Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Köszönöm a válaszod! Már jó múltkorában néztem a kontakt hibákat mozgattam a kábeleket, de semmi nem változott, a videókártya kizárva, mert laptopról próbáltam és amikor üresen jó volt a kép, akkor rádugtam a laptopra és tökéletes volt ![]() Az ic-ket is néztem, hogy melegszik e, de semmi feltünő forróságot nem tapasztaltam. Volt, hogy bekapcsolva hagytam és úgy lett kép mire bemelegedett, de akkor kikapcsoltam és nem is jött vissza a kép! Hamarosan szétszedem és nekiesek újra ![]()
Van még pár ötletem.
A háttérvilágítás csöveit egyenként húzd le és nézd meg, úgy működik-e. Lehet, hogy egy újra kondizás segítene. A neoncsövek áramfogyasztását figyelő tranzisztorokat kiveheted, ha nem éri el a kívánt feszültséget, akkor egyszerűen lekapcsolja a monitort. Végül a tekercseket is ellenőrizd.
Ezeket, hogy kéne visszadugni? Két stecker jelölve volt, a másik kettő nem. Köszi, üdv!
Üdv. Újra itt. Volt egy kis időm átnézni mégegyszer... Úgy néz ki, hogy meg van a hiba forrása. Igazad volt, inverternél volt zárlat. Elindultam a táptól. A 3A-os bizti kiment. Megyek tovább, egyik FET zárlatos, kiveszem, még mindig zárlat. Megyek tovább, egyik tranzisztor is zárlatos, kiveszem azt is. Ahogy néztem, csak az egyik csőnek az invertere volt zárlatos. Másik jónak tűnik, gondoltam kipróbálom. A bizti helyére multimétert raktam 10A-be. Bekapcsolom, működik, (multiméter 0,6A-t mutat), viszont a világítás pár másodperc múlva kikapcsol. Ez mitől lehet? Azért, mert csak az egyik cső volt bekötve?
A monitor 17"-os. Ha van hozzá panelod, mennyibe lenne? ![]()
Próbáld le a többi csövet is,ugy hogy rádugod az inverternek arra a dugójába ami müködik,ha a csövek jók akkor légyszi küldj egy képet a panelról,de biztos hogy van ilyenem.Nem lessz drága.
Sziasztok!
Az alábbi dologban kérném a segítségetek: Adott egy Acer 22"-os TFT LCD monitor, gyakorlatilag nem kapcsol be. A zöld led egyszer felvillan (ilyenkor a háttérvilágítás is felvillan) majd kikapcsol és kb 2 mp után ismét és így ismétlődik. A tápon rengeteg kondi púpos volt, azokat kicseréltem, de sajnos nem oldotta meg a problémát. Csináltam pár képet is: http://salsaritmo.hu/jana/tft/IMAG0265.jpg http://salsaritmo.hu/jana/tft/IMAG0266.jpg http://salsaritmo.hu/jana/tft/IMAG0267.jpg http://salsaritmo.hu/jana/tft/IMAG0268.jpg http://salsaritmo.hu/jana/tft/IMAG0269.jpg http://salsaritmo.hu/jana/tft/IMAG0270.jpg Van valami ötletetek? Előre is köszi! üdv
üdv!
Lenne pár ötletem. nem tudom milyen műszerek állnak rendelkezésedre, de a tép egységen a feszt ellenőrizd. ha ez jó, akkor a tekercseket is mérd meg. megnézheted még a ccf csöveket is, egyenként lehúzod és bekapcs. A neoncsövek áramfogyasztását figyelő tranzisztorokat kiveheted, ha nem éri el a kívánt feszültséget, akkor egyszerűen lekapcsolja a monitort. Várom válaszod, remélem segítettem.
Szia!
Sajnos az a gondom, hogy bár van műszer (multiméter), de én ezekhez inkább csak hobbi szinten értek. Max ha esetleg a fénykép alapján megmutatod, hogy miket mérjek, akkor megpróbálom kiméregetni..de ha úgy látod, h ez ettől bonyolultabb, akkor inkább nem kezdek bele.. Köszönöm amúgy! üdv Janaboy
Tehát,ha jól értem kb 2 sec után újra akar indulni,a Led is ilyen ütemben villog?A tápokat minden esetre ki kéne mérni,és bekapcsolásnál is ,mennyire esik vissza.5v és a 12V(15V) nak meg kéne lenni és stabilnak.Én valami zárlatra gyanakszom.Húzd le a csöveket,úgy mit csinál?
Szia!
Igen ilyen ütemben! Megpróbálom a hétvégén, hogy csövek nélkül mit csinál! Köszi! üdv
Kipróbáltam, a csövek jók.
![]()
Nah megnéztem!
