Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
A mindig segítőkész kadarist! Köszönöm a választ, valahogy ki akarom cselezni a szimmetrikus tápot, hogy ne kelljen. Akkor így oldom meg.
http://www.zen22142.zen.co.uk/Circuits/Testgear/lf_osc.htm valaki tudene hozzá modulátort mutatni? négyszög ,fűrészfog és hullám ra moduláljon. Előre is köszönöm.
Pontosíthatnád, hogy mit szeretnél modulálni, mivel, és hogyan. A linkeden egy fázistolós RC színusz oszcillátor látható, egy adott frekvenciára. Ezt akarod modulálni, vagy ezzel akarsz modulálni? Az amplitúdóját, vagy a frekvenciáját szeretnéd, és melyik generátornak?
Hello
Ha a két ellenállás egyenlő, akkor 0 kivezérlés mellett hogyan tud féltápfeszre beállni a műv. erősítő kimenete? Üdv.
Úgy, hogy ha a + bemeneten féltápfesz van, akkor a kimeneten is féltápfesz lesz. Követi a kimenet a bemenet feszültségváltozását.
Még csak annyit kadarist hozzászólásához, hogy nem kötelező féltápfeszre állítani, de általános esetben praktikus, mert ekkor lesz a legnagyobb a kivezérelhetőségi tartománya.
Hello!
Igazából akkor lesz a legnagyobb a kivezérelhetőség, ha túlvezérelve az erősítőt, a határolás mértéke egyforma. Mert az nem törvényszerűen a féltáp, csak megközelítően az.. üdv! proli007
A kérdésem lényege az, hogy ha féltápfeszre állítom be a bemenetet akkor a műveleti erősítő működik sima tápról?
A válasz lényege: igen.
Köszönöm a hasznos információkat mindannyiótoknak!
Sziasztok!
Lehet, hogy értelmetlen kérdés, de mégis... DIP kapcsolóval nem lehet ellenállásokat sorosan kötni igaz? Pl.: csak két ellenállás legyen sorba vagy kacsolok egyet és három....
Szia!
Én sajnos nem igazán értem a kérdést. Mit is szeretnél csinálni? Üdv!
Hello!
Miért nem lehetne. Te ellenállás dekádot szeretnél készíteni.. Persze a kapcsoló minőségétől túl sokat várni nem lehet. (De nem ON, hanem OFF, mert hogy bontani kell a rövidzárat) üdv! proli007
Ezen filózgatok egy ideje, de nem látom.
Ha van 2db ellenállásom és között van egy kapcsoló amit, ha kikapcsolok akkor megszakad a sor. Bocsánat, de még mindig nem értem..
Csináld úgy, hogy sorba kötöd az ellenállásokat és a kapcsolóval meg áthidalod őket. Így ha zársz egy kontaktust, akkor az adott ellenállás kiesik és csökken az eredő ellenállás egy ellenállásnyit.
Hello
De ha a + bemeneten féltápfeszt állítunk be, akkor a műv. erősítő a - bemenetére is féltápfeszt igyekszik előállítani, tehát a kimenetére a féltápfesztől nagyobb feszt kell kapcsolnia, mivel a - bemenetre a kimenet leosztott feszültsége jut. Szóval ezért nem értem. Őszintén szólva Elektronika 2 -n nem tanultunk ilyen alapkapcsolást. Üdv.
Remélem angolos vagy: A Single-Supply Op-Amp Circuit Collection
OK. Köszönöm! Azt hiszem felfogtam
[off] Akarok 1-2 hét szabit! :wilting:
Sziasztok!
Szeretnék kerékpárra usb-s portot a maga 5V- ával, úgy gondoltam, hogy veszek egy agydinamót (kb 6V, 3W), és ahhoz kéne nekem egy kapcsolás, ami egyenirányítja, és szabályozza, hogy olyan 5V körüli értéket adjon (fixen), ha megyek. Ez egy akksira lesz kötve, amit folyamatosan tölt, ha pirosnál megállok, akkor is megy tovább a töltése a gps-nek, vagy a telefonnak. kapcsolási rajzokat magyarázattal nagyon megköszönök. üdv
6V-bol nehezen kapsz stabil otot, legalabb 9V kell ide..
Lakkozott vezetéket hogyan lehet forraszthatóvá tenni szakszerűen?
Tehát arra gondolok hogy a lakkot kaparás, smirglizés nélkül valamiféle vegyszerrel le lehet-e szedni? A kromofágot már próbáltam.
Váltóáramodat a mellékelt rajz szerint kétszerezed, azt egyenirányítod, az így kapott feszültséget egy 7805-ös IC-vel 5v-ra stabilizálod.
Sziasztok!
Motor állórészt kellene tekercselnem, abban a dilemmában vagyok, hogy a vasmagra kellene nekem egy vékony bevonat, hogy a tekercselés közben ne legyen testzárlatos a huzal a vasmaggal! Láttam már hogy valamibe bele van mártva és egy zöld bevonatot képez rajta ami hőálló is kb.: 110-150 C°-ig, a póusok végét megoldottam egy kevés epoxival... de azért az egész vasmagra kicsit pazarlás lenne Aki foglalkozott ilyennel és tud rá megoldást, kérem segítsen! Előre is köszönöm! Kistrojak
Szia!
Valamilyen lánggal hevítsed azt a részt, ahonnan le akarod szedni, és utána mártsad denaturált szeszbe, ami leoldja az égésterméket. Üdv, Máté
Üdv!
Valaki meg tudja mondani hogy a k3568 tranzisztor pnp vagy npn??
Szia!
Azon túl vagyok! Nekem felvinni kellene rá valami szigetelőanyagot! Szó sincs levételről, a vasmag még új és fémtiszta, nincs rajta csak 10 évnyi por
Nem tranzisztor, N csatornás kiürítéses MOS FET.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |