Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Témaindító: angel83zs, idő: Máj 14, 2006
Témakörök:
Sziasztok. A következő lenne a kérdésem; kaptam egy pioneer fejegységet. Kipróbálhatom egy 12 voltos 200 wattos egyenirányított pufferelt trafóról?
Köszi szépen a gyors választ.
Hello,
Neten nézted már amúgy? Találtam én is egyet ami ugyan úgy nem viszi a 2 -es kódú DVD-t , jó áron. De megnéztem a neten a kínaiakhoz mind van ilyen feloldó ehez nem nagyon találok. Nézelődök még ha találok valamit akkor linkelem
Hello,
Szóval keresgéltem tovább a neten. Olvastam angol fórumokat is ahol ugyan ez a probléma de senki nem tudott épkézláb választ adni. De néztem a rádió típusát is tudnál rajta tv-t nézni de nem tudsz mert az sem az európai szabványos. Sőt a GPS-t sem hiszem , hogy menni fog mert nincs ehhez a típushoz megfelelő térkép. Ahogy olvastam a fórumokat , egyik helyen megemlítették ez a széria Európába nem is készült. Sajnos szerintem vettél magadnak egy MP3-as semmi extrát nem tudó rádiót. (Találtam feloldási funkciókat de a Clarion nincs benne más neves gyártók igen pl a Pioneer na meg a kínaik)
Szép napot mindenkinek!
Van egy micromaxx md-4925 autórádióm,bekötöttem,szól szépen,de a kijező fényereje nulla,van mikor világít rendesen,de ritka.Mi lehet a hiba oka? Kérem aki tud segítsen. Sziasztok! Az a problémám lenne, hogy a mélyláda az autó minden jelére reagál: Huppog, ha elakadásjező van, a felkapcsolom a világítást. Én a rádióban tippelek valami zárlatra, mert ha az erősítő bemenetére mást kötök, akkor ez a jelenség megszűnni látszik. Szerintetek mi lehet a gond? Válaszokat: miciry89@gmail.com (Nem mindíg vagyok itt fent) Köszi!
Elméletileg a forrasztások jók,semmi nem ér össze.A kijelző fel-felvillan,de ennyi,kapott kontaktsprét de semmi,a kijelzővilágítás 8.5v-ot kap.Már semmi ötletem,ha valaki tud segítsen.
Helló mindenki!
Van egy kis poblémám, cd-s autósrádió Roadstar CD-652 ERROR12-t ír ki, USB-ről kapcsol egyből tunerra. Kuka , vagy valami apróság lessz a gond??? Légyszi vakaki dobjon egy választ ... Előre is köszi Pety_
Helló!
Delco cdr 500-as autórádióval van egy kis problémám, pontosan az hogy a poti nyákkal együtt ki lett szedve.(így kaptam) Azt szeretném kérdezni hogy valaki tudja e hogy milyen poti kell bele és hogy hogyan kell bekötni? A választ előre is köszönöm.
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség. Van egy Blaupunkt Valencia MP36-os gép. Nos a tápjával nem stimmel valami, mer szinte egyik fesz sincs meg. Mellékelek egy kapcsolási rajzot, ott a táp része. V2022 kimenetén nincs 8,7V, csak 5,3V. Így borul minden, mert ez a fesz kell több mindenhez is. A hiba egyébként az, hogy táp ráadásakor felvillan a kijelző és annyi. Utána semmit nem csinál.
Nos jobban elmélyülve a rajzban, nem is kell ott meglenni a fesznek, amíg nincs bekapcsolva a rádió. Végigkövettem rajz alapján a bekapcsológombot is. Szépen leesik nullára a fesz a kapcsolónál, de a kontroller lábánál, a 4,7K-s ellenállás után már nem. Az ellenállás előtt a gomb megnyomásakor leesik a fesz, de az ellenállás kontroller felőli lábán csak 50mV-ot esik. Így nem is csoda, hogy nem kapcsol be. Már csak az a kérdés, hogy mi miatt nem esik le a fesz.
Egy újabb fejlemény.
Lekötöttem az eeprom táplábát és nem mondom, hogy életre kelt, de mutat életjeleket. A cd része valamennyire működik, cd-t be lehet rakni, kiadás gombra pedig ki is adja. Ha az előlapon a "disp" gombot megnyomom, akkor kiír valami összevisszaságot, ami szerintem az idő akarna lenni. Namost ha az eeprom tartalom hibás, az okozhatja, hogy nem indul a rádió el? És eeprom nélkül kellene valamit csinálnia a rádiónak? Mit tárol egyébként az eeprom? Elég sok minden lehet benne, mivel egy 24C16-os eeprom van bent.
