Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Találkozó

Témaindító: Norberto, idő: Nov 22, 2005
Lapozás: OK   103 / 199
(#) Zoli_bácsi válasza lui144 hozzászólására (») Máj 28, 2011 /

Az egy évben járó szabadság egyik felével a dolgozó, másik felével a munkáltató rendelkezik. Legalább is így tudom, de a pontos jogi megfogalmazást nem tudom, de én is utána nézek.
(#) Gafly válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Máj 28, 2011 /

Ugyanakkor normális helyen MÁJUSban AUGUSZTUS végére EGY nap szabadságot, ami mellesleg SZOMBAT nem gond kérni.
Vagy ha igen akkor ne pályázzon mondjuk az év legjobb munkahelye címre...
(#) szamóca válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Máj 28, 2011 /

Kutya nagy tévedés! Már régen nem rendelkezel a szabadságoddal.
Hogyan rendelkezik a törvény a szabadságról?

Idézet:

A szabadság kiadása
134. § (1) A szabadság kiadásának időpontját - a munkavállaló előzetes meghallgatása után - a munkáltató határozza meg.
(2) Az alapszabadság egynegyedét - a munkaviszony első három hónapját kivéve - a munkáltató a munkavállaló kérésének megfelelő időpontban köteles kiadni. A munkavállalónak erre vonatkozó igényét a szabadság kezdete előtt legkésőbb tizenöt nappal be kell jelentenie.
(3) A szabadságot esedékességének évében kell kiadni. A munkáltató
a) kivételesen fontos gazdasági érdek esetén a szabadságot legkésőbb a tárgyévet követő év június 30-áig, kollektív szerződés rendelkezése esetén a tárgyévet követő év december 31-éig,
b) a munkavállaló betegsége vagy a személyét érintő más elháríthatatlan akadály esetén az akadályoztatás megszűnésétől számított harminc napon belül
adja ki, ha az esedékesség éve eltelt. A b) pontban szereplő rendelkezéstől érvényesen eltérni nem lehet.
(4) A szabadságot kettőnél több részletben csak a munkavállaló kérésére lehet kiadni.
(5) A szabadság kiadásának időpontját a munkavállalóval legkésőbb a szabadság kezdete előtt egy hónappal közölni kell. Az időpontot a munkáltató csak rendkívül indokolt esetben változtathatja meg, és a munkavállalónak ezzel összefüggésben felmerült kárát, illetve költségeit köteles megtéríteni.
(6) A munkáltató a munkavállaló már megkezdett szabadságát kivételesen fontos érdekből megszakíthatja. Ebben az esetben a szabadság alatti tartózkodási helyről a munkahelyre, illetőleg a visszautazással, valamint a munkával töltött idő a szabadságba nem számít be. A munkavállalónak a megszakítással összefüggésben felmerült kárát, illetve költségeit a munkáltató köteles megtéríteni.
A szabadságot esedékességének évében kell kiadni. A munkavállalónak alanyi joga van a szabadságra, de a Munka tv. megfogalmazásából kitűnik, hogy a szabadságot nem a munkavállaló "veszi ki", hanem a munkáltatónak kell kiadnia.”
(#) Gafly válasza szamóca hozzászólására (») Máj 28, 2011 /

Szamóca, sajnos igazad vagyon
Ettől függetlenül normális helyen (például ahol az számít hogy a termelés menjen) meg lehet dumálni...
(#) DuMatyi válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Máj 29, 2011 /

Ez csak papíron van így, mert ha sokat ugrálsz, találnak okot a kirúgásodra. Ezért nem szoktak élni vele a dolgozók... @szamóca: Rabszolga társadalom. Modern rabszolgatartás, és anyagi függőség. Ennyi.
(#) Zoli_bácsi válasza szamóca hozzászólására (») Máj 29, 2011 /

Helló!

Áh,...Akkor sajnos tévesen tudtam. Elnézést. A mai világban nagyon ki van szolgáltatva a munkavállaló sajnos. Úgy tűnik inkább kötelezettsége van a dolgozónak, nem joga...

Én nagyon sokat tettem a munkahelyemért, most rajta a sor, hogy értem tegyen. A főnökség hála istennek korrekt ilyen téren.

Üdv!
(#) Gafly válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 30, 2011 /

Mikor megyel a Bókay-ba?
(#) Gafly hozzászólása Máj 30, 2011 /

Addig is itt a következő alkalom: Bővebben: Link
Én biztosan megyek szombaton délelőtt...
Mellesleg a főzőverseny is egy lehetséges alternatíva az élelemezésre Augusztus 13.-án. Bár a katlannal sem volt gond 2010-ben...
(#) Frankye válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 1, 2011 /

Szuper, köszönjük, Zoli!
(#) Gafly válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 1, 2011 /

Köszönjük és gratulálok Zoli.
Gondolom nincs rá szükséged de azért jár

Az idén is segitek amiben és ahol kell...
(#) Zoli_bácsi hozzászólása Jún 22, 2011 /

Kellene csinálni egy szavazást, hogy hány emberre lehet számítani. Én biztosan megyek.

