĂt a kĂŠt led,akkor szerintem a pic a rossz. Az elsĹ smd teszterem nekem sem indult(talĂĄn mert a picbĹl nem az "A " tipust hasznĂĄltam),de azĂłta ĂŠpĂtettem dip tokos meg egy smd (smd ledekkel) vĂĄltozatot is,valamint egy blokkolĂłba betĂśltĂśttem azt a hexet,ami csak fĂĄma3 frekijĂŠt tartalmazza,ĂŠs az is tĂśkĂŠletes,tehĂĄt szoftverrel biztosan nincs baj.
bocs,de az erdo kozepen irtam egy telefonnal es nem jol kezeli az ekezeteket.
Hopp, itt álljunk mg egy pillanatra: A rajzon az "A" nélküli 16F628 PIC szerepel! Először én is "A" jelűt vettem véletlenül, de a Conrados Vellemann égetőm hibaüzenetet adott, hogy ezt a HEX-et ő márpedig ebbe a PIC-be nem fogja betölteni. Nagy nehezen szereztem "A" nélküli PIC-et, abba nagyjából simán ment a betöltés (csak valami config sor miatt brekeg).... Te meg most azt írod, hogy azért nem indult, mert nem az "A" típust használtad: hogy is van ez? (bocs, ha ennyire laikus dolgokat kérdezek, minden kezdet nehéz)
Teljesen mindegy,hogy a vagy "sima" a piced. Ha nagyon nem boldogulsz,kuldok neked programozottat-jelenleg csak dip foglalatos procim van itthon. Tesztelni tudom elotte,van probapanelem hozza
nem biztos hogy ez az oka...en is a sima verzioval csinaltam az elsot,ugyanezt vegigjatszottam mint te. Csak egyket eszrevetel: a teszter kodjaba 16f628a van becsatolva,az mplab ehhez nem ajanlja fel pickit2 egetot,de a simahoz igen. Egy masik szofttal viszont be tudtam tolteni a simaba,de nem indult el. Ekkor vettem meg az "a" jelut,es az elsore ment,azota mar egy smd valtozat is elkeszult,hiba nelkul. A legjobb az lenne ha elfogadnad hbfj ajanlatat,o megiscsak sokkal jobban ert ehhez a temahoz. Ha hulyesegeket irtam,elnezest.
Sziasztok
Érdeklődnék hogy mi a véleményetek a KIYO PROPARK3 lézerblokkolóról?
Ha belefér,hogy közelről mérhető vagy ,akkor nem rossz -de legalább 3-5 fej kell előre az autóra az elfogadható eredményért - hátra gyakorlatilag esélytelen.
Akkor ha jól értem igazából távolra nem olyan hatékony,
én előre 3 fejre gondoltam egyenlőre!
Pontosan távolra hatékony . Közeli mérés esetén vérzik el. Ezért is nem érdemes hátra ledes blokkolót tenni,mert a hátsó mérés ideális esetben 0m-röl indul ,ahol tuti a bukás.
3 fejes kiyo rendszert is mértem már , ha jól vannak felszerelve a fejek,akkor egy olyan 60-70m ig megvéd.
Sziasztok!
Ma kaptam egy bontott 4 fejes LI-t, amit egy törött kocsiból szedtek ki. Sajnos levágták a fejek kábeleit és a csatlakozókat is. (a közpotba nincs mit bedugni) Az lenne a kérdésem, hogy tudja esetleg valaki az RJ12 csatlakozó bekötését szín szerint?
Sziasztok!
Tegnap láttam a TV-ben valamelyik helyszínelős sorozatban hogy úgy oldották meg a sebességmerés elkerülését hogy a rendszámtáblára valamiféle lencsét ragasztottak. Ez nem blokkolt semmit csak annyi volt a szerepe ,hogy torzította a rendszámtáblát tehát ha nem közelről nézték akkor nem tudták leolvasni mert homályos és torz volt a kép tehát bár készül felvétel azonban nem leolvasható a rendszám. Tehát a kérdésem a következő lenne: létezik ilyen, ha igen mi a neve, nálunk kapható e??
Letezik igen,az Allitolag egyik adasaban foglalkoztak is vele. Egyfajta polarizalt muanyag.Nevet sajnos nem tudom,beszerezhetoseget pedig szinten nem
Letezik, (bar szerintem nem polarizalt). Magyarorszagon tiltott a hasznalata, ugyanis a rendszamtabla ele semmit sem tehetsz, igy nem is nagyon arusitjak nalunk.
Sziasztok!
Van nekem 1 plazmagömböm ami a tv-m elé téve bezavarja a távirányítóm. És tételezzük fel hogy valahogy beszerkesztem az autóba akkor szerintetek képes lenne blokkolni a lézeres vagy a sima trafit? vagy csak egy nagyon sukár rajos verdám lenne? előre is köszi!
Csak elméleti szinten... a plazmagömb mint fényforrás ill. világító izé (esetleg több darab) sem lenne képes arra hogy meghülyítse a detektorokat???
köszi !
Mivel hülyitené meg ugyan ? A plazma egy néhány tiz khz-es frekin gerjesztett kisüléses elektronikával van hajtva ,a lézer sokkal alacsonyabb ,a radar sokkal magasabb frekin dolgozik (elöbbi 100Hz-4khz ,utóbbi europában 32GHz felett) ,elég esélytelen az interferencia
|
Bejelentkezés
Hirdetés |