Szóval ha lehúzom a csöveket, akkor narancssárgán villog a led és ugyanilyen ütemben valami kattog a tápon! Annyi új van, hogy most már fel tudom folyamatos zöldre kapcsolni kb 5-10 mp-ig, viszont ilyenkor meg zúg valami, sajnos nem tudom egyértelműen megmondani, hogy mi, de én mintha a közepén lévő nagy tekercs felől hallanám (vagy annak környékéről) -> a kattogást is innen hallom! üdv
Na akkor egyenként vedd ki a trafokat,szerintem az zug.meg kell tudni melyik.A kattogás valami zarlat miatt van.Le fog tiltani,de meg kell hogy szünjön a kattogás.A 12 V os feszkot mérjed meg,hogyan alakul ha bekapcsolod.A trafok környeken vigyazz,mert veszélyes.
http://salsaritmo.hu/jana/tft/ezek.jpg
Ezekre gondolsz? Ne haragudj, mint említettem, nem vagyok nagy szaki, csak hobbi szinten, de szívesen megpróbálkozom a javítással! Hol mérjem ki a 12V-ot? Ha a fenti alkatrészeket kell kivennem, akkor azt is áruld el légy szíves, hogy az alján lévő gyanta szerű (borostyán színű) átlátszó ragasztót hogy távolítom el? Köszi!
Szevasztok!
A minap jártamban keltemben egy kuka melett felfigyeltem egy monitorra! Hohóó ez LCD..jó lehet még valamire! Tpus: YAKUMO TFT 19 SLI. szétszedve tapasztalom, hogy a táp és az inverter hiányzik! Próbáltam rajzot vadászni..sikertelenül..abenne lévő panelen találtam tápcsatit..kinyomoztam 12v, 5v, 0...at táp ráköt..működik! a no signál megjelenik pár másodpercre, aztán a zöld led sárgára vált. invertert nem tudok szerezni gy megpróbálom LED esteni. Kérném a segtséget, hogy hogy tudnám becsapni a gépet, hogy ne tiltson le! Köszi előre is! a képen a panel látható
Egyszerűen lekaparod róla.Kiforasztod egyszere csak az egyiket.ja és a kondiknak a polaritására vigyáztál amikor cserélted öket?
Természetesen, többször is ellenőriztem, mielőtt beforrasztottam. Megpróbálom kiszedni, aztán majd jelentkezem! üdv
Ha inverter nelkul, VGA-val osszekotve adta a no signalt, akkor ott a kisfesz panel is rossz lehet. De a kijelzo er ugyis a legtobbet, szoval szerezz egy torottet hozza vagy add el a kijelzot. Mar persze, ha nincs valami baja.
19 " os a monitor?
Ott van harom hozzaszolassal lejjebb...
Elnézést,nem figyeltem,azért köszi
Kiszedtem mind2-t, de a helyzet változatlan, kattog zúg ugyanaz. Sztem még mindig a közepén lévő tekercs felől hallanám a kattogást..
Még annyi érdekes, hogy ha kihúzom a tápot, akkor még 4-5 mp-ig villog sárgán (kattog ütemesen)..
Vga nem volt rákötve, csak pc táprol 12 és 5 v ot adtam neki kipróbálni, hogy megy -e! Szeretném "feléleszteni" és így inverter nélkül led ekkel lenne a legegyszerűbb. (valahol olvastam, hogy ilyen esetben be kell csapni..hogy azt lássa jó az inverter..és akkor nem csak pár másodpercig menne...elképzelésem szerint)
Akkor viszont zárlatra dolgozik a táp,meg kell találni hogy hol.A tüskéken kellene mérni feszkókat.gondolom az 5 V az stabil lesz,a 12 V os körön lesz valami gond.A nagy kondin is mérd meg a feszkót (csak óvatosan) ,310 V körül kéne hogy legyen.Nem tudom menyire vagy jártas ilyen dolgokban,vigyázz mert életveszélyes.
Ja ,és a pontos tipusát ird le
A kisfesz tápjában a 1000-3300µF kondikat újra cserélted, vagy csak kiszedted? Ha újra LOW ESR-t vettél? Fontos!
Az inverter NEM szol vissza a monitornak, ettol ne felj., Azert kapcsol ki, mert a signal not present, vagyis nem kap kulso videojelet.
Mint említettem, nem vagyok profi, csak hobbi szinten. Megnézem, hogy mit hol tudok kimérni (bár sajnos nem egyértelműek számomra a kimérési pontok). Óvatosan fogok hozzányúlni mindenhez!
Minek írjam le pontosan a típust? Illetve még azt szeretném megkérdezni, hogy a kiforrasztott tekercseket tegyem vissza? Köszönöm!
2 db 1000uFes kondi van benne, h low esres azt nem tudom. Jamicon tk 105c fok, 048c2(m) van rairva, amiert viszont lehet megkoveztek, de az 1db 2200uFes kondit egy rossz alaplapbol szedtem ki, az capxon markaju.
A tipus azért kell hogy tudjak hozzá kapcs.rajzot letölteni.A tekercseket visszateheted.A pufferkondin mérd le a feszkót elöször,utánna a tüskéken ugy hogy az müszer egyik fele(-) legye a hütöbordán a másikkal méred a feszkókat a tüskéken.Meg kell lenni az 5 és 12 V nak is.szerintem az inverter részén zavar valami be.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |