Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Nyomtató probléma
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Köszi, 1 hét múlva kb kiderül mert most munka miatt nem nagyon van időm bütykölni. Mindenképpen megírom mi az eredmény.
Szia!
Hol lehet HP 2100-hoz PCR krémet kapni, illetve opc dob tisztító és polírozó pasztát?
Ha még olvassa tranzisztor kolléga, akkor leírom mi történt a régi, márciusi ügyben. Az jött be, amire gondoltam, a bontatlan toner kazettákban valóban felkeményedett a blade. De kiderült, hogy örök gari van az ilyen kazettákra, úgyhogy majd visszaviszem a HP-nak, hogy kenjék a hajukra.
![]()
Hello!
Igazad van valóban nem emlit a hp semmi határidőt ami a garanciát illeti a lézerkazettáknál! Szerintem ők erre nem számitottak mert bizonyára nincs sok régi elfekvő kazetta! Szerintem a lamella magában az eredeti csomagolásban nem megy tönkre a minap megnéztem egy 6-7 éves lamellát színre és "állagra" jónak tűnt ! Szerintem akkor kezd csak rohadni miután beszerelődik a kazettába bizonyára a kazetta anyagából (polisztirén ?) szivárog ki valami vegyszer és megtámadja a lamella gumiját ami első fázisban megsárgul utána elveszti a rugalmasságát majd megkeményedig és legvégén darabokra hull (ilyet is láttam már). Üdv! HP garancia
Szia! Azért bevallom nagyon kíváncsi vagyok az arcukra, amikor beállítok 4 db ősrégi nyomtatóhoz való kazettával.
![]() Csak azt nem értem, hogy ennyi idő alatt hogy nem jöttek rá, hogy a kazetta anyagának kipárolgó oldószere tönkreteszi a lehúzókés anyagát. Hiszen már ölég régen gyártják ezeket és tapasztalatuk is bőven lehetne vele. Hacsak nem azt gondolják, hogy a vásárlástól eltelt idő függvényében drasztikusan csökken a visszahozott kazetták mennyisége, és nem éri meg technológiát váltani. No de mindegy is. Üdv!
Szervusz!
Nagyon kiváncsi vagyok hogyan dől el majd a dolog ! A kereskedők művészek az ilyen szitukban kiutat keresni és a legtöbb esetben sikerül is nekik. Máskülönben azért nem készitik tartősnak a kazettát mert akkor nem fogyna.Majd írjál a fejleményekről! Üdv!
Szia!
Én is pontosan így jártam a LaserJet 4V-m 1997-ben gyártott eddig bontatlan tonerkazettájával, a blade elöregedett, és nem töröl rendesen... Pont ezen gondolkoztam, hogy nincs semmi szavatossági idő írva, vagy bármi az élettartamáról, és én is úgy tudom, hogy ezekre élettartam garancia van... Nagyon kíváncsi vagyok mit fognak mondani a HP-nál a régi tonerekre! ![]() Még leírom, hátha másnak segítségére szolgál majd, hogy a fuserrel is volt egy kis probléma, ami szintén elősegítette azt, hogy még új, cserélt blade-del sem volt képes rendesen törölni. (mástól is halottam már ennél a típusú nyomtatónál, hogy kicserélte a blade-et, egy picit javult a helyzet, de tökéletes még újjal sem lett...) Erre végül a tranzisztor kolléga által javasolt módszer lett a megoldás (amit így utólag is nagyon köszönök! ![]() a termisztort ki kell szerelni és alaposan megtisztítani, egy kicsit hajtani a rugózós lemezén, hogy jobb legyen a hőátadás, mert a fuser kicsit túlfűtött a rosszul érintkező termisztor miatt, és ez elég volt ahhoz, hogy annyira felmelegítse a tonert, és benne a blade-et (ebben a típusban nagyon közel van a fuser a tonerhez), hogy az megpuhult, és nem tudott rendesen törölni... Várom a fejleményeket! ![]() Üdv: Laci
Mindenképpen írok majd róla!
Az én toner cartridge-aim vadi újak, tehát túlmelegedett fuserről szó sem lehet. De ha folyamatosan erős hőnek van kitéve a blade, nyilvánvalóan hamarabb tönkremegy.
Ha azonban hiba a fuser beállítása után megszűnik, akkor nem a bladdel volt a probléma, hanem a hő miatt megváltozott a doboz mérete, és elemelte kissé a blade-et a hengertől. Az pont elegendő, hogy a blade ne legyen képes ellátni a feladatát. Aztán ahogy összehúzódik a műanyag doboz, a blade ismét a helyére kerül.
Sziasztok!
Hatalmas problémával fordulok hozzátok. Van egy Samsung SCX-3200 típusú nyomtatóm,szinte csak az idén használtam eddig. Összesen kb 4-5000 lapot nyomtattam ki vele,használtam már több fajta tonert is,gyáritól az utángyártottig. A problémám a következő: A jelenlegi utángyártott tonerrel 500 lapot nyomtattam ki eddig,a nyomtató szoftvere azt jelzi,hogy félig van a toner még...viszont olyan rossz minőségű a kinyomtatott lap,mintha már nem lenne benne elég por. Szürke,mintha kihagyna,vagy kevés lenne benne. Amit tudni érdemes még a dologgal kapcsolatban,hogy ezt az 500 lapot szinte majdnem teljes egészében egy nap alatt nyomtattam ki,utána olvastam,h nem ajánlott egy nap ennyi nyomtatást végezni egy ilyen otthoni kis készülékkel. A kérdésem az lenne,hogy miért nem nyomtat kellő tintával,illetve porral? Be tudnak ezek égni? Vagy mi lehet a probléma? Ráztam már a tonert,hullik a por belőle,szóval van még benne Válaszotokat előre is köszönöm!
