Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Proteus

Témaindító: sagal, idő: Nov 24, 2005
Lapozás: OK   14 / 45
(#) mazso1988 hozzászólása Júl 6, 2011 /

Sziasztok
Szeretnék segítséget kérni kipróbáltam itt a fórumon közölt DCF77 szinkronizációhoz szükséges file-t,
és olvastam hogy működjön invertálni kell a bejövő DCF jelet, tudna nekem valaki segíteni hogy hogyan is fordítsam meg a jelet?
(#) vicsys válasza mazso1988 hozzászólására (») Júl 6, 2011 /

Ráteszel egy NPN tranzisztort egy 1k ohm os bázisellenállással. A kollektora meg egy 470 ohm-on keresztül a +5V-ra. Emitter a testen. Most (közvetlenül) a kollektorról már az invertál jelet veszed le.
(#) mazso1988 válasza vicsys hozzászólására (») Júl 6, 2011 /

Köszi a tippet
(#) lowlatency hozzászólása Júl 7, 2011 /

Üdv.
Egy kis segítséget kérnék, hogy a kapcsolásomban a tranzisztorok miért nem működnek úgy, ahogy azt kellene? Látszik is a kijelzőn, hogy mind a 2 olyan mint, ha folyton nyitva lenne.
Kösz.

proteus.jpg

(#) szitko válasza lowlatency hozzászólására (») Júl 7, 2011 /

A kijelző milyen (CC vagy CA)?
(#) lowlatency válasza szitko hozzászólására (») Júl 7, 2011 /

Közös katód. Kipróbáltam más 7 szegmenses kijelzőkkel is, mindegyikkel egy kicsit máshogy rossz. A vicc az, hogy tegnap megcsináltam már ezt közös anódosra és az működött.
Szeretném majd ezt megépíteni és azért jó lenne előtte kipróbálni, hogy tényleg jó-e.
(#) lowlatency válasza lowlatency hozzászólására (») Júl 7, 2011 /

Ahh, a közös anódoshoz való számok voltak a progiban. Tegnap este ezek szerint nem úgy hagytam, ahogy emlékeztem rá. Viszont a felhúzóellenállások tényleg kellettek, ez volt az alapprobléma.

Köszönöm a segítséget.
(#) szitko válasza lowlatency hozzászólására (») Júl 7, 2011 /

Közös katódosnál, kollektor testre, emiter a kijelzöre, bázis PIC-re. A tranyó meg 2n3906. Próbáld meg így, nekem ment.
(#) brato válasza brato hozzászólására (») Júl 7, 2011 /

Üdv!

Az előző problémára úgy hiszem rájöttem, most viszont az érdekelne, hogy a grafikonon az erősítés csökkenő részét milyen kapcsolástechnikával lehetne lineárisabbá tenni. Az lenne a cél, hogy a teljes frekvencián közel egyforma legyen az erősítés.

erosit.DSN

(#) szitko válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 11, 2011 /

Mármint csak SMD-et? Olyat már csináltam amin nem volt egy furat sem, hanem minden SMD volt (csatik, IC-k, stb.).

Még nem csináltam furatgalvánt, bár egyszer próbálkoztam kevés sikerrel. Szerintem ha nincs sok furat rajzold át sima körrel öket. Bár ez egy kicsit macerás.

Most csináltam egy új DIL8-as IC-t, olyan PAD-el amibe nincs lyuk.(levettem a Drill hole-t 0-ra) Kinyomtattam PDF-be és belerakta a furatot a szemé... Hogy mért rakta bele azt nem tudom.
(#) Zsora válasza szitko hozzászólására (») Júl 11, 2011 /

Nálam a 7.5-ös verziónál rendben van. Ha a drill mark-ot 0-ra veszem, akkor nem tesz lyukat a rajzra.
(A drill hole a furatrajzhoz ill. gerberhez kell, a rajzolatnál viszont a drill mark fog érvényesülni.)
(#) szitko válasza Zsora hozzászólására (») Júl 11, 2011 /

Igen, miután leírtam Én is rájöttem a tévedésemre, és nálam se tesz lyukat, csak valamiért nem jelenik meg a forrszem, de ez valami grfikus hiba. Amúgy Én a 7.8 sp2-vel próbáltam.