Nos beindult a gépezet. Igaz elég érdekesen megy, de megy. Az eepromot csak akkor helyeztem feszültség alá, amikor már a rádió feszültség alatt volt. Ekkor beindul a rádió, szól is, de furán viselkedik, mert összevissza karakterek vannak csak a kijelzőn. Csináltam is egy kis videót róla, hogy miképp működik. Megy a cd lejátszó is, rádió is, de az előlap meg van bolondulva. Bővebben: Link
Én arra gyanakszom, hogy az eeprom tartalom egy része sérült, mivel kódot sem kér(ugye kell neki kód?), meg a kijelző és gombok működése sem megfelelő. Ha nem kap tápot az eeprom, csak egy kis ideig, amíg beindul a rádió, akkor utána a gombokra sem reagál a rádió. Valaki tudna nekem eeprom tartalmat Blaupunkt Valencia MP36-os rádióhoz??
Sikerült megoldani. Tényeg az eeprom volt a hibás. Letöltöttem többféle eeprom tartalmat is, lementettem az eredetit, majd addig cserélgettem, amíg jó nem lett. Most már tökéletesen működik a rádió.
Sziasztok! Uj tag vagyok,szeretnék tanácsot kérni Ford 5000RDS rádio bekötéséhez:müködik minden csak a hangszórók némák.Jó lenne kapcsolásirajz róla.köszi elöre is a segitséget
Sziasztok!
Olyan problémám lenne , hogy akármilyen rádiót teszek be az autóba amikor jár a motor akkor a hallom a motor fordulatszámát apró pittyegéssel. Az antennára gyanakszok , de nem vagyok benne biztos!?
Szép estét mindenkinek!
Segítséget kérnék:Van egy MICROMAXX MD-4925 fejegységem,ami a következő hibákat produkálja: 1.Led kijelző világítása csak villog,nem világít. 2.A megkeresett rádióadók adatait kiírja,de csak nagyon sistergősen veszi őket. 3.Közben mind ha kimaradna a memória tápfesz és elfelejt mindent. Kérem aki tud segítsen,nem szeretném eldobni. Előre is köszönöm!
Mi minden működik, ha nem szól?
Idézet: „,nem szeretném eldobni.” Én a felsorolt hibák nélkül is ezt tenném, ezekkel együtt meg fel sem merülne más lehetőség.
A memória tápfesz kérdés megoldódott.
Rádiónál furcsa,hogy fm modulátorról viszont szól szépen. Köszönöm a jó tanácsot,de azért még kínlódok vele egy kicsit.
biztos hülye kérdés, de az antenna rendesen be van dugva?
Próbáld ki kb 1m vezetékkel az antenna helyett, a végét emeld fel! Ha jobb, mint az antenna, akkor lehet szakadt az antenna vezetéked, pl. a dugónál...
Üdv Inhouse
Az antenna be van dugva rendesen , megpróbálom. Köszönöm a választ.
Eltévedt user: eszes géza kérdése.
Üzenet: nem,tudom a bekötéseket.ilyen jelek vannak:BAR+,GND,ACC+,GND,N/A,GND,N/A.HA leirnád mit,hová kössek megköszöném.Egyebként probálgattam,kértte a kodot,a magno müködött,kijelezte a rádio állomásokat,csak nem szóltak a hangszorók.miért van ez
Az antenna jó,próbáltam másik 2 fejegységgel is.
Az antenna ok,bár vezetékkel nem próbáltam,lehet a fejegységnél törött a vezeték,köszönöm a segítséget.
A világítás gondra nincs ötleted?
Hello!
Ha valaki tudna segiteni annak nagyon orulnek Van egy alpine CDA-9852RB autoradiom es azt szeretnem tudni,hogy az erosito REM bemenetere kellene kotnom a radio elektromos antenna kimenetet, de nem talaltam hozza a neten sehol rajzot. Szoval a lenyeg, hogy melyik az a kimenet a radion? Elore is koszi
Milyen színű maga a vezeték?
Ha sárga,akkor nagy valószínűséggel az lesz az,de nem biztos.
Helosztok.
Nem tudja valaki hogy kell leszedni egy Ford Transit t280 középkonzolát? Kitekerem alul a két csavart, de utána nem merem nagyon feszegetni, mert szerintem jönne vele az óra is. Ki kéne szedni a rádiót, mert a hangerőállító gombokat cserélni kell. |
Bejelentkezés
Hirdetés |