Üdv!
(#) lui144 válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Jún 27, 2011 /

Hogy hány emberre lehet számítani az jó kérdés. Tavaly rengetegen voltunk az biztos. A szavazást jó ötletnek tartom, de gondolom, hogy a többség úgyis menne, de bármi közbejöhet addig bárkinek. De statisztikának mindenképp jó. Én is szeretnék idén is ott lenni.
(#) Ricsi89 válasza lui144 hozzászólására (») Jún 27, 2011 /

Meg legalább ha lenne szavazás, az kint lenne a főoldalon és mindenki látná, aki feljön az oldalra.
(#) janikukac válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Júl 8, 2011 /

Én menni akarok, de egyedül nem mehetek, szülő úgyse jönne, meg ha jönne rossz lenne az, más meg nincs akit ismerünk és menne ilyen helyre mert érdekli.
(#) lui144 válasza janikukac hozzászólására (») Júl 9, 2011 /

Egyedül engem se nagyon mernek elengedni a szüleim, mert epilepsziás vagyok.
(#) janikukac válasza lui144 hozzászólására (») Júl 9, 2011 /

Sajnálom. Éngem azért nem , mert kicsi vagyok, aztán nem voltam még sose Budapesten, meg nem vagyok elég komoly sem..
(#) zolee1209 válasza janikukac hozzászólására (») Júl 9, 2011 /

Nem akarsz elég komolyan jönni?

Ha nem kerülne ilyen piszok drágába a tömegközlekedés (na meg a személyi is...), akkor érted mennék az országhatáron belül. Ha jól rémlik, egy ilyen pont Szeged lenne... De csak az én részem 5-6E-lesz, mire odajutok a helyszínre. És akkor még belépő, stb stb...
(#) granpa válasza janikukac hozzászólására (») Júl 11, 2011 /

Helló @!
Én már 12 éves koromtól egyedül utaztam 4-500km-ekre, pedig se óriás nem voltam, se túl fegyelmezett. Rossz pénz nem vész el. Jól nézz(kérdezz) körül, hátha mégis jön a környékről valaki Pestre; itt majd elvezetnek a sporttársak a tetthelyre, és vissza. A Keletibe jön a vonat, én ott lakom a közelben, tudok segíteni; de biztos más is szívesen segít.
Üdv: Kálmán
(#) granpa válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 11, 2011 /

Szia Zoli!
A HE-találkozóról lehet már tudni valamit; mettől-meddig, belépődíj, kaja, etc.? Megyek. Van már valami kb. létszám? Vigyünk esetleg valamit?
Üdv: Kálmán
(#) janikukac hozzászólása Júl 11, 2011 /

Zolee: Hát köszi, igazad van , sajnos.
granpa: Akkor a szüleid bíztak benned, bennem nem igazán. Valószín, lenne valaki, de occsóban' el tudnék jutni, mert van magyar igazolványom, és 90% kedvezményt ad a vonatra, nekem csak a szülő engedély kéne, meg valaki , aki elvinne oda a helyszínre, meg az állomásra vissza. Az a baj, hogy a szüleim féltenek, és azt hiszik, hogy majd valami pedó vagy rabló elvisz, ezért nem szoktak elengedni, meg , mert "figyelmetlen" vagyok.
(#) DuMatyi válasza janikukac hozzászólására (») Júl 11, 2011 /

Az idézőjelet vedd csak le szépen a figyelmetlenről. Őjk ismernek igazán. No meg jogos a félelmük is, nem csak a pedók miatt. Nem egy életbiztosítás Budapest. Én majdnem egyedül (gyerekkori jóbarátommal) először 16 évesen mentem fel úgy, hogy a cimborám ismerte a várost. Engem meg alig akartak felengedni oda. Még egyszer mondom: 16 évesen! Országhatáron belül vagyunk. Azóta a közbiztonság rosszabb lett. Neked meg határátlépés, és hasonlók bonyolítják.
(#) zolee1209 válasza DuMatyi hozzászólására (») Júl 11, 2011 /

Nekem sem volt túl jó az első benyomás a fővárossal kapcsolatosan. Első hónapban, mikor felkerültem Pestre, cimborámat, (aki birkózó volt sokáig, és alapból nem is az a kis termetű gyerek) a metrón fejberúgta egy strici... Én meg mellette ültem...
(#) janikukac válasza zolee1209 hozzászólására (») Júl 11, 2011 /

Na jó, most besz*****.. Akkor már el se merek sehogy se menni, nem kellene ilyet mondani... :ijedt:
(#) pucuka válasza janikukac hozzászólására (») Júl 11, 2011 /

Csak semmi aggódás. Nyugodtan jöhetsz, itt meg majd megoldjuk, hogy ne légy egyedül. Amúgy metrózni sem fontos, megoldható más úton is. Írd be a BKV útvonal keresőjébe, és tekintsd meg.
(#) vicsys válasza janikukac hozzászólására (») Júl 11, 2011 /

Apud nem tudna elkísérni? Más is hozta már a szüleit az első találkozónál. Talán Ő is tudna dumcsizni egy jót és láthatna 1-2 klassz dolgot. :yes:
(#) zolee1209 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 11, 2011 /

Ha a témával kapcsolatosan írok, akkor nem fogom OFF-ba tenni, ahogy most is. És ez nem elijesztgetés, hanem egy megtörtént eset... Tégla pedig akkor eshet az ember fejére, ha olyan helyen tartózkodik... Jah, ez klopfoló, na mindegy...
(#) janikukac válasza vicsys hozzászólására (») Júl 11, 2011 /

Apa annyira nem szeret kiruccanni, hogy a 15 km-el mellettünk lévő állatkertbe se visz már el minket.

Max Székesfehérvárra megy el, évente egyszer, október körül..

Akkor kérdezd meg minden nap, hátha megunja és elvisz...
(#) janikukac válasza vicsys hozzászólására (») Júl 11, 2011 /

Nemfog, maximum nagyon leszid, nem szereti ha nyaggatom..

Akkor viszont tegyél bocsánatkérő levelet a borotválkozó cuccaihoz. (lásd: Denisz a komisz...) :bohoc:
Következő: »»   103 / 199
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem