Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Találkozó
Az egy évben járó szabadság egyik felével a dolgozó, másik felével a munkáltató rendelkezik. Legalább is így tudom, de a pontos jogi megfogalmazást nem tudom, de én is utána nézek.
Ugyanakkor normális helyen MÁJUSban AUGUSZTUS végére EGY nap szabadságot, ami mellesleg SZOMBAT nem gond kérni.
Vagy ha igen akkor ne pályázzon mondjuk az év legjobb munkahelye címre...
Kutya nagy tévedés! Már régen nem rendelkezel a szabadságoddal.
Hogyan rendelkezik a törvény a szabadságról? Idézet: „ A szabadság kiadása 134. § (1) A szabadság kiadásának időpontját - a munkavállaló előzetes meghallgatása után - a munkáltató határozza meg. (2) Az alapszabadság egynegyedét - a munkaviszony első három hónapját kivéve - a munkáltató a munkavállaló kérésének megfelelő időpontban köteles kiadni. A munkavállalónak erre vonatkozó igényét a szabadság kezdete előtt legkésőbb tizenöt nappal be kell jelentenie. (3) A szabadságot esedékességének évében kell kiadni. A munkáltató a) kivételesen fontos gazdasági érdek esetén a szabadságot legkésőbb a tárgyévet követő év június 30-áig, kollektív szerződés rendelkezése esetén a tárgyévet követő év december 31-éig, b) a munkavállaló betegsége vagy a személyét érintő más elháríthatatlan akadály esetén az akadályoztatás megszűnésétől számított harminc napon belül adja ki, ha az esedékesség éve eltelt. A b) pontban szereplő rendelkezéstől érvényesen eltérni nem lehet. (4) A szabadságot kettőnél több részletben csak a munkavállaló kérésére lehet kiadni. (5) A szabadság kiadásának időpontját a munkavállalóval legkésőbb a szabadság kezdete előtt egy hónappal közölni kell. Az időpontot a munkáltató csak rendkívül indokolt esetben változtathatja meg, és a munkavállalónak ezzel összefüggésben felmerült kárát, illetve költségeit köteles megtéríteni. (6) A munkáltató a munkavállaló már megkezdett szabadságát kivételesen fontos érdekből megszakíthatja. Ebben az esetben a szabadság alatti tartózkodási helyről a munkahelyre, illetőleg a visszautazással, valamint a munkával töltött idő a szabadságba nem számít be. A munkavállalónak a megszakítással összefüggésben felmerült kárát, illetve költségeit a munkáltató köteles megtéríteni. A szabadságot esedékességének évében kell kiadni. A munkavállalónak alanyi joga van a szabadságra, de a Munka tv. megfogalmazásából kitűnik, hogy a szabadságot nem a munkavállaló "veszi ki", hanem a munkáltatónak kell kiadnia.”
Szamóca, sajnos igazad vagyon
Ettől függetlenül normális helyen (például ahol az számít hogy a termelés menjen) meg lehet dumálni...
Ez csak papíron van így, mert ha sokat ugrálsz, találnak okot a kirúgásodra. Ezért nem szoktak élni vele a dolgozók... @szamóca: Rabszolga társadalom. Modern rabszolgatartás, és anyagi függőség. Ennyi.
Helló!
Áh,...Akkor sajnos tévesen tudtam. Elnézést. A mai világban nagyon ki van szolgáltatva a munkavállaló sajnos. Úgy tűnik inkább kötelezettsége van a dolgozónak, nem joga... Én nagyon sokat tettem a munkahelyemért, most rajta a sor, hogy értem tegyen. A főnökség hála istennek korrekt ilyen téren. Üdv!
Addig is itt a következő alkalom: Bővebben: Link
Én biztosan megyek szombaton délelőtt... Mellesleg a főzőverseny is egy lehetséges alternatíva az élelemezésre Augusztus 13.-án. Bár a katlannal sem volt gond 2010-ben...
Köszönjük és gratulálok Zoli.
Gondolom nincs rá szükséged de azért jár Az idén is segitek amiben és ahol kell...
Kellene csinálni egy szavazást, hogy hány emberre lehet számítani. Én biztosan megyek.
Üdv!
Hogy hány emberre lehet számítani az jó kérdés. Tavaly rengetegen voltunk az biztos. A szavazást jó ötletnek tartom, de gondolom, hogy a többség úgyis menne, de bármi közbejöhet addig bárkinek. De statisztikának mindenképp jó. Én is szeretnék idén is ott lenni.
Meg legalább ha lenne szavazás, az kint lenne a főoldalon és mindenki látná, aki feljön az oldalra.
Én menni akarok, de egyedül nem mehetek, szülő úgyse jönne, meg ha jönne rossz lenne az, más meg nincs akit ismerünk és menne ilyen helyre mert érdekli.
Egyedül engem se nagyon mernek elengedni a szüleim, mert epilepsziás vagyok.
Sajnálom. Éngem azért nem , mert kicsi vagyok, aztán nem voltam még sose Budapesten, meg nem vagyok elég komoly sem..
Nem akarsz elég komolyan jönni?
Ha nem kerülne ilyen piszok drágába a tömegközlekedés (na meg a személyi is...), akkor érted mennék az országhatáron belül. Ha jól rémlik, egy ilyen pont Szeged lenne... De csak az én részem 5-6E-lesz, mire odajutok a helyszínre. És akkor még belépő, stb stb...
Helló @!
Én már 12 éves koromtól egyedül utaztam 4-500km-ekre, pedig se óriás nem voltam, se túl fegyelmezett. Rossz pénz nem vész el. Jól nézz(kérdezz) körül, hátha mégis jön a környékről valaki Pestre; itt majd elvezetnek a sporttársak a tetthelyre, és vissza. A Keletibe jön a vonat, én ott lakom a közelben, tudok segíteni; de biztos más is szívesen segít. Üdv: Kálmán
Szia Zoli!
A HE-találkozóról lehet már tudni valamit; mettől-meddig, belépődíj, kaja, etc.? Megyek. Van már valami kb. létszám? Vigyünk esetleg valamit? Üdv: Kálmán
Zolee: Hát köszi, igazad van , sajnos.
granpa: Akkor a szüleid bíztak benned, bennem nem igazán. Valószín, lenne valaki, de occsóban' el tudnék jutni, mert van magyar igazolványom, és 90% kedvezményt ad a vonatra, nekem csak a szülő engedély kéne, meg valaki , aki elvinne oda a helyszínre, meg az állomásra vissza. Az a baj, hogy a szüleim féltenek, és azt hiszik, hogy majd valami pedó vagy rabló elvisz, ezért nem szoktak elengedni, meg , mert "figyelmetlen" vagyok.
Az idézőjelet vedd csak le szépen a figyelmetlenről. Őjk ismernek igazán. No meg jogos a félelmük is, nem csak a pedók miatt. Nem egy életbiztosítás Budapest. Én majdnem egyedül (gyerekkori jóbarátommal) először 16 évesen mentem fel úgy, hogy a cimborám ismerte a várost. Engem meg alig akartak felengedni oda. Még egyszer mondom: 16 évesen! Országhatáron belül vagyunk. Azóta a közbiztonság rosszabb lett. Neked meg határátlépés, és hasonlók bonyolítják.
Nekem sem volt túl jó az első benyomás a fővárossal kapcsolatosan. Első hónapban, mikor felkerültem Pestre, cimborámat, (aki birkózó volt sokáig, és alapból nem is az a kis termetű gyerek) a metrón fejberúgta egy strici... Én meg mellette ültem...
Na jó, most besz*****.. Akkor már el se merek sehogy se menni, nem kellene ilyet mondani... :ijedt:
Csak semmi aggódás. Nyugodtan jöhetsz, itt meg majd megoldjuk, hogy ne légy egyedül. Amúgy metrózni sem fontos, megoldható más úton is. Írd be a BKV útvonal keresőjébe, és tekintsd meg.
Apud nem tudna elkísérni? Más is hozta már a szüleit az első találkozónál. Talán Ő is tudna dumcsizni egy jót és láthatna 1-2 klassz dolgot. :yes:
Ha a témával kapcsolatosan írok, akkor nem fogom OFF-ba tenni, ahogy most is. És ez nem elijesztgetés, hanem egy megtörtént eset... Tégla pedig akkor eshet az ember fejére, ha olyan helyen tartózkodik... Jah, ez klopfoló, na mindegy...
Apa annyira nem szeret kiruccanni, hogy a 15 km-el mellettünk lévő állatkertbe se visz már el minket.
Max Székesfehérvárra megy el, évente egyszer, október körül..
Akkor kérdezd meg minden nap, hátha megunja és elvisz...
Nemfog, maximum nagyon leszid, nem szereti ha nyaggatom..
|
Bejelentkezés
Hirdetés |