Sziasztok!
Hatalmas problémával fordulok hozzátok. Van egy Samsung SCX-3200 típusú nyomtatóm,szinte csak az idén használtam eddig. Összesen kb 4-5000 lapot nyomtattam ki vele,használtam már több fajta tonert is,gyáritól az utángyártottig. A problémám a következő: A jelenlegi utángyártott tonerrel 500 lapot nyomtattam ki eddig,a nyomtató szoftvere azt jelzi,hogy félig van a toner még...viszont olyan rossz minőségű a kinyomtatott lap,mintha már nem lenne benne elég por. Szürke,mintha kihagyna,vagy kevés lenne benne. Amit tudni érdemes még a dologgal kapcsolatban,hogy ezt az 500 lapot szinte majdnem teljes egészében egy nap alatt nyomtattam ki,utána olvastam,h nem ajánlott egy nap ennyi nyomtatást végezni egy ilyen otthoni kis készülékkel. A kérdésem az lenne,hogy miért nem nyomtat kellő tintával,illetve porral? Be tudnak ezek égni? Vagy mi lehet a probléma? Ráztam már a tonert,hullik a por belőle,szóval van még benne Válaszotokat előre is köszönöm!
Az én egyik tonerem is vadi új (már amennyire 14 évesen új lehet
![]() Én úgy vettem észre egyébként az új blade-esnél (kicseréltem benne egy más típusú toner vadi új blade-jére) nem is az elhajlás a dobtól, hanem a blade anyagának teljes felpuhulása volt a gond a túlfűtő fuser miatt, olyannyira meglágyult, hogy néha képes volt visszagyűrni azt a dob....
*** , hát igen, az már gáz, ha már kilágyul az anyaga.
![]()
Szervusz!
Kérlek olvasd el amiket írtam a (#942540) számú hozzászólásomtól mostanig ! A te problémádat a dr.blade okozza ! A kazettát te töltögeted ? Üdv!
Nem töltögetem....
![]() Boltban vettem, de ez az utángyártott fajta. Elolvasom majd a hozzászólásaidat. Köszönöm a segítségedet! ![]() ![]()
Végül felcseréltem kompletten a két képalkotó egységet. Az első képen látható kontúrnyomtatási hiba szoftveres.
Jó beállítás és papír esetén korrektül nyomtat. ![]() Üdv rambo
Örülök , hogy összejött a dolog!
Üdv!
Sziasztok,
Egy Samsung ML-1665 nyomtató (állított papírnál) a lap bal oldalán fentről lefelé 62mm-enként ismétlődő kb. 30mm 'széles'csíkokat nyomtat, teljesen üres oldalnál is. Starter toner, szóval még eredeti. Érdemes kísérletezni vele? Üdv: D.
szia
20 mm átmérőjű dologra kell gondolni = OPC (fényhenger) Üdv
A 'szelén'-hengerre gondolsz? Zöld színű az enyémben. Próbáltam tisztogatni, de csak szárazon.
Sziasztok!
Nekem az a problémám hogy vastagabb vonalaknak a széle tökéletesen fedett és a közepén egy csíkban elhalványodik! A gép típusa hp laserjet 2300dtm! Esetleg hogy tudnám orvosolni a problémát vagy mit próbáljak meg?
Sziasztok!
Az lenne a problémám hogy ha vastagabb vonalat nyomtatok a közepe mindig elhalványul a széle az tökéletesen lefedett marad ezért ha nagyon vékony a vonal akkor nem jelentkezik ez a hiba csak ha vastagabb a vonal vagy nagy egybefüggő fekete réteget szeretnék nyomtatni! Mi lehet a hibája? A készülék típusa: hp laserjet 2300dtn
Szia, van eleg toner a kazettaban? Probald ki egy masik festekkazettaval is. Esetleg nincs aktivalva az econo-mod?
Szia!
Sajnos nincs kéznél másik kazetta hogy kicseréljem! Az econo mód az mit is takar pontosan és esetleg mi a magyar jelentése?
Nem hagyott nyugodni a dolog és csak szétkaptam a tonert...valóban, az OPC-hengeren van 1 világos "csík" , bár nem értem, mi módon sérülhetett meg.
Esetleg valami tipp, hol lehet beszerezni egy újat? Samsung ML-1665 a típusa. Köszi.
Szia, ha nincs keznal masik kazetta, akkor vedd ki a nyomtatobol, es kopogtasd meg a toner reszet is es a hasznalt toner reszet is, es probald eldonteni melyik ad kongo/ures hangot. Az econo mod = toner save, ezt a driver-bol lehet beallitani, vagy egyes nyomtatoknal amelyeknek kijelzoje van, a menubol is.
Értem köszi szépen kipróbálom mindenképp!
sziasztok!
Segitsegre lenne szuksegem. Meg pedig a következo problema megoldasaban fordulok feletek. Adott egy HP LaserJet 3030 multifunkcionalis gep. A gond, hogy csak sokadik bekapcsolasra kapcsol be. Ez alatt azt ertem, hogy az tonermotor megkeveri a port, de a kijelzes es a masolo lampa nem eled fel. Segitsegeteket elore is koszonom Ghoost
szia, szerintem tapegyseg problema lesz. Merd meg hogy bekapcsolaskor megjelenik-e a 24v es az 5v a tapegyseg kimeneten, aztan eljut-e a kijelzohoz es a szkennerhez. Udv
|
Bejelentkezés
Hirdetés |