Nem sajnos. Kirakom PDF-be utána Ai (adobe illustrator).

Egy nagyobb panelnál elég időigényes munka lenne. (Azért a gyártó igazán gondolhatott volan ilyesmire.)
Én egy hónapja küzdök a FET-es H-híd szimulációval és nem jutok egyről a kettőre. (hiba hiba hiba)

Szép munka gratulálok hozzá.
(#) niedziela hozzászólása Júl 11, 2011 /

Szia !

Kis segítség kellene, csatoltam egy egyszerű kapcsolást
aminek a kimeneteit szeretném megjeleníteni valami grafikon...stb formában. (nem szkopon akarom nézni)

Másik alap dolog amire szintén nem jöttem rá,
szimulációkor kerestem elektrolit kondit ami nem volt működőképes "CAP-ELEC" , aztán olyant találtam amiről nem lehet megállapítani melyik melyik fele,"CAPACITOR" az működött a kapcsolásba, utána találtam még a "CAP-POL" -t ami meg mindegy hogyan teszem a kapcsolásba igy is -úgy is működik. Mi akkor az igazság mindegy melyik kondit használom függetlenül a valóságtól

proba.PWI

(#) brato válasza niedziela hozzászólására (») Júl 11, 2011 /

A DSN fájlt csatold.

Lehet, hogy már úgy elállítottam a szimulációs beállításokat, hogy ez sem csinál semmit. Próbáltam úgy is, hogy visszaállítok mindent defaultba, de semmi sikerélmény, a voltmérő csak 0-t mutat. Az érdekes, hogy csináltam egy tranyósat és azzal semi probléma nincs.
Amúgy ennél is a hiba a SPICE, Gmin stepper és hiába állítom mindig ugyan az.

Vagy a progiba nincs jól beállítva valami, vagy bennem nem jó valami .
(#) niedziela válasza brato hozzászólására (») Júl 11, 2011 /

Szia !

DSN fájl csatolva.

Nincs benne TC4469. Vagy milyen szimulációs fájl?
Csináltam egy másik hidat ami összerakva szépen megy az asztalon, kb 25 amperig terheltem és a FET-ek hidegek maradtak, de a szimulátorba nem megy és ez nagyon zavar, mert tovább szeretnék kisérletezni vele, de nem szeretnék kukába dobálni alkatrészeket.

pwm_1.DSN

Bocsi lemaradt. Ha a híd egyik bemenetére 5 volt a másikra GND úgy is mennie kéne, de itt a HEX is.

Pwm_test.HEX

(#) vicsys hozzászólása Júl 11, 2011 /

A hídépítés közben azt szeretném megkérdezni, hogy a munkalap méretét hol lehet megnövelni, ha nem fér bele a kapcsolás?
(#) szitko válasza vicsys hozzászólására (») Júl 11, 2011 /

System menu > Set Sheet sizes...
(#) vicsys válasza szitko hozzászólására (») Júl 11, 2011 /

(#) szitko válasza vicsys hozzászólására (») Júl 11, 2011 /

Ha esetleg valakit érdekel az uc3842 felrakom ide. Elméletileg szimulálható, Én most tesztelem.
(#) brato válasza niedziela hozzászólására (») Júl 12, 2011 /

Itt egy digitális analízis a kapcsolásodról.
(#) niedziela válasza brato hozzászólására (») Júl 12, 2011 /

Szia !

Köszi
Már csak az a kérdés nekem miért nem sikerül létrehoznom.

Ahogy próbálom:
kimenetekre leteszem az OUT-t
kiteszem a digital analysis-t
OUT nyilakat megfogva ráhúzom az analysis-re.
Utána lesznek vízszintes vonalak és annyi.....
(#) brato válasza niedziela hozzászólására (») Júl 12, 2011 /

Üdv!

Az edit graph menüben be kell állítani, hogy mennyi időt analizáljon. Ha ezt kicsire választottad, akkor alacsony frekvenciánál nem történik az áramkörben még semmi változás a kimeneten és nem is tud mit regisztrálni.
(#) niedziela válasza brato hozzászólására (») Júl 12, 2011 /

Meg lett a megoldás, a potit kellett közép irányba állítani egy kicsit. Köszi !
Következő: »»   14 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem